PGD in Europa

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bombi spune:

Am fost la www.ivf.at/en-us/zentren/czpilsen.aspx" target="_blank">IVF Centers prof Zech din Pilsen, Cehia. Am facut 4 stimulari, 2 analize PGD cu FISH, la a doua s-a facut si CGH pe unii embrioni. In total am avut 65 ovocite fertilizate si doar 2 embrioni transferati (2 ET). Nu s-a implantat niciunul.

Tu ce probleme ai, de ai nevoie de PGD?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_tutuianu spune:

asa ma gandesc eu ca ar trebui pentru ca am tot avut avorturi menstruale de-a lungul timpului si acum cautand neaparat motivul pentru care nu raman insarcinata - in ultimii 8 ani medicii la care am fost au stabilit ca eu sunt cauza avand anovulatie - nici unul nu s-a uitat pe spermogramele facute . sotul meu are criptozoospermie . cativa so toti cu defecte . vom face fiv cu isci . se poate reusita in conditiile in care toti spermatozoizii au defecte ? sigur ne chinuim degeaba .

tu de ce ai facut?

parerea ta care este?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bombi spune:

PGDul se foloseste in special pt a se evita aparitia unei sarcini/copil cu probleme genetice (probleme existente deja la parinti) (la noi, sotul are o translocatie balansata, in urma careia rezulta 50% embrioni neviabili - se opresc din evolutie la 7-8 saptamini)
Sau pt a "mari" sansele de implantare prin selectia embrionilor fara probleme cromozomiale evidente (aneuoploidy screening), embrioni care oricum nu s-ar fi dezvoltat.

La voi, anovulatie + criptozoospermie nu e o combinatie foarte fericita.
Cred totusi ca ICSI ar putea fi solutia. Acum nu stiu exact cit de grava e problema sotului, si daca o "sortare" prealabila a ovocitelor prin PGS (S=screening) ar ajuta. Ce vreau sa spun, e ca daca se obtin doar 2-3 spermatozoizi, atunci ar fi bine de stiut ca ovocitele cu care se combina nu au ele defecte genetice. Daca sint 200-300, nu cred ca mai conteaza.
Oricum, analiza pe ovocite nu e asa restrictiva ca cea pe embrioni si se face in mai multe centre (la Viena am citit ca au facut multe fete)

Voi ati facut cariotipul si microdelitiile cromozomului Y pt sotul tau?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_tutuianu spune:

inca nu am facut nici un test genetic . urmeaza luna asta -sper . eu mai am de facut cateva teste din hemofilii .

inca nu stiu daca stimularea ovariana are vreun rezultat . am facut o stimulare dar nu am avut o monitaorizare eco . medicul meu a spus sa o fac 3 luni consecutiv si vedem daca obtinem sarcina .ityi vine sa crezi ? el tot spera cu azo - criptoospermie sa obtin sarcina . si fara monitorizare !

asta e situatia in ro . multi medici "buni" la care mergem pentru ca nu avem medici excelenti de unde sa alegem . dar onorariile sunt de medici extra - 500 ron / consultatie - ca sunt pacienta veche si am nu stiu ce reducere .

Mergi la inceput