Copii nostri speciali...*(5)*

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

hallo stilatelor!
multam de primire in clubul vostru. in casele voastre!

ma bucur ca exista oameni ca voi, femei curajoase, pe care durerile nu le-au infrant, nu le-au facut sa-si piarda umorul! cu respect, .

cont pay-pal:mihaela77oprea@yahoo.com

Bazar pt Mihaita

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dodo-pui spune:

Andru asta inainte sa ma asez langa Bogdan...caci fata deja doarme..DD sa pot si eu adormi.Caci fata papa de cate cel putin 2 ori /noapte(tzatzi)

Miha unde-i gradina aceea ca la tine la 4 nu-i

oo*~*oooo*~*oooo*~*oooo*~*oooo*~*oooo*~*oooo*~*oooo*~*oooo*~*oooo*

Blogul lui Bogdan Andrei
goblenuri-relatii pe blogul Donului

Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la
Dumnezeu imposibilul!

Doamne ajuta!
*oooo*~*oooo*~*oooo*

Bazar
pentru:

Bogdan;Mihaita;Sebi;Ema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crismac spune:

Buna fetelor . Va admir pentru curajul cu care luptati . Nu reusesc sa ma impac cu ideea ca baiatul meu va fi toata viata urmarit de aceste probleme . O sa va spun pe scurt - sper - povestea noastra .
Ne-am casatorit in 2002 - fara prea mult ajutor din partea altora - tata a murit cand eram mica si mama s-a casatorit iar pe noi ne-a lasat in plata Domnului iar parintii sotului sunt de parere ca au crescut copii ca sa aiba cine sa-i ajute . Oricum eram fericiti in pofida faptului ca ei nu ne-au vrut impreuna . Ceea ce lipsea era un bebe .
In ianuarie 2003 am ramas insarcinata - prima sarcina , primul copil . Am mers constant la dr. , am facut toate analizele cerute si mi-a iesit RH negativ. ( nu stiam ) Cu aceste rezultate dr. m-a trimis la o clinica particulara pentru o ecografie 3D . La 5 luni de sarcina am facut aceasta ecografie si rezultatul a fost ca un traznet - spina bifida si mielomeningocel lombo sacrat . Nu stiam ce inseamna iar doctora de la ecograf nu mi-a spus decat ca-mi recomanda intrerupere de sarcina dar sa merg si la alt medic ginecolog pentru a-i cere parerea . Era vineri . Am inceput sa plang - trei zile am plans in continu. Il simteam cum se misca , cum se agita , parca plangea si el .
Luni am mers la doctora care imi supraveghea sarcina si care m-a trimis la prof. dr. Crisan - directorul mat. Bucur . Asa zisul doctor mi-a spus ca el nu vede nimic in neregula si ca asa sunt astia de la particular - vor sa sperie lumea . Au urmat o serie intreaga de ecografii la acest individ mereu spunandu-mi ca-i bine ( poate ca banii pe care i-am dat nu au corespuns standardelor lui !!!???) Apropo de incompetenta acestui om - la aproape 8 luni de sarcina imi spune ca o sa am fetita .
M-am mai linistit , timpul a trecut si profitam de fiecare clipa cand il simteam ca misca , ca se intoarce .
Pe 3 oct. 2003 la ora 23 am plecat de acasa cu dureri la 10 minute . Pana a doua zi la ora 13.45 m-am chinuit pentru ca nu au sinchisit sa ma ajute in nici un fel . Intr-un final cand am nascut l-au trecut pe cel mic ( era baiat ) prin fata mea cu fata spre mine ca sa nu-i vad spatele . Dupa amiaza cand ne-am dus sa-l vedem nu ne-au lasat si ne-au spus sa mergem intai la medicul neonatolog.
Doamna dr. ne-a spus ca are spina bifida si mielomeningocel si ca peste 2 zile ne va trimite cu el la spitalul Bagdasar la dr. Voinescu sa-l vada . Sotul meu a facut un soc insa eu nu-mi doream decat sa-l vad, sa-l strang in brate . Nu pot sa va descriu in cuvinte ce am simtit cand l-am vazut - ere sufletul meu , era viata mea . Am simtit ca pana atinci am trait degeaba .
