Licurici de ianuarie-februarie 2009 (42)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alina1976 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Porumbita

in alta ordine de idei fetele din Bucuresti nu aveti chef de intalnire zilele astea? intr-o dimineata (intre 8 si 11) sau de la 18 la 20 ? ca de sapt viitoare o sa am un program super haotic birou, sedintele de kineto ale lui robert , mers pe la banci vream sa vedem cum e cu prg asta prima casa);

Eu as putea pana joi, ca vineri fac bagaje toata ziua :-)
Hai sa vedem cine se mai baga.
Cuscraaaaa, tot plecata esti???
Bee, te bagi?
IRINA???
Crisspy???

SABINA-MARIA (29 decembrie 2008)
ANA-ISABELA (9 octombrie 2006)
Mami de printesa ANA
Mami de printesa SABINA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina1976 spune:

Porumbita, ai fost la Prof. Magureanu???? Auuuuu, sa nu mai aud de ea!!!! M-a facut sa cred ca, copilul meu nu e normal! M-a speriat si pe mine la greu....ba mi-a mai zis ca sa speram ca nu este spasmofilie (ca Sabina atunci cand se bucura are o miscare necontrolata a manutelor...dar este numai in anumite momente).

SABINA-MARIA (29 decembrie 2008)
ANA-ISABELA (9 octombrie 2006)
Mami de printesa ANA
Mami de printesa SABINA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

alina asa e, dar tot imi vine sa ma ducu capu de pereti; cred ca pe mine ma apuca depresia postnatala la 6 luni dupa nastere ...
- sunt f stresata cu serviciu, nici nu zici ca am avut o sapt concediu,
- din sept tr sa aleg intr-un fel sau altul (am deschis aici topic http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=140336
- diversificarea merge in pasi de mec; a 5 zi si piticot a mancat 40 ml morcov cu catof cu pastarnac + amestecati cu 20 de ml lapte de la mine in 2 reprize la dif de 30 de min una de alta
- ma simt naspa, grasa da si nesimtita ca desi ma simt asa nu ma motivez sa nu mai mamnc dulce
- plus oboseala ca de o sapt pici se scoala intre 3 si 5 ori pe noapte sa suga (inca 2-3 zile si dc tot asa o tine o sa incerc si eu cerealele seara)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Porumbita, cerealele in primele zile (baby rice) le-am facut cu laptic de la mine, acum ii dau cereale de la Hipp cu aroma de banana si piersica cu lapte inclus (si mai pun in ele si piure de fructe si cate un pic de branzica).
pe Robert cel mic si pe mamica lui cea necajita... hai ca o sa fie bine, faceti voi tratamentul si kinetoterapia si o sa fie zdravan flacaul

Irina, noi iar ne luam de manutza... papaceii nostri papacesc numa' cum vor ei. Dimineata Mister a hapcait bine (3 sferturi de castronel maricel cu cereale+piure de fructe+branzica) da' la amiaza abia daca mi-a papat cateva lingurite de piure de spanac (si asta de obicei ii place mult), iar piure de fructe nu a vrut. Papica de amiaza i-o dadusem la 2 si ceva, deci la vreo 5 ore de la mic dejun, da' la 12 ii dadusem o gustare cu laptic de la tzitzi...oare de aia nu a vrut sa pape de amiaza? Sper sa pape de cina mai bine (am sa-i pun si un pic de galbenus in piure-ul de spanac, sa vedem cum o sa se comporte)
Sanatate multa la Ochila!

Cami, mult succes la gasit locuinta in Cluj!

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)

Our Goblin Prince

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dobreclaudia spune:

dark - cum faci piureul de spanac? si amesteci in cerealele de la Hipp piure de fructe proaspete sa tot de la borcanele?

poze cu isabella http://www.flickr.com/photos/38104510@N05/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Piure-ul de spanac e la borcanel (Hipp spanac+cartof+branza cheddar)), am pus un sfert de galbenus de ou fiert in el. Dimineata ii amestec in cereale fie piure de banana facut de mine fie piure din borcanele Hipp sau Organix...cam o treime de borcanel+2/3 cereale cu lapte+ 2-3 lingurite de branzica (fromage frais)

