Gripa porcina si plecarea in concediu

Gripa porcina si plecarea in concediu | Autor: copiloi

Link direct la acest mesaj

In mai putin de o luna ar trebui sa plecam in Spania, dar ne sperie gripa porcina . Cel putin in ultima saptamana, numarul cazurilor s-a dublat Nu stiu ce sa facem....Citesc presa germana, interviuri cu medici, virologi, si ei nu recomanda renuntarea la concediu, si asta in conditiile in care in Germania numarul cazurilor a crescut vertiginos in ultimul timp, sursa principala fiind nemtii intorsi din concediu, in principal din spania .

Noi mergem in Barcelona, acolo nu am auzit sa fie cazuri (inca ), ci au fost doar in Mallorca si undeva la marea mediterana, dar mai la nord de barcelona....

Voi ce faceti sau ce ati face? Ati renunta la plecari din astea?
Avand in vedere ca in viitorul apropiat ma asteapta vreo 3 curse cu avionul, in 3 tari diferite, ma gandesc ca pana la urma totul e hazard, si daca e sa se intample.........In fine....Mie de aeroporturi mi-e cel mai frica!

Ziceam sa ne luam masti din alea, pe care sa le purtam numai prin aeroport , dar am citit ca nici alea nu-s chiar recomandate: faptul ca vei fi nevoit sa le scoti, sa ti le tot asezi, mijloceste mai des contactul mainilor cu fatza....

Nici tratamentul antiviral preventiv nu se recomanda, chiar e contraindicat .

Singura masura sunt cele de igiena: spalat si dezinfectat des.

Mi se pare destul de serioasa treaba!

Oare suntem inconstienti daca totusi merem intr-acolo?

Alina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Noi am fost in Spania, in mai cand au aparut cazurile de gripa ca ciupercile dupa ploaie. Am stat 2 saptamani. Inafara de o enterocolita pe care au facut-o si Aidan si sotul nu am avut nimic.

Adriana si Aidan - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

"May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Toate si noi si cunostiintele mele care au fost plecate (Brazilia, Spania, Italia, Franta, Grecia) am descoperit ca frica asta de gripa o au doar romanii. La noi pe aeroport sunt singurii vamesi cu mast pe fata si se completeaza formulare referitor la gripa. IN restul lumii nimeni nu e stresat. Eu ti-as zice : concediu placut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

noi tocmai ne-am intors din concediu in Ungaria, Cehia, Austria, Germania...nu am vazut/auzit nimic de gripa porcina...
nu cred ca trebuie sa iti faci probleme atata timp cat esti atenta la spalat pe maini, etc...

a, despre masca: in toata vacanta am vazut un singur om cu masca, era un Asiatic intr-un grup mai mare de turisti

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">We LOVE Sonia

www.bebelissimo.com/" target="_blank">*Bebelissimo*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

ia uite cine a aparut. madamo, vino la bucuresti ca te pupacesc eu de nu te vezi, te umplu de muci

eu am venit din G vineri PLINA de muci... de ieri are si fiica-mea...

gripa A(H1N1) se ia prin contact cu saliva sau lichidele pe care le elimina/ sa nu zic scuipa persoana infestata. in acelasi timp poti sa iei daca atingi un obiect pe care l-a atins un om bolnav care avea muci/saliva pe maini. asa ca daca nu ne izolam in casa, atunci avem toate sansele sa ne imbolnavim. raceli, diaree, rubeole si alte bazaconii.

eu zic sa relax si mergi in concediu linistita, daca faci muci, faci, asta e. partea buna e ca la Bals stai singur in salon, te tine la izolare .

p.s. si noi am trecut prin 3 aeroporturi in ultimele 2 luni, si muci am facut jucandu-ma cu S in parcul central, in iarba.

************************************************************************************
oana de SOSONICA (6.06.2007)

asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an

S

www.alexandruconovaru.ro , www.helpsonia.com

"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

copiloi,
eu zic ccc ca daca e doamne fere' sa se-ntample ,se poate sa o iei si de la un nene care stranuta in supermarket.Si noi plecam pe 20 in Franta si tot cu teama merg,dar asta nu inseamna sa-mi stric vacanta din cauza psihozei asteia cu gripa porcina.
So,enjoy!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Multumesc mult pentru pareri si....incurajari!

Pana a urma ne tinem de plan....Doamne ajuta sa fie bine!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laviniaN spune:

Fetelor nu va mai stresati....noi am fost in Croatia cu fetita de aproape 2 ani....nu am vazut pe nimeni cu masca.
si apoi la Paris doar noi adultii .....eu am avut vreo 2 zile muci de la aerul conditionat din avion si atat.
in Paris doar cativa asiatici mai speriati cu masti...in rest nimeni nu era stresat, nici macar personalul de la aeroport.

Bineinteles ca ne-am intors din Romania cu enterocolita...se pare ca asta se repeta anual...de cate ori mergem vara acasa.

Va doresc concedii placute si fara stres.

PS. Nu stati in apropierea celor care tusesc sau stranuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Ne-am intors de 2 zile si pana acum...niciun simptom

Intradevar, nici "urma" de gripa porcina....nu am vazut/auzit nimic despre.....mai mult se vorbeste decat se boleste

Alina

Mergi la inceput