Durerea unei pierderi de sarcini (81)
Raspunsuri - Pagina 20
QiaoBing spune:
Mie dr mi-a zis sa nu astept, sa incepem "lucrul" din prima luna. O sa ma duc la monitorizari sa vad pe unde pica ovulatia si .. sa speram ca ne mai iese figura inca o data. Din pacate eu stau cam prost cu FSH-ul (14,96), AMH-ul (1,3), varsta (41), plus minunatiile de mutatii proaspat descoperite, dar o sa incerc sa am un copil al meu atat cat se poate.
Daca nu ne iese figura cu naturalul o sa incercam si FIV, dar dr a zis ca mare diferenta nu ar fi, adica aceleasi riscuri de a nu duce o sarcina pana la final cu succes.
Sotul a fost si el f afectat si aproape ca vroia sa renunte pt ca nu vrea sa mai trecem prin astfel de traume psihice. am luat in calcul chiar si varianta adoptiei. am reusit sa ii dau incredere sa mai incercam la anul.
---------------------------------------------
2000 - extrauterina
2010 - sarcina oprita in evolutie 6s
MUTATIA 1298 A>C IN GENA MTHFR HETEROZIGOTA
MUTATIA -675 4G IN GENA PAI- I HETEROZIGOTA
MUTATIA -844G IN GENA PAI- I HETEROZIGOTA
dia_tm spune:
Maria, imi pare rau ca te alaturi si tu grupului;
curaj...faptul ca ai asteptat atat sa ramai insarinata nu inseaman a a doua oara va dura la fel de mult.
QiaoBing, ma bucur sa te regases aici intr-o stare de spirit atat de optimista
. Mult succes! si data viitoare sa fie totul ok![]()
Diana - mami de
Adriana(n.14.02.2006)
kitzy spune:
Mai intru pe la voi sa va citesc, mi se rupe sufletul cand vad ca se mai inscrie cate o fata....stiu prin ce treceti, am trecut si eu de 4-5 ori? nici nu mai stiu nr, prin pierderi de sarcini inainte s-o obtin pe asta pe care in continuare o tin cu tratament, ca altfel nu cred c-ar fi rezistat nici asta. Incercati sa nu cadeti in butoi pentru ca mai rau va faceti, totul in viata se intampla cu un scop anume, ne mai ramane speranta ca poate data viitoare....
Raluca, mami de
Diana (24.04.2008) si
35+ cu
Andrei
honeys spune:
Kitzy ne spui si noua te rog ce tratament ai si cum ai ajuns sa-l iei?
Ce analize ai facut? Ce-ai descoperit?
Of, Maria, imi pare rau si eu tot 5 ani m-am chinuit si-am facut si FIV...
va imbratisez cu drag
kitzy spune:
Honeys dupa cateva pierderi consecutive, mi-a recomandat dr sa-mi fac profilul de trombofilie si mi-au iesit 2 mutatii heterozigote raspunzatoare pt pierderi si-asa ca m-a trecut pe injectii cu Clexane de la inceput pana la sfarsitul sarcinii, pe langa vitamine si acid folic si mg si multe altele.
Raluca, mami de
Diana (24.04.2008) si
35+ cu
Andrei
Bob_Pixel spune:
| Citat: |
| ...injectii cu Clexane de la inceput pana la sfarsitul sarcinii, pe langa vitamine si acid folic si mg si multe altele. |
Injectii zilnice a facut si o prietena de-a mea care acum isi plimba foarte mandra baietelul. Dar pana sa ajunga mama, a trecut prin 2 pierderi de sarcina la varste mari (5+ luni).
O colega de la serviciu s-a intors anul asta din concediul de maternitate (are o fetita superba), dupa ce, in urma cu 3 ani a pierdut o sarcina mare (mi-a spus recent ca tot in jur de 5-6 luni avea fatul) din motive necunoscute.
