agorafobie si atacuri de panica

agorafobie si atacuri de panica | Autor: lilica75

Link direct la acest mesaj

buna
sufar de atacuri de panica iar mai nou de agorafobie....e groaznic
ma puteti ajuta cu un sfat?mi-ar fi de mare ajutor sa aflu mai multe si din experientele altora.
atacurile ade panica au aparut acum aproximativ 7 ani .in acest timp am reusit sa trec peste ele prin psihoterapie ,dar fara medicatie (ptr ca am frica de a lua pastile).psihoterapia am facut-o cind au aparut atacurile cam 6 luni dupa care am inceput sa ma simt mai bine si reuseam sa fac fata singura la toate gindurilea negre si toate starile de rau ce urmau(tahicardie,ameteala ,dureri de cap,senzatia ca am sa innebunesc atunci pe loc).dar de o bucata de timp (juma de an) am inceput din nou sa fac atacuri de panica din ce in ce mai dese,la care am senzatia ca nu mai fac fata si mai nou a aparut si
agorafobia(mi-e frica sa stau in biserica,sa mg cu autobuzul,sa stau la examen si in toate situatiile care imi par mie fara scapare)
am inceput din nou sa mg la psihoterapeut si sper sa scap de toate fobiile astea
multumesc
lili

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Mergi sustinut la terapeut. Stiu ca pentru tulburarile anxioase este foarte buna terapia cognitv-comportamentala. Rezultate bune se pot vedea dupa cateva luni de terapie sustinuta. Daca acestea intarzie sa apara trebuie revazut terapia sau de ce nu terapeutul.
Sfat concis:iesi si stai cat poti (incepand cu perioade mici de timp)in locurile care iti genereaza anxietate puternica. E ca o expunere si sa stii ca functioneaza bine, insa trebuie determinare si mult curaj. In fond nu se intampla nimic!
Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilica75 spune:

multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Citat:
citat din mesajul lui lilica75

(tahicardie,ameteala ,dureri de cap,senzatia ca am sa innebunesc atunci pe loc).
lili

Aici este un articol (in engleza) despre o persoana intr-o situatie similara. Ce zici de niste analize complexe de calciu, magneziu si potasiu pe langa mersul la terapeut?

http://www.encognitive.com/node/6309

Take joy! (poze)

Mergi la inceput