As dori sa stiu, daca dpdv legal mi se poate refuza inscrierea la scoala a copilului, daca semnez ca refuz sa-i fac vaciinarea ROR. celelalte vaccinuri obligatorii le-am efectuat si vom respecta schema in continuare, numai ca din anumite motive, explicate la subiectul postat la "parintii intreaba", am decis sa nu facem ROR.
Cum pot rezolva legal aceasta situatie? i se poate refuza inscrierea in colectivitate, chiar daca scoala este unul din drepturile legale ale copilului?
Multumesc, astept raspuns strict la aceasta intrebare si ii rog pe cei care nu sunt de acord cu decizia mea, sa nu deturneze cursul discutiei.
mami de alexutza (10.04.2003)
si
Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOCLATE!"
O prevedere expresa nu exista, dar e discutabila interpretarea privind obligativitatea. Pe de o parte, refuzul poate fi justificat prin evitarea aparitiei in colectivitate a bolilor transmisibile, pentru protejarea sanatatii celor din jur. Pe de alta parte, nimeni nu poate fi obligat la manevre medicale fara sa fie de acord. In acelasi timp, Codul Penal considera acest tip de atitudine infractiune, pedepsita cu inchisoare sau amenda.