Americancele gatesc - 9

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crisspoliss spune:

A, mai vroiam sa va spun, am vazut ceva reclama la filmul asta Julie and Julia despre Julia Child, cica va fi difuzat in curand. M-am tot uitat din cand in cand pe youtube la showul pe care il facea ea, e super.

Crisss mami de pui mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Eu si Alex abia asteptam filmul Julie/Julia...(am citit cartea acum 1-2 ani)...Alex (cel mic al meu) are dorinta sa fie chef (si il tine de vreo 3 ani chestia)...mereu zice ca el se duce la Institutul Culinar...ma ajuta la bucatarie, are sort, mereu vrea sa invete ceva nou...taie foarte bine cu cutitul, e super indeminatic si mai ales ii place sa combine diferite chestii si sa incerce lucruri noi de mincat! In orice caz, fata de mine e super talentat...a mostenit-o pe mama!

In weekend am chef sa fac pui Tikka Masala si Pasta alla Norma...asa am o pofta Bine ca ambele merg cu un vin rosu, bun



Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

Crisspoliss, si noi asteptam sa vedem Julie and Julia.
Eu iubesc bucataria libaneza, daca ai retete te rog posteaza una, doua cand ai timp.


Alina, am facut pesto sauce si este excelent. Multumesc de reteta.

Nu stiu daca va plac rice noodles.
In seara asta am facut o reteta de noodles care a iesit f bine( seamana cu "Phad Thai") si care e simplu de facut:

Aveti aici reteta:
http://www.metacafe.com/watch/796101/how_to_cook_asian_fried_noodles/

N-am facut eu sosul de chili de la zero, am avut unul gata facut. Am adaugat in schimb putin ginger si usturoi la reteta. Editez ca sa va spun ca nu trebuie sa frigeti totul in ulei asa mult cum fac ei. Eu am folosit ulei la minim. Iar in loc de tofu am folosit piept de pui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucasMom spune:

Cu placere Hilde sa va fie de bine. Ce putin mai scrie lumea pe aici...

Nici eu nu prea am chef de gatit de cand e cald afara. Ieri am facut salata de orzo (paste orzo) cu smoked salmon, persian cucumbers, dill, sare, o lingura evoo si gataaaa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Nici n-am ce sa scriu, mai mult gratare facem - mai ales steak, acum asta e obsesia zilei.
Am facut zilele trecute galuste cu prune, cine stie cind mai fac, ca de obicei nu gasesc prune. La NY mai gaseam, dar atunci eram si mai chicken in bucatarie si nu prea indrazneam. Asta de cind am plins cu aluatul lipit pe degete...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucasMom spune:

Ramona, eu fac si cu prune din alea mari cand nu gasesc Italian plums (asa vazui ca le zice pe la noi la alea de galusti -de care, apropo, anul asta am vazut si la Costco) le tai bucati potrivite si ies ok; dar eu nu prea fac galuste cu prune ca aluatul ala cu cartofi e lipicios si nu-mi place sa le migalesc pe fiecare in parte. o data pe an e norma.

Mai scriu aici cate ceva cu AVOCADO din ce am probat eu, pe langa tipicul guacamole, ca am vazut ca Anamaria e in pasa de avocado

avocado and corn salsa avocado, porumb fiert, ceapa rosie, zeama de lime, evoo, ceva usturoi maruntit, un ardei rosu, optional cumin, cilantro (eu pun oregano), chili pepper sau tabasco (eu nu pun), sare, pier.

avocado dip avocado, o branza smooth fara aroma, (sau amestec de branza de capra + iaurt sau branza de capra +smantana groasa) eu folosesc lebaneh (yougurt cheese), green chili, un strop de usturoi, zeama de lamaie, sare, piper, totul in food processor si iese un dip yummy care merge cu perfect crackers, chips sau pita chips

Omleta cu shrimp si avocado omleta la care adaug putina zeama de lamaie si patrunjel tocat, cand e aproape facuta pun deasupra cooked shrimp (d'aia mici) si bucatele de avocado, impatur si mai las un minut, doua in tigaie sa se incalzeasca binisor shrimpii.

Am mai vazut, dar inca nu am facut prosciuto sau smoked salmon wraps care sunt feliute de avocado invelite in respectivele si stropite cu un strop de lamaie, si piper.

Si inca o reteta pe care o incerc cat de curand gasesc canned crab de calitate buna (cred ca merge si cu tuna): crab meat, avocado, un hint de ustuoi, ceapa verde, suc de lamaie, sare piper. mashed impreuna si servite pe bucatele de baguette putin prajite.
gata, ca mi s-a facut foame.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

LucasMom....super retele...deci ma infig in reteta cu crab (mi-a facut o pofta imensa) si cea de corn salsa...yum-yum.

Acuma sa treaca ziua sa ma duc la shopping.



Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Am citit si eu cartea aia Julie and Julia si mi s-a parut cam plictisitoare ... sunt curioasa cum o fi filmul caci este cu idolul meu Meryl Streep.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Alina ma abonez si eu la salsa..

Ramona nici aici nu gasesc foarte des prune micute..dar si cand am... galuste cu prune!!!!here I come!!

Cami - mami de Sofia Alexandra - mai 2006 si Sabina Adriana - mai 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

Citat:
citat din mesajul lui LucasMom


O reteta pe care am luat-o dintr-una din cartile lui tanti ruth e pesto sauce pe care -l fac mereu
- 2 cups basil leaves
- 2 large cloves garlic
- 5 tablespoons pine nuts
- 1/2 cup olive oil
- 1 teaspoon salt and 3/4 teaspoons pepper
- 3/4 cup grated parmesan cheese

Pui totul intr-un blender sau food processor cu exceptia parmesanului si se amesteca bine apoi adaugi parmesan la amestecul asta si iese un pesto foarte aromat.
Cand il folosesc pt pasta, adaug cateva linguri de unt si cateva linguri de apa fierbinte in care am fiert pastele.


Alina, Mama to Luc 3/08


Alina, am facut ieri pesto dupa reteta asta si a iesit minunat. am pus un pic mai mult din toate, ca aveam mai mult de 5 tbsp de pine nuts in punguta cumparata si n-am pus parmesanul inauntru ci separat pe paste. ff bun. multumim.

US

Mergi la inceput