Mamici de fulgusori de nov-dec 2009 (69)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miany75 spune:

Ionela nici eu nu am dau in vant dupa gatit ..Al meu sotior a observat ca nu e punctul meu forte...dar supravietuieste si nu prea zice el nimic,doar cand sar calul....

miany
26+ DAVID ANDREI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

La mine e amuzant ca el se chinuie sa laude orice tampenie fac in materie de bucatareala.... probabil in speranta ca am sa ma apuc serios de treaba.... si ca prin exercitiu oi invata ( el spune ca de fapt gatesc foarte bine si nu exagereaza.... dar eu ma indoiesc)

22+
aniversarea nuntii noastre
“Cand ai un copil este ca si cum ai spune: m-am nascut, am gustat din viata si am constatat ca este atat de buna ca merita sa fie înmultita.” Milan Kundera

Mergi la inceput

Se facu mare liniste aici....
Camy sa iti fie de bine masa.... mmm... cred ca a fost buna buna pizza> Citisem cred, un comentariu care spunea ca ai primit un carut rosu.... eu intelesesem ca nu mai era albastru si era numai rosu pe stoc... asa incat ai renuntat... sper ca nu sunt eu o mare uituca. Stiu ca tare iti doreai sa nu fie rosu. Despre geanta.... ce e al tau e pus deoparte... ai sa gasesti una mai buna... si mai ieftina.Stii tu... toate au un sens

22+
“Cand ai un copil este ca si cum ai spune: m-am nascut, am gustat din viata si am constatat ca este atat de buna ca merita sa fie înmultita.” Milan Kundera

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biara spune:

Si pentru ca tot se vb de nasteri naturale vs nasteri prin cezariana mai jos va redau povestea unei mamici de zmeurici, sper sa nu se supere si sa-i traiasca printisorul

Bine v-am regasit! Multumim pentru toate urarile si felicitarile si incurajarile!
Felicitari noilor mamicute, sa va traiasca bebeii, sa fie sanatosi!

Noi ne-am intors ieri din maternitate.
Bebe Filip e o minune, sunt topita dupa el . E foarte cumintel, papa si doarme, la dusulet are rabdare cu noi, nu plange ca suntem neindemanatici.

Imi vine sa plang de fericire cand il vad si ii multumesc in fiecare zi lui Dumnezeu ca am nascut natural si ca mi s-a declansat natural travaliul, ca am trait experienta nasterii. Vineri seara cand am plecat la spital durerile erau slabe, ma gandeam ca e alarma falsa. M-au internat la 11.00 seara si intr-o ora ma intrebau deja daca vreau epidurala. Eu tot asteptam durerile nasterii, ma gandeam ca se insala oamenii aia si eu nu nasc. Am refuzat epidurala. Abia pe la dilatatie 7 au devenit contractiile ceva mai lungi si mai intense, dar tot in limita suportabila. La dilatatie 8 a venit dr mea si mi-a facut oxitocina, atunci a fost dureros (Slava Domnului ca n-am avut nevoie de nastere indusa, ca ar fi trebuit s-o suport multe ore). De cand mi-a bagat oxi si pana la expulzie a durat jumatate de ora. A durut, dar eu tot cu teama mea, sa nu ajung la cezariana. Si cand eram pe masa de nastere si dr striga "impinge", eu ma gandeam sa imping cat pot de tare sa nu ma bage in operatie. Asa ca am impins exemplar. Sotul auzea de afara doar "bravo, foarte bine".
Cand eram pe masa si vedeam burtoiul ala mare contractat, ma gandeam ca dr e naiva daca ea crede ca o sa iasa ditamai bebele printr-un canal atat de mic (asa ma simteam eu). Dupa ce a iesit bb, a disparut orice durere, a ramas doar fericirea coplesitoare. Nu-mi vine sa cred ca mi s-a facut epiziotomie si injectie cu xilina si eu n-am simtit nimic. Bb a iesit cu manutele la piept, asa ca s-a rupt putin si colul, dar eu n-am simtit si nici dupa ce m-a cusut n-as putea spune ca stiu unde e colul si unde e cusatura.