Dr. Voinescu ne-a spus sa revenim cu el pt. operatie la 2 luni . Am plecat cu el din maternitate la 4 zile de la nastere - fara certificat de nastere pt. ca imi uitasem C.I. la cealalta dr. - nu i-a deranjat ca plecam cu un copil care nu era inregistrat nicaieri . Cele 2 luni au fost grele - zona era neacoperita , mielomeningocelul supura permanent si trebuia pansat si tinut intr-un mediu cat mai steril, eu eram obosita , el plangea mult si se trezea des noaptea , nu ne ajuta nimeni .
La o luna si trei saptamani ne-am internat , i-au facut analizele si ma tot amanau mereu pe motiv ca sunt alte urgente ( am aflet peste o saptamana ca urgenta era faptul ca nu cotizasem la un alt renumit prof. dr. - Ciurea - un nenorocit de om care negociaza vietile oamenilor ca pe niste obiecte .
Intr-un final pe 3 decembrie dr. Voinescu l-a bagat in operatie . Deoarece facea caca des ( 8-10 ori pe zi ) iar operatia era foarte jos pe coloana era un risc foarte mare de infectie . Desi dormeam noaptea doar 2-3 ore cumulate de frica sa nu se infecteze si desi pansamentul a fost mereu curat s-a infectat .( Apropo de ajutor : socrii mei ne-au dat o pulpa de porc pentru doctor si ne-au spus " Va dau dar cand taiati porcul mi-o dati inapoi ." ) Pe 22 dec. am plecat acasa - dupa o luna de stat in spital . Am plans , m-am topit cand am aflat dupa operatie ca primul risc este acela de a se declansa hidrocefalia ( tot de la mamici am aflat ) . Am plecat acasa si am stat cu frica declansarii hidrocefaliei permanent pana pe la 4 ani .
Aveam o mare problema - baiatul meu facea caca si pipi pe el - nu mi-a spus nimeni ca sfincterele vor ramane incontinente .
In august 2008 am mers la spital pt. analize . Rezultatul : vezica neurogena, reflux vezico-urinar de grad III la rinichiul stang. Dupa mai multi medici si mai multe variante de tratament - printre care si o operatie care l-ar fi mutilat pe viata daca o faceam la sfatul altui mare prof. dr - am hotarat sa ramanem sub supravegherea unei doamne dr. de la Fundeni care ne-a trimis si la neurologie la Alexandru Obregia .
Acum o saptamana alte diagnostice in urma unui RMN si a unui CT : siringomielie ,frusta paraplegie flasca , hidrocefalie congenitala interna , macrocranie . Pentru siringomielie trebuie efectuata inca o operatie pe coloana - din cate am citit pentru ca abia la inceputul lui septembrie voi merge la neurochirurg pentru a afla parerea lui - iar despre celelalte nu stiu ce sa spun .
Ma uit la el si nu imi vine sa cred , nu pot sa inteleg de ce ...de ce trebuie se sufere atat ... de ce acesti copii doriti , iubiti se chinuie atat ...
Oricum cred ca Dumnezeu a facut o minune cu el . Fuge , se joaca , merge la gradinita - cu scutec- dar merge si acumuleaza foarte multe lucruri , este dornic sa invete cat mai mult - este o minune pentru ca in ciuda multitudinii de diagnostice este bine.
Mi-e teama pentru ce va fi , mi-e teama pentru ce se va mai intampla , nu reusesc sa inteleg , nu pot sa accept si sa ma resemnez pur si simplu .
Imi pare rau daca v-am plictisit dar uneori simt nevoia sa povestesc cuiva si nu prea am cui . Noi stam la tara iar oamenii sunt rai si inapoiati - daca le-as spune ar rade probabil.

www.gradinacris.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dodo-pui spune:

crismac bine ai venit in grupul nostru cu copii deosebiti

Daca vrei sa te trec in listutza de la inceput trimite-mi data nasterii tale si a puiutzului(parca e in subiect)

Kari stii ca te

oo*~*oooo*~*oooo*~*oooo*~*oooo*~*oooo*~*oooo*~*oooo*~*oooo*~*oooo*

Blogul lui Bogdan Andrei
goblenuri-relatii pe blogul Donului

Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la
Dumnezeu imposibilul!

