drum cu masina pana la Viena
Buna,
As vrea sa stiu dintre cei care au mers cu masina pana la Viena, cam cati km sunt, si in cat timp ati ajuns acolo.
Se poate ajunge intr-o zi? Fara sa cazi lat la sosire?
Multumesc!
Raspunsuri
celi-bia spune:
Andira,
Pana la Viena noi am facut cam 8 ore (cu autocarul, plecare din Oradea), dar ne-am oprit de vreo 3-4 ori. Voi cu masina s-ar putea sa faceti mult mai putin pentru ca veti impune propiul ritm. Eu recomand sa veniti din Bucuresti pana la Oradea cu o zi inainte (pentru voi va fi ok si in aceiasi zi , dar ma gandesc la sofer).
Conditia de a nu cadea lat la sosire e sa plecati cat mai devreme, hai sa zic ora 6 dimineata din Oradea, asta ar insemna ca cel tarziu la ora 14 o sa fiti la Viena.
Orasul merita vizitat, recomand cu caldura. Pentr alte detalii iti stau la dispozitie.
rory76 spune:
A, Andira,inseamna ca vom fi "parteneri" de drum, si noi vrem sa mergem tot asa. Am inteles ca sunt 1280 si ceva de km, cel mai mult faci in tara, de exemplu, noi din Constanta pana la Arad, facem juma' de zi, dupa aia Viena e aproape! Noi o sa fim doi soferi de cursa lunga, voi cum sunteti? Vrem sa plecam pe la 4 dimineata asa, cu speranta ca pe la 8 seara sa fim in Viena...
A, si alta problema: ne ajung cam 2000 de euro numai pentru hotel, vizitat, si restaurante? Ca bani de shopping n-am, si nici timp, stam doar 2 zile acolo, dar nici nu as vrea sa nu mai imi ramana bani de benzina...Sa vedem ce raspund fetele care au mai fost...
"Trust no one!"
theo_2004 spune:
noi facem acest drum de 2-3 ori pe an cel putin.intotdeauna dintr-o bucata. bucuresti-viena sunt 1063 km pe ruta buc-sibiu-arad-budapesta-viena din care cca600 in Ro si 400 in HU.
uite un link util
http://www.viamichelin.com
mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"
ps
am editat mesajul ca latisem f tare pagina. scuze
danat spune:
Andira parerea mea este ca se pot face intr-o zi, cu conditia sa pleci f dimineata (pe la 5) si cu vreo 2-3 opriri de macar 30 min pe drum, ajungi pe la 7 seara (considerand conditii de trafic normale, nici prea aglomerat in Ro, dar nici f liber, ca nu exista asa ceva, poate doar noaptea).
Insa soferul (daca e doar unul) cade lat seara cand ajunge, clar.
Cel mai obositor este in Ro, dar "avantajul" este ca faci in prima parte a zilei si poti sa iesi din tara in 7-8 ore.
Site-ul cu viamichelin" e bun si iti da o oarecare idee despre cati km si ce traseu ai.
Noi am ales ruta Buc-Sibiu-Arad-Budapesta-Viena.
Singurul avantaj este ca mai "castigi" o ora de la ceasul dat inapoi aici.
Dana mama lu' Radu Stefan
Hobby
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
www.youtube.com/watch?v=l9lq8oaK5Mw" target="_blank">
"If you wanna make the world a better place,
Take a look at yourself and then make a Change"
"Man in the Mirror" - Michael Jackson
danat spune:
Citat: |
citat din mesajul lui rory76 ... A, si alta problema: ne ajung cam 2000 de euro numai pentru hotel, vizitat, si restaurante? Ca bani de shopping n-am, si nici timp, stam doar 2 zile acolo, dar nici nu as vrea sa nu mai imi ramana bani de benzina...Sa vedem ce raspund fetele care au mai fost... "Trust no one!" |
Rory vrei sa zici 2.000 Euro pentru numai 2 zile? Hotel, mincare si vizitat? Ca nu pricep cum sa nu ajunga 2000?
Hobby
rory76 spune:
Pai nu am nici o idee cat costa la astia mancarea, am vazut ca intrarile pe la palate sunt in jur de 5-7 euro, benzina vreo 1000 de lei dus, hai sa zicem rotund asa, io stiu ce sa zic, nu stiu cam cat o fi hotelu', nu vrem nici 5 stele, dar nici bomba, daca vad si io o ceva de imbracat, sa zic, sa pot sa iau...noi vrem sa plecam vinerea si sa ne intoarcem pe luni-marti asa, oricum, am inteles ca duminica au inchise magazinele, dar macar sa ne plimbam putem. Suntem trei persoane, printre care o copila fitoasa de 12 ani si cand o sa inceapa cu vreau aia, vreau si aia!!!!
Ce ne recomandati in materie de mancare? Au mancare din asta ciudata, picanta? Sa stim sa stam departe de ea...au case de schimb valutar? Sau mai bine mergem cu banii de aici schimbati marunti?
A, alta: cu ce nu avem voie sa trecem granita? Exista chestii cu care nu avem voie? Medicamente uzuale pot sa iau?
Hai ca pe masura ce ma pregatesc, mai imi vin si alte intrebari...
Multam frumos pentru raspunsuri!
