Mamici de zmeurici de iulie-august 2009 (77)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui vally

sunt tare zapacita si pana ma duc la dr....
cine a nascut la Elias cu cezariana?
am si eu cateva intrebari: cat de repede poti sa-l alaptezi pe bebe dp anestezie? ti-l poate aduce pe bebe in salon? la reanimare cum este? poate sa stea cineva cu tine in salon?

multumesc anticipat

vally s38 Gloria Ailyn

AMR ~2 saptamani

daca am vazut mesajul, imi permit sa-ti raspund .. am nascut prin ceza in ianaurie 2008, la elias.

am nascut la 22.30 cu anestezie generala si abia a doua zi la ora 21 mi-au spus ca e bine sa-i dau sa suga .. sa treaca cam 24h de la anestezie. nu stiu insa cum e daca faci rahie .. probabil ca il poti alapta mai devreme.

nu-ti aduce bebele la reanimare .. eu am vazut poze.

nu are voie sa stea nimeni cu tine la reanimare .. asistentele sunt ff dragute si te ajuta cu orice (desigur sotul meu le-a "uns" in prealabil) ..

asa a fost la mine, in ian 2008. poate de atunci s-au mai schimbat lucrurile, dar nu prea cred.

nastere usoara!

Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si 31+ Anna Sophia
Eva
www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete

papa bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Neli_ra spune:

Felicitari Alinax! Sa fie sanatoasa micuta Sophia si sa pape mult laptic de la mami ei !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Neli_ra spune:

Felicitari bb Sasha, bine ai venit! Sa fii mereu sanatos si papacios tare!Felicitari mamicutei tale !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza78 spune:

Felicitari Alinax!!! Bebe Sophia bine ai venit pe lume...sa fii fericita, sanatoasa si papacioasa...Alina recuperare rapida si laptic mult pentru bebelina!!!

Ema felicitari!!! Bebe Sasha bine ai venit pe lume...punctual si rapid...sa fii sanatos, fericit si sa bucuri sufletele celor dragi Ema recuperare rapida si asteptam povestea nasterii

Alinutza s39 viitoare mamica de strumf baietel Eric Alexandru

Data cezarienei 5 august 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Goooo, Grischa!!!!!

Pooh, m-am laudat si io... De la 7 la 12 am hranit la Oliver aseara, azi a luat-o de la 7 si pana la 4 a dormit doar o jumate de ora in carutz. Poate maine sa avem iar o zi buna???

Giova, imi pare tare rau ca plange asa, uite la fel mi-a facut si mie azi. Problema la noi ca nu se opreste nicicum, decat daca ii pun dopul la guritza...

Alinutza, stii ce-i funny? Ca eu procedez instinctual, n-am avut vreme si rabdare ever sa citesc despre AP nimic. Asa ca ma amuz sa vad ce belong si eu undeva. Hai ca esti buna de dat de baut daca termini in weekendul asta cu treaba! (Mie mi-a trimis azi email clientul ala de dinainte sa nasc, daca pot face ceva pana pe 10 august........ helaaaauuu, noaptea intre 12 si 7, ca doar atunci stiu clar ca sunt libera...) Ai mei ce zic? Pai face fiecare ce poate, sotul e mare gospodin de felul lui, asa ca el continua cu spalatul vaselor, hainelor, aspirat, etc, al mare e la job cate 10 ore si dup-aia merge "out" cu prietenii, asa ca apare pe la 3 dimineata si dispare pe la 9, printesa pe-aici cu mine, il mai tine pe Oliver sa ma spal si eu pe chestii, imi mai face cate un sandwitch cand nu apuc, in rest se bucura si ea de un pic de libertate, un film, un tenis. Nu prea au ei treaba, sunt toti aliniati cand e Oliver ferice si gata de gangurit, in rest dispar ca potarnichile. Ca nu au tzitzi magic. Noa daca-ai intrebat, eu m-am intins, thx!

Alina, cred ca cu altcineva vroiai sa discuti despre centura aia, nu? Ca eu n-am nicio treaba cu ea, n-am avut si nici nu m-am intrbat daca mi-ar trebui. Oricum, sunt de acord cu ce zici. Felicitari pentru rezultatele fetitei, s-aveti un an cel putin la fel de bun in clasa a 2-a.

Patricia, bine ca ti-a trecut raceala si e super ca esti asa de pregatita.

