Piticodromul de Sept - Oct 2005 (222)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana_lucia spune:

Ioana, te asteptam cu drag pe aici iar Alberto e chiar fan Miruna si zice sa veniti aici intr-o vacanta, hai ca avem loc destul ca doar imi stii cit de cit din pozici casa, nu?

Tonnia, acum abia inteleg eu de ce erai tu asa sigura ca nu prea curind ar ghici cineva locul unde e Irina, noroc ca ne-a luminat Ioana!

Miflore bravo ca Ana e OK la gradi si ca a mers acomodatul asa repede, ce mai, avem copii mari!

Copilul mi s-a intors cu f.bine din excursie, i-a placut mult de tot iar acum ne povesteste jurnalul excursiei!

O seara buna tuturor,
Dana Lucia si scolarul Alberto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Multumim frumos pentru laude!!!
Ioana, bine c-ai detaliat ca saream pe educatoare la gradi sa-mi dea adresa de mess. Acum s-a elucidat misterul, deci ai pile.
Hihihi, Ioana si Tonnia, legat de Irina chiar imi venea sa zic ceva gen Tanzania sau Madagascar! Irinaaaaaaaaaaaa!!!
Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Dana, ai baiat mare, se duce singur la distractii!

Miflore, felicitari pt cea mai scurta acomodare la gradi din lume!

Ioana, ai PM.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tangerine spune:

multumesc pentru aprecieri; am intr-adevar doi copii minunati; mama lor e un pic mai nebuna

mihaela, felicitari pentru cum zicea Tonnia- cea mai scurta integrare la gradinita; stiu ca de cand ai povestit prima data ma gandeam ca daca as mai trece o data prin proces si nu as mai fi conditionata de alte chestii (gen venit fratior si neavut cine sa stea cu doi copii), as fi dus copilul cand e pregatit; la Stefan cred ca o sa procedez ca tine; adica o sa incerc totusi sa il duc de mai mic, dar daca plange si nu ii place nu o sa insist; tind sa cred ca de la 3 ani incepe varsta ideala de dus la gradinita, cu exceptiile de rigoare bineinteles

as vrea sa va intreb pe cele cu 2 copii daca ati trecut prin urmatoarea situatie: copilul mai mare iti spune ca s-a hotarat si de fapt nu mai vrea frati si surori-de inteles nici pe cei actuali nu i-ar mai vrea (de unde crize, agatat de mama, comportamente regresive da asa mai mult in joaca); ce i-ati spus/ce i-ati spune?

edit ca sa spun ca nu mai este public albumul de poze, dar am trimis invitatie pe adresa comuna de email

Ramona, mama Mariei si a lui Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Ramona, copilul mai mare are mereu avantaje decurgand din varsta lui, fa-o pe Maria sa le constientizeze, nu are niciun haz sa fie mai mica. Dinu se culca o ora dupa Sa, e timp exclusiv, o data cam la 3 saptamani ma dau peste cap sa am o dupa-amiaza numai cu el, are sertarul lui cu cheie, face tenis, etc, adica e tare mandru ca e mai mare, nu si-ar dori absolut deloc sa fie mai mic. (Bine, si Sa are timp exclusiv, haha). Deci e ceva care-o face pe Maria sa tanjeasca dupa locul lui Stefan, fie ca i se pare ca primeste mai multa atentie, fie ca nu vede neaparat ce avantaje are ea, fie ca ea merge la gradinita si crede ca cine stie ce distractie are loc in lipsa ei. Si cu impartirea laudelor, e tendinta sa-l lauzi des pe cel mic pt ca la el sunt progresele spectaculoase la varsta asta, cred ca toata lumea zice Bravo! de 100 de ori pe zi cand e unul mic pe acolo, la cel mare...mai rar, asa ca laud-o tot timpul si sa para ca cel mic tot de la ea a invatat o gramada de chestii, observand-o pe ea.

Editez: si tine-i cat mai mult timp impreuna, chiar daca se cearata, indiferent cum e, mereu impreuna (in afara de bucatile alea exclusive), trebuie sa le creasca relatia si asta cere mult timp impreuna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Mai, Tonnia, ca un om mare ai vorbit.
Multumim frumos pentru laude, asa-i cu acomodarea, am fost rapizi.
Ramona, ai 2 copii, o minunatie, am vazut toate pozele!
Pe unde-ati fost la mare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns locca spune:

Diana, felicitari! Sa fie bine!

Ramona, mie mi-a zis matei ca mai vrea sa-i faca tati minus 5 ( -5, da) surioare dar ca lui nu-i plac surioarele decat atunci cand sunt mici mici, adica evident cand nu atenteaza la jucarii si nici nu se tanguie non stop atarnate de pantalonii mamei (noi suntem in faza asta cu clara).
Eu am procedat cam cum a zis Antonia, adica i-am aratat mai mereu lui matei avantajele de a fi mare. Si cand mai reusea clara sa faca ceva nou ii ziceam lui matei "uite ce-a mai facut clara, la tine a vazut, tu ai ajutat-, esti foarte tare" ... ma rog, pe-acolo Partea proasta cu treaba asta e ca mereu ii zice sora-sii ca nu are voie sa faca una alta, ca e prea mica, si una alta uneori sunt chestii pe care el avea voie sa le faca la varsta clarei.
Altfel, noi trecem printr-o faza uluitoare pt. mine, matei o gratuleaza pe sor'sa cu apelativul "iubituca mea" si o pupa agresiv de 100 de ori pe zi spre totala scarba a numitei clara.
In plus al meu copil mare a inceput sa se prosteasca vorbind pe limba clarei, adica o imita, imi arata cu degetul cand vrea ceva, vorbeste monosilabic etc. O face in gluma, cu mine, dar e destul de enervant uneori.

