Drept la replica
Raspunsuri - Pagina 5
ruxij spune:
Iar comentariul cu tzatza Tantza n-a fost deloc rautacios ci raspuns la povestea Simonei. Vine Simona si imi spune ca a vb ea cu X si Y din diaspora, care erau lipsiti de caracter si atunci, sustine ea, ca asta ar insemna ca deja romanii ajunsi aici au caractere nasoale. Si? Care e problema? Problema nu e caracterul lui X si al lui Y din diaspora, atata vreme cat nu's hoti de buzunare si nu cersesc. Problema este, va duce ridicarea vizelor TURISTICE pt romani la o imigratie ilegala vizibia care ne va afecta pe toti ca si comunitate? Deocamdata oricine e un om OK poate vizita Canada cu viza turistica. Cine vrea sa emigreze in Canada o poate face relativ usor. Cei care nu pot obtine viza, probabil nu au ce cauta.
Diana2007 spune:
Am intrat pe subiect din curiozitate si parca aveam un feeling ca se leaga de "canadience"
Am citit ce ati scris si parerile fiecareia mi se par mai mult sau mai putin pertinente, exceptand "impunsaturile" din ambele parti si frustrarile unora care isi simt amenintat dreptul la replica.
Ce as putea sa mai adaug sunt urmatoarele doua lucruri:
Piranda de care scria Ana Stroe este ce se vede la suprafata, despre mafia cartilor de credit "albe", a traficului de benzina si de masini furate stie numai politia.
Lucrand pe aeroport pt o companie aeriana am putut sa observ nr de cetateni returnati din Canada pe motiv de overstay si pot sa va spun ca procentul romanilor este destul de ridicat. Si asta in conditiile in care acesti oameni au obtinut o viza, ce va fi cand se va putea intra fara ...
Si inca un lucru, apropo de experienta Simonei cu "fucking romanian" pot adauga si eu o experienta din primele luni de sedere in Ca. Lucrand cu publicul, cum recunosteam un nume romanesc o dadeam repede pe limba materna (vorbesc aici de un incident petrecut la servici). Asta pana mi s-a "servit" de catre o dna replica "si aici va gasim ???" (mentionez ca nu sunt blonda dar nici din clanul lui Pardalian nu ma pot incadra). Si cu toate astea evit sa pun etichete si sa plec de la anumite preconceptii cand vorbesc cu romani de aici. Am avut multe deceptii asa cum am avut multe experiente placute cu romani-canadezi pe care i-am cunoscut.
Din fiecare experienta mi-am invatat lectia si am mers mai departe, dar dreptul la replica nu mi l-am simtit niciodata amenintat, cu atat mai mult aici pe dc.
Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si +34s cu
"Life's a journey, not a destination"
Llaura spune:
Ruxij, nu am intentionat nici o secunda sa te atac personal.
Am vrut doar sa spun ca ai facut ce ai avut de facut si ai vrut sa faci, respectand regulile sistemului. Asa am facut si eu si multi, multi altii.
Deci de unde stim noi la urma urmei, atat de sigur, ca altii le vor incalca? Asta-i partea care ma ataca pe mine.
ruxij spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Llaura Ruxij, nu am intentionat nici o secunda sa te atac personal. Am vrut doar sa spun ca ai facut ce ai avut de facut si ai vrut sa faci, respectand regulile sistemului. Asa am facut si eu si multi, multi altii. Deci de unde stim noi la urma urmei, atat de sigur, ca altii le vor incalca? Asta-i partea care ma ataca pe mine. |
Ceea ce stim este bazat pe niste tendinte observate in Vestul Europei atunci cand s-au ridicat vizele. Nu stim "atat de sigur", dar banuim, sau ne temem ca ar fi sanse sa se intample asa. Dar uite, poti sa argumentezi o tendinta contrara? De ce crezi ca nu se va intampla in Canada ceea ce se intampla azi in Europa de Vest? As putea aduce chiar eu cateva argumente. Se poate spune ca Romania e mai departe de Canada decat Mexicul de USA de exemplu si poate nu ajung asa de usor aici cei din categoriile care creeaza probleme. Sau poate ca Romania nu e o tara asa de mare si poate nu se vor observa asa tare romanii intre ceilalti imigranti ilegali. Totusi argumentele astea pe care le=am insirat mie nu prea imi stau in picioare. E deajuns sa se creeze cateva incidente comentate in presa, sau sa vezi cativa cersetori cu pancarte cu Romanian, sa ocupe vreunii cine stie ce cartiere si imaginea s-a creat.
