Oportunitati master&schimbare cariera
Buna!
Am terminat facultatea de matematica, specializarea informatica in anul 1988. De aproximaiv 20 de ani lucrez ca si profesor de informatica dar imi doresc sa fac altceva. Am ajuns la limita atat cu meseria de profesor cat si cu informatica, rezist cu sacrificii in fata monitorului pe scaun. Mie care imi place miscarea, aerul, lumea, activitatile.
In vara aceasta m-am inscris la un master - Relatii si strategii interculturale, sper sa si inceapa din toamna, am fost admisa a doua cu 9.58. As vrea sa ma dedic studiilor, sa am o activitate sociala. Cum nu prea sunt in tema cu ce oportunitati am scriu aici. Exista posibilitatea de a obtine o bursa in acesti doi ani, de a castiga experienta, de a-mi schimba cariera?
Raspunsuri
hristina spune:
se pare ca tu vrei sa schimbi cu totul viata ta! Am mai citit si despre emigrare!
Multa bafta si realizari!
anuscha2009 spune:
Nu vreau sa te dezamagesc, dar cred ca nu este o perioada prea buna de a schimba cu totul domeniul de activitate.
E o perioada foarte grea unde se concediaza pe capete. Eu fac parte din aceasta categorie - am fost concediata pentru falimentul firmei si singurul loc de munca pe care l-am gasit e sub pregatirea mea initiala si foarte prost platit.
Poate e mai bine sa te reorientezi in profesia pe care deja o cunosti - eu stiu ca IT ul e un domeniu care ofera multe oportunitati si chiar banoasa.
Faptul ca ai intrat la master cu o nota asa de mare te poate ajuta zic eu cu stima de sine, cunosti oamneni noi si de ce sa nu speri la oportunitati noi, dar sa nu iti faci prea mari iluzii - inca odata spun perioada nu este prea buna.
Eu iti doresc multa bafta si realizarea dorintelor.
Anna
next_step spune:
Buna! Esti cumva din Iasi? Si eu am dat la acelasi master la Cuza...sper sa se faca. In legatura cu bursa, cred ca ai putea obtine o bursa Erasmus, nu cred ca exista restrictii de varsta. Oricum, cel mai bine e sa-ti pastrezi locul de munca, e mai bine sa ai mai multe alternative.
Acvamaryn spune:
Buna!
Next_step, nici nu-mi vine sa cred ce mica este lumea! Da, sunt din Iasi, imi doresc si eu sa se faca acest master pina la urma. Tu probabil ai terminat o facultate mai apropiata domeniului. Iti voi lasa o adresa de e-mail, am sa ma uit sa vad daca exista aici si optiunea mesaje private, abia m-am inscris pe forum, vad ca si tu la fel. Vacanta frumoasa!
p.s. am incercat si mi se spune ca "nu accepti mesaje private"
next_step spune:
Buna! Acvamaryn, am incercat si eu sa-ti dau un mesaj privat dar imi spune acelasi lucru, cum ca nu primesti astfel de mesaje.
Eu am terminat Psihologia anul asta. As fi vrut sa fac un master in psihosomatica sau psihologie militara, dar facultatea noastra nu avea asa ceva in oferta si deocamdata nu-mi permit sa plec din Iasi (cu toate ca mi-as dori, mai ales afara). Propun sa vorbim mai multe pe id-ul de mess pe care l-am scris in profil. Numai bine!