Nasterea e intradevar o minune. E un moment cand simti ajutorul ingerilor si sfintilor lui Dumnezeu, simti ca nu esti singura, ca n-ai putea singura sau cu ajutorul unui om, dr sau moasa, sa faci un lucru atat de miraculos. Plus, starea aceea euforica, naucitoare cand o mana parca iti atenueaza durerea. Iar apoi linistea si pacea de la final, cand stai pe masa si il vezi pe bb si iti pare cel mai frumos copil de pe pamant.

In zilele urmatoare cat am stat in maternitate vibram de emotie de fiecare data cand auzeam sunetul de monitorizare din sala de travaliu, stiam ca inca o graviduta urmeaza sa nasca, iar apoi auzeam strigatul de final "copiii", adica sa vina de la neonato ca intra graviduta in sala de nasteri. Si iar multumeam cerului ca am nascut natural.

Mami de bb Filip, 1 august 2009
Minunea Sfantului Nectarie20+ Maya Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

ionela - nici eu nu le am cu gospodaritul de nici o culoare... insa asa am fost de la inceput, asa ca sotul n-are ce sa zica, noroc ca face el gustari alese... azi am papat peste (prins de el) cu mamaliga si usturoi.
cica de maine ploua la Iasi si se mai racoreste, bine ar fi sa fie asa, ca mor de cald.
distractie placuta la munte, cand va intoarceti?

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ramonika

distractie placuta la munte, cand va intoarceti?

Ne intoarcem duminica noapte... atat a reusit sotul sa-si ia liber.... am fi vrut inca 2-3 zile... dar e bun si atat.
Despre gatit... al meu, cand nu e acasa, bucatareste... si bine.... dar acasa.... nici batut. . De fapt... daca are cine face ,..... nici nu incearca sa faca el... si nu doar mancare. Dar spala el vasele ca eu sunt alergica la detergenti... si baia... tot el o curata.... si fara sa-l rog eu.
Vreau si eu peste... dar cred ca vom face la gratar la munte... nu rezista el fara sa cumpere pastrav.... si gratarul e numai treaba lui... nici nu ma intereseaza cum se monteaza... sau ce carne alege... cum o pregateste Nu-i asa ca am un sot bun? chiar daca ma calca uneori pe nervi

22+

Mergi la inceput

ba sa stii ca e bun, altii nici nu pun mana pe tigaie in viata lor, nici ca sa-si puna in farfurie. vorbesc serios, am auzit cazuri in care barbatul nu-si pune nici macar in farfurie, sta flamand pana ii pune careva... Doamne fereste de asa specimene...
de gratar nici nu mai zic, e clar ca e treaba barbatilor, mai ales sa faca focul...

eu am incercat la viata mea sa fac un bors, insa nu i-a placut. a pescuit carnea din el si restul s-a dus in WC pana la urma... am mai facut o data niste pui cu ciuperci si smantana, care n-a avut nici el saracul o soarta prea buna... nici pisicile nu s-au dat in vant dupa el...

asa ca... cu gatitul mai rarut, ce-mi iese de minune e sa fac o salata (adica sa tai rosii si castraveti intr-un castron) si un ochi, ceva simplutz...
sper totusi sa ma mai invat si eu, desi tare nu-mi place, insa daca stau acasa cu bebe m-as simti cam prost sa nu bucataresc deloc...

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor

Mergi la inceput

Biara - draguta povestea, mi-ar placea sa aud mai multe de acest gen...
imi dau seama ca mai tine si de noroc, si de organism la nastere. plus ca mereu o sa fie cazuri triste si cazuri fericite si la ceza si la naturala. depinde in ce parte isi inclina fiecare balanta.

Mergi la inceput

Ramonika, gasisem un blog cu bucatareala.... dar era super prezentata.... cu poze pe etape... asa am stiut si eu sa gatesc. Interesant e ca sotul meu prefera mancarea mai simpla... chestiile noi... o portie.... restul... nu prea se mai baga.... asa incat m-am scos. Mama ma cearta cand vede cum fac eu borsul. Spune ca ala numai bors nu e. Dar mie imi place asa cum iese.... si sotul il mananca.

22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biara spune:

pentru cele care sunt interesate de bucatarie http://mayas-esprit.blogspot.com/ , de aici puteti merge pe o multime de alte bloguri culinare si au rete de la traditional la sofisticat, eu il urmaresc pentru idei cand nu mai am habar ce sa gatesc si am impresia ca m-am saturat de toate

20+ Maya Teodora

Mergi la inceput