Eu nu comentez catusi de putin despre caracterul romanilor in general, nici al celor din diaspora, nici al celor din Romania. Nu caracterul lui X, Y sau Z este problema. In orice tara exista diferite categorii sociale si din ce am vazut in Europa, anumite paturi ale societatii romanesti, cele mai dezavantajate si lipsite de educatie, creeaza probleme. Probleme care se rasfrang asupra comunitatilor romanesti. Deasemenea uita-te aici la mexicani. Crezi ca toti mexicanii din Mexic sunt la fel? Dar cei de aici sunt asociati unor anumite comportamente si ocupatii. Eu personal as prefera sa nu fie nevoie sa ma explic, ca si pana acum. Cand am fost in Europa anul trecut, ne-au umilit la granita cu Spania, au oprit toti barbatii romani si le-au luat pasapoartele pentru o extra-verificare. Nu vreau sa trec prin asa ceva tot timpul doar pt ridicarea vizelor. Sper sa nu se intample prea curand si asta nu are nici o legatura cu imigratia legala. Sper ca toti romanii care pot obtine un job cinstit sa poata emigra si reusi, dc. vor asta. Iar cei care vor sa faca turism sau sa isi viziteze familiile sa primeasca vize fara probleme.
Edip spune:
Eu as intreaba-o pe Simona, cand a venit in Canada cati ani retroactiv a platit asigurari de sanatate. Banuiesc ca pe putin 15:) Asta referitor la tema subiectului.
Llaura, de acord cu tine daca poti da niste motive pentru ceea ce sustii... Chestia cu biletul scump de avion e puerila.. o fi scump pentru unii dar nu pentru aia pe care ii vizez eu :) Iar cu munca la negru, da, e limitata in Canada dar nu vin aia la munca aici stai linistita.. Si tot nu inteleg de ce e o problema sa iti iei o viza? Asa cum au zis si fetele... daca esti ok nu e nici o problema. Imi scapa ceva?
Iar la faza cu Viena eu as zice sa protestezi la UE sa isi schimbe limba in romana sau engleza ce dracu e aia germana...de ce nu te revolti de Windows-ul in franceza care e in Quebec si te revolti de germana din Viena?
Llaura spune:
Vecine, am zis deja cam tot ce-am avut de zis, si personal, si cu stirile din ziare...daca voua vi se pare ca-s naiva, so be it.
Si cu franceza m-as fi descurcat, tot mai parlesc nitzel; acolo eram si eu micul client platitor si ma asteptam la nitzica acomodare...iluzii, maica.
Edip spune:
citat din mesajul lui Llaura Vecine, am zis deja cam tot ce-am avut de zis, si personal, si cu stirile din ziare...daca voua vi se pare ca-s naiva, so be it. Si cu franceza m-as fi descurcat, tot mai parlesc nitzel; acolo eram si eu micul client platitor si ma asteptam la nitzica acomodare...iluzii, maica. |
Deci nu germana e de vina pana la urma.. e vina ta ca nu parlesti putin si germana. Uite daca eu nu stiu franceza si stiu germana sa ma duc acum la francezi si sa ii injur ca nu au windows in germana? asa nitzica acomodare in germana ca doar platesc, nu? chestia asta cu sa vorbeasca toti engleza nu mi se pare ok... e mentalitate de Albertan care nu a parasit provincia in viata lui si cred ca stii la ce ma refer ca m-ar mira sa nu fi vazut si tipul asta pe aici.
Si naivitatea e o chestie buna, nu trebuie sa te superi.
AB spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Llaura
ruxij, asta e opinia ta, bazata 100% pe experienta ta, si nicidecum picata din cer. AB, daca vrei real juicy stuff la tema data uita-te pe montreal.ro, blogul lu' baiatul ala e prea cuminte |
D-ne feri... am luat o medie din ce am vazut si am ajuns la concluzia ca-i raspandit fenomenul. Mi-e suficienta media.
lorelaim spune:
Cateva citate dintr-un art care era "featured" duminica pe telegraph.co.uk:
Britain and the rest of the European Union are ignoring a demographic time bomb: a recent rush into the EU by migrants, ..., will change the continent beyond recognition over the next two decades, and almost no policy-makers are talking about it.
...
Europe's low white birth rate, coupled with faster multiplying migrants, will change fundamentally what we take to mean by European culture and society. The altered po****tion mix has far-reaching implications for education, housing, welfare, labour, the arts and everything in between.
It could have a critical impact on foreign policy: a study was submitted to the US Air Force on how America's relationship with Europe might evolve. Yet EU officials admit that these issues are not receiving the attention they deserve.
