Scaun de masa,de care?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DanaAlex spune:

Citat:
citat din mesajul lui Leditia

Ce trebuie sa aiba un scaun de masa?Sunt necesare rotile,jucariile,masa rabatabila,reglarea spatarului,reglarea pe inaltime?
Initial ma gandisem la un scaun de masa undeva la 250 ron,dar din ce-am vazut nu prea am gasit in pretul asta si daca am gasit nu mi-au placut.
Ati avut scaun de masa?V-a folosit?La ce anume v-ati uitat cand l-ati ales?
Multumesc anticipat.POZE CU NOI
de David Christian

salut!!!

eu am avut chicco polly...este foarte bun, insa cam scump...ocupa loc mult cand e desfacut, insa copilul are siguranta in el, spatarul are trepte, se regleaza pe inaltime, are 2 huse detasabile, roti pe spate care se blocheaza, masuta detasabila, plus tavita care se aseaza pe masa, cos, tava extra pe un picior, cu suport de biberon...pe scurt face toti banii dupa parerea mea... detaliat il vezi la orice magazin sau la magazinul chicco de pe tomis...

...insa dupa o vizita in ikea, am ramas incantata de asa ceva:http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/00069725
are si masuta :http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/40076093 ...conditia este ca cel mic sa aiba mai mult de 6 luni(sa stea in pozitia sezut), este din plastic, picioarele se detaseaza si poti sa-l iei cu tine in concediu, restaurant,etc, are centura si costa in jur de 60 lei, iar masuta 15 lei (se achizitioneaza separat.
...scuze, am luat din site-ul austriac, pentru ca pe site-ul romanesc nu exista decat catalogul...oricum aceleasi produse sunt la toate magazinele din lume.

uitasem raspunsurile la intrebarile tale,
...in general, eu m-am uitat sa fie stabil, copilului sa-i placa sa stea in scaunel, sa fie asigurat in centuri, sa se curete usor, exista pe piata jucarii speciale de scaun, cu ventuza, asa incat poti sa-l tii si pe langa tine cand e mic si ai alta treaba, el sta acolo si se joaca, mananca singurel, mie mi-au fost foarte utile pentru copii si inca pe cele doua de la ikea le mai folosesc.
succes!!!

toate cele bune..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancasilv spune:

buna, eu am scaun de masa de la chipolino. sunt super multumita de el. are reglaj pe iinaltime (eu sint mai pitica si sa-i pot da de mincare comod stind pe scaun eu), centuri, masuta este detasabila, 3 pozitii spatar. cam asta e. am dat acum 1 an si ceva 3.5mil, dar vladut sta si acum in el fara nici o problema. mie cele cu jucarii atasate nu mi s-au parut utile, pt ca nu prea mai ai loc sa pui o farfurie, ceva pe masuta aia. oricum bebe o sa fie cu miinile prin castron, asa ca iti trebuie loc de manevra. f utila mi s-a parut sa aiba intre picioare un suport, sa nu alunece (cind e mic- noi il folosim de la 6 luni).
arata cam asa
http://www.bebe-strumf.ro/produse/scaun-masa-chipolino-grand-comfort-roz/
numai ca al nostru este galben.
succes la cumparare, sint sigura ca dupa atitea pareri stii cam dupa ce trebuie sa te uiti.

anca si Vladut... 06.10.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Multumesc tuturor pt raspunsuri..Am fost prin magazine,mi-a ramas sufletul la chicco polly.Dar cum fii-miu e bolnav si tot bag bani in medicamente,dr,analize..etc,nu-mi mai permit nici unul ieftin,momentan.Azi i-am luat ap de aerosoli,din banii de scaun de masa.Oricum parerile voastre mi-au fost de ajutor...Am vazut scaune,am inteles cam ce e important sa aiba..
Multumesc tuturor.Sunt pe fuga si nu pot scrie prea multe.

POZE CU NOI
de David Christian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaAlex spune:

sanatate multa celui mic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Leditia, sanatate micutului tau!

cel mai sincer cu putinta: nu merita sa bagi banii intr-un scaun special. ia unul portabil, ieftin, care se poate atasa la orice alt scaun pentru adulti, are dubla functiune ca-l poti cara cu tine peste tot. de ce zic asta? pentru ca atunci cand va incepe sa mearga si sa va imite in toate cele, va dori sa stea pe scaune de oameni mari. noi, parintii, ne bagam la cheltuieli uriase pentru obiecte inutile, obiectiv vorbind. daca dai enspe sute de euro pe un obiect, iar copilul nu va dori sa-l mai foloseasca dupa o perioada care tie ti se va parea scurta comparativ cu investitia, stii ce o sa se intample? ce am vazut la alte prietene de-ale mele: copilul este disciplinat in continuare sa foloseasca scaunul special si i se refuza dezvoltarea normala si curiozitatea de a incerca alte variante si experimentarea.

