Mamici de zmeurici de iulie-august 2009 (76)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns steadya spune:

buna seara burtici si mamici,
Nico29_79 ma bucur ca ai intrat cu vesti proaspete, chiar ma intrebam azi dimineata ce ai mai facut si intentionam sa verific ultimul tau mesaj cand aveai programat controlul...
multumesc mult de informatii
foarte bine ca nu ai fost de acord sa iti provoace nasterea acum pana in 3.08, cu cat sta mai mult bebe cu atat mai bine (cel putin asta e regula generala pana la termen) si o saptamana conteaza, asta o pot confirma proaspetele mamici
ce nu inteleg este de ce alternativa cu provocarea nasterii pe 12? tot din considerente de "concediu"? eu zic ca evident e preferabil dupa 18, dar pe de alta parte e firesc sa ai emotii ca se poate declansa oricand in lipsa dr. in care ai incredere si prin urmare esti in deriva ce e mai bine sa alegi... off, ce greu ca nu se poate estima cat mai exact in date fixe "iminenta" nasterii
dar sigur sunt mamicute pe aici care te pot sfatui - experienta este decisiva in astfel de cazuri...
si iti doresc sa se aranjeze de la sine, sa vina bebe in concordanta cu programul dr. fara sa mai ai bataie de cap... apoi si intuitia de mama de poate ajuta sa hotarasti fireste cum e mai bine pentru tine si zmeurel!!!

Adya 35

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns steadya spune:

Nico29_79 am uitat sa te intreb daca dr./asistentele ti-au spus cum se procedeaza cu rezerva la Polizu, se ocupa el sau este nevoie sa sunam/aranjam noi acolo, eventual din timp, etc
multumesc

Adya 35

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

doamne ce zi...sunt epuizata...psihic...
Clau acum a ajuns...s-a dus direct la gara dupa sorella.
Noi am fost in parc, baita, papa si acum as dormi...dar astept sa vina schimbul 2. asa i l-as plasa pe bb la clau...dar el nu produce laptic.

am gasit si Vigantol la sensiblu, asa ca am inceput de azi...cam tarziu dar bine ca am gasit.
Am luat si water gripe, i-am dat dupa ce a papat si acum doarme. doamne ajuta sa-l tina cat mai mult ca visez la patul ala de azi dimineata.

, pe maine.

_
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Pup!

Giova, sper ca dormi la ora asta .

Lucialu, hai ca mai ai si tu putin .

Felicitari Nico23! Bine ai venit pe lume bebelina de Nico!

Blanca, imi place cum ai nascut. Si te gandeai la cezariana.

Multumesc pt. raspunsuri ref. contraceptie. Ma gandisem si eu la un mom. dat la inelul contraceptiv, dar nu se gasea inca la noi. Suna bine, doar ca e tot pe baza de hormoni. Ramane tot prezervativul , doar ca datorita lui (mai bine zis faptului ca nu il aveam la indemana) s-a nascut Vladimir. Nu ca as regreta "incidentul" . Doar ca de acum trebuie sa fim clar mai responsabili. Sunt curioasa ce imi recomanda medicul. Danielle, poate afli exact ce foloseste prietena ta.

Azi am avut o zi infernala. Dupa o noapte nedormita, dimineata am aflat ca trebuie sa merg la birou. Am fost cu Maria dupa mine... imi picau ochii in gura efectiv . Am ajuns acasa si am aflat ca de fapt "problema" e mai complicata, asa ca mai mult am incurcat lucrurile. Of, nu imi vine sa cred ce urmeaza sa spun, avand in vedere ca sunt in concediu de lauzie : am probleme la serviciu . Nu stiu de ce nu am stat in banca mea, adica linistita in concediu. Ce ma enerveaza e ca meritele si le asuma altii, iar problemele se sparg in capul meu. Niciodata nu au stat lucrurile in halul asta la mine la serviciu. Ce e mai grav e ca mai "sus" e si mai rua.

In sfarsit, altele ar trebui sa fie preocuparile mele acum. L-am zapacit si pe Vladimir cu fuga mea de acasa si nervii de dupa . Pe la 7 m-am lungit pe canapea cu Vladimir in carucior, langa mine si imi amintesc doar ca i-am spus Mariei sa nu iasa cu toate papusile afara si ... s-a rupt filmul . M-am trezit peste o ora, fara bb langa mine. Il scosese mama afara iar copii iesisera de mult in strada . Daca nu era ea acasa (suntem vecini), habar nu am ce se putea intampla. Asa ca Giova, inca o de la mine, ca ai rezistat pe baricade.

