Licurici de ianuarie-februarie 2009 (43)
Raspunsuri - Pagina 10
mara95 spune:
flavi a zis "mama" 2 zile, dupa care 2 luni a zis doar "tata"
.e cel mai emotionant cuvant!
crisspy,mersi
irina,andreiu-ardeiu meu maraie toata ziua, da' acu incepu si noaptea
.dau vina pe dinti, desi nu se intrezareste niciunul.nu-i convine nimic. cum se scoala maraie,cum mananca ,maraie, il asezi in pat, maraie, ii dau jucarii maraie, il iau in brate, maraie...si tot asa..
Selene_Bunny spune:
Fetelor, sa va spun ca Dari a cazut din pat aseara... Patul meu, adica...
Am lasat-o de-a curmezisul pe patul meu si m-am dus sa-i aduc biberonul de noapte. Am auzit-o plangand, dar stiu ca asa face, cum ies din camera, cum plange. I-am dat pace, la un moment dat, plansul a incetat. Vin cu biberonul, deschid usa la camera... si raman interzisa in prag. Copilul meu era... in fund... pe covor... se juca cu franjurii... Nu-mi venea sa cred...
Am reconstituit cazatura de 3 ori, sa fiu sigura ca nu a dat cu capul de partea laterala, de lemn, a patului, si sa vad si eu cum de a ajuns acolo... Pai da din picioare ca apucata, le arunca in aer si se trage pe fund, la propriu... In momentul cazaturii, din fericire, capsorul ii vine inainte, nu spre spate, ca s-ar fi izbit zdravan de pat... Nu s-a lovit deloc.
Invatatura de minte pentru mine, sa n-o mai las.
I-am cumparat masuta. Cu 259,90 RON. E din lemn si e 2-in-1, adica e buna si cand va fi mai mare - 4 ani, sa zicem. E de la Baby Care.
No, v-am pupacit!
Daria Nandini
http://b1.lilypie.com/KfqTp2.png
Am adus pe lume o minune!
Lucrusoare de daruit
Alina1976 spune:
Helo gagici,
Sabinutza e mai bine...adica boala nu a mai evoluat, a stagnat si acum vad ca nici nu mai tuseste decat fff rar. Si a inceput sa pape ca in zilele ai bune! ![]()

IRINA, Crisspy, si Ana a fost anemica dar asta a iesit la Sideremie. A avut 47 din min.50 si Dr atunci ne-a dat 15 pic. de Fe pe zi! Hemoglobina a iesit mereu bine.
Acum cateva zile am intrebat si eu pe Dr mea daca Sabina ar trebui sa ia Fe preventiv si ca am auzit ca sunt Dr care dau 2-3 pic. de Fe ca sa previna o anemie si a ras!! A zis ca asta este vax Albina, adica egal cu ZERO (asa cum spunea si IRINA). Deci Crisspy, si experienta cu Ana si din ce spune si Irina acum, ma fac sa cred ca ce ii dai tu lui razvy nu are nici o relevanta! Sideremia ai facut-o?? Ca si Ana avea valoarea la hemoglobina BUNA dar sideremia iesea prost!!
IRINA, bine ca te-ai linistit. 
Probabil stii dar eu vreau sa-ti spun ca e posibil sa ii scada pofta de mancare de la Fe :-(((. Da-i Fe in cateva picaturi de lamaie, cica se absoarbe mai bine. 
SABINA-MARIA
(29 decembrie 2008)
ANA-ISABELA
(9 octombrie 2006)
Mami de printesa ANA
Mami de printesa SABINA
cami_antonia spune:
neata fetele si de la noi
avem musafiri si e mai greu cu statul pe net ... pe langa lucrare la care tot corectez ... si tot asa
irina si noi am luat 3 luni fier 10 picaturi ... nu stiu ce valori aveam da as vrea sa te intreb daca ar trebui sa merg acum iar sa repet analiza de fier la sange sa stiu daca mai repet sau nu tratamentul ....
noi am mancat azi dimineata f bine cereale si nu a mai vrut tata si m-a lasat masca .... asa ca eu ca o mama nebuna .... ii voi da cereale doar seara ca nu vreau sa renunte la tata ... nu ii plac fructele in nici o combinatie
dar de vreo 3 zile mancam legume bine si fara chinuieli ... uraaaaaa
de maine vreau sa incepem cu branzica ... spune-ti-mi si mie cata lamaie se pune la un pahar de lapte pt branzica???
SPUNETI O RUGACIUNE PENTRU ALINA - operata pe creier SI ADRIAN - sa aibe puetere sa o ingrijeasca
Camelia Costea: DOAMNE AJUTA!
koruccia spune:
Buna tuturor,
Eu declar ca diversificarea asta imi scoate peri albi! Mi se pare ca toata teoria pe care am citit-o mi-o demonteaza fiica-mea in doi timpi si trei miscari.
Prin urmare, ieri am introdus masa de pranz, care la noi inseamna supa de legume strecurata+cerele de orez. Ieri a luat exact 5 lingurite. Azi am facut progrese, a mancat la pranz vreo 60 de grame. Dar cum aseara am cantarit-o si a scazut in greutatea fata de serile trecute, i-am dat si in seara asta 80 de grame (evident ca m-am panicat, desi stiu ca variatii in greutate de la o zi la alta nu sunt neaparat relevante).
Oricum habar nu am daca am procedat bine. [b]Asa ca va intreb: daca bebe nu papa ca la carte, o zapacesc de tot daca ii mai ofer si la alte mese in cursul zilei ceea ce ar trebui sa pape la pranz? Adica cum e mai bine, sa ma tin de orele de masa sau sa ma tin de cantitati?[b]
In ce priveste fructele, acum suntem la banana, dar si din aia nu a mancat mai mult de 50 de grame:(
cami_antonia spune:
corina eu zic sa nu te mai stresezi atat ... mie fata nu mi-a mancat 3 saptamani decat 5 lingurite de fiecare mancare ... si fructe ioc ... si acum dintr-o data a mancat cam 40 ml ... asa ca stai calma ... fiecare copil are ritmul lui ... eu cand am vazut ca ii plac legumele fierte i-am dat si seara tot legume in loc de fructe ... fiecare face cum vrea bebe ... eu nu sunt de acord cu crescutul copilului chiar atat de strict ca la carte ....
pupi
SPUNETI O RUGACIUNE PENTRU ALINA - operata pe creier SI ADRIAN - sa aibe puetere sa o ingrijeasca
Camelia Costea: DOAMNE AJUTA!
koruccia spune:
Cami, multumesc de raspuns![]()
Sotul meu a zis sa te salut din partea lui ca nici el nu e de acord cu crescutul copiilor dupa carti, si nu pierde nici o ocazie sa mi-o reaminteasca![]()
Ma bucur ca Antonia papa mai bine,
de la noi
Stellutza spune:
Buna dimineata mamici,
Am timp repede sa scriu si eu, acum ca 'purcelusul' meu petrece noaptea la bunica .
Avem si noi cateva probleme de vreo saptamana.
In primul rand, Maya este un bebe mai special, vrea tot timpul atentie 100%, adica eu practic stau tot timpul cu ea. Nu se joaca niciodata singurica iar ziua doarme maxim 1 ora, timp in care abia apuc si eu sa trebaluiesc prin casa .
Am incercat varianta de a o lua cu mine la bucatarie sau cand mai fac cate ceva, insa nu se multumeste cu faptul ca sunt acolo, trebuie sa vorbesc si sa ma joc cu ea incontinuu.
Acesta este motivul pentru care o data pe saptamana doarme la bunica, iar bunica vine zilnic sa stea cu ea, ca eu sa pot sa imi fac treburile prin casa .
Este cineva in aceiasi situatie?

