va rog?traseu mai bun Ploiesti-Orsova?
Dragelor,peste 3 zile vreau sa plec la Cazane-la Ieselnita,langa Orsova.Problema este ca nu stiu ce drum sa aleg(sosea, peisaje etc), in conditiile in care am 2 variante:
1.Ploiesti-Targoviste-Pitesi-Craiova-Dr.TR. Severin-Orsova
2.Ploiesti-Targoviste-Pitesi-Rm.Valcea-Tg.Jiu-Dr.TR. Severin-Orsova??
va rog- pe cele ce ati fost in zona aceea mai ales de curand sa imi spuna pe unde sa o iau si cam cati km.ar fi pana acolo??
Ma intereseaza sa nu fie prea aglomerat, drumuri proaste, in lucru sau ceva de genul asta...........
Raspunsuri
oana_n spune:
Eu as alege a doua ruta Pitesti-Rm Valcea-Tg Jiu. Pe ruta asta distanta e cam de 450km. Iit spun ca as prefera asta din punct de vedere al peisajului (intre Rm Valcea si Tg Jiu este si Horezu cu vestita ceramica de Horezu) si e zona de deal, se vad si muntii destul de aproape, ai cu ce sa iti clatesti privirea.
Noi am facut anul trecut in mai drumul de la TG Jiu-Rm Valcea (veneam de la Herculane) si e in stare foarte buna. Aglomeratie in trafic nu se pune problema.
Noi facem de cateva ori pe an drumuri in sud (de acolo e sotul meu), insa mi se pare ca in zona de campie e "tare greu" sa vezi ceva peisaje. Camp intins si vezi doar orizontul.Si eu una am senzatia ca trece timpul muult mai greu.
paula76 spune:
Draga Oana,
mersi pentru raspuns dar am niste nelamuriri;pe harta-in toate statisticile am gasit intre Ploiesti-Dr.Tr.Severin distanta de 350 km-dar in ceea ce mi-ai spus tu si ceea ce am mai auzit, se zice ca sunt de fapt cam 450 km pana in Drobeta??
Ai idee cam cat e exact daca se poate Ploiesti-Ieselnita???
Cred ca o sa merg pe Targu Jiu-poate ma opresc si la Horezu-nu stiu de ce mi se pare si un pic mai scurt pe aici- si cred ca mult mai frumos, precum zici tu!!
Sper sa fie drumul bun-pe harta e marcat numai ca DN, nu ca primul traseu care este mare parte european!!!
liliana csaki spune:
De la Pitesti la Severin(prin Craiova, pe centura drumul e excelent) ai vreo 210km. Nu stiu cat ai Ploiesti-Pitesti prin Targoviste. Drumul e f. bun, intradevar fara peisaje si cu 3 radare fixe la Arginesti-Butoiesti(intre Filiasi si Strehaia). Pe partea cealalta nu-i diferenta mare de km, e mai frumos drumul, era o portiune mai proasta inainte de Motru dinspre Tragu Jiu(poate l-au refacut) dar cred ca faci ceva mai mult ca timp. Te poti duce pe-o parte si intoarce pe cealalta.
oana_n spune:
paula ti-am trimis un mail.
poti folosi www.ro.map24.com/" target="_blank">ASTA ca sa vezi ce si cum. daca nu te descurci da-mi de stire si te ajuta sa manevrezi harta.