Mamici de Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (18)
Raspunsuri - Pagina 15
unboticutz spune:
linioara, eu am carnetul de gravida de la medicul de familie dar nu vrea nimeni sa scrie in el. asadar cu el sau fara el..
si mie-mi cade parul. am citit si eu ca nu mai cade in sarcina, ca ti se curata fatza etc. eu n-am experimentat nimic de genul asta.
m-am tot interesat despre celulele stem dar inca n-am ajuns la o concluzie. am citit totusi pe wikipedia niste chestii care m-au pus pe ganduri si care inclina si mai mult balanta in defavoarea recoltarii:
"The European Union Group on Ethics (EGE) has issued Opinion No.19 [9] titled Ethical Aspects of Umbilical Cord Blood Banking. The EGE concluded that "[t]he legitimacy of commercial cord blood banks for autologous use should be questioned as they sell a service, which has presently, no real use regarding therapeutic options. Thus they promise more than they can deliver. The activities of such banks raise serious ethical criticisms."[9] However, in the final section 1.27 of their Opinion, the EGE admits that: "if in the future regenerative medicine developed in such a way that using autologous stem cells became possible, then the fact to have one's own cord blood being stored at birth could increase the chance of having access to new therapies."[9]"
18+ 
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma...
dastefa spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ionela_28 Buna ziua ![]() La noi la e o vreme tare mohorata si nu ne place. La voi cum se prezinta timpul? Ma gandeam astazi ca daca Dumnezeu ne ajuta, in august anul viitor eu si bebelasul ne plimbam prin parc .Uneori as vrea sa treaca timpul mai repede sa-l vad pe cel mic,dar in acelasi timp ma gandesc la faptul ca si aceasta perioada o petrec tot cu el . |
eu am avut o sarcina cu multe probleme cu Daria dar la vreun an de la nasterea ei imi era asa dor de perioada in care eram gravida!E foarte frumos si merita sa savurezi orice moment .Eu privesc poate cu si mai multa nostalgie perioada de graviditate cu cat stiu ca in proportie de 80% nu va mai fi cazul de inca una
Mihaela
15+
Daria-Stafania-16.11.2006
dastefa spune:
cat despre cum va reactiona cel/cea mare la venirea lui bb-o sa vedem.Deocamdata la teorie stam bine dar ea nu simte inca ca va trebui sa ma imparta pe mine.O prietena are 2 copii la 1an si 9 luni diferenta.Despre cea mica zicea ca nu a avut timp sa o vada bine(in sensul de a o privi indelung si in continuu pana ii inveti si cel mai mic detaliu)pana pe la 3 luni pt ca era cu ea in brate si se uita/vorbea/desena etc cu baietelul mai mare.Iar acum cand fetita are 1 an si 9 luni ea doarme singura in patut si baiatul cu ea in pat( desi dormea si el singur inainte de nasterea surorii lui).
Daria stie ca in curand se va muta cu tati in alta camera si nu pare sa o deranjeze prea tare.Oricum vreau sa incerc schimbarea inca de prin noiembrie sa nu fie simultana cu venirea lui bb
si w/e placut
Mihaela
15+
lia_2009 spune:
Salutare burtici
A trecut ceva timp de cand nu am mai scris. Voi ati continuat in forta. Intre timp eu am facut triplu test si mi s-a recomandat amniocenteza pe care am facut-o vineri. Azi e duminica si inca mai am crampe. Am citit ca sunt reactii normale asa ca mai stau linistita in pat pana maine. Daca nu imi trec crampele luni merg la dr dar eu sper sa-mi treaca. Sapt viitoare planificasem un concediu cu sotul la sovata ultimul concediu ca apoi creste burta si mi-ar fi mai greu sa calatoresc. Ce ziceti pot sa calatoresc dupa amniocenteza? A mai facut cineva cum va simtiti? Sa dea Dumnezeu sa avem bebei sanatosi ca mult ne-am chinuit pana aici.
Gravidutza 16 sapt.
satulica spune:
buna, mamicilor!
linioara, mie mi-a zis ginec. sa vin cu un carnetel mic (vocabular), in care el noteaza la fiecare vizita...; in ce priveste caderea parului si mie mi se pare ca s-a accentuat un pic de cand am ramas gravi; in schimb tenul e mai curat acum decat in primele saptamani de sarcina
o zi frumoasa va doresc tuturor!
mami de Marcu (04.02.2006)
si
16+
Pozele noastre
dastefa spune:
simonette referitor la greutate -ar fi simplu daca spunem in 4-5 luni am pus 4-5 kg -deci ok,dar la mine situatia e ingrijoratoare pt ca am pus aproape 4,5 kg in 16 saptamani dar din care aproape 4 in ultimile 4 saptamani.Aici e durerea.Si imi tot spun sa fac ceva pana nu scap iar lucrurile de sub control.Dar asta e doar teoria ca practic nu fac nimic ....decat sa rontai toata ziua
lia de ce a trebuit amnio?nu a iesit bine TT?Tinem pumnii sa fie bine,cat despre concediu -medicul iti poate spune cel mai bine.Eu nu stiu pe nimeni care sa fi facut amnio
Mihaela
16+
asa creste Daria
ale1212xa spune:
fete am si eu o intrebare
mi-au sosit si mie rezultatele de la analizele suplimentare si am avut surpriza sa constat ca am anti citomegalovirus IGG pozitiv. Intr-adevar IGM este negativ(si din cate am inteles eu de pe net asta ar insemna ca am avut infectia in trecut dar ca acum nu mai este in organism). S-a mai confruntat cineva cu asta? Programare la doctor am abia pe 24 si nu mai astept pana atunci ![]()
pupici pe burtici
14+
unboticutz spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ale1212xa mi-au sosit si mie rezultatele de la analizele suplimentare si am avut surpriza sa constat ca am anti citomegalovirus IGG pozitiv. Intr-adevar IGM este negativ(si din cate am inteles eu de pe net asta ar insemna ca am avut infectia in trecut dar ca acum nu mai este in organism). S-a mai confruntat cineva cu asta? pupici pe burtici 14+ |
Determinarea statusului imun: Anti-Citomegalovirus IgG:
- negativ - presupune absenta expunerii; in cazul pacientelor gravide se va repeta recoltarea pentru determinarea anticorpilor IgG in luna a 4-a de sarcina;
- echivoc - se recomanda repetarea determinarii dupa o saptamana;
- pozitiv - indica expunere in antecedente la virusul citomegalic; se recomanda efectuarea anticorpilor IgM din acelasi ser; obtinerea unui rezultat negativ exclude infectia primara (la pacientele gravide se considera ca exista un risc minim de infectie congenitala si nu sunt necesare investigatii ulterioare)
dupa cum vezi in citatul de mai sus nu e absolut nicio problema, e chair varianta cea mai buna dupa parerea mea. si eu am la fel rezultatele la citomegalovirus si mi s-a spus ca totul e ok.
18+ 
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma...
ale1212xa spune:
mersi unboticutz 
Asa stiam si eu dar parca tot am vrut sa imi mai zica si altcineva ca nu e nimic in neregula...de...paranoia din mine ![]()
15+

.Uneori as vrea sa treaca timpul mai repede sa-l vad pe cel mic,dar in acelasi timp ma gandesc la faptul ca si aceasta perioada o petrec tot cu el
.