Jerome Vignon, the director for employment and social affairs at the European Commission, said that the focus of those running the EU had been on asylum seekers and the control of migration rather than the integration of those already in the bloc. "It has certainly been underestimated - there is a general rhetoric that social integration of migrants should be given as much importance as monitoring the inflow of migrants." But, he said, the rhetoric had rarely led to policy.
The countries of the EU have long histories of welcoming migrants, but in recent years two significant trends have emerged. Migrants have come increasingly from outside developed economies, and they have come in accelerating numbers.
...
America's Pew Forum on Religion & Public Life, part of the non-partisan Pew Research Center, said in a report: "These countries possess deep historical, cultural, religious and linguistic traditions. Injecting hundreds of thousands, and in some cases millions, of people who look, speak and act differently into these settings often makes for a difficult social fit."
....
EU numbers on general immigration tell a story on their own. In the latter years of the 20th century, the 27 countries of the EU attracted half a million more people a year than left. "Since 2002, however," the latest EU report says, "net migration into the EU has roughly tripled to between 1.6 million and two million people per year."
The increased pace has made a nonsense of previous forecasts. In 2004 the EU thought its po****tion would decline by 16 million by 2050. Now it thinks it will increase by 10 million by 2060. Britain is expected to become the most populous EU country by 2060, with 77 million inhabitants. Right now it has 20 million fewer people than Germany. Italy's po****tion was expected to fall precipitously; now it is predicted to stay flat.
....
Projected growth rates are a disputed area. Birth rates can be difficult to predict and migrant numbers can ebb and flow. ....
The po****tion changes are stirring unease on the ground. Europeans often tell pollsters that they have had enough immigration, but politicians largely avoid debate.
...
The starting point should be greater discussion of integration. Does it matter at all? Yes, claims Mr Vignon at the European Commission. Without it, polarisation and ghettoes can result. "It's bad because it creates antagonism. It antagonises poor people against other poor people: people with low educational attainment feel threatened," he says.
The EU says employment rates for non-EU nationals are lower than for nationals, which holds back economic advancement and integration. One important reason for this is a lack of language skills. The Migration Policy Institute says that, in 2007, 28 per cent of children born in England and Wales had at least one foreign-born parent. That rose to 54 per cent in London. Overall in 2008, 14.4 per cent of children in primary schools had a language other than English as their first language.
....
Demography will force politicians to confront these issues sooner rather than later. Recently, some have started to nudge the debate along. Angel Gurrķa, the OECD secretary-general, said in June: "Migration is not a tap that can be turned on and off at will. We need fair and effective migration and integration policies; policies that work and adjust to both good economic times and bad ones."
Desi art e ref la Eu... trebuie sa dea de gandit si celor care locuiesc de partea cealalta a oceanului... Sunt ENORM de multzi (covarsitoarea majoritate de fapt) "refugiatzi"/"azilantzi" (unii intra cu pasapoarte false si raman pe baza minciunilor pe care le debiteaza) care intra in Eu cu dorintza DOAR de a "mulge sistemul"... Nici prin gand NU le trece sa... munceasca... Ei au ca filozofie de viatza: "Cine-i harnic si munceste... ori e prost... ori nu gandeste..."
Oricum... mai mare tristetzea ce s-a ales de Europa
Pe 15 august se incheie votarea publica la concursul Ratusca din viata mea:
pag 10 -http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Ratusca%20din%20viata%20mea&page=9
lore1 "doua ratuse fac acrobatie pe genunchii mei..."
lore2 "...o ratusca a cazut si a ramas doar una..."
Multzumesc frumos tuturor celor care ne-au votat!
AB spune:
citat din mesajul lui Llaura Am mai zis, putem abera la infinit despre tzatza Tantza sau despre tzatza Tantza care crede ca ea-i singura de-a descoperit America si o data ce a reusit, nimeni altcineva nu mai are voie s-o descopere. Nu face nici o diferenta, mai tarziu sau mai devreme vizele tot se vor scoate. |
Important nu e cine a descoperit America dupa cum bine stii, important e daca iti dai si seama ce ai descoperit. Adica o lume in care in enorm de multe locuri lumea e draguta, amabila, nu te fura din ochi, iti lasi masina si curtea ba chiar si casa descuiate. In care pe scurt se intretine cu greu putina civilizatie.
O lume care e pe cale de disparitie in Europa de Vest. Sa zicem nu in toata, dar in partea sudica a cam disparut.
Eu astept sa se atinga nivelul de civilizatie si bunastare care sa diminueze fenomenele antisociale si dorinta de a munci la negru ... si apoi e perfect sa se renunte la vizele turistice.