BONA PERICULOASA DIN DR. TABEREI
Raspunsuri - Pagina 16
mihutza11 spune:
Adriutza 

m-am abtinut dar chiar nu mai pot..
Bebe_io un tata nu o sa inteleaga niciodata sufletul unei mame.. ok sunt de acord, si el isi iubeste copii, dar cati tati schimba pampersi kkciosi, cati tati isi alina puii cand sunt suparati/au colici etc? iti spun eu, majoritatea fac asa: "vezi ca plange", "vezi ca s-a kkcit" etc etc(inclusiv sotul meu) .. desi si-ar da viata pt copilul lor, ca il iubesc..
degeaba ne acuzi ca suntem false.. pacat ca nu poti intelege ce se intampla cu o femeie dupa ce are un copil.. si aici fac abstractie de mamele care isi abandoneaza copii sau altele denaturate..
Eu cel putin de cand am nascut cand vad ceva cu copii bolnavi/maltratati/etc plang efectiv si tremur de nervi ca nu pot face si eu ceva sa nu se mai intample asemenea nenorociri.. si inainte nu ma afecta chiar atat de mult, eram trista si atat..
Nu te cunosc, bravo voua ca v-ati descurcat si fara bone (noi suntem departe dupa cum vezi si chiar nu are cine sa ne ajute-nicio ruda, nimeni si tot ne descurcam si fara bona si fara gradi deocamdata), dar sa stii ca nu ai dreptul sa judeci o MAMA.. era o vorba ceva de genul "Numai mama sa nu fii!"
cand ai sa intelegi asta mai vorbim..
ps. cand imi zicea mama "lasa ca ai sa fii si tu mama si ai sa vezi ce simti" nu o intelegeam.. dar acum cata dreptate avea..
Mihaela, mamik fericit de
Andra - 29 martie 2008
Ratusca mea mih1 si mih2 www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=ratusca%20din%20viata%20mea&page=10" target="_blank">aici
Pozici
www.onetruemedia.com/shared?p=88ed9962aab40888261d95&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Primul anisor
Povestea americancei
bebe_io spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ellinia Da, bine ca sunteti voi grozavi .... tu si sotia ta si nu ati fost nevoiti sa apelati la serviciile unei bone .... stii ceva, chiar mi se face lehamite cand citesc postarile tale, consider ca nu esti demn de luat in seama. Se pare ca esti nou venit pe forum, esti poate viitorul avocat al doamnei? Si iti testezi abilitatile? Asa ca i-ati, te rog, jucariile si du-te pe alt forum si lasa-ne pe noi, mamicile, sa ne agitam in continuare atunci cand vedem copiii maltratati si abuzati psihic. Asa false cum zici tu ca suntem ... Ce mai conteaza, esti doar unul dintre aceia care au postat comentarii tampite pe hotnews sau pe protv. |
Nu sunt grozav, sunt realist. Nu am adoptat alte solutii decat zeci si sute de alti parinti.
Abuzul si maltratarea fizica si psihica sunt mai grave in unele cazuri sau mai putin grave in alte cazuri. In opinia mea, reactia majoritatii voastre este disproportionata in raport cu faptele petrecute, reactiile fiind influentate de spaimele voastre personale.
Nu am postat nimic pe hotnews sau protv.
Nu sunt nou pe aici. Stiu cu ce tipologie de oameni discut.
