Licurici de ianuarie-februarie 2009 (44)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns deliafairais spune:

si davidutzu meu e constipat rau... i-am dat pruna si ceai de musetel, dar nu a functionat. nici termometrul... habar nu am ce sa mai incerc!

puiutzul meu are 6 luni!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Micola eu ii dau cereale cu lapte inclus fara gluten. Sunt de la Milupa vreo 2 feluri, de la Humana si de la Nestle simple de orez. Scrie pe ele pentru 4 luni. Cele peste 6 au gluten.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRINA.C spune:

nu vrea nimic nici la biberon.Imi dau demisia

POZE BOTEZ ANDREI
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=8069a40b05eaf331b3527d&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url/" target="_blank">VIDEO ANDREI
POZE ANDREI
mami cea mai fericita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Vai Ralu citindu-te mi-am dat seama ca si eu am un an de cand nu mai fumez Nu mi-as fi inchipuit asa ceva...

Bee sa aveti vreme faina si sa va simtiti bine. Cu tot dorul de pui.

Irina sper sa reusesti si tu sa te relaxezi la mare. Cu cat vei fi mai relaxata cu atat va fi ok si Ochila. Chiar daca va avea perioade cand nu va manca. Ei stiu cat trebuie nu raman flamanzi stai linistita. Borcanele ai incercat? Fructe in prima faza ca sunt super la gust.

Crisspy de cand cu D am observat ca si Fabi are tendinte de constipare asa ca ii dau in fiecare zi prune facute la aburitor si incerc sa ii pun mai putin morcov in legume iar cerealele sa nu fie numai cu orez simplu. Eu am incercat intr-o zi cand nu facea cu un pic de ceai de musetel da nu s-a omorat sa il bea.
Eu la "obiectul" baietilor nu umblu asa ca nu stiu ce sa iti zic.
Mai nou si l-a descoperit Fabi la baita si trage de el de zici ca e elestic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Venerata spune:

Buna,

Si eu pe aici!

Crisspy, in legatura cu putzulica, eu iti pot spune doar din experienta mea de mama de 2 baieti. Si la Vlad (care acum are 7 ani) si la Liviu, dr pediatru curant mi-a facut decalotarea incepand de la 4-5 luni, "tragand" de putulica in jos putin cate putin cu patru degete (cele 2 mari si cele 2 aratatoare ). Mi-a spus si mie sa fac la fel la fiecare baita, si incet, incet si cu rabdare se face decalotarea total. La inceput e putin rosu, si arata ca si cum ar fi crapata pielicica, e doar putin fortata, si s-ar putea sa il deranjeze putin dar crede-ma ca nu am avut nicio problema la Vlad. E adevarat dupa ce s-a facut decalotarea total, la fiecare baita trebuie ridicata pelicica (gashhh, scuze, dar nu stiu sa explic altfel ) si spalat acolo. Noi asa am facut la Vlad iar acum e ca si un reflex, la fiecare baita, stie baiatul ce are de facut .

Pe de alta parte, stiu ca parerile doctorilor sunt impartite in legatura cu acest subiect. Si pot sa iti spun chiar ca dr de familie, pediatra de la policlinica Titan unde il am inscris pe Liviu, mi-a spus sa nu ma ating de putzulica, ca face ea decalotarea la 9 luni. Nu am idee cum o sa faca, si cat de dureros ar fi atunci. Mai stiu un caz de un copil de varsta lui Vlad (7 ani) caruia nu ii facusera dr sau parintii decalotarea, si a trebuit sa se intervina chirurgical. Sigur, sub anestezie. Toate bune si frumoase, dar cand a fost vorba dupa operatie sa se spele si sa se curete (asa cum ti-am spus ca face Vlad) pustiul a refuzat sa puna mana, si capatase o repulsie groaznica pentru propria putzulica, ca era disperata maica-sa. Poate ca asta e un caz absolut izolat si alte mamici au alte pareri. Eu zic ca atunci cand sunt mai mici, trauma, daca e sa fie asa ceva, e mai mica si uita pana merg in picioare .

Hai ca m-am lungit mult cu acest subiect, dar sper sa-ti fie de folos.

Pup,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

ce e ala sparanghel? unde se gaseste de cumparat? si daca nu gasesc cu ce il pot inlocui sa semene?

Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)

http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png

http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micola spune:

Aalina, mersi de raspuns Am luat cereale humana cu irez si banane, pt 6 luni, se fac cu apa. nu scrie de gluten, nimic...sper ca am facut bine...da, am tot cautat si azi si ce de la 6 luni in sus au gluten...
Irina, lasa-l sa i se fca lui foame..asa face si Alexutu, si mie imi pocnesc sanii ca ma apucai sa beau si ceai de lactatie..asa ca acu' "dau la pompa", ca printul doarme in carut... a obosit de cat a cautat ma-sa ca bezmetica prin farmacii si supermarketuri la cereale pt 6 luni, fara gluten...Asa ca pt diseara am lapte pt cerealele ramase care se fac cu lapte...
ma duc sa fac legume mai multe ca am luat radacinoase si le bag la congelator.

mamici si licurici

de Alexutzu 21.01.2009
! Doamne ajuta toti copiii sa creasca mari si sanatosi! !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Venerata spune:

Pentru constipatie, ati incercat cu masaj pe burtica in sensul acelor de ceasornic? Sau cu gimnastica - ridicat genunchii stransi spre burtica, sau chiar masaj pe burtica, dinspre talie in jos? La Liviu astea au mers super! Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

crisspy eu iidau lui robert odata pe zi infacol; am reinceput acum de cand cu diversificarea si face zilnic un ditai kk (ma intreb de unde ca parca nu mananca atat); o zi nu i-am dat si nu a facut in ziua aia asa ca merg inainte cu infacolul

irina cred ca bb vrea sa te incerce; tu esti deja o pediatra fff buna si acum ca ai si un copil mai dificil vei putea intelege pe toata lumea un mig Hug si de la noi

stellute naspa cu alergia; dar dc a mai mancat cu se paote sa faca acum?

nty e frumusica foc pitica

micola si eu am reincut cu ceiul de chimen fenicul si anason dar nu mai vreau sa ii daucereale seara cu lapte muls ca mi s-a luat de atata muls; nici cu lapte praf nu imi vine sa i le fac asa ca o sa i le pun in piureul de fructe;

ledi sanatate multa la pitic

mara eu intrbam cat a tinut la flavi chestia cu anxietatea de separare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micola spune:

Aalina, mersi de raspuns Am luat cereale humana cu orez si banane, pt 6 luni, se fac cu apa. nu scrie de gluten, nimic...sper ca am facut bine...da, am tot cautat si azi si ce de la 6 luni in sus au gluten...
Irina, lasa-l sa i se faca lui foame..asa face si Alexutu, si mie imi pocnesc sanii ca ma apucai sa beau si ceai de lactatie..asa ca acu' "dau la pompa", ca printul doarme in carut... a obosit de cat a cautat ma-sa ca bezmetica prin farmacii si supermarketuri la cereale pt 6 luni, fara gluten...Asa ca pt diseara am lapte pt cerealele ramase care se fac cu lapte...
ma duc sa fac legume mai multe ca am luat radacinoase si le bag la congelator.
in loc sa dau edit, dadusem reply with quote

mamici si licurici

de Alexutzu 21.01.2009
! Doamne ajuta toti copiii sa creasca mari si sanatosi! !!

Mergi la inceput