Doamne ajuta!
*oooo*~*oooo*~*oooo*

Bazar
pentru:

Bogdan;Mihaita;Sebi;Ema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andru_mami spune:

buna!

crismac-bine ai venit printre noi,nu ai de ce sa iti faci griji ca ne plictisesti ptr ca noi de aia suntem aici,sa ne spunem durerea,sa cerem sfaturi,sa dam idei si sa ne sustinem,pentru ca numai noi,mame de copii speciali asa cum i-am numit noi,ne putem intelege reciproc,si stai linistita ca stiu cum e ,ca si eu stau la tara,oamenii sunt ai dracu de egoisti si de rai.
cat despre copilul tau ,imi pare sincer f rau,si baietelul meu este bolnav,imobilizat la pat sau in carut,are 2 ani,nu sta in fund singur,sunt multe si totusi parca prind putere din zi in zi,si am invatat sa nu mai plec urechea la ceilalti,sa fac ce cred eu ca e mai bine ptr familia mea.
cat despre ciurea stiu ca asa se practica acolo,e tare lacom omuletul ala,nu am patit eu dar stiu de late mamici care au mers la el.cat despre spina ,ei puteau sa il opereze inca de a 2 zile,eu am cunoscut o fetita cu spina operata a 2 zi de la nastere,acum era oarecum bine doar ca trebuia sa faca recuperar ptr ca de la anestezie ii erau afectate picioarele,nu le simtea,fetita avand acum 5 luni,destul de grasuta,jucausa,radea ,gangurea.sper sa treceti cu bine peste toate problemele,d-zeu are grija de toti,si nu o sa uite nici de copilul tau;m-a impresionat povestea ta pana la ;stiu cum e sa nasti un copil normal si sa il doresti si totusi inevitabilul sa se
produca iar toate visele tale sa se spulbere.
trebuie sa fii tare si sa lupti ptr el cu toate puterile
tale,si sa nu te lasi doborata de nimeni si de nimic,nu arata copilului ca suferi ca el simte si va suferi si el,zambeste in fata lui si alinta-l cat [poti sa simta iubirea ta.te asteptam aici la noi oricand ai nevoie.

POZE ANDREI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wnimra spune:

Salutari la toata lumea

Adriana inca putin si scapa si Andreea ....iti trimit imbratisari virtuale si pupici pt tine si cei mici, multumesc si de cafea , chiar nu am baut azi.

babette , un strop de curaj de la tine si era ok mama mea, ea este mai melodramatica si mai mult ma face sa vad partea rea decat pe cea buna, asa este ea ce sa ii fac, ........pupici pt fetita ta care este clar o invingatoare si una peste alta stiti sa fiti fericiti si respect asta

andru ma bucur ca ti-a placut filmuletul , asa isi petrece alex timpul cu jucarii sau ...sosete...el se joaca si noi ne amuzam.

kariguld si noi ne bucuram ca esti aici cu noi

Dodo te-ai apucat de prajituri, maine prevad o zi mare

Miha am vazut pozele , super tari , dar vinetele si ce facea mama ta in cratita aceea mare m-au inebunit total ...cobor sa imi iau un borcan de zacusca ca nu mai tine vrajeala

nikena ma bucur ca s a rezolvat netul si lap este intreg

BUN VENIT CRISMAC
Imi pare rau ca ai trecut prin atatea , te inteleg si noi toate iti suntem alaturi si chiar nu ai plictisit pe nimeni , ....sa scrii in continuare si mereu o sa avem timp de citit.
Incearca incet incet sa te detasezi de toate problemele , sa le iei in ordine si sa ai timp sa te bucuri de baietelul tau .........despre ciurea ai dreptate , noi am fost la el .
Multi pupici piticului tau si te asteptam sa mai scrii

pe restul fetelor nu v-am uitat Mari, mdanicoleta, asteryaro, paula( nu ai mai intrat de mult la noi)

poze Alex

Campanie pt Mihaita-"Vreau sa nu mai fiu diferit"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andru_mami spune:

helloooo?

daca fac o propunere sa va iau cu mine la marepoate va facsi iesiti la atac ca maisunt care stau ascunse si doar citesc,nu?

POZE ANDREI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianapop spune:

fetelor,,aici si eu,,nu cu vesti ff bune,,,copii au si diaree dupa ce ca de abea s-au oprit din vomat,,,mai bine constipati decat asa
dar ne luptam pe baricade,,,,ca trebuie sa ne lase odata,,,mai rau ca nu mananca,,,,si sant lipsiti de vlaga,,,
CRISMAC- ce pot sa spun decat ca sant alaturi de tine cu sufletul si gandul,,,cu credinta inainte ca veti invinge,,,,copilul tau e un invingator ca toti copii nostri de altfel,,,