Ioana, bine ca ai lamurit misterul cu mess-ul, deja ma gandeam ce educatoare aveti acolo de stau si seara la taclale despre progresele copiilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Buna dimineata!

Casiana, training placut.
Dana Lucia, ma bucur sa aud ca lui Alberto i-a placut in excursie. Si Mirunei cred ca i-ar place sa mearga fara noi in excursie, dar... e greu pentru parinti (dupa cum ai vazut si tu ieri).
Mihaela, am pile pentru moment, ca Smaranda va sta maxim un an la grupa asta, apoi merge la alta grupa.
Ramona, sunt de acord cu ce a zis Antonia - sa stea fratii mult timp impreuna.

Eu am retras copiii de la gradi la jumatatea lui iunie, si 2 luni jumatate au stat impreuna non-stop. Acum am alti copii, care se joaca mult impreuna, si se inteleg mult mai bine. Si faptul ca merg impreuna si vin impreuna de la gradi ajuta mult - they are in this together.

Ioana, mama Mirunei si a Smarandei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Am scris mailul precedent pe la ora 9, de aia incepea cu buna dimineata.

Rux, oau, deci Matei stie numere negative; doar cand e vorba de surori, sau si in legatura cu alte lucruri? Ce dragut o alinta pe Clara.

Ioana, mama Mirunei si a Smarandei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tangerine spune:

multumesc pentru raspunsuri, da mai insist un pic cu detalii:)

copii se inteleg foarte bine; in mod evident MAria il iubeste mult pe Stefan; in general se joaca foarte bine impreuna, chiar MAria inventeaza jocuri in care STefan poate participa in mod activ (gen infasuratu in perdea insotit de cucu-bau, balacit in copaie, gramada dezordonata,etc); au stat impreuna toata luna august si s-au jucat; frustrarile si le varsa pe noi

dar:
1.MAria e in continuare foarte frustata la culcare; nu accepta sa il culc pe stefan primul (ea trebuie sa fie prima la toate ca e ea e primul nascut- nu stiu de unde a scos-o p-asta), chiar daca ii promit ca vin apoi la ea si citim poveste si ne culcam impreuna (efectiv m-am blocat aici si am inceput sa am crize de plans seara -eu mai lipseam, nu?); sotul a propus sa o punem la desene cat il culc pe stefan (in ultima instanta probabil asa o sa facem, da nu imi place ideea)
2. mai face chestii periculoase cu el: l-a luat in brate (de sub brat) si l-a dus 5 metri sau l-a cocotat pe canapea, desi el are 11 kile si ea 17; ii mai pune asa mai in joaca piedica-da aici se abtine destul de bine; in general are grija de el si ma avertizeaza daca i se pare ca e in pericol; ca si la ruxandra, ii interzice pe acest principiu sa faca anumite lucruri, desi nu e neaparat necesar
3. ea mi-a spus dintotdeauna ca nu vrea sa creasca mare vrea sa ramana mica; tonul pe care o spune ma blocheaza si chiar nu-mi vine s-o contrazic; desi am tot timpul activitati separate cu ea (teatru, petreceri, calarie, inot) nu pare sa compenseze cu nimic faza cu culcatul lui stefan (dorm cu el toata noaptea); in plus, stefan e un super lipicios si ma acapareaza efectiv si chiar nu stiu cum sa ma sustrag, singura solutie pe care o vad e ca o sa creasca si o sa-i treaca; incerc din rasputeri sa il mai las pe sot sa se ocupe de stefan, da cum ma vede cum se lipeste de mine; de aici frustrarea MAriei banuiesc

in disperare de cauza i-am spus acum 2 seri ca atunci cand stefan s-a nascut inimile noastre s-au dublat ca sa incapa toata iubirea si iubirea pentru ea a ramas la locul ei; si ca inima in general poate sa creasca oricat sa incapa in ea iubirea pentru toate persoanle dragi; astept sa vad efectele

ruxandra, maria il imita pe stefan adica zice ma-ma ma-ma pe un ton semi-mugit cateva minute in continuuu de imi vine sa-mi iau campii

mai astept o tura de sugestii pretioase, va rog: cum sa dezlipesc lipiciosul de mine si sa o echilibrez pe MAria?

am retinut asa: laudele mai dese, sa ma gandesc la ce avantaje are din faptul ca e mai mare (o sa-mi fac un speech:)) si sa-i spun ca nu pierde nimic daca merge la gradinita si stefan sta acasa (cu argumente, evident); in plus, ii cer des ajutorul- sa ii arate diverse lui stefan, sa se joace cu el-nu e intotdeauna foarte incantata

Ramona, mama Mariei si a lui Stefan

Mergi la inceput