carne marinata fara vin

carne marinata fara vin | Autor: Pucku

Link direct la acest mesaj

aveti retete de marinate fara vin? in special carne de porc si vita

va multumesc

Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino

"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

poti inlocui vinul cu suc de lamaie sau portocale, sau chiar combinate. carnea marinata in fructe de kiwi pasate e exceptionala... frageda si suculenta.
pe site-ul food tv (http://www.foodtv.ca/ontv/titledetails.aspx?titleid=68771) gasesti extrem de multe retete ale lui Rob Rainford, eu am tot incercat marinatele lui si-s exceptionale!! iar carnea nu trebuie facutamusai pe grill afara..

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Carnea de vita o mai marinez cu amestec de ulei de masline si zeama de lamaie si condimente, pun intotdeauna si ierburi aromate proaspete taiate marunt (coriandru, rozmarin, tarhon...depinde ce vreau sa fac).
Carnea de porc o marinez si numai cu ulei de masline si condimente, acoperite cu folie de plastic in frigier cateva ore. La pui fac sau ulei de masline cu condimente, sau lapte cu condimente puternice pentru 30 minute si apoi pusa la cuptor cu ulei de masline si ierburi aromate, sunt o multime de variante chiar rar folosesc vin.
Pe carnea pregatita pentru grill poti sa pui in functie de preferinta sau un strat subtire de mustar sau de Ketchup pentru ca fac o crusta crocanta foarte buna.

Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manon spune:

cu bere ai incercat ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vlahos spune:

Fetelur eu cred ca Pucku nu vrea alcool de loc in marinata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspoliss spune:

nici eu nu folosesc niciodata vin. Am cumapart un grill de curand si de cateva saptamani fac mereu retete diferite de carne marinata. Prima data am facut cu sos de soia, cam juma de cana, 3 linguri de otet balsamic,o lingura de ulei de susan si niste seminte de susan, ginger( ghimbir) , cam cat jumate de deget si 4 catei de usturoi, ambele macinate bine. A iesit excelent. Azi am facut cu iaurt si condiment indian de tandoori. Si mai fac des reteta aia cu lamaie si ierburi proaspete. De obicei tin carnea la marinat cam 10 ore.

Crisss mami de pui mic

Mergi la inceput

eu n-am vrut sa fiu glumeata cand am propus berea in locul vinului. cu siguranta nu e niciun pericol nici pentru minori, nici pentru soferi...si se potriveste chiar cu o ligura, doua, de sos de soia.
carnea marinata in iaurt (buna!!! mai ales cea de miel) nu merge pe grill, merge la cuptor sau prajita (daca e tavalita si in putina faina inainte de a fi sacrificata in uleiul incins). e drept ca n-am habar despre acel condiment indian (n-am vazut, n-am mancat...) tandoori. unde se gaseste, sub ce forma si, mai ales, la ce fel de carne se potriveste ?? fiind specific indian...e clar ca nu la vita, probabil nici la porc...???

Mergi la inceput

Tandoori se gaseste de obicei la magazinele cu condimente indiene, e un praf rosiatic foarte aromatic ce contine coriandru, chimen, parf de cili, cuisoare, fenicul, cardamon, turmeric, usturoi si ceapa( praf toate) si inca o gramada de alte mirodenii ce nu le stiu traduce sau de care n-am auzit pana acum. Eu am pus cu iaurt direct pe grill, sa stii ca merge destul de bine, nu e prima data cand fac asa. Asta e special ptr carnea de pui.

Crisss mami de pui mic

Mergi la inceput

criss, m-ai convins, maine caut un magazin cu condimente indiene (sper sa gasesc) si incerc si eu reteta.
pe unde o fi un asemenea magazin in bucuresti...??

Mergi la inceput

acum cativa ani am vazut un magazin indian in spate la Unirea, dar nu bag mana in foc ca ar mai fi acolo......

Crisss mami de pui mic

Mergi la inceput