Toner nou sau refill?

Toner nou sau refill? | Autor: matahut

Link direct la acest mesaj

Am o imprimanta Samsung 1640 laser si mi s-a terminat tonerul test (care inteleg ca a fost mai mic decat un cartus obisnuit). Intrebarea e ce sa fac acum, sa cumpar un toner nou (si daca da, de unde e mai profitabil sa il cumpar??? am inteles ca e in jur de 200 de lei) sau sa il umplu pe cel initial (si din nou, unde sa merg pt operatiunea asta si cat ma costa)?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Citat:
citat din mesajul lui matahut

Am o imprimanta Samsung 1640 laser si mi s-a terminat tonerul test (care inteleg ca a fost mai mic decat un cartus obisnuit). Intrebarea e ce sa fac acum, sa cumpar un toner nou (si daca da, de unde e mai profitabil sa il cumpar??? am inteles ca e in jur de 200 de lei) sau sa il umplu pe cel initial (si din nou, unde sa merg pt operatiunea asta si cat ma costa)?

nu recomand optiunea refill pt ca desi costa mai putin, dureaza si mai putin plus ca strica si imprimanta (pe probate). Eu am gasit un furnizor de care sunt f multumita, de la care am luat de ex cartus negru+color cu 130lei (in magazin doar cel color fiind 160...). Iti spun pe pm despre cine e vorba ca sa nu se considere reclama.

Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MElise spune:

Am acelasi tip de imprimanta, am facut refill, inca ma tine, desi am printat o gramada si nu vad nicun efect negativ asupra imprimantei...nu stiu ce se intampla pe termen lung in schimb, e prima data cand il reincarc. Nu mai retin cat a costat...pana in 50 de ron oricum.

MElise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sebicu spune:

Salut.
Iti recomandat calduros sa faci refill la imprimanta. Exista mai multe atuuri pentru refill decat pentru cumpararea unui cartus nou.
Un refill costa mai putin, poti sa scoti aproximativ acelasi numar de pagini ca un cartus nou, calitatea paginilor scoase e de 90% (nu neaparat din cauza tonerului refill ci a cilindrului). Trebuie sa stii totusi ca, dupa 2-3 refill-uri ar trebui sa schimbi cilindrul cartusului sau sa iei un cartus nou. Cartusele de Samsung sunt destul de scumpe (aprox 50 Euro) si au o viata de 1500 pagini cu 5% acoperire (in realitate scoti cam 1000-1100 pagini).
Un cartus nou iti garanteaza doar calitatea de 100% (desi am avut si cartuse de toner venite cu defecte - cartusele sunt consumabile si de multe ori nu se schimba, chiar daca vin defecte din fabrica).
Daca refill-ul este facut de o firma care se ocupa cu asa ceva nu exista pericolul de a-ti murdari imprimanta. Iti recomanda firma Artist Design . Pretul unui refill ar trebui sa fie in jur de 70 RON.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

In timp o sa se impraste toner prin imprimanta daca a fost reincarcat de mai multe ori... si vor ramane urme pe foi, de la rolele murdare...
La imprimanta mea un toner nou e 480 ron si refil 350... la diferenta asta am ales sa le iau noi... Poate daca era la jumatate ma gandeam la refil... dar asa nu.

Tala poti sa-mi spui despre furnizorul gasit de tine... poate e mai ieftin decat ce am gasit eu

Eliana cu Elena (23/10/04), Andrei & Mihai (03/03/07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns armandcp spune:

Matahut

Am un Samsung ML1520 cam veche. Cred ca sunt la al 5 -lea refill.
Daca refill-ul e facut atent, totul e ok. Adica fara sa se sparga ceva in carcasa de plastic a tamburului etc etc.
Un tonner nou ma costa 80 de dolari. Un tub refill ptr 2 folosinte, 25.
Si zau daca vad diferenta intre ele la print.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Eu am sa scriu aici de la cine imi iau eu tot ce am nevoie in materie de birotica, daca nu e ok, sa stearga moderatorul, dar ma gandesc ca ajuta informatia. Vectoractiv.ro
Legat de refill, eu chiar am incercat si in primul rand m-a dezamagi f tare calitatea imaginii printate - era cu mult mai proasta decat 90%. Plus ca la cartusul nou printam 25 de foi, iar cu cel reumplut doar 10 (cam mare diferenta, nu? si le-am reincarcat de la cel mai mare comerciant de asa ceva, nu in vre-un garaj de bloc). Acum poate depinde si de marca si modelul imprimantei dar asa am patit eu si inca ma zgarie pe creier pozele din album pritate cu refill-ul (se vede f clar care sunt)

Bucurie!

Mergi la inceput