eu am facut aceeasi greseala, am luat ditai scaunul cu un zilion de functiuni si reglari si rabatari pe care nu le-am folosit niciodata. de la 9 luni, sonia a vrut sa stea pe scaun normal, de adulti, si n-am impiedicat-o. deci, cat a folosit scaunul? 3 luni. se merita investitia? si un scaun care are si jucarii e o investitie inutila, bebe se satura in 3 zile de ele si tot tre sa ii dai altele, mereu, sa nu se plictiseasca. dar diferenta de pret fata de un scaun fara jucarii e semnificativa.

de-aia spun, ia unul rezonabil ca pret si pe care sa-l poti folosi in multiple situatii si asteapta sa vezi cum se dezvolta baietelul tau, cat de independent este in scurt timp. ca de banii aia mai bine il duci undeva sau ii pui la cec. :-))

gandesc la fel legat de toate celelalte obiecte considerate indispensabile de catre niste parinti ingrijorati ca daca nu cumpara de top in toate, parca n-ar fi parinti si parca ar distruge viitorul copiiilor. :-))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Dana,multumesc frumos si pt urari si pt gest.

Conchita,multumesc.Tu ai dreptate si am vazut si eu pe pielea mea ca i-am luat jucarele,iar el e mai interesat de o revista,de telefonul meu,de telecomanda,de pachetul cu servetele umede.Bunica-sa i-a luat premergator,noroc ca nu a dat f multi bani pe el,dar nu conteaza..ideea e ca el nu vrea sa stea in el,nu-i place si nu stie sa faca pasi decat daca-l sustin eu.Insa un scaun de masa imi este necesar(cand va incepe iar sa manance mancare solida ca deocamdata stau cu biberonul de lapte dupa el si ma trezesc noaptea sa-i dau si in somn.. pt ca mi-a scazut f mult in greutate).Si nu stiam ce sa aleg,ca sa stea el confortabil si sa pape.Bine, daca s-ar inventa scaunul care ar da pofta de mancare la copii si i-ar face sa manance pe ala l-as vrea.Chit ca as face si credit.Insa am vrut pareri legate de scaune,care-s mai bune,mai functionale,mai rezistente si mai stabile pentru a-mi face o idee despre ce ar trebui sa caut eu.Acum nu mai caut,cum spuneam,banii de scaun s-au dus pe aparatul de aerosoli,care-i cat un scaun de masa mai scump asa.Insa, sanatatea lui e mai importanta.Si in momentul asta as da orice numai sa se faca bine,ca nu mai pot.
Multumesc frumos tuturor.

POZE CU NOI
de David Christian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Conchita ,este eronat ceea ce spui ,copipul poate sa-si dezvolte curiozitatea pri a a o stimula tu ca parinte,acum depinde de imaginatia ta.
N-are nicio legatura dezvoltarea normala si curiozitatea cu scaunul fix,solid pentru masa.
Eu cred ca daca nu-i cumpar copilului lucruri care nu-i ofera siguranta si comfort ,da am senzatia ca sunt un parinte fara interes fata de copii si viitorul lor.
Nu de putine ori s-au intampalat accidente in care copiii au ramas cu traume craniene sau fracturi grave doar prin caderea din scaunul de masa, acela pe care tu ii faci publicitate stiu ce spun.

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Leditia, sanatate micutului tau!

" i se refuza dezvoltarea normala si curiozitatea de a incerca alte variante si experimentarea."

gandesc la fel legat de toate celelalte obiecte considerate indispensabile de catre niste parinti ingrijorati ca daca nu cumpara de top in toate, parca n-ar fi parinti si parca ar distruge viitorul copiiilor. :-))

nimic

Sophia 2ani 06.09.06
26.03.09 Sarah
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

ionica, eronat este ce spui tu, iar asta se intampla pentru ca nu ai inteles ce-am spus eu, dovada ca ma acuzi de nefacute, dar asta tine si de imaginatia ta: nu fac publicitate nici unui scaun de masa, asta de unde ti-a mai venit? i-am sugerat, la fel ca alte mame inaintea mea, sa cumpere scaunul portabil, ca nu se stie cat o sa doreasca baietelul ei sa stea in scaun "de copil". deci nu i-am zis sa puna sugar de 6 luni in scaun de-ala de care stai tu. io vorbeam de www.target.com/Summer-Infant-Deluxe-Comfort-Booster/dp/B000YZCFWW/sr=1-14/qid=1249633800/ref=sr_1_14/186-7670549-5219708?ie=UTF8&search-alias=tgt-baby&frombrowse=0&pricerange=&index=target&field-browse=1038590&rh=k%3Ahigh%20chair%2Cn%3A3666471&page=5" target="_blank"> scaunul asta care se ataseaza la scaun normal.

cat despre accidente si cazut de pe scaun, astea se intampla cand copiii sunt lasati nesupravegheati. si cand sunt nesupravegheati, se pot ineca si cu mancarea, na.