sssssi acum fetelor vezi de ce am zis ca ne trebuie o zi a mamelor speciale,,,,si tu mada ziceai ca toate mamele sant la fel si nu esti de acord sa ma scuzi CRISMAC,,,,dar soacra ta nu e mama,,,,o mama adevarata nu face asa ceva copilului ei, sotul tau e copilul ei ,,
nu toate femeile au vocatia si daruirea de a fi mama,,
unele nu stiu ca cuvantul mama te obliga la dragoste si grija fata de copilul tau pana la moarte,,,,nu zic ca trebuie sa te sacrifici si sa nu iti traiesti viata ta din cauza copilul,,,,dar o mama adevarata gaseste puterea si calea sa le impace intodeauna,,,,si niciodata nu isi va cere pulpa de porc inapoi
Noi toate de altfel am gasit calea de a ne proteja,,ingriji iubi si ajuta copii,,,si cu toate astea santem si femei si bucatarese si sotii si menajeresi avem in grija si un copil mai special
Sant femei ptr care propia lor persoana e pe primul loc,,,si apoi ceilalti,,,pe cand eu consider ca COPIII SANT PE VIATA,,,,sant ai tai indiferent ca au 2 ani sau 50 de ani,,,tot tie iti zic mama,,,asa ca eu tot mai cred ca meritam o zi a noastra,,,a mamelor de copii speciali,,,care vreti nu vreti sant si ele SPECIALE,,,
nu oricine poate fi mama de copil normal,,,dar de copil special,,,,iti trebuie multe calitati sa fi o mama adevarata de copil special,,,
va pup absolut pe toate

povestea unor ingerasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui crismac

