ce interes am eu, SOTIE, sa aflu de amanta?
Raspunsuri - Pagina 9
conchita spune:
Elena, foarte frumos spus, mi-a placut mult si pilda cu lupul.
Balanta, 1000 de puncte din 100, ca deobicei. :-))
eu inteleg ambele variante si instinctiv nu vreau sa stiu voluntariind dupa informatii scurse de prin buzunare in masina de spalat si beepuri la telefon, ci doar daca alege el sa spuna - ceea ce as aprecia doar partial. consider o forma de egoism si lasitate sa nu pastreze pacatul pentru sine si sa caute sa si-l usureze tocmai pe umerii victimei, adica sotia. in principiu, consider ca adulterul e un pacat capital, o inselare absoluta a increderii si dragostei. dar asta e valabil intr-o lume ideala. aici pe pamant, unde divorturile sunt in floare si rata casatoriilor la varste inaintate creste tot mai mult, dar si numarul celibatarilor, intr-o lume in care femeia se redescopera in libertati nesperate inainte si vrea sa semene cu barbatul tot mai mult, "a insela" face parte din normalitate, in sensul normalitatii ca realitate, adica se intampla extrem de des. asa ca eu inteleg. daca as accepta? partial color...
ilia_99 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui conchita Elena, foarte frumos spus, mi-a placut mult si pilda cu lupul. Balanta, 1000 de puncte din 100, ca deobicei. :-)) eu inteleg ambele variante si instinctiv nu vreau sa stiu voluntariind dupa informatii scurse de prin buzunare in masina de spalat si beepuri la telefon, ci doar daca alege el sa spuna - ceea ce as aprecia doar partial. consider o forma de egoism si lasitate sa nu pastreze pacatul pentru sine si sa caute sa si-l usureze tocmai pe umerii victimei, adica sotia. in principiu, consider ca adulterul e un pacat capital, o inselare absoluta a increderii si dragostei. dar asta e valabil intr-o lume ideala. aici pe pamant, unde divorturile sunt in floare si rata casatoriilor la varste inaintate creste tot mai mult, dar si numarul celibatarilor, intr-o lume in care femeia se redescopera in libertati nesperate inainte si vrea sa semene cu barbatul tot mai mult, "a insela" face parte din normalitate, in sensul normalitatii ca realitate, adica se intampla extrem de des. asa ca eu inteleg. daca as accepta? partial color... nimic |
partial color?.... :) revii cu detalii...?
conchita spune:
citat din mesajul lui ilia_99 partial color?.... :) revii cu detalii...? |
pai sunt destul de inconstienta sa revin cu detalii pe un forum public, bineinteles. :-)) doar scopul scuza mijloacele. in sensul ca daca experienta si gandurile mele disecate pana la dizolvare rezoneaza la tine sau Balanta sau Adela99 (asta fuse din categoria wishful thinking), imi asum riscul unei galeti de ridicol din partea celor fata de care nu ma rezoneaza nika.
teoretic as fi acceptat, adica nu as fi divortat pentru "atata lucru". :-)) teoretic (nota bene, teoretic) regret acum ca al meu n-a avut naiba o amanta, ar fi fost mai simplu. adica "dusmanul" comun ar fi fost ceva tangibil, un acar paun, o atentie, o maslina care sa explice ceva macar. sau eu un amant, daca asta ar fi insemnat pastrarea casniciei. pana la urma, e plina lumea de casnicii "open" pe care eu le privesc ca o alternativa destul de viabila, daca ambii sunt de acord. de fapt, exista atatea variante de cuplu in lume, incat trebuie sa ajungem cu totii la detasarea necesara sa ne privim propriul cuplu dintr-o perspectiva ceva mai larga si poate vom avea mai multe solutii la indemna...nu stiu, zic si eu....
ilia_99 spune:
multam, conchita! rezoneaza, cum nu.. de restul.. n-am io treaba..
da, teoretic toate sunt asa, usor de acceptat. practic.. mai va! inteleg teoria cu privit cuplul dintr-o perspectiva mai larga, dar nu ma simt inca pregatita s-o aplic, marturisesc cinstit.
