Nevoie urgenta de sange grupa 01!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Kid, multumesc!

Da, daca sunteti anemici, nu puteti dona!

Ioana si David, cel mai scump martisor

Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gecko spune:

Ioana scriu si aici ce i-am scris Alicei dincolo.

Din cate stiu eu se poate dona sange si in alt oras pentru un pacient internat intr-o alta localitate. Cele care doriti sa ajutati puneti intrebarea la Centrul de Transfuzii din localitatea voastra.
Pe vremea cand inca eram in tara, sangele donat pentru persoane internate in alte localitati era transportat de catre Seviciile de Ambulanta acolo unde era nevoie. Stiu sigur ca nu de putine ori am ajuns cu sange la Centrul din Cluj, sangele era insotit de fisa cu numele persoanei pentru care s-a facut donarea.

In plus, de multe ori se fac "trocuri" (stiu ca suna aiurea). De exemplu orasul X ia sange grupa OI de la orasul Y si orasul Y primeste sange A- de la orasul X la schimb. E in functie de necesitati si de disponibilitate.

Multa sanatate si putere mamicutzei si o imbratisare calda pentru toate cele care o ajutati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Hai sa va zic ce imi amintesc din cerinte :
- sa nu ai sub 55 kg
-sa nu fi primit transfuzie in ultimele 6 luni
-sa nu fi suferit o interventie chirurgicala in ultimele 6 luni
- sa nu fii insarcinata
-sa nu ai hepatita,sida sifilis,etc
-sa nu fi avut in ultimele 6 luni mai multi parteneri sexuali
Inainte de donare se recomanda mic dejun bazat pe proteine in special
Tipicul este dupa cum urmeaza completati chestionarul din care v-am spicuit mai sus (pe care-l gasiti pe mesele din sala de asteptare de la etajul 1)
-mergeti la fisiercu buletinul si chestionarul si vi se face fisa si carnetul de donator,nu asteptati si mergeti la cab 45 de unde veti fi strigat cand fisa este gata ,mergeti la cab 46 unde vi se completeaza fisa cu alte detalii si veti fi consultati si vi se va lua temperatura,apoi ve-ti fi indrumati catre cab 47 de unde pe o lamela vi se va recolta sange din deget in vederea analizelor,asteptati fisa si rezultatul si mergeti la cab 46 unde se completeaza fisa cum ca sunteti apti de donare si numele celui/celei pt care donati si apoi urcati la et 2 unde se face recoltarea propriu-zisa,dupa ce vi s-a recoltat sange mergeti la secretariat unde gasiti confirmarea donarii gata scrisa si in drum spre iesire va opriti la ghiseul de pe hol si ridicati bonurile de masa,adeverintza cf careia aveti liber in ziua respectiva si pt cei care doresc si reducerea de 50% pe R.A.T.B. pt o luna de zile.Cam asta a fost,stiu ca suna complicat insa e mult mai usor cand stii deja ce ai de facut(eu n-am stiut) totul a durat cam o ora intradevar insa ce inseamna o ora din viata noastra pe langa o viata de om care poate fi pierduta.

Eu ii doresc Gratielei multa sanatate si sper ca sangele meu sa-i fie de folos caci nu stiu daca vi s-a zis insa chiar sangele vostru ajunge la ea caci dupa donare se extrage masa trombocitara din el si este trimis la spitalul Coltea.

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3
Vreau sa nu mai fiu diferit!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomecica spune:

Vreau sa donez . Spune-mi te rog , dupa ora 13 nu se poate? Daca nu , incerc sa ajung dimineata chiar daca e mai greu.
Sanatate Gratielei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Programul este 7.30-13.00

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3
Vreau sa nu mai fiu diferit!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Andra, este foarte util ce ai scris. Iti multumesc! Deci iti fac analizele si abia apoi recolteaza, daca sangele este bun...

Tomecica, multumesc!

Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aliceionescu spune:

gecko, multumesc! O sa sun sa intreb in legatura cu donarea. Desi eu sunt una singura, s-ar deplasa numai pt un donator cei din Buc? O sa vad dc mai am cunostinte cu grupa 01, care ar dori sa ajute. Va tin la curent. Cat priveste greutatea... la mine ar fi o pb, dar stiu ca atunci cand am mai donat, aici, la Bz, nu m-a cantarit nimeni. Si eu mi-as asuma riscul (adica am ametit putin data trecuta si a trebuit sa mai stau un pic pe un scaun, sa-mi revin, nimic de speriat).

Mergi la inceput

gecko, multumesc mult, am sunat la Centrul de transfuzii. Si, pt toate lumea care ne citeste si vrea sa ajute:

Se poate dona din orice oras din tara

La mine ramane in continuare o unica pb, aceea a greutatii. Am 48 de kg, dar sper sa nu ma cantareasca nimeni, la fel ca data trecuta. Maine dimineata vreau sa ajung sa donez, aici se recolteaza pana la ora 11, cel tarziu. Sa vedem cine ma ajuta cu Thea. Intre timp, o sa mai intreb cunostintele dc au gr 01.

Sa-mi tineti pumnii!

Mergi la inceput

Ioana, poti sa te interesezi si tu, poate nu e cazul sa mergi la Buc, ci sa donezi in Ploiesti. Ma gandesc ca ti-ar fi mai usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eleni spune:

Citat:
citat din mesajul lui numeioana

Apelez la voi pentru ca stiu ca aveti niste suflete imense si ca ati facut mult bine atator persoane care au avut nevoie ajutor.

Prietena mea a fost diagnosticata cu leucemie. Nu stiu multe amanunte, decat ca e internata la Spitalul Coltea si ca are nevoie de sange grupa 01. Daca vreti si puteti sa ajutati, donarea de sange se face intre orele 7.30 si 13.00, zilnic, la "Institutul national de hematologie transfuzionala prof. dr. C. T. NICOLAU", str Str. Constantin Caracas nr. 2-8, Sector 1. Spuneti acolo ca vreti sa donati pentru Dan Gratiela Elena, pentru trombocite.

Gratiela are 27 de ani si este mamica unui baietel frumos, de 1 an si 3 luni, Mircea Darius. Va rog, daca puteti, dati-i aceasta sansa la viata!

Cine este hotarat sa mearga sa doneze sa-mi dea un PM sa-i scriu nr de tel. al unei alte prietene care o sa vina imediat sa ia bonuletul care demonstreaza ca s-a donat sange pentru Gratiela. Repet, spuneti ca donati pentru Dan Gratiela Elena, pentru trombocite.

Eu ma duc. Maine dimineata. abia acum am vazut mesajul.
Da-mi numarul doamnei pe care sa o contactez.
Sanatate.

Mergi la inceput