SUPER: Ecler cu crema de vanilie

SUPER: Ecler cu crema de vanilie | Autor: mireluta39

Link direct la acest mesaj

Asa cum v-am promis,va destainui reteta celor mai bune eclere din cofetariile pitestene:

Ingrediente pentru coji de ecler: 250ml ulei,500ml apa,500g faina,15oua.Sau mai usor de retinut: la 1cana de ulei,pui 2cani de apa,2cani cu virf de faina si 13-15oua(depinde cat de mari sunt).

Se pune apa cu uleiul sa fiarba intr-un vas si cand da in clocote se adauga toata faina deodata si se amesteca bine,pe foc,pana se inglobeaza si se opareste bine faina.Apoi se da jos de pe foc,se racoreste putin si se adauga ouale pe rand,unu cate unu,amestecand energic dupa fiecare.Compozitia trebuie sa arate ca un aluat virtos,smantanos,care,daca il ridici in mana,cade usor inapoi in vas.Daca aluatul e prea gros,cojile de ecler nu vor creste frumos in cuptor.

Se pune compozitia intr-un pos sau intr-o punga cu deschizatura de 2cm si se toarna cojile in forma de bastonase(sau cercuri-pentru choix ala crem),intr-o tava unsa sau tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptorul incins la 200grade,timp de 20min.Atentie: pe perioada coacerii nu deschideti usa cuptorului,pentru ca nu vor mai creste.Apoi se scot si se lasa la racit.

Ingrediente pentru crema de vanilie: 500ml lapte,3oua,5linguri de zahar,3linguri de faina,esenta de vanilie,50g unt.

Se pune laptele la fiert,si intre timp se amesteca ouale cu zaharul si faina,adaugind lapte pina se inglobeaza tot.Compozitia se fierbe pe foc cam 15min,pana se ingroasa,se da jos,si se amesteca cu esenta si untul.Daca vreti o crema mai pufoasa,dupa ce se raceste se amesteca cu frisca batuta.

Se taie cojile de ecler pe laterala,se umplu cu crema de vanilie si se glazureaza cu ciocolata topita amestecata cu putin ulei(sa dea stralucire glazurii)sau cu fondant(serbet)de cacao.Peste glazura se mai aplica un fir de ciocolata alba.

Cojile de choix ala crem se taie pe din doua,se umplu cu crema de vanilie,peste care se pune un mot de frisca,apoi se aseaza capacul si se pudreaza cu zahar pudra.POFTA MARE

www.gatestesanatos.webs.com

www.blogulluiaurel45.blogspot.com

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

mirelus,prompta ca de obicei! dar mi se par oua prea multe? cam cite eclere ies din ce ai scris tu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mireluta39 spune:

Anita,nu sunt oua multe,astea sunt cantitatile si atitea oua necesita.La 2kg de faina puneam 60-66oua,in functie de marimea lor.Iti ies multe coji,depinde cat de mari le faci,dar se pot pastra foarte bine la congelator.Trebuie doar sa le scoti cu 1ora inainte de umplere,sa se dezghete la temp.camerei.Dar poti injumatati cantitatile.


www.blogulluiaurel45.blogspot.com

www.gatestesanatos.webs.com

Mergi la inceput