Lapte formula - pana cand?
Raspunsuri - Pagina 2
acs spune:
Maria a trecut pe lapte Dorna (albastru) de la un an. La inceput i-am dat cate putin, amestecat cu lapte praf. Dupa o saptamana a baut doar lapte Dorna. Doctorita ne-a spus ca de la un an poate bea lapte de vaca, dar sa fie introdus treptat pentru a vedea daca-l accepta si daca nu are cumva probleme cu burtica.
Multa sanatate bebelusilor,
Manuela
cristinacsa spune:
quote:
Originally posted by Alinaquote:
Originally posted by cristinacsa
Si eu am aceasta problema. Fetitele mele fac si ele acusi 1 an si 2 luni si cred ca ar fi cazul sa scapam de laptele praf. Pe aici am vazut lapte de la Milupa , Milupino pt copii de peste 1an ( costa 1 euro litrul). Deocamdata am incercat sa le fac cereale cu lapte obisnuit si vad ca merge... Voi cat lapte beti pe zi?
Cristina si gemenutele
Draga Cristina,
Si eu i-am dat fetitei mele cam pina pe la un an si doua luni lapte Milupa 3 si apoi am trecut pe Milupino,l-a acceptat din prima.
Zilele astea i-am dat si lapte bio(3,5%)UHT si il bea cu placere.
Marie bea dimineata cam 150 ml si seara peste 200 ml.
Pupici fetitelor!!
Alina
Mersi mult Alina pt raspuns. Chiar ma gindeam sa intreb, pt fetele din De, ce lapte dati bebelusilor?
M-am speriat auzind ca unii copii beau 1l lapte pe zi. Noi bem dimineata 200ml, iar seara 150ml, dar uneori mai mancam si cereale cu lapte. Apropo, voi ce ce cereale consumati? Eu ma gandeam sa renuntam la brei.
Pupici pt Marie -Evelyn
mariailin spune:
Multumim pentru raspunsuri. O sa trecem pe Dorna. Vladut bea seara 250 ml lapte, ceai cam tot atat in cursul noptii(cand l-a baut, ca acum cam vrem lapte, 250ml), iar dimineata inca 200 ml lapte. Si asta dupa ce papa cu noi la masa (mancare normala). Si bea Milumil II. Am vazut la Selgros Humana III. Dar nu mai schimbam acum formula sa patim ca acum cateva luni cand nu mai gaseam H II.
Sa vina lapticiu!!!!
Maria&Vlad
Marina spune:
humana 3 e cu gust de mere sau banane...si in plus din experienta mea cu humana exista ceva sincope in aprovizionare...asa ca treceti pe dorna fara probleme!
marina
Florys spune:
Eu de la un an si doua luni am trecut-o pe Sarah pe Klim gold cu miere facute de Nestle. Ii place tare mult, si se da pe toata perioada copilariei, asa ca acuma James si Sarah beau acelasi lapte....nu trebuie sa le cumpar la fiecare separat.
Si noi tot Milumil am papat pina la un an si doua saptamini, si tranzitia la Klim Gold a fost f. usoara si neobservata.
Florentina, James si Sarah Catherine
"Sanatate ca-i mai buna decit toate!
Albumul:
"http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=48&cid=473
liliana csaki spune:
pai dupa un an poti sa-i dai Dorna, dar daca nu-l accepta de la inceput poti sa mai incerci cu parmalat, e pentru copii de la 1 la 3 ani, in cutii de 1/2l, dar este si mai scump. Are insa un gust mai dulceag, mai apropiat de laptele formula asa ca trecerea nu e atat de brusca
liliana csaki
ruxij spune:
Eu am trecut pe lapte de vaca de la 11 luni, n-am mai avut rabdare pana la un an, mi se parea mie ca Similacul ala nu e deloc bun la gust, desi lui ii placea. I-am indulcit putzin laptele de la inceput. La 1 an si 2 luni potzi sa o treci pe lapte de vaca fara nici o problema.