bineinteles ca obiectele in sine nu au nici o legatura cu dezvoltarea infantului, de aceea ma si manifest aici contra cheltuirii de averi cumparandu-le - te contrazici de numa. iar empatia mea se lega de faptul ca baietelul Leditiei e bolnavior, ea are cheltuieli majore acum, iar aici se dau linkuri cu scaune de masa de sute de euro! de fapt, asta te poate face sa te simti bine, nu esti singura care nu citeste ce se scrie.

atata vreme cat am specificat clar la ce ma refer cu dezvoltarea, dand exemplu, mentionand ca stiu din experienta, io zic sa te duci si sa te certi cu altcineva pe tema asta. Leditia e destul de suparata si fara sa ne mai aiba pe noi la topic impanandu-ne ca la luptele de cocosi.

si bineinteles ca nu stii ce spui, daca iti dai cu presupusul despre cum stimulez eu imaginatia copilului meu. ete comedie acuma!

bomboana pe coliva: scaunele astea de masa sunt inventate pentru confortul parintilor, nu al copilului. pozitia ideala pentru un copil la hranire este in bratele mamei, nu in www.target.com/Tripp-Trapp-STOKKE-Highchair-Red/dp/B001D12RLK/sr=1-3/qid=1249633800/ref=sr_1_3/186-7670549-5219708?ie=UTF8&search-alias=tgt-baby&frombrowse=0&pricerange=&index=target&field-browse=1038590&rh=k%3Ahigh%20chair%2Cn%3A3666471&page=5" target="_blank"> fasoanele astea.

Citat:
citat din mesajul lui ionica

Conchita ,este eronat ceea ce spui ,copipul poate sa-si dezvolte curiozitatea pri a a o stimula tu ca parinte,acum depinde de imaginatia ta.
N-are nicio legatura dezvoltarea normala si curiozitatea cu scaunul fix,solid pentru masa.
Eu cred ca daca nu-i cumpar copilului lucruri care nu-i ofera siguranta si comfort ,da am senzatia ca sunt un parinte fara interes fata de copii si viitorul lor.
Nu de putine ori s-au intampalat accidente in care copiii au ramas cu traume craniene sau fracturi grave doar prin caderea din scaunul de masa, acela pe care tu ii faci publicitate stiu ce spun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Leditia, in alegerea scaunului tre sa te gindesti si la spatiul de depozitare, pt. ca bucatariile sint mici in RO, unde mai pui ca daca-l lasi in bucatarie/hol, risti sa-l vezi pe bb catarindu-se mai tirziu in el, deci va tre sa mai faci si pe jandarmul. Eu am primit un scaun la primul copil, deci nu am cumparat si l-am folosit si la ceilalti copii, insa personal as opta pe varianta asta, unde mai pui ca e si portabil, il cari dupa tine pe unde mergi:
http://www.mothercare.com/Travel-booster-seat-SteriTouch-Green/dp/B002EJ001Y/sr=1-12/qid=1249639314/ref=sr_1_12/275-4025275-5293765?%5Fencoding=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=42862041&mcb=core (sper sa nu fie considerata reclama, e doar o solutie constructiva)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris2002 spune:

[quote]citat din mesajul lui conchita
la hranire este in bratele mamei, nu in www.target.com/Tripp-Trapp-STOKKE-Highchair-Red/dp/B001D12RLK/sr=1-3/qid=1249633800/ref=sr_1_3/186-7670549-5219708?ie=UTF8&search-alias=tgt-baby&frombrowse=0&pricerange=&index=target&field-browse=1038590&rh=k%3Ahigh%20chair%2Cn%3A3666471&page=5" target="_blank"> fasoanele astea.

[quote]

Conchita, ti-a casunat fix pe scaunul nostru! (adica chiar si culoarea, si mie zau ca mi-e drag, darmite fetei, care si acum la 2 ani si aproape 8 luni il foloseste cu drag, de citeva ori pe zi, urca si coboara singura, nu am avut nici un accident. cadere pana acum)

Ledi, sigur ca depinde ce buget ai, eu nu cunosc marcile disponibile in Ro, dar sfatul meu e sa nu iei unul cu masuta, in citeva luni baiatul va sta bine pe fundulet si va vrea sa manince cu voi la masa, nu separat. Stiu ca Francesca de pe la 8 luni(sau 9) manca alaturi de noi, la masa, si era(e inca) momentul intregii familii, masa de seara. Dimineata e doar unul dintre noi cu ea la mic dejun, altul fuge la munca sau la dus sau la imbracat, la amiaza la fel, parintele care e acasa, insa seara suntem noi trei(deocamdata, gaza mica va fi si ea alaturi de noi cand va sta bine pe fundulet) si e momentul nostru!!!!!(in timpul saptaminii, in weekend suntem evident dim, la amiaza, seara cu totii in jurul mesei)

Oricum sanatate si pupici lui David dulcic!

Mergi la inceput