Minciunile pe care le spunem copiilor

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blueandgreen spune:

Buna!

Cred ca e o mare diferenta intre "minciuni nevinovate" si a nu te tine de promisiuni. Eu sunt de parere ca e ok sa ii spui copilului pana la 6-7 ani de Mos Craciun si Iepuras, poate ca asta ajuta la dezvoltarea imaginatiei. Pana la urma, e vorba de copilarie, de ce sa le grabim maturizarea? Nu e in regula sa ii promiti ceva, sa il amagesti ca se intampla mai tarziu (ca il duci in parc, ca ii iei ceva dulce) cand i-ai putea spune adevarul. Isi pierde increderea in tine cand descopera ca lucrurile astea nu se vor intampla niciodata. Mai bine sa fii ferma, sa ii explici de ce nu poate avea lucrul acela si, daca apuci sa ii promiti, sa te tii de cuvant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelacurbat spune:

Buna,
Medicul i-a spus nepotelului meu (care are 4 ani jumate) sa o lase sa se uite in urechile lui sa vada daca are furnicute (in incercarea de a-l incuraja si de a-l amuza). Ce credeti? S-a crizat si mai tare si, nu numai ca nu a vrut sa o lase sa se uite, in continuare (ii era teama de "lanternuta" pe care o folosea), dar a capatat un stres in plus, ca are furnici in urechi.
Mirela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danii spune:

Eu nu le-as numi minciuni, mai degraba minciunici pantru ca sunt spuse cu cele mai bune intentii (majoritatea) . De exemplu, eu la juniorul meu nu ii spun ca avem la masa carne de pui, ci de dinozaur, de urs sau cine stie ce animale feroce, pentru ca altfel nu mananca . :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_09 spune:

Nu sunt de acord cu mintitul copiilor(gen este babau sub pat,mami pleaca pana la baie si vine repede-cand plecam sa servici,iti taie popa limba etc).dar sunt de acord cu "deformatul" adevarului ca sa fie pe intelesul copilului.
Sa dau si un exemplu,ca despre aste este subiectul,vroia Sebi intr-o zi sa manance si sa se uite la televizor in acelasi timp,iar eu i-am spus ca nu este bine,pentru ca nu va putea fi atent la mancare,nu va sti cand este satul si il va durea burtica.
Probabil nu l-ar fi durat burtica(asta e minciuna),dar daca ii ziceam ca senzatia de saturare este data in proportie de 40% de creier,si uitandu-se la tv nu va sti cand a mancat suficient...bla bla bla,intelegea el ceva?

Cris,mami de Sebi,copil poznas,din www.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">14.05.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MoniqueSta spune:

Copiii IUBESC povestile, le place sa isi imagineze tot felul de lucruri ciudate, sa-si creeze o lume a lor. De aceea mi se pare ca aceste "minciunele" se pliaza foarte bine pe "limba" lor.

Mie nu mi se pare ca ii afecteaza negativ, sau ca nu e corect, cum cred unele doamne aici. Instistand sa le spunem "adevarul" steril mi se pare foarte plictisitor. Ca si cum il loc sa le spunem povesti cu exemplificarea binelui si raului, am incepe sa le citim Kant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

In privinta personajelor gen Mos Craciun,Iepurasul si a tuturor celorlalte personaje fantastice - spiridusi, zane, vrajitoare, zmei, pitici, uriasi ,balauri,fantome etc. eu continui sa o mint si acum pe fetita mea care a implinit deja 6 ani.La intrebari gen "dar chiar exista covor zburator?", sau "jucarii de plus care se joaca si danseaza noaptea?" ,sau tot felul de chestii asemanatoare citite prin povesti ,i-am raspuns la fel ... afirmativ.
In primul rand vreau sa creada cat de mult poate in asa ceva,ca sa nu-si piarda farmecul povestile,al doilea motiv e ca daca afla adevarul in doi timpi si trei miscari,dupa cat o cunosc, i-l va turna si lu' frate-su care are inca doar 2 ani jumate, in plina magie a povestilor
In celelalte privinte,in general le-am spus si le spun adevarul pe cat se poate.De exemplu desi erau amandoi inebuniti dupa povestile cu lupi,nu le-a fost teama defel de el - stiau clar ca lupii stau doar in padure.De fantome le-am zis ca se afla doar in castelele parasite

PS apropo de BAU BAU, fix asa am denumit eu aratarea aia de carpa cu care dormeau cand erau mici ,asa ca asa le-a ramas si acum denumirea,ca acum avem doi de BAU - unul al baietelului,unul cel vechi al fetitei.Nici sa vrea cineva nu i-ar fi putut deci speria cu BAU BAU ... ca doar era partenerul lor de somn

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_tm spune:

Si d-soara mea (6 ani) ma intreaba tot mai des de sirene - daca exista in realitate, daca au existat vreodata ... ...nici nu stiu ce sa-i spun; i-am spus ca eu n-am vazut nici una si nu avem dovezi ca exista sau sa au existat in realitate...dar nimeni nu stie exact ce a existat in urma cu sute sau mii de ani, si chiar despre ceea ce exista in prezent, sunt zone ale oceanelor la foarte mari adancimi unde oamenii nu au reusit sa ajunga ca sa stie tot ce exista pe acolo.

Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006) si (DNP.12.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui dia_tm

Si d-soara mea (6 ani) ma intreaba tot mai des de sirene - daca exista in realitate, daca au existat vreodata ... ...nici nu stiu ce sa-i spun; i-am spus ca eu n-am vazut nici una si nu avem dovezi ca exista sau sa au existat in realitate...dar nimeni nu stie exact ce a existat in urma cu sute sau mii de ani, si chiar despre ceea ce exista in prezent, sunt zone ale oceanelor la foarte mari adancimi unde oamenii nu au reusit sa ajunga ca sa stie tot ce exista pe acolo.

Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006) si (DNP.12.04.2012)

Daaa chiar asa,uitasem chiar de sirene ... pai sigur ca exista si de-alea

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_tudor spune:

noi avem o ambulanta care urla iun vreo 5 feluri de ma dor urechile, si cand ma satur ii scot bateriile si ii spun ca s-a astricat si trebuie sa vina tati acasa sa o repare, ma crede deocamdata :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Eu nu stiam cum sa ii explic ca daca nu se spala pe dinti face carii si trebuie sa mergem la dentist sa ii repare dintii. nu voiam sa i se faca frica de dentist.

Asa ca i-am zis de bacterii, ca locuiesc la ea in gura si ca fac pipi pe dintii ei. si ca bacteriilor le e frica de pasta de dinti si daca le frecam bine, le ametim si dupa aia putem sa le scuipam afara. Si asa copilul meu a priceput pe limba ei cum e cu bacteriile si se spala singura pe dinti dupa care imi arata si mie sa vad daca nu a mai ramas vreo bacterie ascunsa pe undeva.

Mergi la inceput