ruxij
narcisa spune:
Cristina,
Patrick face peste citeva zile 1 an si 3 luni si de la un an fortati putin de imprejurari ca am stat 3 luni jum. cu el in RO l-am trecut pe lapte dorna acolo si aici bea acum lapte normal 3,5 frisch din Aldi sau Lidl, vezi ca la Lidl e mai nou si de 1,5 pentru inceput poate e mai bun, eu cel putin am inceput cu el si brei nici nu mai consuma asa ceva tot de vreo 3 luni aproape; el bea dimineata si seara cite 150 ml. lapte, si o felie de piine cu unt sau quark si marmelada de casa de ex. dimineata si seara cu brinza si unt pe la 10 o para sau un mar sau o fructa la prinz eu ii dau deja cam ce mincam si noi gatesc mai putin picant ca de obicei ex. nudelauflauf, la cartofi fierti pun putin sos sau legume si de 2-3 pe sapt. carnita sau fishstäbchen facute in cuptor nu prajite. Si in rest mai mincam biscuiti intre timp pe la 3-4 dupa amiaza ca seara ii dau pe la 6.30-7.
pupici la gemene
narcisa 21 saptamani si bb Patrick 1 an si 2 luni
quote:
Originally posted by cristinacsaquote:
Originally posted by Alinaquote:
Originally posted by cristinacsa
Si eu am aceasta problema. Fetitele mele fac si ele acusi 1 an si 2 luni si cred ca ar fi cazul sa scapam de laptele praf. Pe aici am vazut lapte de la Milupa , Milupino pt copii de peste 1an ( costa 1 euro litrul). Deocamdata am incercat sa le fac cereale cu lapte obisnuit si vad ca merge... Voi cat lapte beti pe zi?
Cristina si gemenutele
Draga Cristina,
Si eu i-am dat fetitei mele cam pina pe la un an si doua luni lapte Milupa 3 si apoi am trecut pe Milupino,l-a acceptat din prima.
Zilele astea i-am dat si lapte bio(3,5%)UHT si il bea cu placere.
Marie bea dimineata cam 150 ml si seara peste 200 ml.
Pupici fetitelor!!
Alina
Mersi mult Alina pt raspuns. Chiar ma gindeam sa intreb, pt fetele din De, ce lapte dati bebelusilor?
M-am speriat auzind ca unii copii beau 1l lapte pe zi. Noi bem dimineata 200ml, iar seara 150ml, dar uneori mai mancam si cereale cu lapte. Apropo, voi ce ce cereale consumati? Eu ma gandeam sa renuntam la brei.
Pupici pt Marie -Evelyn
DanaRosu spune:
Ania a papat pina la 4 luni Nan, pentru ca atunci nu aparuse inca Nan2 cu Bifidus Esensis, am trecut la 4 luni pe Milumil2. Din 10 septembrie, de cind a facut 11 luni, am renuntat brusc (mama nebunoaie, dar mie mi-e specific, asa am facut si trecerea de la Milumil1 - pe care Ania nu l-a tolerat deloc - la Nan si mai apoi la Milumil 2) la Milumil. Adica cica am iesit la supermarket sa cumpar lapte si m-am intors intr-adevar cu lapte. Dorna albastru. In prima seara (pentru ca bea lapte seara, o data in timpul noptii, si dimineata) am incercat sa i-l dau natiur dar s-a instrimbat. Stiind ca Milumil 2 e asa parfumat de la vanilina si asa consistent de la amidon (fara gluten e drept), am adaugat citeva lingurite de cereale Hero (din ce-am experimentat noi, singurele care nu fac cocoloase cind sint puse in biberon) si exact un strop mic de esenta de vanilie (nu in alcool, ci in ulei) sau cind nu am avut un virf de linguritza de zahar vanilat.
In parc cind eram intrebata ce ii dau sa manince, eu incercam sa ma scuz cumva, ca uite ii dau deja Dorna, de la 11 luni (oricum Ania e robusta bine, mai ales pt virsta ei) dar cam de peste tot am auzit mamici care dau bebeilor laptic de vaca chiar si de la 6 luni. Cum spunea cineva nu toata lumea isi permite sa mearga pe Milumil pina la capat. Sa va zic sincer mie si varianta cu 6 cutii de lapte Dorna pe saptamina mi se pare nu chiar foarte ieftinioara. Dar am intilnit si cazuri de copilasi carora li s-a dat lapte de vaca prea devreme, au facut intoleranta la lactoza sau varii indigestii sau alergii, si acuma, dupa luni de la incident, papa Nan fara lactoza...
Dana
And, yes, I am a blonde!
Sabina spune:
Mie mi-a zis doctorita sa facem abonament la vacuta....ccea ce avem, dar Sofia bea inca de la mami...asa ca fara grija, lapte de vaca la un an.
Nepotica mea din America bea de vaca in Ro, iar acolo sa nu-l vada...de ce oare?
Sabina & Sofia Galagia