conchita spune:
citat din mesajul lui ilia_99 multam, conchita! rezoneaza, cum nu.. de restul.. n-am io treaba.. da, teoretic toate sunt asa, usor de acceptat. practic.. mai va! inteleg teoria cu privit cuplul dintr-o perspectiva mai larga, dar nu ma simt inca pregatita s-o aplic, marturisesc cinstit. |
tocmai am terminat o carte, How To Be Single de Liz Tuccillo. e revelatia revelatiilor, ca sa zic asa. daca poti sa treci de usuratatea stilului, poate intentionata, nu stiu, caci autoarea e chiar desteapta, ai sa vezi in cartea asta un studiu antropologic asupra vietii de cuplu si a celibatului in mai multe tari din lume.
in Italia - femeile sunt focoase si-si palia o pauzasc barbatii la loc comanda, din orice. barbatul sta si indura furia, dar tot adulterin ramane.
in Islanda, unde au avut si-o presedinta mama singura parca, femeile nu au nici o problema sa faca primul pas catre un barbat, sa-l sune ele primele dupa one night stand, sa fie mame singure, etc.
in Australia, unde se zice ca e penurie de barbati, daca esti femeie trecuta de 30 de ani, tre sa te duci la vecini in Bali, unde infloreste o adevarata industrie de gigolos pe chestia asta. de unde si cultura curtarii si a cuplarii si mariajului total diferita decat in Vestul obisnuit. si inclusiv a acceptarii tacite a amantelor mai tinere, a acceptarii unui prieten, iubit, sot cu mari carente, de frica singuratatii absolut certe in caz de separare si divort.
in schimb, in China, unde sunt mai multi barbati decat femei din cauza politicii de reproducere, femeile sunt emancipate si nu vor sa aiba de-a face cu chinezi (sunt materialisti si egoisti), doar cu straini. nu au dreptul sa fie mame singure (solutia fiind avortul), caci legea nu permite inscrierea unui copil nelegitim in hartoagele de partid si de stat.
in Rio, Brazilia, dupa ce te insori si trec in medie 2-3 ani, vine vremea amantelor, acceptate de neveste si restul familiei drept ceva normal.
in Paris, Franta, casatoria deschisa si concubinajul sunt ok, iar femeia franceza are "pride", demnitate, nu ar suna prima dupa prima intalnire nici s-o impusti, de exemplu.
in Mumbai, India, inca se mai poarta casatoriile aranjate pe baza de caste si horoscop, pe principiul ca romantismul e plin de vorbe desarte care pot fi spuse oricarei femei, dar compatibilitatea intre soti tre sa fie una intelectuala, emotionala si sexuala (bazata pe stele, nu pe intalniri de-o mie de ani si logodne prelungite, in nici un caz concubinaje), iar cuplul devine grija tribala a familiei, toata lumea are interes sa functioneze.
si cam atat deocamdata, doar ca sa exemplific ca pana la urma gandim si simtim constransi si de ethosul local, de traditia in care am crescut, de mentalitatile locului si prea putin in functie de credintele personale pure (e greu sa le distilam). nu i s-a intamplat nimanui sa gandeasca si sa simta una, dar sub constrangerea anturajului si a familiei sa faca alta? presiunea sociala conteaza, locul unde esti conteaza, tot contextul e important, pana la urma, ca sa raspunzi absolut sincer la intrebarea din titlu...
brendamitran spune:
Ok!
Renunt la "de ce"-urile mele si revenim la intrebarea de baza: de ce trebuie sa aflu eu? Ce interes am?
Chiar asa, de ce?
Cred ca atunci cand cauti niste raspunsuri de genul asta, exista o urma de neancredere. Cand apare asta, stim ca ceva nu mai e la locul lui. Si, atentie, poate nu numai in ce il priveste, poate si din punctul tau de vedere.
Gresesc?
andacos spune:
citat din mesajul lui conchita si cam atat deocamdata, doar ca sa exemplific ca pana la urma gandim si simtim constransi si de ethosul local, de traditia in care am crescut, de mentalitatile locului si prea putin in functie de credintele personale pure (e greu sa le distilam). nu i s-a intamplat nimanui sa gandeasca si sa simta una, dar sub constrangerea anturajului si a familiei sa faca alta? presiunea sociala conteaza, locul unde esti conteaza, tot contextul e important, pana la urma, ca sa raspunzi absolut sincer la intrebarea din titlu... nimic |
In principu sunt de acord cu cele afirmate in aceasta parte a mesajului,recunosc o gindire balcanica in "e barbat,ce sa-i faci ,calca si el in strachini"iar tu ca femeie ma rog, trebuie sa inchizi ochii sa acceptzi,sa mergi mai departe ,tu esti Sotzie,ea e amanta=0!