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)

Our Goblin Prince

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oxigen spune:

Buna seara si de la noi.
Nu-mi place ce aud. Porumbita, capul sus.Esti o mamica luptatoare.Probleme la munca, te deranjeaza kilogramele?Care-i prioritatea ta numarul 1?Scumpelul tau, deci la restul nici nu ai timp sa te gandesti acum, sau sa te stresezi din cauza lor.Si eu am niste sunci, dar nu-mi fac griji acum.Cand se vor pune copilasii nostri pe alergat, cand vor incepe sa mearga sa vezi ce siluete ne facem. La munca, sau in general cand te simti obosita sau necajita, aminteste-ti cum iti zambeste puiul tau, cum i se lumineza fata cand te vede si o sa vezi ca vei trece mult mai usor peste toate.
Cu diversificarea nu dispera, cauta doar sa ai multa rabdare.Pentru toate a fost mai greu la inceput, dar acum e ok.Ca sa nu-ti mai faci griji...Mariuca mea a inceput cu diversificarea de la 4 luni si jumatate si acum la aproape 7 luni mnanca 100-120 gr maxim la o masa.Diversificarea se face cu pasi mici.Nu vrea azi, nici maine sa pape tot? Poimaine va manca poate mai bine si peste doua zile mai putin decat acum o saptamana.Nici noi nu mancam la fel zilnic.
In ce priveste kineto e foarte greu atat pentru tine cat si pentru el, dar spre binele lui.Si eu am trecut prin asa ceva cu Maria dar acum e bine.I-am facut masaj acasa de 5 ori pe zi cate jumatate de ora la picioruse.Ajunsesem sa ma uit la ceas in speranta ca trece mai repede jumatatea de ora.E greu, stiu.Tu esti puternica,iar puiul tau are nevoie de tine.Sunt sigura ca singura, cu forte proprii vei reusi sa treci peste aceasta perioada.
Sper din tot sufletul sa nu te superi pe mine, dar am incercat si eu cum m-am priceput mai bine sa te sustin.
Va si eu si Mariuca

POZE CU NOI http://picasaweb.google.ro/andreeazamfir1
FILMULUTELE NOASTRE
http://www.youtube.com/user/OXIGEN35#play/uploads

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

fetelor da ce este lipsa asta de lume pe aici?

alina va fi externata in curand .... va multumesc celor care ma ajutati financiar .... conteaza enorm acum orice suma ... ne rugam in continuare pt ea ... si pt fratelo sa aiba taria de a merge mai departe .... daca mai poate cineva sa ne ajute sa scrie pe PM

dya ti-am trimis PM
veronica si tu ai PM

va pup pe toate

dragul meu ginerica OCHILA CUM TE MAI SIMTI?

SPUNETI O RUGACIUNE PENTRU ALINA - operata pe creier SI ADRIAN - sa aibe puetere sa o ingrijeasca
Camelia Costea: DOAMNE AJUTA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris2002 spune:

Buna fetele,

Mai reusesc sa intru si eu, rar, e drept. Am enorm de mult de munca la servici, cursuri, si acasa daca fetele dorm sunt iarasi cu munca. Dar ma gandesc cu drag la voi.
Am vazut poze frumoase de copilasi, cat de bine sed deja unii bebei (Sabinuta cea dulce si Ana ciufulita in baita), Isabella e superscumpica (si amuzanta cu palaria irlandeza pe cap), David e o frumusete de baietel si nu mai e bebe mic, ci chiar baietel!!!!
Cam atit am reusit sa vad acum, pe fuga, dar cand reusesc intru si la adresa de e-mail, sa vad si mai multe poze.