A, si colac peste pupaza (sau poate asa se si explica oboseala mea), m-am trezit si cu prima menstruatie dupa nastere. Ce rapida sunt . Datile trecute a durat doua luni.

A, maine merg cu Vladimir la controlul de o luna. Sa vedem ce surprize ne asteapta .

www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motana spune:

Giova, cam in cat timp pompezi 100 ml? eu cred ca de fapt nu am prea mult lapte, caci abia abia scot 40-60 ml, tre sa adun in mai multe randuri ca sa fac o portie, poate de aia sta si atat Daria la san la o masa.. minim o ora.

Si cand adunati laptele cum faceti? Prima tura puneti pompa cu lapticul in frigider si apoi ca sa adaugati peste scoateti iar laptele sau il pastrati separat in ceva si pompati intr-un biberon nou?
merci

Daria Alessia (12.07.2009)

"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld

"Ignoranta nu te salveaza... dar te face sa te simti destept!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matcha-oana spune:

salut,
da mi-a fost greu ,sa iau decizia de a veni aici ,sa ma casatoresc aici,dupa ce m-a cerut in casatorie ,a trebuit sa ma gandesc bine,dar stiti si voi cum e cu dragostea asta,face orice din om.
intradevar imi este dor de ai mei,dar aici cu sotul meu sunt fericita,cred ca asta conteaza foarte mult.
cu socrela,tare enervanta m-ai este,am zis ca maine nu m-ai raspund la usa,de vine ii spun ca am dormit.
multumesc mult de vb frumoase despre puiutul meu,toate avem niste dragalasi de puiuti,mumosi toti,i-as pupa pe toti pe falcute

leon

Mergi la inceput

motana eu fac asa,ma mulg cu pompa,sau daca nu direct cu mana in sticluta ca asa imi fac si masaj si imi trec nodulii de la sani,si bag in frigider cat iese cu sticluta si ii dau in aceeasi zi ce este in sticluta ,sau eu am niste pungulite de cam cate 10 de ml care se pot baga in congelator si timp de o saptamana se poate pastra.eu una nu pun lapte proaspat peste celalat mai vechi,daca e sa nu ii ajunga ii m-ai dau tzitzi eventual.

leon

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motana spune:

Merci Oana, deci ii dai asa de ex cate 10 ml daca nu scoti mai mult? Io tocmai de aia ma pompez ca sa fac cate o portie sa ii mai poata da sotul si sa ma scuteasca pe mine de o masa (sa dorm cateva ore legate). Desi mi se parea ca am sanii destul de plini se pare ca nu prea, ma apuc de baut fenicul cu anason.

Cornelia, d ce raspunzi la tel can e de la job? Asta e prea de tot sa te cheme cand esti cu bb mic acasa, of, saraca de tine, si cu menstruatia acu'... io inca mai sangerez cate putin de dupa nastere, si au trecut deja 2 sapt, la voi cat a durat?

Giova, chiar ma intrebam cum faci de ai timp sa si iesi, sa ai grija si de Marco si mai faci si prin casa... ceva gemuri, nu mai?

Io cand ies la plimbare, nu mai mult de o ora jumate, doua... cand ajung acasa is varza, ieri nici nu i-am mai facut baie, azi ii fac, dar nu am mai iesit in parc, cum ca nu am cand sa le implinesc pe toate.

Cum fac bbii vostri la baita? s-au invatat deja? ca a mea tot plange si facem repejor ca mi se rupe sufletu', asa si masaj un pic de ulei de migdale mai mult pt piele asa ca numa masaj nu e ala la foc automat.. oare cand se invata?

noce, in caz de epiziotomie, la mine a mers ceai de arnica+coada calului+ crema sau ulei de galbeele, ce-o fi. Prima data cand am simtit ceva durere a fost la o sapt cand se resorbeau firele... dar a trecut intr-o zi si cu un calmant.

Cu hemoroidu' nush ce sa fac... am o crema gen hemorzon, in rest voi ce ati facut, bai reci si mai ce?

Ma bate constipatia acu', nici cu ulei de masline nu merge, nu am afine, heeelp... ce sa mai iau? De mancat prune am auzit, sau ceai de prune uscate, nu afecteaza pe bb? crek e de la fier, nu il mai iau... sa vedem, caci mananc cereale integrale cu iaurt mereu doar.
chiar, lapte nu beti deloc? io pan acu doar iaurt...

Ma car sa ii facem baitza, sa vedem de data asta daca are chef.
pupici

Daria Alessia (12.07.2009)

"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld

"Ignoranta nu te salveaza... dar te face sa te simti destept!"

