Americancele gatesc - 9

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LucasMom spune:

In general folosesc 7g drojdie uscata (un plic) SAU 25 gr drojdie proaspata la 500 gr faina, insa la aluat de pizza stiu ca se foloseste mai multa drojdie in general (uneori aproape cantitate dubla fata de aluaturile normal dospite) asa ca adapteaza putin, nu poti sa gresesti cu mult daca pui ceva peste 7 gr drojdie uscata, in functie de cata faina folosesti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia79 spune:

Multumesc foarte mult, LucasMom!
mi-ai zis exact ce voiam sa aud!Sa ai o zi frumoasa si spor si tie la bucatarie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

Mai pun o reteta simpla. :)

Chiftele de curcan, coapte la cuptor

1 kg carne de piept de curcan, tocata
1/2 ceapa rasa
4 catei usturoi tocati f marunt
3 linguri Italian seasoning
o mana de patrunjel tocat
1 lingura sare
2 linguri paprica
2 oua
2 felii de paine - pusa in apa pt 2 min si apoi scursa bine si maruntita cu mana - sau folosesti bread crumbs.


Amesteci ingredientele, faci chiftelele si le pui pe o tava la cuptor 1/2 h la 350F.

Mie mi se par delicioase. Ma gandesc ca le-ar placea si copiilor sa le aiba in pachet la scoala.: )


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 21_iunie spune:

fetelor, am avut intr-o seara un prieten american la noi...mesterea cu sotul meu la un calc...si am gatit carne de porc marinata la cuptor, in sos de vin si cu muuuuul usturoi. vreau sa zic ca americanului meu ii curgeau balele numai cand venea mirosul din cuptor. am facut si un piure de cartofi bun bun...si ne-am pus pe treaba...americanul si-a ras pur si simplu portia...a mai cerut una, iar dupa aia i-am pus direct tava in fatza...sa manance pana se satura. a zis ca nu a mancat asa ceva in viata lui.... aseara am facut chiftelute cu sos... ca la mama acasa...noroc ca mancam desutl de devreme seara...si ca nu se prind de mine kilele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

Si nu ne spui si noua care e reteta pt carnea de porc?
Eu chiar am maine musafiri si nu stiu ce sa gatesc pentru ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 21_iunie spune:

bineinteles, Hilde, dar trebuie sa stii ca la mine toate retetele sunt "dupa ureche" eu pun ingredientele dupa cum cred eu
am cumparat carnea de porc gata marinata, gasesti la orice mare magazineu am avut de la sam's club. am taiat carnea felii cam de 1 cm grosime, le-am asezat in tava, am pus apa sa le acopere cam pe 3/4, am pus condimente, ardei tocat, sare...(poti pune si putin ulei daca carnea nu e grasa, ii da gust mai bun la sfarsit).se acopera tava cu folie de aluminiu, ca sa se inabuse carnea bine si se baga la cuptor pentru 1 ora, la 425grd. cand carnea e gata ( eu o gust :D) scot tava din cuptor si adaug sosul facut astfel: tomato sauce sau bulion, vin( eu am pus tamaioasa alba, dar iese bun cu orice vin, am probat io )vreo 5-6 catei de usturoi mai marisori, tocati marunt, patrunjel verde tocat marunt si putina sare( atentie sa nu iasa carnea prea sarata, eu gust inainte carnea). faci sos atat cat crezi ca o sa acopere toata carnea. apoi se baga din nou tava la cuptor pentru aprox. 20 min, fara folie, ca sa se rumeneasca carnea frumos acolo, in sos. dupa ce adaugi sosul, mirosul e bestial..gustul o sa fie si mai si
se mai pot pune in tava la inceput, cu carnea, tot felul de legume tocate, nu numai ardei, poti pune tulpini de telina, morcov, iese bun oricum si sosul va fi mai bogat.
garnitura poate fi piure de cartofi sau cartofi natur, orez sau vegetale cum mananca americanii.
pofta buna, sper sa va placa, mie deja mi s-a facut pofta din nou...si cum mai am o bucata de carne in congelator...duminica asta am ospat, sotul meu va fi cel mai fericit


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Eu am facut Tort Dobos.

Blat: 12 oua, 12 linguri zahar,60 ml apa, 12 linguri faina. Se face pandispan. Se bat albusele, apoi se adauga galbenusurile frecate cu zaharul si apa si la sfarsit in ploaie faina. Se coc cam 10-11 foi pe fundul tavii. La fiecare foie cate 3- 3 1/2 linguri din compozitie- temperatura 350 F (180 C) cam 5-7 minute de foaie. Atentie sa nu le ardeti, se coc doar pana sunt aurii si putin maronii pe margini. Eu am facut in forma dreptunghiulara.

Crema: 200 gr zahar, 400 gr unt, 60 gr cacao, esenta de rom si am pus si real Rum.

Iese excelent. Asta e reteta traditionala ungureasca. Se poate face foaie caramel deasupra, eu nu ma complic ca sotului nu-i place. Doar il decores frumos, il imbrac in crema si presar cacao sau ciocolata rasa deasupra.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pucku spune:

vai Olga ce mi-ai facut cu dobosul...e tortul meu preferat, in Toronto il cumparam de la magazinul unguresc dar aici nu-l gasesc, mie mi se pare foarte complicat de facut

aluatul curge? sau cum, intind foi? trebuie unsa tava?


Sa inteleg ca boieroaica a fost cuminte de ai facut tortul

Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino

"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Olga, esti artista! Eu nu m-as incumeta la dobos.
Cea mai complicata praji la care m-as baga nu depaseste stilul "sandwich" - doua foi cu ce o fi la umplutura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

Multam, 21 iunie. O sa incerc cu niste vitel weekendul viitor.:)

Astazi am avut pt musafiri pui la cuptor cu cartofi natur si green bean casserole. Am facut pt prima data green bean casserole si a iesit foarte bine.

De aici am luat reteta, poate intereseaza e cineva.
http://kitchen-parade-veggieventure.blogspot.com/2006/11/worlds-best-green-bean-casserole.html

Am facut o ciorba de vita extrem de buna.: ) Au mancat toti cate doua portii...m-au lasat fara ciorba pt saptamana viitoare. Iar ma apuc de gatit maine seara. : (

Si ca desert am facut oatmeal cookies dupa o reteta f usoara.Tot pt prima data si au iesit foarte bune.
Reteta e aici:
http://www.joyofbaking.com/OatmealCookies.html
Am pus in ele alune, ciocolata neagra, cranberries, stafide.

Ce-am facut in plus fata de reteta. Am facut rulouri din aluat, l-am acoperit in plastic si l-am pus la frigider pt 1 h. Apoi am taiat din aluat felii rotunde, nu prea groase, si l-am copt.


Olga, mie imi place sa fac dulciuri dar imi e teama ca le mananc. Probabil ca voi lua in considerare reteta ta pt sarbatorile de iarna. Am acum o reputatie de buna bucatareasa, de sarbatori vin toti la mine mai ales pt prajituri. Vai mamaliga mea, ce-am ajuns.

Mergi la inceput