Porumbita, nu te zapaci de cap ca ma zapa si pe mine...zau ca recunosc la Nathalie ce spui tu, cu aplecatul in fata...aici nu mi-au zis nimic, au zis ca fata se dezvolta normal!!!
Si nu esti grasa, io vorbesc in cunostinta de cauza, arati super(si am vazut ultimele poze). Despre kilograme nu vorbesc ca ma deprim, am aceleasi 3-4 outfit-uri de mers la job, noroc ca merg doar 3 zile pe saptamina, in rest lucrez de acasa.
Tot Porumbita, eu nu raspund la topic acolo, ca nu am timp, insa pe scurt: cresa trebuie sa o vezi cum arata, cati copii la educatoare sunt, cat timp au pentru prunci? Ce idei de educare au, cum vor sa stimuleze copilasii, ce "platforma" au, de unde se inspira in munca aceasta cu copilasii? Cat de des poti sa suni(eu sunam si de trei ori pe zi), cum te informeaza la predarea si preluarea copilului, cat de des sunt sedinte cu parintii pentru a discuta dezvoltarea copilului? (eu am aici la fiecare prunca o intalnire intre patru ochi cu o educatoare o data la 3 luni, miercuri prima, dupa cea introductiva, la Nathalie). Nu in ultimul rand ca importanta, ce senzatie ai tu cand le vezi pe educatoare cu pruncii in brate? Cum le dau sticluta, cu dragoste, se uita in ochii lor, sau stau la barfe cu o colega si nu baga pruncul in seama? (criteriul meu pentru care a cazut o alta cresa pe care am vizitat-o cand eram insarcinata cu Francesca).
Cu iesirea in colectiv cred ca depinde de copil, fetele mele stii ca au fost de la 3-4 luni la cresa(ca asta e situatia aici) si mi-au fost foarte putin bolnave, racite, etc. Nu stiu daca e un noroc al meu deosebit, nici nu prea vad aici copilasi raciti la cresa, si nu am auzit de atitea cazuri de bronsite, enterocolite, etc, cate aud de la familia/prietenii cu copilasi din Ro, unde pruncii merg dupa 2 ani la cresa. Nepotelul meu din Ro a fost de la 3 ani la cresa si a tot mers 2 saptamini, o luna stat acasa bolnav, iarasi la cresa, iarasi acasa....
Cu bona, mie mi-ar fi greu sa am incredere in cineva strain, mama imi povesteste horror stories cu ce vede prin parc, unde nu doar bonele ci si bunicii/bunicutele isi pierd rabdarea cu cei mici si palmuitul, zbieratul, urecheatul sunt la ordinea zilei. Si eu am vazut cateva scene de necrezut la locul de joaca, cand am fost in Ro, ceea ce nu inseamna ca tu nu ai putea sa gasesti bona perfecta si rabdatoare, ma intreb insa, daca mai e si cineva cu ceva cunostinte pedagogice si sa vorbeasca foarte corect limba romana(ca vorbeste cu baiatul, nu?) cat ar costa sa o angajezi?
Dar asta a fost off topic, scuze mamici de licurici, din lenea mea de a merge dincolo... si evident doar parerea mea.
Si indiferent ce alegi, cat timp va merge baiatul? Eu as zice, daca se poate, nu mai mult de 2-3 zile pe saptamina, din experienta mea cu fetele spun ca doua zile e suficient pentru ele, chiar si pentru Francesca, care are deja 2 ani si 7 luni, cred ca trei zile ar fi prea mult. Ii place enorm, dar e si obositor acolo, acasa am eu atentie doar pentru ea si surioara ei, avem jocuri mai linistite, in grupa ei sunt inca 8 copilasi la 2-3 educatoare si ea e printre cei mai mici (e grupa de la 2 la 4 ani).

Pentru a trece la subiect, cu diversificarea noi stam bine, zic eu, dimineata cam 80 grame de frute (pana acum piersici, mere, banane, nectarine, caise) si la 17.30, cina noastra, cam 50 grame legume(cartofi, morcovi, fasole verde, broccoli si conopida pana acum). Totul pregatit cu multa dragoste de mine sau de tati, din legume/fructe bio. In curind va fi si o masa de cereale, probabil la pranz, pana cand o inlocuim cu paine, pe la 8 luni, parca.

Nathalie e superdulce si agitata ca o sfarleaza, se da dea dura spre jucaria de care are nevoie, Francesca o iubeste si o ocroteste ca o micuta mami.

Fetele, va imbratisez pe toate cu drag si pupici licuricilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jasmi spune:

ce-i cu linistea asta?

Jasmi - de Iulia scumpa (10 februarie 2009)

Mergi la inceput