Iar eu nu am nimic... am ramas fara bebelusul nostru acum 2 luni. In aprilie am ramas insarcinata, pe 5 octombrie mi s-a provocat avortul, dupa ce s-a constatat la un control de rutina ca sarcina se oprise din evolutie la 27 saptamani. Nu vreau sa-mi amintesc zilele alea, au fost un cosmar, spitalizarea, inducerea travaliului, avortul in sine... Diagnosticul a fost sec : nod de cordon ! Toti ma incurajau ca "e bine", ca nu sunt probleme, ca sunt tanara (28 ani), ca fac altul numaidecat... De Craciun aveam DPN, trebuia sa vina Mosul cu bebe...azi plang, am plans zilnic de cand ni s-a spus ca bobul nostru e mort. Dar incerc sa merg mai departe, incerc sa iau din forta celor care au trecut prin aceeasi drama....ma uit la mamicile care acum isi leagana copiii, dar care in trecut au plans alti copii, fara sansa la viata. Citeam lista de aici, atatea familii care au trebuit intai sa sufere, pana sa isi gaseasca fericirea. E foarte trist, stiu ca e, sunt acolo... dar fara speranta, suntem pierduti. Imi promit zilnic sa plang daca simt nevoia, dar sa ma spal pe fata si sa ma ridic de jos pentru ca jos nu e nimic, decat deznadejde. Eu vreau un copil al meu, pentru asta voi lupta si lupt. Am incercat deja luna trecuta, nu ne-a reusit. Vom incerca si luna aceasta. Pentru ca vrem. Si pentru ca nu ne permitem sa pierdem timpul jelind ceea ce nu a fost sa fie pentru noi acum !
QiaoBing spune:
Bob_Pixelstiu ca este o perioada grea acum pentru voi, se apropia DPN, va ganditi la asta si tu plangi, te consumi. Stiu ca e greu, dar incearca sa lasi trecutul in urma si sa te concentrezi pe viitor. Daca plangi in fiecare zi ... cum sa concepeti un bebe, sanatos si zglobiu cand hormonii stresului tropaie nestingheriti ?!?
Eu pe asta ma concentrez in fiecare zi, oricat de greu imi este. Usor-usor o sa devina o stare normala, nu impusa. Stiu ca puterea de a depasi orice greutate este in mine.
Eu va tin pumnii la toate sa reusiti sa depasiti perioada de doliu, sa ramaneti repede insarcinate, sa aveti sarcini usoare si bebelusi nebunatici 
2000 - extrauterina
maria_scu spune:
Buna fetelor ,sunteti bine?
Eu incep incet, incet sa imi revin ,dar astazi se implinesc 4 saptamani de cand bebele meu nu mai e cu mine.Ma gandesc ca acusi ar fi trebuit sa-l simt cum misca.Zilele astea am facut bradul si a fost un alt moment trist pentru ca el (sau ea)nu mai era cu noi.Sper totusi ca de acolo de sus din cer se uita la noi si stie cat de mult il iubim .Va ramane mereu in sufletul nostru si sper ca impreuna cu noi sa se roage la Bunul Dumnezeu sa ne trimita alt bebe.
QiaoBing vream sa te intreb daca intre cele doua sarcini nu ai mai ramas insarcinata pentru ca nu ai vrut sa nu s-a intamplat?
QiaoBing spune:
maria imi pare rau pt bebele tau. si mie imi este uneori f dor de Zgaiba al meu. mai ales cand vorbesc cu cumnata mea care e si ea proaspata viitoare mamica (era cu mai putin de 1 luna in urma mea)
eu am mai ramas o singura data, in dec 2006 in urma unui contact fara ejaculare (!) asa ca nimeni nu si-a imaginat ca pot fi insarcinata. la 3 zile dupa am dus-o pe mama la dr meu gineco si m-a intrebat si pe mine cum ma simt. am zis ca mi se pare ca s-a reactivat candidoza (mostenita in urma unui tratament intens pt o sinuzita si reactivata pe fondul sarcinii). dr mi-a dat de data aceea 7 medicamente - orale, locale, spalaturi. cand mi-am dat seama ca sunt insarcinata am zis ca innebunesc. am citit prospectele - 5 erau total contraindicate in primul trim, iar 2 se recomandau doar daca era impetuos necesar. dr nu mi-a dat nici o varianta - a considerat sarcina compromisa si a recomandat chiuretaj terapeutic. am plans tot craciunul si revelionul. pe 5 ianuarie 2007 eram la clinica iar anestezistul mi-a incercat toate venele ca sa-mi puna branula. cand am vazut ca nu reuseste am zis ca e un semn si am vrut sa plec, sa las natura sa hotarasca, dar dr mi-a zis ca nu poate sa ma lase sa fac asa ceva ... si pana la urma am facut chiuretajul. dupa mi-a zis sa astept 4 luni pana sa incercam din nou ... dar nu ne-a mai iesit figura pana anul asta in oct cand ne hotarasem sa facem FIV.
cam asta e povestea
2000 - extrauterina
maria_scu spune:
Imi pare sincer rau .Cel mai tare mi-e frica si mie de faptul ca nu voi mai ramane insarcinata.
Oricum noi ne-am hotarat sa adoptam un copil indiferent daca mai raman sau nu insarcinata.