Procura dezbatere succesiune - model de tradus???

Procura dezbatere succesiune - model de tradus??? | Autor: ML

Link direct la acest mesaj

Intai, postez aici, la gandul ca exista si altcineva din strainatate care s-a confruntat cu o astfel de problema.

Am nevoie sa trimit in Romania o procura pentru dezbaterea succesiunii si, dupa ce am primit de la o prietena de pe forum un model care mi s-a parut scurt si la obiect, am gasit pe Internet alte doua modele pt. acelasi tip de procura care m-au zapacit de tot. Sunt ENORME, in comparatie cu primul model, cu "X" date si specificatii.
Asa ca, ma intreb care este modelul acceptat in RO?
Va rog, daca ati trecut prin situatii asemanatoare cu mosteniri si nu v-ati putut deplasa in tara, poate imi aratati ce sa aleg.
Orice alt sfat pe tema este binevenit.

Pun mai jos linkurile cu cele 3 modele, in cazul in care va amintiti cum arata al vostru:

http://modele-contracte.webcert.ro/procura-dezbatere-succesiune.html

Cel de sus este modelul simplu, urmeaza cele kilometrice:

http://www.juspedia.ro/modele-acte-juridice/284/procura-de-acceptare-a-unei-succesiuni/

http://bruxelles.mae.ro/upload/docs/25_Procura%20speciala%20pentru%20succesiuni.pdf

Take joy! (poze)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

ML, mie ultimul model mi se pare mai bun.
Primul e prea simplu, asa e.
Trebuie sa faci toate specificatiile in aceste acte, una ca sa nu existe alte talmaciri, si a doua ca poate mai ai nevoie de persoana respectiva sa mai angajeze un avocat sau sa faca alte aranjamente legate de succesiune, si e bine sa trimiti o procura, decat 10 dupa aia..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

eu te indem ceva..ca una care am facut cateva procuri in ultimile luni....de la noi, din Detuschland spuneau ca sunt OK, valabile, notificate, stampliate, etc...cand ajungeau in Ro, la locul unde era nevoie de ele....ca nu sunt bune ca trebuie apostila...., apostila? pentru o simpla procura cu care trebuia ridicata o hartie de la financiara?
so, cel mai bine, vorbeste cu persoana in cauza, careia ii vei face procura, sa mearga sa intrebe acolo unde se va dezbate mostenirea, ce anume sa contina procura, in scris? trebuie apostilata? trebuie stampliata de X, Y, Z ? sa noteze pe hartie, sa intrebe de doua ori...apoi sa-ti comunice tie! sper ca am fost destul de clara!
daca e vb de mostenire, probabil nu-i o simpla procura....la cei din Ro, te astepti sa-ti ceara orice trasnaie, chiar semnatura papei!

succes!

cont pay-pal:mihaela77oprea@yahoo.com

Bazar pt Mihaita

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Va multumesc.
Da, cred ca e mai bine sa-i cer mamei sa-mi trimita model din Romania. Treaba este ca succesiunea se va finaliza la tara, nu in Bucuresti, unde banuiesc ca-s si mai multe capete patrate si ochi chiondorasi.

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hristina spune:

Mei, io stiu ca succesiunea se dezbate la tribunal, nu la primaria de comuna.
Ia intereseaza-te sa vezi ce, unde si cum! Si ca cineva merge si deschide aceasta succesiune, in speta mama ta probabil , care trebuie sa ceara de acolo si model de act de imputernicire din partea ta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olina87 spune:

succesiunea se face la notar, nu la tribunal sau primarie

trebuie actele de proprietate, de stare civila, certificatele fiscale ca au fost platite impozitele la zi, mostenitorii si 2 martori care sa-l cunoasca pe cel decedat si sa nu fie din familie

de aceea e bine sa fie intrebat notarul ales pentru succesiune ce fel de procura vrea si ce sa scrie in ea, eventual daca este de acord cu modelul ales de tine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Multumesc, maine se duce mama la un notar in Ro. Sper sa ne luminam cumva.

Take joy! (poze)

Mergi la inceput