Sa va zic cu ce se opreste din plans micul print? Metoda negresita! (bine, e langa pusul dopului la urlatoare) Merg in baie si-i dau drumul robinetului de la vana! Merge si cu robinetul de la chiuveta, dar nu e garantat. Mai nou asa face toata familia, cand il plasez si nu mai stiu cum sa-l deconecteze, fug cu el in baie. Dar daca potrivesc apa si-l mai si bag sub jetul ala masiv, e de-a dreptul fermecat, incepe sa toarca!!! Am descoperit din intamplare, ca a facut o explozie de kk la care n-aveam nici o sansa cu servetele umede. Asa ca merita incercat orice!

Fugim la mall, i-a venit playpenul si mergem sa-l luam. Si am aflat acum ca luni e zi libera (am uitat ce zile sunt) si sunt hyper-happy!

Fug si !

pt eventualele viitoare mamici!!!

Edit: de cand ma tot mocai sa scriu s-au nascut in mare viteza doua zmeurele...

Felicitari Alinax si emabucuresti!!! Sa va traiasca bebelusii fericiti, sa va bucurati unii de altii!!! Recuperare rapida, laptic mult, bebei somnorosi si mancaciosi!

Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motana spune:

Am citit de dimineata dar cum nu am apucat sa raspund, am uitat tot , atat imi amintesc ca ziceai de metodele lui Karp, Alinutza. Eu zic ca tocmai cand nu are colici merg toate 5, ca daca are colici nu mai merge nika, jur! Adeca, deh, masaj pe burtica, prosopel caldut la fel dar remedii de astea si nu din cele mentionate de el. Cred ca alea cand e bb nelinistit asa si nu stie nici el nici tu de ce plange. Experiment patit: sotul a facut-o taco pe Daria, a shsh-it-o de nu mai avea saliva, pusa pe o parte (stanga), toate bune si frumoase, tace, o pune in porta bebe ala ca sa o legene (sau in bouncer cum ar veni) sta asa vro 10 minute dupa care incepe "laaa laaa" (ca asa plange ea cu "la" de o imitam noi) si se zvarcolea, se indoia de la jumate.. deci cred eu ca de la colici. Asa ca o pacalesti o vreme dar durerea e durere, numa dupa niste parzuri barosane a incetat.
Personal, in casa toti folosim shshs-itul, e la mare moda al noi, si suptul (ca ma tine pe mine de suzeta sau ii mai dau degetul, planuiesc poate o suzeta, nush inca daca da sau nu si daca sa astept pana la o luna), faza cu infasatul, desi eram mare fan inainte, nu prea o aplic, f rar, ma streseaza si pe mine si pe ea (dar merge, cred ca depinde si de bb)

Noh, mQQm, de la 7 la 12 cu Oliver la tzitzi? Ma bucur ca nu is singura , am unele zile ca numa agatata de mine sta, cum o las jos cum incepe sa deschida guritza, de ne miram amandoi... iar vrea? Let me try... si.. daaaa vrea iar! Si suge, mai mai si tine uneori pe post de suzeta, si cand vreau sa ii scot tzitzi se preface ca "se odihnea si ea", si incepe iar sa traga, si asa nu ma lasa deloc. Cred ca nu mananca f mult la o masa, chiar as fi curioasa sa fac proba suptului, dar n-o sa-mi iau cantar numa asa din curiozitate, dar cred ca se satura, deh. Ca la bibe cand ii dau laptele pompat nu baga mai mult de 60 ml, si cam atata scot si eu maxim din ambii sani, deci cred ca e portia ei.

La mine cam plange la baita, inainte o spalam pe par intai si apoi totul era un show cu rlete, acum o iau invers de la picioare si pare ok, doar cand ajung la cap incepe "laaa laaa".

Masajul ce sa zic.. unde e tata placerea si bondingul.. ca la mine e stresul al mare, nush cum sa o ung mai rapid, sa o imbrac, ieri uitam sa ii pun si scutecul de ce viteza bagasem, noroc ca zice sotul.. hei, dar ii pui numa hainele asa? Poate mai incolo se invata, hope so.

Vestea cea frumoasa e ca de cateva nopti nu mai plange, adik se trezeste numai la papa, adik la 2 ore azi noapte, dar oricum nu se compara cu statul shshsitul, leganatul si disperatul ca nu stiam cum sa o mai linistim in toiul noptii. In schim ziua are un somn mai usurel asa, se trezeste imediat si mai maraie, dar e muuult mai bine. Nopatea e cosmarul mai mare.

Duminica vreau sa o cantaresc iar, se vede ca a mai pus pe ea, Luis ii zice "bolfanele" ca a auzit la mama, hehe!

Intrebare: cum ii curatati nasucul? Eu am avut un circ azi, am pus 2 picaturi de ser fiziologic, si apoi cu pompitza aia dar se misca si mi-e naspa sa o fortez sa ii tin capul. Mai stiu ca se face cu vara cu ser, voi ce metode aplicati?