bebe_io spune:
| citat din mesajul lui mihutza11 Adriutza ![]() ![]() ![]() m-am abtinut dar chiar nu mai pot.. Bebe_io un tata nu o sa inteleaga niciodata sufletul unei mame.. ok sunt de acord, si el isi iubeste copii, dar cati tati schimba pampersi kkciosi, cati tati isi alina puii cand sunt suparati/au colici etc? iti spun eu, majoritatea fac asa: "vezi ca plange", "vezi ca s-a kkcit" etc etc(inclusiv sotul meu) .. desi si-ar da viata pt copilul lor, ca il iubesc.. degeaba ne acuzi ca suntem false.. pacat ca nu poti intelege ce se intampla cu o femeie dupa ce are un copil.. si aici fac abstractie de mamele care isi abandoneaza copii sau altele denaturate.. Eu cel putin de cand am nascut cand vad ceva cu copii bolnavi/maltratati/etc plang efectiv si tremur de nervi ca nu pot face si eu ceva sa nu se mai intample asemenea nenorociri.. si inainte nu ma afecta chiar atat de mult, eram trista si atat.. Nu te cunosc, bravo voua ca v-ati descurcat si fara bone (noi suntem departe dupa cum vezi si chiar nu are cine sa ne ajute-nicio ruda, nimeni si tot ne descurcam si fara bona si fara gradi deocamdata), dar sa stii ca nu ai dreptul sa judeci o MAMA.. era o vorba ceva de genul "Numai mama sa nu fii!" cand ai sa intelegi asta mai vorbim.. ps. cand imi zicea mama "lasa ca ai sa fii si tu mama si ai sa vezi ce simti" nu o intelegeam.. dar acum cata dreptate avea.. Mihaela, mamik fericit de Andra - 29 martie 2008Ratusca mea mih1 si mih2 www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=ratusca%20din%20viata%20mea&page=10" target="_blank">aici Pozici www.onetruemedia.com/shared?p=88ed9962aab40888261d95&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Primul anisor Povestea americancei |
Habar nu ai cu cine vorbesti. Pe cand baietelul meu abia stia sa mearga eu mi-am luat concediu de crestere a copilului si am stat cu el acasa. Zilnic.
Eu am stat o noapte treaz, in picioare, cu fetita mea in spital la capataiul ei ca sa o ingrijesc si dimineata m-am dus la servici.
Deci, ca sa vezi surpriza, nu suntem toti barbatii ca sotul tau. Iar eu stiu despre ce vorbesc.
Ce spui tu ca faci acolo cu plansul si alte alea se cheama autoflagelare. Veniti-va in fire, ce dumnezeu...
silvia_d spune:
bebe.tu-daca stii cu ce tipologie de oameni vorbesti,de ce mai insisti?
pentru ce?
rautatea ta si frustrarile tale vis a vis de acest subiect depasesc limita ostentativului din DEX.
nu e momentul sa obosesti si sa iriti atata lume;
du te in alta parte si gaseste ti oameni cu "tipologia"ta.
ce mila mi e de tine,nici macar nu pot fi furioasa!Fetelor,hai sa i dam IGNORE!!!!Va rog!!sa vedeti ce doare IGNORE_UL!!
moderatori,o intrebare-e in regula ca acest USER sa fie GICA-CONTRA, la orice afirmatie de-a noastra?
GABI,iti tinem pumnii pentru azi si pentru mai departe!
bebe_io spune:
| citat din mesajul lui silvia_d bebe.tu-daca stii cu ce tipologie de oameni vorbesti,de ce mai insisti? pentru ce? rautatea ta si frustrarile tale vis a vis de acest subiect depasesc limita ostentativului din DEX. nu e momentul sa obosesti si sa iriti atata lume; du te in alta parte si gaseste ti oameni cu "tipologia"ta. ce mila mi e de tine,nici macar nu pot fi furioasa!Fetelor,hai sa i dam IGNORE!!!!Va rog!!sa vedeti ce doare IGNORE_UL!! moderatori,o intrebare-e in regula ca acest USER sa fie GICA-CONTRA, la orice afirmatie de-a noastra? GABI,iti tinem pumnii pentru azi si pentru mai departe! Silvia si Sergiu-Stefan-2 dec.05 |
Bineinteles ca nu este in regula.
Toata lumea trebuie sa aibe aceeasi opinie. Cea normala.
Stiti care este definitia normalitatii: "Normal este cum consider eu si toti prietenii mei cu care sunt prieten pentru ca ne asemanam." Oricine nu respecta definitia este, evident, anormal.
Ma indoiesc ca eu am dat dovada de rautate si frustrari.
Eu nu am instigat pe nimeni la nimic. Spre deosebire de voi. Eu nu numai ca inteleg prin ce trec cei doi parinti, dar, spre deosebire de voi imi pun mai ales problema ce vor face pe mai departe.
In timp ce pe voi va intereseaza doar sa urlati cat mai tare ca nici un copil nu trebuie abuzat (lucru adevarat, altfel, dar punandu-i pe cei doi parinti drept scut si port-drapel) fara sa va intereseze ce pot face mai departe cei implicati.
