FIV in Ungaria - 62
Raspunsuri - Pagina 19
![](images/user_woman.png)
petrutaf spune:
HELP!!!Buna dimineata! Am nevoie de un sfat!in dimineata asta am facut o mare tampenie nu stiu cum s-a intamplat , ce a fost in capul meu sau daca a fost ceva in el la aceea ora sau probalil a fost ceasul rau de marti!In 8 august am inceput sa iau anticonceptionale (asa mi-a spus dr pt FIV, ) si trebuie sa iau pana in 1 sept (eu le-am luat la ora 21 seara), azi dimineata ma pregateam sa iau acidul folic si nu stiu ce s-a intamplat (chiar nu pot sa imi dau seama) dar din gresala am luat anticonceptionalul !!!!!(care in mod normal trebuia sa-l iau seara la ora 21) nu stiu ce sa fac in continuare!!!!!!!cum sa le iau????
1. astazi sa mai iau unul la ora21 seara ?
2. sa nu mai iau astazi niciunul si de maine sa le iau dimineata, sa schimb ora la care le luam in mod normal?
Va rog sa ma ajutati ca habar nu am cum sa fac si dr meu e in concediu pana in 20 august si nu am pe cine sa intreb( daca ajuta cu ceva eu iau marvelon, e chiar asa important sa fie luat in fiecare zi la aceeasi ora?sau ideea e sa nu treaca mai mult de 24 de ore intre 2 pastile)
va multumesc!NUMAI MIE MI SE PUTEA INTAMPLA ASA CEVA
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
pupy76 spune:
Multumesc mult fetelor pentru raspunsuri, trec prin Timisoara sa ajung la Szeghed problema eca trec noaptea.O sa incerc sa-mi alimentez cardul cu lei si sa fac plata direct de pe card, daca e posibil.
Poop toate fetele.
Avalon spune:
Saboupetruta, stai linistita ca mi s-a intamplat si mie ceva asemanator! deci diseara la ora 21 nu mai iei, maine in loc sa iei la ora 21 vei lua pe la ora 15 si poimaine revii la normal si iei in continuare la ora 21. Eu asa am facut, adica am distribuit pastilele astfel incat sa nu las mai mult de 36 ore intre ele pana cand am "reglat" iarasi la 24 ore administrarea lor.
***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************
Avalon 25+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/adrianaady/adrianaady.jpg)
adrianaady spune:
Buna fetelor. In urma analizelor hormonale din z3, plus inhibina B si Anticorpi Anti Muleriana, mi s-a spus ca trebuie sa trec urgent la Fiv pt ca rezerva mea ovariana este redusa destul de mult. Astea sunt analizele:
- estradiol 21 ( faza foliculara 39-189)
- Fsh 5.39 ( faza foliculara 3.85-8.78)
- lh 2.424 (faza foliculara 1-18)
- progesteron 0.26 ( faza foliculara 0.27-2.61)
Pe linga astea am facut prolactina 13.64 ( 3.24-29.12), Ft4 0.79 (0.71-1.85), TSH 1.714 ( 0.34-4.20) , Ft3 2.30 (1.4-3.48) si ATPO 7.6 (0.1-16).
Inhibina B 17.5 - <45 rexerva ovariana redusa
- < 286 faza foliculara
- < 189 faza ovulatorie
- < 164 faza lutelala
- Anticorpi Anti Mulleriana - 2.59 ( 1.0-10.00)
Trebuie sa spun ca a venit ca un soc acest verdict, incercam sa avem un copil de un an si 3 luni, am ramas o singura data dar am pierdut sarcina pe la 6 saptamini. Cele care aveti mai multa experienta, ce parere aveti?
As vrea sa scriu un mail si in ungaria sa cer o parere. La cine ma sfatuiti sa scriu?
Va multumesc frumos
KiraClara spune:
adrianaady si eu am acelasi diagnostic de rezerva ovariana redusa.