Ah, si la sters la fund, nu prea folosesc servetele (am facut 1 data unele, au fost ok), decat noaptea ca e mai rapid, dar de cele mai multe ori am un vas cu ceai de musetel in care am pus niste uleiuri (uneori si un baby wash, putin) si cu vata, cu asta o sterg, mi se pare mult mai ok. Mai folosesc cateodata numai ulei de migdale, pe un aplicator sau vata, cand mi se pare sa ramane "patata" de kaki si se duce imediat si frumos. Crema aia de oxid de zinc, cam o data pe zi, nu la fiecare schimb de scutec.

Gata ma car, imi amintesc cum zicea Cornelia, de la 12 noaptea sterilizeaza biberoane , ei cam asa si io dupa 12 fac dush, sterilizez pompa si biberonul recipient si mai ajung sa ma mai pieptan si sa ma dau cu crema.

Cine firebe biberoanele, nu se pateaza asa de la apa, de la saruri? Nu mi.as lua sterilizator pt ca nu are rost la cate folosesc eu, de fapt pompa e principala, am inceput sa pun apa de aia fara sodiu, de bebe (Gerber), voi cum faceti?

Felicitari Criss_2081, Nico, Emma si toate zmeurelele noi!

De Moni si gemenele nu mai stim nimik?
Ma car, puup

Daria Alessia (12.07.2009)

"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld

"Ignoranta nu te salveaza... dar te face sa te simti destept!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Vine weekendu... eu dresez pitici pe creier si sper sa rezist tentatiei de a fugi la spital IAR.

Stau acum cu pepitzelul in brate si mi-e frica sa merg la culcare. Cand sa traga aer in piept inghite aer de cateva ori la rand (cam cum suna cand inghite lapte cand vine suvoiul) si dup-aia parca uita sa respire vreo cateva secunde. Isi si lungeste gatul dupa aer. Oare sa viseze el ca papa sau sa fie ceva altceva?... A facut asta de 2 ori, acum doarme linistit, dar eu sunt orice numai linistita nu. Noroc ca l-am auzit prin monitor... E tare scary!

Motana, al meu face leeeee-leeeee ("e" din ala unguresc), dar numai cand e suparat tare, in rest face ca la opera, si fiecare vocaliza in octava superioara.

Nasuc: o singura data i-am scos un fluturas cu pompa para, ca l-am vazut. Avand in vedere ca aici nu-i aspira absolut deloc nici macar la nastere, n-are rost sa mai zic ca nu se incurajeaza nici sportul curatatului de nas fara motive intemeiate acasa.
Sterilizat: in cartea de alaptat, pe instructiunile de la pompe, pe ambalajele de la sticluta, suzeta, etc scrie la fel - se sterilizeaza inainte de prima folosire, dupa care spalat cu apa calda si detergent de vase sau in masina de spalat vase pe primul raft e suficient. Daca folosesti masina de vase, trebuiesc clatite dupa ce le scoti. Pt mine e foarte convingator, mai ales ca am crescut 2 cu aceeasi metoda si a functionat ok si imi vine ca o manusa recomandarea.

Ma prinse si pe mine ora asta preparand la ceaiuri si raspunzand la emailuri...

Edit: motana, ti-am scris acolo ca nu vad video, pleeeassseee, pliz-pliz!

Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns siacob spune:

Vally, Alinutza multumesc mult pentru link-uri

Azi noapte a dormit Beatrice de la 23 la 4:30 deci suntem foarte fresh azi nici nu stiu de cand nu am mai dormit asa mult .

Felicitari Alinax, Ema pentru bebelusi. Sa fie sanatosi si sa va aduca numai bucurii!

Motana mie pediatrul mi-a spus sa incerc cu o fasa sterila rulata sa curat nasucul. Merge daca nu se agita in toate felurile...trebuie sa o prind intr-un moment in care este super linistita sa pot sa curat cum trebuie. Cu pompita nu am incercat. Mai nou, cand regurgiteaza, scoate laptic si pe nas asa ca trebuie sa ma perfectionez la curatat nasucul.