Buna fetelor . Va admir pentru curajul cu care luptati . Nu reusesc sa ma impac cu ideea ca baiatul meu va fi toata viata urmarit de aceste probleme . O sa va spun pe scurt - sper - povestea noastra .
Ne-am casatorit in 2002 - fara prea mult ajutor din partea altora - tata a murit cand eram mica si mama s-a casatorit iar pe noi ne-a lasat in plata Domnului iar parintii sotului sunt de parere ca au crescut copii ca sa aiba cine sa-i ajute . Oricum eram fericiti in pofida faptului ca ei nu ne-au vrut impreuna . Ceea ce lipsea era un bebe .
In ianuarie 2003 am ramas insarcinata - prima sarcina , primul copil . Am mers constant la dr. , am facut toate analizele cerute si mi-a iesit RH negativ. ( nu stiam ) Cu aceste rezultate dr. m-a trimis la o clinica particulara pentru o ecografie 3D . La 5 luni de sarcina am facut aceasta ecografie si rezultatul a fost ca un traznet - spina bifida si mielomeningocel lombo sacrat . Nu stiam ce inseamna iar doctora de la ecograf nu mi-a spus decat ca-mi recomanda intrerupere de sarcina dar sa merg si la alt medic ginecolog pentru a-i cere parerea . Era vineri . Am inceput sa plang - trei zile am plans in continu. Il simteam cum se misca , cum se agita , parca plangea si el .
Luni am mers la doctora care imi supraveghea sarcina si care m-a trimis la prof. dr. Crisan - directorul mat. Bucur . Asa zisul doctor mi-a spus ca el nu vede nimic in neregula si ca asa sunt astia de la particular - vor sa sperie lumea . Au urmat o serie intreaga de ecografii la acest individ mereu spunandu-mi ca-i bine ( poate ca banii pe care i-am dat nu au corespuns standardelor lui !!!???) Apropo de incompetenta acestui om - la aproape 8 luni de sarcina imi spune ca o sa am fetita .
M-am mai linistit , timpul a trecut si profitam de fiecare clipa cand il simteam ca misca , ca se intoarce .
Pe 3 oct. 2003 la ora 23 am plecat de acasa cu dureri la 10 minute . Pana a doua zi la ora 13.45 m-am chinuit pentru ca nu au sinchisit sa ma ajute in nici un fel . Intr-un final cand am nascut l-au trecut pe cel mic ( era baiat ) prin fata mea cu fata spre mine ca sa nu-i vad spatele . Dupa amiaza cand ne-am dus sa-l vedem nu ne-au lasat si ne-au spus sa mergem intai la medicul neonatolog.
Doamna dr. ne-a spus ca are spina bifida si mielomeningocel si ca peste 2 zile ne va trimite cu el la spitalul Bagdasar la dr. Voinescu sa-l vada . Sotul meu a facut un soc insa eu nu-mi doream decat sa-l vad, sa-l strang in brate . Nu pot sa va descriu in cuvinte ce am simtit cand l-am vazut - ere sufletul meu , era viata mea . Am simtit ca pana atinci am trait degeaba .
Dr. Voinescu ne-a spus sa revenim cu el pt. operatie la 2 luni . Am plecat cu el din maternitate la 4 zile de la nastere - fara certificat de nastere pt. ca imi uitasem C.I. la cealalta dr. - nu i-a deranjat ca plecam cu un copil care nu era inregistrat nicaieri . Cele 2 luni au fost grele - zona era neacoperita , mielomeningocelul supura permanent si trebuia pansat si tinut intr-un mediu cat mai steril, eu eram obosita , el plangea mult si se trezea des noaptea , nu ne ajuta nimeni .
La o luna si trei saptamani ne-am internat , i-au facut analizele si ma tot amanau mereu pe motiv ca sunt alte urgente ( am aflet peste o saptamana ca urgenta era faptul ca nu cotizasem la un alt renumit prof. dr. - Ciurea - un nenorocit de om care negociaza vietile oamenilor ca pe niste obiecte .
Intr-un final pe 3 decembrie dr. Voinescu l-a bagat in operatie . Deoarece facea caca des ( 8-10 ori pe zi ) iar operatia era foarte jos pe coloana era un risc foarte mare de infectie . Desi dormeam noaptea doar 2-3 ore cumulate de frica sa nu se infecteze si desi pansamentul a fost mereu curat s-a infectat .( Apropo de ajutor : socrii mei ne-au dat o pulpa de porc pentru doctor si ne-au spus " Va dau dar cand taiati porcul mi-o dati inapoi ." ) Pe 22 dec. am plecat acasa - dupa o luna de stat in spital . Am plans , m-am topit cand am aflat dupa operatie ca primul risc este acela de a se declansa hidrocefalia ( tot de la mamici am aflat ) . Am plecat acasa si am stat cu frica declansarii hidrocefaliei permanent pana pe la 4 ani .
Aveam o mare problema - baiatul meu facea caca si pipi pe el - nu mi-a spus nimeni ca sfincterele vor ramane incontinente .
In august 2008 am mers la spital pt. analize . Rezultatul : vezica neurogena, reflux vezico-urinar de grad III la rinichiul stang. Dupa mai multi medici si mai multe variante de tratament - printre care si o operatie care l-ar fi mutilat pe viata daca o faceam la sfatul altui mare prof. dr - am hotarat sa ramanem sub supravegherea unei doamne dr. de la Fundeni care ne-a trimis si la neurologie la Alexandru Obregia .
Acum o saptamana alte diagnostice in urma unui RMN si a unui CT : siringomielie ,frusta paraplegie flasca , hidrocefalie congenitala interna , macrocranie . Pentru siringomielie trebuie efectuata inca o operatie pe coloana - din cate am citit pentru ca abia la inceputul lui septembrie voi merge la neurochirurg pentru a afla parerea lui - iar despre celelalte nu stiu ce sa spun .
Ma uit la el si nu imi vine sa cred , nu pot sa inteleg de ce ...de ce trebuie se sufere atat ... de ce acesti copii doriti , iubiti se chinuie atat ...
Oricum cred ca Dumnezeu a facut o minune cu el . Fuge , se joaca , merge la gradinita - cu scutec- dar merge si acumuleaza foarte multe lucruri , este dornic sa invete cat mai mult - este o minune pentru ca in ciuda multitudinii de diagnostice este bine.
Mi-e teama pentru ce va fi , mi-e teama pentru ce se va mai intampla , nu reusesc sa inteleg , nu pot sa accept si sa ma resemnez pur si simplu .
Imi pare rau daca v-am plictisit dar uneori simt nevoia sa povestesc cuiva si nu prea am cui . Noi stam la tara iar oamenii sunt rai si inapoiati - daca le-as spune ar rade probabil.

www.gradinacris.blogspot.com

crismac,. pentru tine, ca esti o luptatoare, o mamica puternica.

sa scrii aici de cate ori simti nevoia, eu voi citi mereu...si poate doar o vorba de incurajare voi stii sa rostesc!

cont pay-pal:mihaela77oprea@yahoo.com

Bazar pt Mihaita

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianapop spune:

kari-mesajul meu e cu cateva sec inaintea mes tau,,,,,
-sac sant prima

povestea unor ingerasi

Mergi la inceput