Sunt sigura ca sunt alte fete pe forum care iti pot da raspunsuri mult mai avizate referitor la analizele tale, dar daca tot ai intrebat, imi dau si eu cu parerea:
- in primul rand, ceea ce mi se pare cel mai important, este ca intr-un an si un pic ai reusit sa obtii o sarcina. Asta demonstreaza ca se poate si ca rezerva ta mai are suficienta calitate cat sa produca un embrion. Noi incercam de peste 3 ani si pana acum nu am vazut nici macar un test de sarcina pozitiv (sau macar putin rozaliu ) in conditiile in care sotul e ok si eu abia am schimbat prefixul de la 2 la 3. Pai in conditiile astea, singura concluzie pe care o trag e ca trebuia sa ma apuc de bebe de pe la 18 ani ca sa mai am si eu rezerva cat de cat. Ca ai pierdut sarcina ... asta e partea a doua ... poate ar trebui sa investighezi cauzele ca sa poti sa iei masuri la cea de-a doua sarcina (sau poate le-ai investigat deja)
- proportia fsh/lh mi se pare buna (dupa cum ziceau fetele pe aici pe forum ca ar tb sa fie), valorile nu mi se par mari si sunt in limite (ale mele sunt mult mai mari si nu respecta nici proportia de 2/1)
- tsh-ul e ok (am inteles tot de pe forum ca niciun doctor nu se apuca de fiv pana nu ai tsh-ul sub 2, deci al tau e ok)
In concluzie, sfatul meu este se privesti problema pozitiv si eventual sa mai consulti si alti medici pentru a te putea informa cat mai bine, ca apoi sa alegi solutia cea mai buna pentru tine. emailul Kaali Budapesta (trecut pe prima pagina) este cel pe care l-am folosit eu pt a coresponda cu dr Kovacs care mi-a raspuns mereu f. prompt dar stiu ca este in concediu pana pe 24 aug.
Sper sa reusesti cat mai repede sa devii mamica!
Clara
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/adrianaady/adrianaady.jpg)
adrianaady spune:
CLARA multumesc frumos pt raspuns Tie in urma carei analize ti s-a pus acest diagnostic de rezerva ovariana redusa?
La mine raportul fsh/lh este cam 2.5 , cam pragul critic din cite am citit eu, nu este tragedie dar este un semn de alarma.
Incerc si eu sa privesc lucrurile cu calm si de aceea imi doresc mai multe pareri, pt a stii sigur ce optiuni am. Maine o sa scriu si eu un mail in ungaria pt a cere inca nu sfat.
sarcina pierduta a fost la inceputul anului, pur si simplu am inceput sa sangerez, inca nu se vazuse mare lucru in uter, a fost un avort spontan. Toti dr au zis ca nu este inca cazul sa investighez mai multe, pt ca se intimpla mai ales in primele saptamini ...
KLU1973 spune:
Azi Theo a implinit 2 saptamani...a venit si pediatrul si a consultat-o pe micuta mea care esre sanatoasa si de cand am venit acasa a luat 400 gr fata de greutatea cu care s-a externat.
Mai jos axveti poze cu buburuza mea la 2 saptamani :
http://community.webshots.com/album/574181791wKEJjU pe toate !!!
Klu mami fericita de Maria-Theodora
goggy spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Avalon
pai protocolul practicat de dr.Kovacs e tot protocolul scurt, din ziua 2 de ciclu. Iar faptul ca primesti ACO e chiar benefic pentru ca iti poti face o planificare a concediului, rezervari la hotel, etc... daca nu ai lua ACO poti sa ai surprize chiar in acea luna sa ai vreo dereglare de ciclu si sa-ti dea peste cap toate planificarile. ***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate***************** Avalon ![]() ![]() ![]() |
Da, din punctul asta de vedere e foarte convenabil. E clar ca daca iei AC ai exact datele problemei.
Problema la mine era alta, eu credeam ca ajung acolo in ziua 15-16 CM, imi da protocolul si imediat trosc! il incep. Adica daca era protocol lung il incepeam deja din Z21, daca era scurt ( tinand cont de ce am facut eu la Fiv 1 )incepeam la urmatorul CM din Z2.
Ce nu luasem eu in considerare era faptul ca trebuie sa iau o luna AC, deci sa incep undeva la sfarsitul lui octombrie. Asteptarea ma omoara...
Gretta spune:
Buna,
Sunt nou venita pe acest site, sper sa ma primiti si pe mine.
Pe scurt, singura mea sansa de a avea un copilas e daca fac o FIV, eu vreau la Szeged. A fost cineva acolo si poate sa imi spuna cum au decurs lucrurile? La ce medic, cum ai dat de el?
pupy76 spune:
Bine ai venit Gretta si sedere cat mai scurta, referitor la medic greu de spus, eu merg la dr Zadori.
Poop toate fetele