Cateva intrebari despre HPV/colposcopie

Cateva intrebari despre HPV/colposcopie | Autor: Lo_li_Ta

Link direct la acest mesaj

Am facut anul trecut un tipaj de HPV si mi-a iesit HPV X (adica niciuna dintre cele 37 testate sau raspandite). Acum am repetat si mi-a iesit tip 81, adica cu risc scazut. Papanicolaul e bun,nicio leziune sau modificare, doar o inflamatie moderata. Am facut testul HPV pt linistea mea,ca-s cam paranoica de fel. Ideea e ca nu am avut niciun fel de simptome si eu stiam ca tulpinile low risk dau condiloame. Eu n-am si nu am avut niciodata (cel putin nim ce sa se vada cu ochiul liber la control), chiar daca imunitatea mea e varza. In plus, de ce s-o fi modificat genotipul intr-un an? Am auzit o teorie conform careia a iesit X pt ca eram aproape de momentul infectarii si inca nu se "instalase" bine cat sa fie corect evidentiat.
Dupa ce fac tratament antiinflamator o sa fac si colposcopie, tot pt linistea mea. Voiam sa va intreb si ce presupune exact colposcopia asta, doar se uita cu microscopul, e dureroasa in vreun fel?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Lo_li_Ta colposcopia in sine e putin maideranjanta decat un control ginecologic normal. Adica se baga valvele acelea despartitoare, se curata colul cu iod sau o solutie acetica (pt a vizualiza mai bine eventuale "rani") si medicul se uita cu microscopul. Dureaza cateva minute si atit. In Romania eu obisnuiam sa fac o data pe an colposcopie pt a tine sub control mai bine situatia in zona

Dana mama lu' Radu Stefan

Hobby

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
www.youtube.com/watch?v=l9lq8oaK5Mw" target="_blank">
"If you wanna make the world a better place,
Take a look at yourself and then make a Change"

"Man in the Mirror" - Michael Jackson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlinaColan spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lo_li_Ta

Am facut anul trecut un tipaj de HPV si mi-a iesit HPV X (adica niciuna dintre cele 37 testate sau raspandite). Acum am repetat si mi-a iesit tip 81, adica cu risc scazut. Papanicolaul e bun,nicio leziune sau modificare, doar o inflamatie moderata. Am facut testul HPV pt linistea mea,ca-s cam paranoica de fel. Ideea e ca nu am avut niciun fel de simptome si eu stiam ca tulpinile low risk dau condiloame. Eu n-am si nu am avut niciodata (cel putin nim ce sa se vada cu ochiul liber la control), chiar daca imunitatea mea e varza. In plus, de ce s-o fi modificat genotipul intr-un an? Am auzit o teorie conform careia a iesit X pt ca eram aproape de momentul infectarii si inca nu se "instalase" bine cat sa fie corect evidentiat.
Dupa ce fac tratament antiinflamator o sa fac si colposcopie, tot pt linistea mea. Voiam sa va intreb si ce presupune exact colposcopia asta, doar se uita cu microscopul, e dureroasa in vreun fel?

Buna, Lo-li-Ta! Am citit intrebarea ta si, cum si eu sunt interesata de evolutia virusului HPV, vroiam sa iti cunosc parerea despre vaccinare anti-HPV. Nu ti se pare o ideea excelenta sa poti sa preintampini riscul cu infectarea altor tulpini HPV?
Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lo_li_Ta spune:

Multumesc pt raspunsuri..
Cat despre vaccin, nu stiu ce sa spun. Mi-e frica sa il fac, am impresia ca nu e suficient testat, iar daca citesti forumuri de mamici de prin SUA care au facut fetelor lor (adolescente in mare parte) innebunesti de ce efecte adverse discuta. Pe de alta parte am prietene care si l-au facut si e ok, dar ce te faci cu ipoteza conform careia ar da sterilitate in timp? Ma gandesc de mult timp la povestea asta si nu reusesc sa ajung la o concluzie.

Mergi la inceput