Drept la replica

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Ruxij, nu-s de stanga deloc, dar deloc. Ce, libertatile individuale-s de stanga?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Io eram aia de stinga Lia.
Eu nu cred ca Canada e pregatita ptr un eventual influx de romani, cum nici Italia n-a fost pregatita si nici Anglia (cadru legal, socul cultural, infractiuni etc)...acu daca stau sa ma gindesc nici Romania nu e pregatita ptr romani....

Dar cred ca acest cadru legal, cultural, etc trebuie aranjat in toate tarile daca vrem ca pamintul asta sa fie "flat".

De ex un tigan pur si simplu nu poate merge oricum imbracat, nu-si poate face casuta unde vrea el, nu se poate plimba cu caruta unde vrea calul, si daca asta inseamna distrugerea culturii lor, atunci e sacrificiul pe care il fac ei.
La fel cu cersetorii, cu infractiunile (un individ condamnat nu are voie sa paraseasca tara, oricare tara, fie din Anglia in Romania fie invers).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Citat:
citat din mesajul lui Llaura

Ruxij, nu-s de stanga deloc, dar deloc. Ce, libertatile individuale-s de stanga?

Si care ar fi libertatile astea individuale pe care le incalca vizele? Deci tu sustii ca nu tb sa existe vize de nici un fel pentru nici o tara din lume? Pentru dreptul la libera circulatie? Nu crezi ca e putin utopic si ca realitatile pana la urma neaga idealismul de acest gen?

Andrada, pardon:) Tu erai aia de stanga, dar cred eu ca si Laura e de stanga, dupa discurs :). Ea zice ca nu. Eu is asa mai de centru, dar mai spre dreapta. Nu dreapta de tot, ca nu prea sunt cu bisericile, traditionalismul and so on, dar nici cu "fiecaruia dupa nevoi" nu sunt, sa le dam dupa nevoi, ei sa faca bors, noi ii intelegem. Sunt mai mult dupa fiecaruia dupa cum isi asterne, cum munceste si cum respecta legile. Acu' nici anarhie ashea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Hai ma fetelor, oi avea eu ochelari roz cand zic ca toti turistii romani vor schia la Banff si apoi vor pleca pe la casele lor (iar aia unu-doi care eventual nu pleaca isi iau joburi cu binecuvantarea HRDSC - asta-i cam ceea ce e DOL in state), dar si voi cu caii...nu zic, un ghicit, un cersit...dar carutzele, oare cum or sa faca cu carutzele?
Nu-s de stanga, macar cat m-am aberat pe forumul asta apropo de self-reliance; dar problema liberei circulatii o vad asa: lasa-ma sa ma plimb liber si da-mi pace atata timp cat nu fac nimic ilegal; si vino si-ntreaba-ma de sanatate dupa ce am incalcat legea, nicidecum inainte pe ideea ca bazat pe profilul meu demografic tu stat/guvern esti aproape sigur ca eu am sa fac ceva ilegal.
In fine, gandim prin experiente. Mi-a placut tare Europa fara granite si cu multe multe masini romanesti pe sosele. Poate ca as fi gandit altfel daca ma luau si pe mine la controale si paracontroale pe criteriul unic al pasaportului romanesc. Concluzia: trebuie sa merg mai des

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Citat:
citat din mesajul lui Llaura
Edip, am stat in Alberta numai trei ani. Daca pretentia de a te intelege macar cat de cat cu prestatorul de servicii de turism intr-o limba de circulatie (alta decat limba materna a lucratorului in chestiune) este un obicei albertan, atunci e un obicei foarte bun

Germana e cea mai vorbita limba in Europa si ar fi normal sa o vorbesti daca vii din Europa, nu? Cati albertani vorbesc altceva decat engleza?

Cand faceam referire la albertani ma refeream ca au pretentia ca unde se duc toata lumea trebuie sa vorbeasca engleza.. asta pentru ca atat stiu ei.. din pacate nu e cam asa...

aaa si referitor la vize... ce meserie are sotul? nu de alta dar noi vorbim de total alta categorie.

Mergi la inceput