"Trust no one!"
danamiha spune:
rory, daca vrei sa mergi la Palatul Schonbrunn iti recomand sa-ti iei www.schoenbrunn.at/en/plan-your-visit/tickets-tours.html" target="_blank">Gold Pass. Noi am platit pt 2 adulti+1 copil (8 ani) 90 euro. Ai intrarea la 9 obiective si nu trebuie sa mergi la toate in aceeasi zi. Noi am reusit sa vedem doar 7 dintre ele in 8 ore, dar ne-am intors in alta zi pentru celelalte 2 si am mers si la Palatul copiilor, aici am platit separat intrarea. Desigur, poti sa cumperi separat biletele pentru fiecare obiectiv, dar asa e mai ieftin per total, 20% reducere. Ca sa nu stai la coada (nu dureaza mult) poti sa cumperi on line biletele, dar nu si pt Gold Pass, cel putin asa mi-a zis sotul Noi ne-am intors de o saptamana. Ai parcare chiar langa Schonbrunn, 3,75 euro/ora
danat spune:
Citat: |
citat din mesajul lui rory76 Pai nu am nici o idee cat costa la astia mancarea, am vazut ca intrarile pe la palate sunt in jur de 5-7 euro, benzina vreo 1000 de lei dus, hai sa zicem rotund asa, io stiu ce sa zic, nu stiu cam cat o fi hotelu', nu vrem nici 5 stele, dar nici bomba, daca vad si io o ceva de imbracat, sa zic, sa pot sa iau...noi vrem sa plecam vinerea si sa ne intoarcem pe luni-marti asa, oricum, am inteles ca duminica au inchise magazinele, dar macar sa ne plimbam putem. Suntem trei persoane, printre care o copila fitoasa de 12 ani si cand o sa inceapa cu vreau aia, vreau si aia!!!! Ce ne recomandati in materie de mancare? Au mancare din asta ciudata, picanta? Sa stim sa stam departe de ea...au case de schimb valutar? Sau mai bine mergem cu banii de aici schimbati marunti? A, alta: cu ce nu avem voie sa trecem granita? Exista chestii cu care nu avem voie? Medicamente uzuale pot sa iau? Hai ca pe masura ce ma pregatesc, mai imi vin si alte intrebari... Multam frumos pentru raspunsuri! "Trust no one!" |
Rory pai tu spusesei 2.000 Euro, fara shopping, asa ca de-aia ma miram ca te intrebi daca iti ajung.
Ca na, la shopping depinde de voi cat va aruncati cu cheltuielile.
Hotel iti poti rezerva din Ro pe site...depinde de pretentiile voastre, dar eu stiu ca exista 2 hoteluri Ibis (unul chiar linga Mariahilferstrasse) si au nivel destul de ok, civilizat, nu lux, dar f curat si ok.
Mincarea e normala in Austria, nu e prea condimentata, decat daca intri in nush'ce restaurant mexican, thailandez si comanzi ceva...dar poti intreba daca e HOT sau nu...
Benzina aici e cam 1,05-1,1 Euro/ litru, preferabil sa cumparati idn orase, sate, comune, nu de pe autostrada, ca acolo e mai scumpa cu 15-20%.
Sa nu uitati sa va luati vigneta pt autostrazi.
Magazinele inchid pe la ora 18- maxim 19.
Poti plati foarte lejer aproape oriunde cu cardul, insa au si case de schimb valutar. Dar daca plei cu euro la tine, ce vrei sa schimbi, ca nu mai inteleg???
Medicamente poti sa iei, adica ce iti trebuie ca turist. Nu stiu ce sa iti mai spun...
Hobby
danamiha spune:
rory, poti sa mai citesti informatii despre Viena www.wien.info/ro?set_language=ro" target="_blank">aici
theo_2004 spune:
hotel in viena se poate cauta aici http://www.booking.com/city/at/vienna.en.html?aid=100200;label=vienna-hdbhyUj2Y*HqhrWbmzPGWAS779265985;ws=&gclid=CLuTmc-JsCFRQSzAody06_9w ; introduci perioada in care vrei cazare si iti aduce ce e disponibil in peste 200 de hoteluri cu preturi si locatie in viena etc. poti face si rezervare.
mancarea ... nu e o avere, poti manca la restaurante dragute in grinzing http://en.wikipedia.org/wiki/Grinzing sau pe stada, in centru, niste cremwursti la gratar cu ardei iute si paine neagra super, super buni. noi nu ratam nici una, nici cealalta niciodata.
primesti rest la cent, nu trebuie musai sa te duci cu marunti.
ar fi super un GPS pt a va descuca bine in oras.
pt magazine si plimbarein acelasi timp eu recomand Maria Hilferstrasse http://www.tourmycountry.com/austria/mariahilferstrasse.htm
tot magazine dar grupate intr-un mall maaaaare si un super magazin de jucarii si alte chestii pt copii mici si mari gasesti la SCS http://www.wien-vienna.at/shopping.php?ID=6
si Toys http://www.toysrus.com/product/index.jsp?productId=3371323
deasemenea musai de vazut zoo http://www.zoovienna.at/e/index.html si muzeul acvatic http://www.haus-des-meeres.at/virtuelle-fuehrung/virtuelle-fuehrung.html
mai revin cu info. trebuie sa fac si eu bagajul ca plecam maine pana la viena 2 nopti Si apoi mai departe spre elvetia. la intoarcere mai stam cateva zile in viena. noi suntem indragostiti de acest oras.
mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"