Mergi la inceput

vai motana ,am gresit am vrut sa scriu 100 si am omis un zero,nu scot nici eu 100 de ml,cam 50 scot dupa ce papa el,daca vrei sa ai productia mai mare de lapte,dupa ce papa el sa mulgi dar cu mana ar fi mai bine,si nu numai la sfarcuri acolo,sa masezi sanul de sus si strangi cu mana mergand spre sfarc.
asa mi-au facut mie in spital si acum am prea mult
.
am o intrebare copii vostrii,adorm repede?
al meu atata se m-ai smiorcaie ,mereu dupa fiecare masa cate o ora si apoi adoarme.

leon

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza78 spune:

'mneata

Astazi stau si eu acasa..si in plus nu trebuie sa fac nimic urgent...ce mai am de facut mai poate astepta...uff, nici nu stiti ce usurata sunt. Ieri am facut un tur de forta, dar am ajuns la concluzia ca daca ieri nu am nascut, al meu strumf ar sta pana la 42 de saptamani...sa-i mai pocneasca mamei pielea de pe burta si sa traga suturi in coaste si ficat

Daaa...astazi intram in saptamana 39....yeeee...nici nu-mi vine sa cred. Eu eram ferm convinsa ca o sa nasc conform traditiei zmeuricilor, pe la 37+....dar se vede ca nope. Daa..si ce-am facut ieri: am fost la birou de la 9 la 15,30, unde chiar am fost harnicuta si eficienta..dupa am fost la coafor si m-am vopsit si am tras si o manichiura de control...apoi am strabatut juma' de Bucuresti ca sa ajung la spital pentru testul non-stres si testul preanestezic..unde m-au tinut cam 2 ore...si in final in drum spre casa am mai intrat si cu sotu' la supermarket ptr diverse cumparaturi. Ma uitam din sfert in sfert de ora in urma mea sa vad daca nu mi se rupsese apa...ptr ca ma simteam obosita ca dupa o zi de alergat..Cand am ajuns acasa am adormit instantaneu in farfuria de mancare aburinda pe care mi-o pregatise mama.......in schimb de la 3 dimineata sunt in picioare, fresh.

matcha oana super rascolitoare povestea nasterii...ai tras ceva. Refacere rapida Iar pozele cu Leon sunt superbe...ce falcute are strumful

blanca bine ai venit acasa Felicitari pentru nasterea rapida...eu cred ca si brandul gol al medicului a contat

Giova..io de-acum o sa-ti spun "super mamy". Felicitari pentru rabdare si dedicatie

mai fetelor...mamici cu tzatzile active....cat petreceti pe zi cu bebeii agatati de sani?? ...sa-mi fac si io o imagine..o idee despre ce ma asteapta...nu de alta, dar imi propusesem ca dupa o saptamana sau doua sa trag o fuga la birou sa rezolv niste treburi. Macar sa nu-mi mai fac iluzii ca scap din casa

Danielle esti tare daca la cateva zile de la nastere te gandesti la urmatorul bebe

anemona felicitari pentru grasunel

lucialu.. pentru puseul de crestere...moammaa, da' pupa ta creste ca in basme, intr-o noapte cat altii in zece...o sa am o nora voinicuta....coolll, numa' buna pentru strumful meu Dupa cum vezi...io tot la faza de petit Astazi e randul meu sa fiu vlaguita..numai ca eu mi-am facut-o cu mana mea..ma simt super turmentata, sper sa reusesc sa mai prind o ora de somn in timpul zilei

Alina deci luni te internezi...dar nu stii sigur cand nasti Da' ce protocol are spitalul? Iti fac analize suplimentare, iti dau timp sa te obisnuiesti cu spitalul? Iti dai seama ca ieri ar fi trebuit sa nasti dupa programarea preliminara?

Patricia esti bine? Ma ingrijorez cand nu intri o zi...mai ales dupa mesaje de genul "astazi ma simt bine si cred ca e cazul de ceva treaba". Tentezi strumful sa iasa inainte de a veni medicul

aaa..inca o intrebare? Astazi cica imi pregatesc si eu o idee de bagaj...v-ati luat cu voi biberoane sau mameloane de silicon? Si cum i-ati scos pe bebei din spital? Am o controversa domestica...body sau salopetica? capul descoperit sau o bonetica subtire??

Cornelia crunt cu mersul la serviciu..sa iau si eu aminte ca si pe mine ma mai bate gandul sa trag cate o fuga pe acolo..am impresia ca fara mine pica cladirea...

mqqm mai intra si pe la noi..noroc ca mai citesc si canadiencele ca sa aflu aventurile tale cu Oliver

mai revin...doar sa ma dezmeticesc

Alinutza s39 viitoare mamica de strumf baietel Eric Alexandru

Data cezarienei 5 august 2009

Mergi la inceput