Plecari in strainatate - asigurari de sanatate
M-ar interesa cum va asigurati medical atunci cand plecati pe perioade scurte in strainatate. Ma refer la cei care locuiesc in RO.
Alina
Raspunsuri
MihaelaV spune:
De obicei facem asigurare medicala la Astra, dar nu am avut incidente ca sa iti pot spune daca e ok.
delsim spune:
Mi-am facut asigurare pe perioada aia la o firma de asigurari( generali). Nu as pleca din tara fara asigurare medicala.
dulcetica spune:
Cind pleci in UE ,poti lua cardul de asigurari de sanatate .Cind pleci in tari care nu sint membre UE, trebuie facute asigurari la firme de asigurari.Atentie,cititi contractul atent.O amica de-a mea a mincat pentru prima data ton proaspat in Barcelona.Nu se stia alergica la asa ceva si intr-un sfert de ora a fost la spital.Amabili spaniolii,numai ca i-au trimis factura acasa,ea a trimis asigurarea si a constat ca luase o asigurare pt 50% din valoarea consultatiei si a tratamentului.Asa ca le-a trimis diferenta de bani si gata.Daca ar fi avut cardul european de asigurari cde sanatate ar fi fost in regula.Deci luati cardul,care e deja platit.
Jasmine spune:
cum adica e deja platit?
si de unde se ia cardul asta?
recunosc ca n-am habar de subiectul asta cu cardurile europene de sanatate,doar am auzit ca exista
Deianira spune:
Eu mi-am facut card european gratuit la Casa de Asigurari de Sanatate Timis.
Dar nu e valabil decat in Uniune? Eu plec in Muntenegru, am nevoie de asigurare facuta la o firma?
yuppy spune:
Cand plecam in concediu in afara tarii, ne facem asigurare la agentia de turism de unde ne procuram biletele.
dulcetica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Jasmine cum adica e deja platit? si de unde se ia cardul asta? recunosc ca n-am habar de subiectul asta cu cardurile europene de sanatate,doar am auzit ca exista |
Casa de Asigurari de Sanatate .Da cautare ca au site si daca platesti din salariu CAS ,automat esti asigurata si ti se elbereaza acest card ,care e valabil doar 6 lumi.
Dati cautare si vedeti daca un stat e sau nu memvbru UE ,daca nu faceti la o firma de asigurari privata.daca e stat UE luati acest card gratuit.
copiloi spune:
Merci pentru sugestii!
Voi incerca sa obtin cardul de sanatate...alta umblatura si pentru asta: vor copie dupa cartea de munca, adeverinta de la serviciu ...sper sa le obtin in timp util
Alina
delsim spune:
Mai bine iti faci asigurare privata. Pentru perioade scurte nu costa mult.Cardul de la stat nu-ti asigura asistenta medicala in strainatate decat la stat , iar spitalele de stat sunt putine si nu se ofera conditii de diagnostic si tratament ca la centrele si spitalele private.