Stiati ca??

Stiati ca?? | Autor: Delphinas

Link direct la acest mesaj

Multi probabil nu stiu , dar astazi este sarbatorita http://casa-regala.blogspot.com/2009/06/zile-nationale-ziua-imnului-de-stat.html b Ziua Imnului National[/ul]
E un articol destul de complex, cu singura modificare ca este vorba de 29 si nu 26 iulie.


www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui Licurici

Bazar pt Mihaita

ambitioasa
Infertilitatea este o boala



Sa fii domn e o-ntamplare, sa fii OM e lucru mare


Ce-ai sa faci cu atata ura daca viata isi inchide maine portile??

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kid spune:

Am citit aseara intr-un ziar, iar azi dimineata am mers cu juniorul sa vedem manifestatia de la cercul militar. A fost foarte incantat.


Teodora, de Vladut (15.05.2007)


Si noi in albumul de ratuste ->>> www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Ratusca%20din%20viata%20mea&page=8" target="_blank">ki2 & ki2



Vreau sa nu mai fiu diferit!

Bazar pentru Mihaita
Bazar pentru Bogdan
Bazar pentru Sebi
Bazar pentru Ema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Da.

Imnul s-a cantat prima oara la Ramnicu Valcea si acolo se sarbatoreste cu mare fast in fiecare an, de ceva ani buni.

Erinn's mummy

Hawaii Mexico US * Around The World * Wedding
* Erinn Kendall

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabytza25 spune:

Da, stiam... de mic copil! Bunicii mei sunt dintr-un sat din apropiere de RmValcea si in fiecare an, mergeam in "zavoi" (parcul din vl in care s-a cantat si se sarbatoreste in fiecare an imnul national). si anul acesta am avut ocazia sa ajung acolo... insa inainte de 29. In weekendul 23-26 iulie au fost zilele Valcii (sarbatorite mereu in preajma zilei imnului - de obicei in weekendul dinainte). A fost frumos, va recomand tuturor sa ajungeti acolo, este un loc frumos... si prin faptul ca se aduc multi mesteri po****ri de prin toate zonele tarii, te simti intr-adevar "mai" roman.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Cateva precizari:

Poemul „Un rasunet” al lui Andrei Muresianu , redactat si publicat în timpul Revolutiei de la 1848 , a fost pus pe note în ziua în care autorul l-a recitat câtorva prieteni brasoveni, fiind cântat pentru prima oara la Brasov, într-o gradina din Schei, si nu în data de 29 iulie 1848 la Râmnicu Vâlcea , asa cum este îndeobste cunoscut.

Poetul Andrei Muresianu a rugat pe cântaretul George Ucenescu de la Biserica “Sf.Nicolae” din Scheii Brasovului, sa-i “potriveasca” o melodie pe versurile revolutionarei poezii intitulata “Un rasunet”. George Ucenescu, elev al lui Anton Pann, a adaptat melodia “Din sânul maicii mele” la strofele 1, 2 si 4 din poezia “Un Rasunet” si i-a dat titlul primului vers “Desteapta-te, române!”.

Acest cântec s-a intonat prima oara pe strada, într-un cadru oficial, în anul 1848 de catre studentii revolutionari, la data de 29 iulie, în parcul Zavoi din municipiul Rîmnicu-Vîlcea, acum 161 de ani.

"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

Mergi la inceput