Si, ca sa nu mai apelez la rautatea si frustrarile mele, voi apela la cele ale altuia, unul ale carui precepte multe dintre voi va laudati ca le intelegeti si le apreciati: "Intoarce si obrazul celalalt"; "Iarta-ne noua greselile noastre precum si noi iertam gresitilor nostri"; "Fiti dar nevinovati ca porumbeii si vicleni ca serpii".
Sanatate si virtute.
AdiS spune:
M-a uimit, de fapt mi-am spus sa fiu atenta pe viitor, atmosfera de normalitate care plutea in casa acolo. Adica pustaniii stau la masa in bucatarie, mai vine bona ce isi mai varsa frustrarile, trosc! in dreapta, pleosc! in stanga, asa de control, mai le explica cum e cu aruncarea pe geam, nu de alta dar parca nu intelegeau copiii, o mai smuceste un pic pe fetita ca ii ocupa timpul prea mult, le mai arata cum se vorbeste ca sa te faci ascultat... ce sa zic, toate astea intr-o atmosfera fireasca ccc ca sa zic asa.
Nu mi se pare deloc ciudat ca cei doi copii nu au povestit parintilor. Pentru ei acesta era firescul cand stateau cu bona. 
tigabita
- o floare pentru taria de care dai dovada. Cazul vostru este bine de stiut pentru a ne mentine in alerta si a alege varianta cea mai optima pentru noi (ma refer la familia mea, nu doresc sa vorbesc la general) care zicem ca nu am patit dar nici nu stim daca vom pati, unde, in ce context... etc. Caci contextul cu bona voastra este unul particular, asa s-ar putea intampla si cu bunicii sau la gradinita sau cu bona angajata prin agentie.
mihutza11 spune:
| citat din mesajul lui bebe_io Habar nu ai cu cine vorbesti. Pe cand baietelul meu abia stia sa mearga eu mi-am luat concediu de crestere a copilului si am stat cu el acasa. Zilnic. Eu am stat o noapte treaz, in picioare, cu fetita mea in spital la capataiul ei ca sa o ingrijesc si dimineata m-am dus la servici. Deci, ca sa vezi surpriza, nu suntem toti barbatii ca sotul tau. Iar eu stiu despre ce vorbesc. Ce spui tu ca faci acolo cu plansul si alte alea se cheama autoflagelare. Veniti-va in fire, ce dumnezeu... |
da nu te cunosc.. si nici nu am zis ca toti sunteti la fel.. am precizat: MAJORITATEA.. si sotul meu are defectele lui, dar are si calitati.. si nu am zis ca nu si-ar iubi copilul.. si chiar cand a vazut filmuletul cu aceasta bona a zis: "as juca-o in picioare pe nenorocita asta!" (dar in fine nu despre al meu e vorba acum)..
si ce daca sunt trista si mai vars cate o lacrima? poate ca asa ma manifest eu in fata unor asemenea intamplari/nenorociri.. care e problema?
Mihaela, mamik fericit de
Andra - 29 martie 2008Ratusca mea mih1 si mih2 www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=ratusca%20din%20viata%20mea&page=10" target="_blank">aici
Pozici
www.onetruemedia.com/shared?p=88ed9962aab40888261d95&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Primul anisor
Povestea americancei
bebe_io spune:
Dragi mamici, hai sa va dedic un cantecel:
Rasfatelul
de Olimpia Turcu-autorul versurilor
Avea tanti Marioara, avea un baiat;
Mititel cu ochi albastri, par carliontat.
Si mai toata ziulica, el mereu cerea
Mama l-auzea indata si asa-i canta..
Refren: Manca-l-ar mama de baietel,
Manca-l-ar mama de rasfatel,
Cum sa ma-ndur eu sa dau in el
Pai nu vedeti cat e de mititel?
Cand se aseza la masa nimic nu-i placea...
Doar gusta un pic din ciorba, nasul si-l stramba..
Prajituri si ciocolata el mereu cerea
Mama l-auzea indata si asa-i canta...
Cand juca-n sufragerie fotbal pe parchet,
Dintr-un sut a facut tandari geamul la bufet…
Cristaluri si portelanuri el mereu spargea
Mama l-auzea indata si asa-i canta...
