Visul meu, Canada!
Raspunsuri - Pagina 8
dana d spune:
Da, sora mea e in Toronto si asta e marele meu avantaj, asa pot spera ca voi mai ajunge pe acolo macar in vizita dar nu pot sa ma bazez pe ea sa vin acolo pe spinarea ei, curand va avea si ea primul copil, e implinita, are un job stabil dar atat cat sa duca ei o viata linistita si nu vreau eu sa-i perturb siguranta si linistea oricat ar fi ea de draguta si sotul ei de amabil.
Mie imi trebuie curajul sa-i spun sotului ca vreau sa-mi urmez visul si sa-mi dea partea mea din ce avem si sa vina sa ne viziteze de cate ori vrea. Cred ca cu....sa zicem 100 mii euro, as putea sa emigrez in Canada fara sa am grija zilei de maine, e asa sau gresesc?
Apropo, e asa scump sa studiezi acolo ca zicea Aquamarin ca tatal fetei ei nu ar putea sa-i plateasca scoala? Ca eu ma gandeam sa o trimitem pe fata cea mare sa isi termine studiile in Toronto,, alt vis al meu si al ei... dar parca mai mult al meu.
Fetele mele
Iremediabil indragostita de CANADA
Guestus spune:
Stai ca aici e mutata toata actiunea
Pai daca aplici tu la 41 anisori....primesti ok la 43...pina ajungi...pina gasesti job...mai ai putin si iesi la pensie.
e...si apoi din ce traiesti? aia au strins nene de la 18 ani bani...dar tu ce te faci?
delphin spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Guestus Stai ca aici e mutata toata actiunea Pai daca aplici tu la 41 anisori....primesti ok la 43...pina ajungi...pina gasesti job...mai ai putin si iesi la pensie. e...si apoi din ce traiesti? aia au strins nene de la 18 ani bani...dar tu ce te faci? |
Daca ai atins varsta pensionarii si ai 10 ani de Canada ai dreptul la o pensioara. Multumit D-le Guestus? Nu ii spune pensie, nu stiu cum se numeste, dar este, cel putin in Quebec.
maru spune:
ca rezident canadian, un an de studiu variaza iintre 5000 de dolari si...mult mai mult, daca e la medicina! Acum trebuie sa stii ca de fapt ajunge totul cam la min 25 de mii pe an, ca in primul an sunt obligati sa stea in campus, deci plata mancare, cazare si bani de buzunar. daca isi iau 2 majors, nu au timp de un job part time, daca isi ai un major si un minor, atunci are timp si de o slujba maruntica, care sa aduca bani de buzunar, si sa faca bine la resume, si sa tine copkilu departe de petrecerile proverbiale!
ca nerezident canadian, anu de studiu e de 3 ori mai scump, minimum, ajunge cu tot sa fie la 50 de mii pe an!
citat din mesajul lui dana d Da, sora mea e in Toronto si asta e marele meu avantaj, asa pot spera ca voi mai ajunge pe acolo macar in vizita dar nu pot sa ma bazez pe ea sa vin acolo pe spinarea ei, curand va avea si ea primul copil, e implinita, are un job stabil dar atat cat sa duca ei o viata linistita si nu vreau eu sa-i perturb siguranta si linistea oricat ar fi ea de draguta si sotul ei de amabil. Mie imi trebuie curajul sa-i spun sotului ca vreau sa-mi urmez visul si sa-mi dea partea mea din ce avem si sa vina sa ne viziteze de cate ori vrea. Cred ca cu....sa zicem 100 mii euro, as putea sa emigrez in Canada fara sa am grija zilei de maine, e asa sau gresesc? Apropo, e asa scump sa studiezi acolo ca zicea Aquamarin ca tatal fetei ei nu ar putea sa-i plateasca scoala? Ca eu ma gandeam sa o trimitem pe fata cea mare sa isi termine studiile in Toronto,, alt vis al meu si al ei... dar parca mai mult al meu. Fetele mele Iremediabil indragostita de CANADA |
maru spune:
canadianul de rand plateste jumate de viata imprumutul de studii, iar cealalta jumate casa! Cand ne-am luat noi casa si ma vaitam la o colega canadeza ca ma apuc tarziu de rate, ea mi-a zis: pai eu sunt cu 2 ani mai in varsta ca tine si mi-am luat casa abia acu 3 ani, asa ca...nu incepi tarziu, cam toti incep sa plateasca la casa cam dupa 30 de ani
citat din mesajul lui Guestus Stai ca aici e mutata toata actiunea Pai daca aplici tu la 41 anisori....primesti ok la 43...pina ajungi...pina gasesti job...mai ai putin si iesi la pensie. e...si apoi din ce traiesti? aia au strins nene de la 18 ani bani...dar tu ce te faci? |
Acvamaryn spune:
Buna tuturor!
In primul rand, acum la pragul dintre ani va doresc sa aveti parte de tot ce e mai bun si frumos. Sarbatori fericite!
Am citit mesajul tau dana d si vreau sa-ti spun ca zilele astea m-am gandit la ceea ce mi s-a intamplat pina acum. Viata din momentul de fata este suma alegerilor de pina acum, am ales echilibrul, am ales sa nu aleg si ca atare e normal sa ma regasesc la fel an dupa an.
Fara un risc asumat nu se poate intampla nimic. Varsta nu e asa importanta, poti avea 25-30 de ani si sa mergi unde te duce valul, important este sa stii ce vrei, ce ti se potriveste, sa te indrepti cu pasi marunti spre telul tau.
Pina la urma noi am aplicat impreuna, daca e sa fie bine va fi pentru amaindoua, asteptam primul raspuns in cursul lunii ianuarie.
Sper si imi doresc din tot sufletul ca de data aceasta sa fie bine, mai am o viata activa cel putin 20 de ani daca sunt sanatoasa si nu are rost sa ma gandesc ce-ar fi fost daca...
Multe, multe bucurii!