Insa eu zic ca societatea romanesaca a evoluat muult,deci nu mai e gindirea aia 100% de acum ceva ani,independentza femeilor isi spune cuvintul chiar si aci,femeile nu mai inghit chestia asta cu "e barbat"!
da..ca sunt inca,cele care o fac,perfect adevarat,insa gindirea a devenit extrem de radicala si rar se inchid ochii la asemenea manifestari de infidelitate!
Dana
mianna spune:
citat din mesajul lui hellene_n de vreme ce pitipoanca il vrea pe sotul meu, nu-i clar ca vrea sa fie in locul MEU? vrea sa ma indeparteze pe mine de langa el, ca sa-mi ocupe MIE locul. logic!!! so....o zdreanta!!! care accepta resturile de la masa MEA. |
foaaarte logic cine n-ar vrea sa schimbe restaurantul in doi cu ceapa tocata din bucatarie singura?
(sa ma scuze celelalte doamne, incercam doar - zadarnic, din cate vad - sa arat cat de "apetisanta" poate fi schimbarea de locuri )
hellene_n spune:
mi-a luat ceva timp sa va citesc mesajele. sunt super interesante.
- ma refeream la o aventura de maxim - o noapte.
- clar, exista o serie de tipologii de barbati; nu ma refer la cei care din start nu trebuiau sa se insoare si sa promita cuiva CEVA. nu!!!! sub nici o forma! astia.....sunt exclusi din start.
- faceam trimitere la cei care pur si simplu au o "scapare", daca o putem numi asa - ceva Nepremeditat, ceva care pur si simplu s-a intamplat si e pur de natura sexuala, ceva care-i aduce LUI doar remuscari si regrete ca s-ar putea sa piarda ce are ACASA.
- si ca sa raspund cuiva - nu apartin nici unei bresle gen Monica Columbeanu sau mai stiu eu cui....
- am o relatie normala, o familie fericita - dupa ce-am trecut prin multe incercari - si IMI IUBESC SUPER MULT SOTUL si sincer.....nu ma vad fara el nici peste 4000 de ani
-am deschis acest topic in momentul in care am realizat ca al meu sot chiar MA IUBESTE si sunt convinsa pana-n maduva oaselor ca nici o femeie de pe fata pamantului nu l-ar putea lua de langa mine.NICIODATA in viata mea nu am mai simtit asta. tocmai din acest motiv, punand raul in fata....daca la betie sau drogat sau mai stiu eu cum si-ar trage-o cu vreuna....aia ar fi zero barat pentru el si.......nu ca nu ne-ar afecta casnicia , dar ca sa-si remedieze greseala - s-ar purta si mai super.
- poate ca acum s-au lamurit mai multe lucruri.
si - nu cred ca TOTI barbatii sunt predispusi sa insele. NU POT SA CRED!!!
am vazut barbati care pot suferi mult mai crunt decat orice femeie. iar aceia....daca intalnesc persoana potrivita - nici in gand nu-si vor insela partenera . asta e parerea mea! stiu, e subiectiva...dar asta este!!!
andacos spune:
citat din mesajul lui hellene_n punand raul in fata....daca la betie sau drogat sau mai stiu eu cum si-ar trage-o cu vreuna....aia ar fi zero barat pentru el si.......nu ca nu ne-ar afecta casnicia , dar ca sa-si remedieze greseala - s-ar purta si mai super. - poate ca acum s-au lamurit mai multe lucruri. |
Lasind la o parte exprimarea,daca l-a atras de a "calcat strimb"nu e chiar zero barat asa cum vrei tu sa crezi!Daca nu ai trecut prin asta si mai bine,chiar ma bucur pentru tine,nu ai de unde sa stii daca tzi-ar afecta sau nu casnicia!
Personal nu cred(dar eu nu le stiu pe toate si nu-s in locul tau)o persoana care se simte iubita de sotz asa cum afirmi tu,nu deschide asemenea discutzii,asta e ca in pvestea cu dropul de sare!
Fii fericita in continuare si nu mai subestima puterea unei femei!ca doar si amanta e o femeie!
Dana