Burtici fericite de septembrie-octombrie (133)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dana15 spune:

Gata somnul de frumusete?

Mi-am adus aminte ceva..mai am si eu din cand in cand sclipiri; cineva intreba cum se confectioneaza tampoanele pentru maternitate..ramona ne-a explicat candva si eu am dat copy/pase; uite aici:

tampoanele de confectioneaza astfel:
- se cumpara un pachet de vata hidrofila tip BC (atentie sa nu fie gata portionata, ca exista si de asta pe la Sensiblu) si un sul lat de tifon steril (pansament steril)
- se portioneaza vata astfel: se ia ca punct de reper lungimea unui tampon absorbant obisnuit; daca vata nu este foarte lata, atunci vom incerca sa obtinem o grosime dubla punand-o in doua pe lungime dupa care o taiem; daca este destul de lata, taiem o singura lungime si o dublam pe latime (o pliem)
- bucatile de vata astfel taiate, se infasoara pe lungime sau pe latime in tifonul steril (vedeti si voi cum va este mai comod)... daca le infasurati pe latime vor iesi niste tampoane mai inguste si mai bombate; daca le infasurati pe lungime, vor iesi niste tampoane mai late si mai plate (eu de ex. le*am preferat pe cele din urma)

Atentie! Imediat dupa nastere (naturala sau prin cezariana) va vor trebui pentru o zi sau doua absorbante de supercapacitate (din cele cu 5 picaturi) f. lungi (eu am folosit always night) peste care veti pune si tampoanele create de voi. Credeti-ma ca veti pierde destul de mult sange cat sa treaca prin ambele si sa va si patati.

E mai usor de facut pe cat de complicat pare din explicatii.

Dana 31s mamica mandra de
Thank God I'm a woman!

www.flickr.com/photos/38426629@N04" target="_blank">Noi

Mergi la inceput

Raluk merci de pontul cu real! am sa caut pantaloni acolo, poate mai am noroc si gasesc..la asa pret..

Andre de gulas; noi cand am fost in ungaria, barbatu' a vrut neaparat sa isi ia un ceaun din acela, de fonta si inca nu am reusit sa-l inauguram..poate o facem cu un gulas..cand vom mai merge la iarba verde

Monikus ne "vedem" maine! o seara frumoasa!

Thank God I'm a woman!

Mergi la inceput

Astazi am reusit sa citesc si eu putin din "tata Spock" si sunt putin derutata..am retinut eu din discutiile de pe forum ca nu este indicat sa consumi, atunci cand alaptezi, legume precum varza, mazare, brocoli, fasole etc pe motivul ca ar intensifica colicile la bb...eee, nenea acesta le recomnda cu caldura!! ca cica mai bine sa mananci legume decat carne si produse lactate, ale caror proteine sistemul digestiv al lui bb nu le tolereaza..complicat...ceata totala

mamicile care au alaptat deja, ce spun?
raluk tu ce o sa faci? te stiu axata pe regim vegetarian..

Thank God I'm a woman!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crocodana spune:

seara buna,

am fost si noi la doctor azi si am tras dupa un pui de somn, acum suntem in forma..
la 36 de sapt si o zi m-a pus un pic la eco, urcat pe masa....totul e ok, colul inchis, se pare ca nu se grabeste sa vina...

suntem cateva fete la inceput de septmebre, cele mai multe mai active decat mine , cum stati cu "nervii" fetelor?

mi-a spus sa ne vedem peste doua saptamani, daca nu intervine ceva..cred ca totusi ma duc mai repede..la secretii a iesit chlamidia (clasic). dr nu a vazut inca analizele ca le-am primit azi dupamiaza..oare asta nu-l afecteaza pe bebe la nasterea naturala?
toata sarcina medicul a zis ca daca nu ma deranjeaza nu o bagam in seama..dar acu?

patutul l-am laut si noi din ikea, aparatori, paturici, etc..a mai ramas salteaua..ma tenteaza f tare cea comandata de aida sau una de la prestige, se pot cumpara online astea de la prestige?
lenjerie,si eu m-am hotarat sa cumpar material asa ca am in plan un drum la bucur obor, iar de cusut la o croitorie din asta veche..masina de cusut imi doresc demult dar habar nu am sa o folosesc (e greu?), mi-ar fi fost tare drag sa fac eu tivul la scutece pt bebe ....

ups era cat pe ce sa ard mancarea! noroc ca m-am sesizat la timp!