Va place?
bebe_io spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui mihutza11
da nu te cunosc.. si nici nu am zis ca toti sunteti la fel.. am precizat: MAJORITATEA.. si sotul meu are defectele lui, dar are si calitati.. si nu am zis ca nu si-ar iubi copilul.. si chiar cand a vazut filmuletul cu aceasta bona a zis: "as juca-o in picioare pe nenorocita asta!" (dar in fine nu despre al meu e vorba acum).. si ce daca sunt trista si mai vars cate o lacrima? poate ca asa ma manifest eu in fata unor asemenea intamplari/nenorociri.. care e problema? Mihaela, mamik fericit de Andra - 29 martie 2008Ratusca mea mih1 si mih2 www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=ratusca%20din%20viata%20mea&page=10" target="_blank">aici Pozici www.onetruemedia.com/shared?p=88ed9962aab40888261d95&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Primul anisor Povestea americancei |
Problema e ca atitudinea majoritatii mamicilor de pe aici de a amplifica anormal de mult gravitatea situatiei nu este productiva pentru nimeni, inclusiv pentru ele, si nici nu urmareste interesul celor doi parinti si a celor doi copii.
In clipa de fata cred ca cei doi parinti nu aud decat indemnuri de a merge pana la capat siu cat de minunat va fi la acel capat. Si care este acel capat pentru ei? Cum va fi viata lor la acel capat? Toti banii cheltuiti pe proces, timpul pierdut si toate celelalte nu ar fi meritat sa fie acordate copiilor? Chiar asa, raportul dintre pedepsirea bonei pentru faptele ei si cat ii va costa pe parinti (si cei doi copii) acest lucru inclina in balanta catre pedepsirea bonei? Serios?
Eu gasesc ca atitudinea fireasca a unui cititor ar fi: vezi, te infiorezi, te gandesti ce poti face ca sa-ti feresti copiii de asa ceva si ii lasi pe acei parinti sa decida singuri si cu mintea limpede cum ar fi bine sa procedeze in continuare.
alina023 spune:
Bebe, eu cred ca tu nu intelegi deloc esenta demersurilor pe care le fac cei doi parinti. Ba mai mult decat atat, consideri ca "normal" ar fi ca cei doi sa stearga cu buretele zilele cumplite pe care le-au trait copilasii lor si sa mearga mai departe ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat (ah! cu ceva mai multa atentie in alegerea bonei).
Gabi si sotul ei fac un mare bine si altor parinti. Atrag atentia asupra a ceea ce s-ar putea intampla (si sigur se mai intampla si in alte cazuri) daca nu aleg cu atentie maxima persoana careia isi lasa copiii in grija. Si fac asta pe banii lor, cu riscul de a nu mai gasi alta bona (cum tu singur ai spus...desi eu nu cred asta; cine se stie curat nu vad de ce si-ar facea griji ca ar fi filmat in timp ce ingrijeste copiii), cu stressul aferent expunerii masive la care sunt supusi in acest moment.
In plus, de ce esti tu asa de sigur ca nu li s-ar recomanda bone bune de catre persoane de pe acest forum? Sau crezi ca asta ar trebui sa se faca in public, cu batut darabana in piata centrala?
Iti respect si admir implicarea in cresterea copiilor tai. Nu inteleg si nu sunt de acord cu insistenta ta de a se ascunde gunoiul sub pres si nici faptul ca tu consideri ca este normal stilul in care "lucra" respectiva bona.
Intrebare: tu, in cazul in care nu ai fi putut sa stai acasa cu copiii, ai fi acceptat o asemenea bona? Eventual ai fi si premiat-o pt modul in care avea grija de copii? Nu ma astept la un raspuns completamente sincer, dar sper sa fie asa.
Alina, mami de Ana Antonia
(06 Dec 2007) si Luca nazdravanul
(14 Feb 2003)
Ana, minunea mea iubita
Luca, iubitul mamei drag! 
poze cu noi
Povestea nasterii Anei 
Emma este iubire!

Ce mai conteaza, esti doar unul dintre aceia care au postat comentarii tampite pe hotnews sau pe protv.