(Asta este si principalul motiv pentru care intru pe net din an in pasti![]()
![]()
)
Problema noastra de cam o saptamana este ca nu mai papa piureurile facute de mine.
Am incercat o gramada de combinatii de legume in piure si la toate reactioneaza la fel: papa 2 linguri iar dupa aceea isi face sila singura, scoate limba pana tuseste si eventual vomita.
Din acest motiv am incercat zilele trecute, piureul cumparat, nestle si hippi si.. il papa de rupe, azi a papat la pranz 180 Gr de piure din legume de gradina .
Am vazut eu pe eticheta lor ca sunt bio insa cat de bune sunt? Sunt de acord cu ele ocazional dar oare sunt bune in fiecare zi?
DR pediatru mi-a spus ca hrana bebelusului se pregateste pentru 1 saptamana, se pune in borcanele si se congeleaza, iar in fiecare zi dezghet un borcanel , dar ... cat de sanatoasa este mancarea congelata?
Am foarte multe semne de intrebare si nu prea gasesc raspunsuri pe net
...
Iaurtul iar o problema, dr mi-a recomandat sa il dau la masa de la 5, dar de care? sa il fac eu acasa? si apoi sa il congelez?
Eu i-am luat pana acum un iaurt nemtesc, bio Andechser, pare bun insa nu il papa fara fruct proaspat si ras in el.
Dati-mi un sfat! Cum sa procedez cu piureurile astea care imi dau MULTE batai de cap
Stella, mami de
Maya Maria-Ayeneea
Poze http://picasaweb.google.ro/StellutzaPopescu/MayaMariaAyeneea?authkey=Gv1sRgCJj1gLGzstWUzQE&feat=directlink#5310072044448912994
Povestea nasterii http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134322
Aalina spune:

Am pierdut-o pe suzi prin casa. De o ora o caut cu Dori si nimic. I-am dat alta da nu ii place. Pana la urma a adormit. E tare matait azi si asta era tot ce lipsea sa ii pierd suzeta preferata. 

Leditia spune:
Irina multa sanatate lui Andrei.
jasmi,ti-am pov pe mess ce patesc si eu prin parc/magazine cand sunt cu copilul.
Fii-miu e catalogat de toata lumea ca o fetita ff frumoasa.![]()
David inca tuseste,nu vrea mancare,il pacalesc cu niste combinatii oribile,dar important e sa pape si mancare solida.Suntem pe tratament,in mare homeopatic si sper sa-i treaca curand si sa-si revina si cu mancarea ca innebunesc.
De stat in fund tot nu sta ca lumea,se pune singur,dar sta aplecat in fata si chestia asta ma streseaza la culme,dar rau de tot.Ma gandesc sa mergem la un kinetoterapeut.Nu va mai povestesc de nervii facuti la dr,ca n-are sens..si de chinul la care l-am supus vineri pe fii-miu la sfatul ei,ca apoi sa plang 2 zile de ciuda si de pareri de rau.Cred ca nu mi-am cerut iertare de la nimeni cat mi-am cerut de la fii-miu,pt ca l-am tinut nemancat 4 ore(a mancat la 8,la 10 am incercat cu piure de fructe n-a vrut,s-a culcat,la 11 s-a trezit mort de foame,am incercat cu alte fructe,cu legume si n-a vrut,urla si se zbatea de ziceai ca cine stie ce-i fac) si l-am lasat sa urle 1 ora,timp in care incercam sa-i dau diverse piureuri.
Fug,ca s-a trezit.
Mai revin.pup
POZE CU NOI
de David Christian