36+ fericita mamica de jucausa
Maestrii se dovedesc in lipsa mijloacelor!
Jucausa mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MangaGirl spune:

ionika mie si in romania si in Uk mi-au recomandat Corsodyl ca e putin medicata. si intr-adevar observ ca dk ma spal cu ea, trece inflamatia mai bine. trebuie sa lasi 5 minute del a periaj pentru ca nu-si face efectul imediat dupa pasta de dinti.

raluk imi pusei si eu glow si vad ca merje pe explorer. dar eu acasa folosesc google chrome...asa ca...tot dejaba.

ma duc acasa ca iar ma apuca 7 aici.

MangaGirl :-) 32+ cu Sasha Laurian

varsta bebe

poze

www.mariaciubotaru.blogspot.com

Mergi la inceput

Uuuuuuuuu...ecoooo...ecooooo

anybody?!!? nobody?!!!

Thank God I'm a woman!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

io

Aida ... 33+
Poze cu noi
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici, te iubesc cu toata fiinta
"Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba" ... si cand reusiti sa ma invatati si pe mine

Mergi la inceput

Crocodana nu stiu ce sa zic de infecia cu Chlamydia...ar trebui sa afle si medicul; probabil vei avea parte de ceva antibiotic: nu vreau sa te sperii, dar stiu ca aceasta bacterie poate produce conjunctivita si pneumonie la un nn -pe cale vaginala- al unei mame purtatoare..vezi ce zice medicul!

eu nu nasc la inceputul lui sept, desi as vrea; abia astept sa vad puiutul! "nervii" incerc sa ii tin in frau..mai am momente de panica cand (scuzati ca-co) imi zic "gata dana, nu mai ai scapare", dar incerc sa nu le amplific..atunci cand voi merge la spital imi voi zice "merg sa imi vad minunea" si nu "merg sa nasc";
Mie imi este teama mai mult de ceea ce va fi dupa..cred ca tuturor, de altfel...vom face noi fata, ca suntem fete istete!

Thank God I'm a woman!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

croco zau ca eu sunt calma , nu's ce am si iti spun sigur ca am de ce sa ma enervez , dar vad ca mai mult Laci se enerveaza ca eu nu ma enervez

Aida ... 33+
Poze cu noi
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici, te iubesc cu toata fiinta
"Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba" ... si cand reusiti sa ma invatati si pe mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Dana eu am vreo 5-6 carti de bebici si mi-s imprastiate peste tot, ca sa fie la indemana (pe fotoliul din fata casei alor mei, in birou la tati, la mine in camera, etc). Peste tot am cate una si am semn de carte. Nu stiu de ce ma zapacesc asa, cred ca altfel de lene nu mergeam dupa carte cand aveam 5 minute libere.

Si chiar si cei mai clasici autori ai nostri, familia Capraru, spun ca e o prostie aia cu legumele si fructele crude. Ca eu si aia o aflasem de la cineva.

Dupa cate am inteles, eu bine sa incerci orice aliment singur, ca sa vezi cum reactioneaza bebe. Dar scrie ca e mult mai important sa nu cumva sa pape mama ceva la care are o intoleranta ori ea (si nu stie), ori bebe. Si intr-adevar alimentele la care se dezvolta intolerante cel mai usor sunt lactatele si glutenul.

Si scrie ca doar unii copii sunt mai sensibili la miros al laptelui influentat de usturoi, ceapa, si mai stiu eu ce care schimba gustul. Majoritatea n-au nici o treaba.

Fasoliferele si varza ma baloneaza si pe mine. Asa ca o sa i le introduc prin lapticul meu doar dupa ce vom fi foarte siguri pe lapticul nostru. Nu de la inceput.

Eu asa am inteles. Ca orice mancare poti incerca, sa vezi ce-i place bebeului. Dar probabil ca in prima saptamana voi papa multe multe lichide, am tot citit si pe aici cat e de bine pentru laptic sa papi compot de fructe. Ii voi spune mamei mele sa-mi aduca si la spital fructe fierte proaspat si amestecate cu miere, ca eu cu rezistenta la insulina, nu as baga zahar. Si am inteles ca smecherilor le place cel mai mult gustul dulcic . Apoi voi incepe cu legume fierte.

Ideea e sa nu ne stresam. Bebe va avea tot ce ii trebuie. S-a constat ca si laptele muritoarelor de foame din Africa are tot ce trebuie bebelusilor lor. Deci singurul stres e sa fim sigure ca le place lapticul si ca nu fac colici (si vom testa mancarurile mai "sensibile"). In rest nu cred ca sunt restrictii.

Dar asta spun asa, ca mama nestiutoare.

29+

Mergi la inceput