Piticodromul de Sept - Oct 2005 (222)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Alina, fii tare; ai auzit ce a zis doctorul de familie vineri, da? O sora sau un frate e solutia.
Oana, sanatate multa copiilor. Buna idee sa astepti sa-si faca dr concediul.

Ioana, mama Mirunei si a Smarandei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

Ioana nici nu stiu ce sa zic, o fi copilul meu cel mai rau? asa din prima zi, ce or fi vrut doamnele? nu asculta , ok, nu ma asculta nici pe mine daca nu vrea el, trebuie sa ii atrag atentia cumva, ca vrea jucarii si daca ii place una nu ii mai da drumul din mana stiu, ca e rasfatat si invatat sa i se faca poftele stiu, ca sunt multi copii si ca unul ca al meu e un stres ..... da ma intreb oare ele nu au ceva metode sa sa inteleaga cu ei? mi se pare cam mult din prima zi sa ai pretentii de la un copil care nu te-a mai vazut niciodata sa asculte, Vlad e foarte fericit cu activitati diverse, probabil ca inca nu au incercat asa ceva.

.... sau copilul meu e altfel, mai rau ca ceilalti, mai alintat.

Intrebare: a mai patit cineva asa? sa i se zica din prima ca e un copil care nu asculta si deranjeaza?

Daca pana acum eram ingrijorata, acum sunt in pragul depresiei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_lucia spune:

Alina, eu zic sa ai rabdare, educatoare care sa zica asa ceva dupa doar o jumatate de zi a copilului mi se par sincer fara experienta, sfatul meu, ca eu sunt asa mai dintr-o bucata, cere o intilnire cu ele (educatoarele) si spune-le ce crezi, trebuie sa iti stie framintarile si sa te ajute in perioada de acomodare a copilului. Eu am aceeiasi parere ca si doctorul de familie, sunt sigura ca se va acomoda dar copiii sunt diferiti, unii se acomodeaza mai repede altii putin mai greu. Tin pumnii sa fie totul bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Alina, nu dispera. Si Miruna a deranjat clasa in primele luni, nu e Vladut primul sau singurul la acest capitol. Asigura-le pe educatoare ca incerci si tu acasa sa-i explici cum e cu gradinita, si sa depuna si ele un efort sa-l atraga in activitatile lor; nu cred ca pot sa nu-l primeasca, asa ca nu-ti fa griji.

Ioana, mama Mirunei si a Smarandei

Mergi la inceput

Deja ma gandeam ca e singurul, mai ales ca stiti ca eu am ceva intrebari referitoare la comportamnetul lui, maine dimineata o sa il duca sotul o sa il instruiesc ce sa vorbeasca cu ele, oricum mi se pare mult prea mult sa zica din prima zi asa ceva, adica sunt de acord si e normal sa imi zica tot ce face, nu ma deranjeaza, dar un verdicat ca "ele nu il pot disciplina" din prima mi se pare mult, pai frate ia copilul, arata-i o carte, pune-l sa deseneze, citeste-le o poveste, atunci sa vezi daca plodul sta la locul lui, daca te asculta, incerc sa le inteleg ca mie nu imi e usor cu unu , da lor cu 40 de copii abia vazuti azi!
Daca nu se rezolva problema o sa incerc sa merg si eu intr- o dimineata, dar imi e greu, eu plec la 7 de acasa, sa intarzii la munca nu prea se pune problema, am o sefa fara copii si asa si pentru 2 ore intarziere azi a strambat din nas, o sa imi iau o zi de concediu, sa discut eu cu ele. Am mai inteles si ca se practica cu "atentia ", toti copiii sunt rai pana vine mami cu atentia, deodata se "fac cuminti si ascultatori".
Oricum va tin la curent cu noutatile, abia astept sa ajung acasa sa vorbesc eu cu Vlad!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Alina, , un buchetel pentru tine sa-ti mai treaca supararea. Parerea mea este ca educatoarele se fac de ras spunandu-ti tie in prima zi de gradi ca Vlad nu asculta. Pai care-i treaba lor acolo? Trebuie sa stie sa-l atraga in activitati, sa-l lase sa se joace, sa nu-l forteze aiurea din primele clipe. Si eu zic sa te-ntalnesti cu educatoarele si sa le spui ofurile tale. Si mai vorbim peste 2-3 luni de gradi, eu sunt sigura ca Vladut va fi ok. Curaj si bafta maine!!!
LA MULTI ANI KAROLA, CALIN SI IN SPECIAL TEODOREI SARA!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Alinam, imi pare rau ca esti suparata! Mi se pare absolut aberant sa ai pretentii ca un copil sa fie docil din prima zi. Daca ar face si singuri activitati...ar fi ideal!
Fii atenta, sa nu adopti o atitudine umila/vinovata sau mai stiu eu cum. Sa fii cu tupeu, sa le spui ca voua rareori va face probleme Vlad si comportamentul lui la gradinita e treaba lor, si mai ales sa aiba grija ca al tau copil are nevoie sa fie stimulat si ladat, ca raspunde bine la educatie pozitiva, si nu la pedepse. Deci, sa fii ferma, e treaba lor sa-l faca cooperant!!!! Si nu cu forta!!!
Pe de alta parte, du-l undeva la un psiholog, dar nu la oricare, poate chiar are nevoie de stimulare, a stat cu bunicul, etc, sa excluzi orice alta cauza, dar nu deschide gura la gradinita despre asta. Tu in fata educatoarelor sa fii zen!

Mergi la inceput

Alina ce spui tu acolo, "atentii", nuuu, eu nu as da nimic ca doar primesc salariu educatoarele, nu?
Subscriu 100% la ce a scris Tonnia, discuta cu ele sa te ajute ca Vlad sa se integreze repede ca doar de aceea sunt educatoare. Mult curaj si putere sa treci cu bine peste toate momentele astea de inceput!

Mergi la inceput

Va multumesc pentru sustinere, Tonnia imi place cum gandesti!

Azi a doua zi, Vlad a plecat spre gradinita incatat, taicasu mi-a zis ca nu a putu discuta cu educatoarea, ca jumatate din plozi plangeau, Vlad tipa (cica tipatul lui de lupta), adica se juca , si educatoarea statea in usa ca vreo 3 vroiau sa fuga, a reusit sa ii zica sa nu il forteze sa manance, azi cand l-a luat bunicu cica nu i-a mai zis educatoare nimic, probabil ca tipetele lui au devenit mai suportabile pe langa urletele celorlalti, zice bunicu ca e bine dispus, ca nu a mancat la gradi, dar e ragusit, era de ieri, de la tipete si bocete probabil, el a mai facut odata laringita fara infectie, adika inflamarea laringelui, atunci dr nu ne-a dat nimic, doar de muci, acum nu are muci deci e de la tipat.

Dana imi pare rau sa te anunt dar inca se merge pe atentii, mai ales la gradinite, o sa ma conformez si eu ca nu am ce face, salariul de educatoare de care zici e mic, o sa incerc sa ma duc vineri dupa prima sapramana cu o "floare" sa vad ce imi zice, ca dimineata il duce numai taicasu si dimineata e jale acolo cu bocete, la pranz il ia bunicu care nu intreaba, eu as ajunge sa il iau doar daca il lasam sa si doarma acolo, el e la program lung, noi il lasam pana la pranz sa ii fie acomodarea usoara.

Mergi la inceput

Buna ziua si "La multi ani!" aniversatei de azi, Adela!.

O zi buna tuturor si salutari de la noi!

Dana Lucia si scolarul Alberto

Mergi la inceput