Mami de Beatrice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza78 spune:

hello

Patricia ma bucur ca ti-a mai trecut raceala Si eu il simt pe bebe mai ciudat...probabil are manutele pe langa fata, pentru ca am si eu senzatia ca imi cotrobaie cineva prin chiloti. Problema apare cand se misca cu totul...il cred ca nu mai are loc, desi am ditamai burtoiul...ei, cand se misca cu totul ma trece pisu la propriu sau ma lasa fara suflare. Nu stiu cum m-as fi descurcat sa astept pana la termen..dupa cum il vad e un mic puturos care ar fi asteptat probabil pana in saptamana 42. Atunci clar necesitam o macara pentru miscat din loc

Alina maine seara pun agitatele in functiune...ca sa-ti priiasca si tie weekendul. Ce politica...nu-ti dau voie cu telefon si laptop in sala de nastere sau in toata clinica??
Eu am programata cezariana pe 5 august la ora 10 dimineata..si a zis sa ma prezint pe la 9...cica daca imi trebuie toaleta, sa-mi puna branule, formalitati de internare...apropo de toaleta..se face clisma si toaleta totala si la cezariana?? Am auzit atatea pareri...Mie mi-a zis dr anestezist sa mananc ceva usor cu o seara in urma, iar de dimineata de la 7 sa nu mai beau si sa mananc nimic. Aaaa...si mi-am facut manichiura si pedichiura cu un rosu aprins..poate se trezeste careva din personalul medical sa mi-o dea jos

Motana eu nu contest ca bebelusii au dureri de burtica si dupa basinoase isi mai revin. Insa ei trag basinute mai toata ziua...dar nu plang tot timpul. Plus ca ptr mine argumentele cele mai bune ca ei plang si ptr ca sunt anxiosi sunt: daca ar avea doar dureri de burtica s-ar linisti la medicamentele ptr colici (asa cum ne linisteam noi in sarcina de la no-spa)...si faptul ca multi bebelusi se linistesc cand ii iei in brate sau ii pui pe burtica ta...clar ca in cazurile astea nu mai e vorba doar de dureri de burtica. Eu inca mai cred in trucurile dr Karp..o data ca mi se pare foarte logic ce prezinta acolo...apoi am vazut videourile, care mi se par foarte elocvente...plus moasa de la active center a experimentat ea si a spus ca merge. O chemau foste gravidutze de la AC..erau disperate femeile ca bebelusii plangeau ore intregi..si spunea ca marea majoritate se linisteau ca prin farmec. Acu' eu vorbesc in necunostinta de cauza...in cateva saptamani aflu si eu pe propria mea piele daca se verifica sau nu teoria la mine..si atunci putem arde cartea dr Karp impreuna...sau ii scriu personal si ii spun sa-si bage teoria in Oricum din cate citesc pe forum este evident ca fiecare bebelus este unic si trebuie tratat individual fara a aplica retete general valabile. Sper doar sa am si eu rabdare ca voi

mqqm saru'mana pentru informatii Eu am intrebat ce fac ceilalti membri ai familiei tocmai ca sa-mi fac o imagine cat mai realista despre ce ma asteapta in urmatoarele saptamani. Mai am si io iluzii ca mai trag o fuga la minister sau pe la birou..sau la coafor Dar cand povestiti de bebe agatat de tzatzi cate 8 ore pe zi, deja mi se inneaca corabiile...dar macar sunt pregatita psihic si nu o sa am soc cand o sa fiu transformata realmente in lactobar. Acu' chiar nu ma sperii...ca am in cap o singura dorinta...sa fie bebe sanatos. Apoi..om vedea noi cum ne descurcam..important de stiut ca nu sunt singura..si am si io cui ma plange Sper sa nu fie nimic cu Oliver...multa sanatate..poate e deja stresul de weekend

astazi imi termin si eu treaba..si imi raman la dispozitie 3 zile pline sa ma urc pe pereti de plictiseala...pentru ca de dormit vad ca nu pot

weekend placut tuturor..si pup zmeuricile

Alinutza s39 viitoare mamica de strumf baietel Eric Alexandru

Data cezarienei 5 august 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibuga spune:

salutare,

multumim neli_ra--nu stiu de ce as avea nevoie acum...o contractie poate?

felicitari Alinax--multa sanatate bebelinei Sophia-Alexandra! wow ,asta da nastere!

bravo emabucuresti pt bebe sasha punctual !refacere tot asa de rapida!

noce-- nastere usoara ! iti tinem pumnii! noi..............acusica prima contractie de ieri seara,
cu moralul stau mult sub nori,dar e de vina ploaia care vine...sa zicem.
burta nu e lasata,dopu' bine-n surubat si ma simt molesita ca o felie de paine inmuiata-n lapte..am gasit o pruna coapta in iarba,ma duc sa spal vase,tomi se uita la peter pan.,sotul va gati in gradina--conturul zilei........poate o nastere spre seara?!

acum fac pasi pina nu ma lipesc de scaun,va

bibuga

Mergi la inceput