Febra mare si ganglioni mariti

Febra mare si ganglioni mariti | Autor: diana21

Link direct la acest mesaj

Buna! De trei zile bebe (noua luni) face febra destul de mare (variaza intre 38,2 si 39,8), desi e sub antitermice date alternativ la patru ore. Cand sare de 39 ii pun jumatate de Novocalmin (o data pe zi). Am fost si la spital si in urma analizelor mi s-a spus ca e viral si ca nu am ce sa fac. Sa astept sa-i treaca. Insa tot nu stiu ce e si unde e localizat virusul asta. Are putin rosu in gat si ganglionii putin mariti (unii cat bobitele de piper, altii cat cele de mazare). Si cei de la gat, si cei de la axile, si cei inghinali. Ma ingrijoreaza ca nu stiu exact ce e si de ce e asa indaratnica febra asta. Scade greu si urca la loc in cateva ore. Alte simptome nu are, nu are diaree, nu vomita, nu ii curge nasul, nu tuseste. I-a iesit si anemie (sideremie sub limita inferioara si hemoglobina 11, dar am inteles ca sideremia poate fi modificata si din cauza virozei).
E in perioada de eruptie dentara, insa deocamdata nu i-a iesit nici un dinte.
A, am uitat sa va zic ca are si ochisorii incercanti si pleoapele putin umflate.
Aveti cumva idee ce virusuri circula in perioada asta? Ar putea fi mononucleoza? In ce alta viroza se mai inflameaza toti ganglionii?

Multumesc anticipat pt. raspunsuri!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

cam asa am patit si noi....
febra mare vreo 3 zile...luni,in a doua zi la dr de fam 39.5...e ceva viral, sa tin febra sub control.marti la pediatru..febra 39...e viral sa tin febra sub control.Facea febra de duminica si abea scadea cu antitermice...si nu mai jos de 37.5.Somnolenta si plina de anglioni.MArti seara ne-am dus la urgenta ca mi-a fost frica sa mai trec o noapte cu ea cu ferba.La spital....cucu.Ne-au internat si repede antibiotic.eu speriata am zis ok.aa..si am uitat..tot asa putin rosu in gat si ochisorii parca umflatii, rosii..asa ca de om obosit.
deci marti seara ne-am internat....miercuri dupamiaza i-au aparut niste pete pe dupa urechi si pe cap..fiind cheala imediat am vazut.Am zs ca o fi de la caldura....a vazut-o dr de garda i-a facut un hemisuccinat..am sunat-o repede pe mama care e cadru medical si mi-a zis ca de la ala pana dim trec petele.da de unde..dim la 5 era plina...am refuzat antibioticul de la 6 si de acolo sa te tii circ..pana a venit dr la care eram internate...era pojarel..rubeola parca.Eu mereu incurc rubeola cu rujeola, una e pojar una pojarel.deci a fost pojarel.
acum am mai vb cu cineva care cu aceleasi simptome...a fost roseola infantum.eu de asta nu stiam, cu toateca inclin sa cred ca si la diana ar fi fost roseola, pentru ca la pojarel, din ce am citit eu s-ar face febra moderata...
au trecut 3 zile din ce zici tu..dar s-ar putea sa intarzie eruptia ca ai scos-o afara.nu o mai scoate afara...
pupicei..si numai bine..sa ne spui ce este...

Sorana de Diana (10.11.2008) si Codrin (15.02.2005)
Where there's a will there's a way!

www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[ Codrin]

www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=215017846&albumId=292622548" target="_blank">[ Diana]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Asa si baiatul meu, desi tinut pe antitermice la 4 ore, facea febra 40, ganglioni mariti, pete rosii pe corp si pe fatza, diagnostic: rubeola.Avea si un ochi umflat dar nu se vedea nici un punct ca ar fi conjunctivita si nici dr nu a confirmat. Insanatosire grabnica

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamona spune:

si eu cred ca e rubeola
bubitele erup in 4-5 zile, dupa aia temperatura scade

sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Dar in rubeola se maresc si ganglionii inghinali? La el se simt si astia, cam cat bobitele de piper, la fel si cei de la axile. Cei de la ceafa sunt tot de marimea asta, insa astia se simt de multa vreme, eu i-am descoperit cam cand avea el trei luni. Dr. zicea ca sunt asa pt. ca il alaptez si ii dau prin lapte anticorpii mei de rubeola. Ma rog, asa o fi, cert e ca ii simt de mult pe aia. La gat sunt mai mari, cam cat boabele de mazare, si se simt si cei de langa ureche, dar micuti.
Acum are 38,5, i-am dat nurofen si nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Tocmai ca la rubeola se maresc ganglionii in mod special.Dr imediat l.a controlat de ganglioni si a dat diagnosticul de rubeola, erau foarte mari mai ales deasupra cefei, spunea dr ca sant cam cat o nuca de mari.

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Tot citesc pe net si tot mai mult intru in ceata! Si in mononucleoza sunt mariti ganglionii. Nu mai zic de chestiile horror la care am ajuns tot citind din site in site !

Citat:
Tocmai ca la rubeola se maresc ganglionii in mod special.Dr imediat l.a controlat de ganglioni si a dat diagnosticul de rubeola, erau foarte mari mai ales deasupra cefei, spunea dr ca sant cam cat o nuca de mari.

Cat o nuca??? Aoleu, pai daca erau asa la asta micu' eram io la Urgente ca-mi statea inima !

Si daca e rubeola, atunci ce fac cu vaccinul ROR de la un an? Se mai poate face? Ca eu nu vreau sa-l las nevaccinat pt.rujeola si oreion.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramiron spune:

Diana, asa a fost si Cati acum vreo 2-3 saptamani, angina pultacee virala, cu ganglioni usor mariti la urechi si inghinal. A avut si puncte albe pe amigdale, febra intre 38.5-39.5, usor apatica. In rest nimik, ba chiar a papat relativ bine zilele alea.
I-am facut exudat faringian si i-a iesit negativ, deci nu i-am dat antibiotic, ci doar antitermice, ceai si Tantum verde (chiar tu mi-ai raspuns ca pot folosi tantumul verde spray la bebe).

Daca nu a aparut eruptie, poate e o angina virala si la voi....desi si eruptiile pot si virale, noi am patit-o.
Sanatate multa Tudorelului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

diana, eu am alergat ca disperata timp de 3 saptamani sa aflu ce are teo al meu...si tot nu am aflat , este o banuiala ca ar fi fost vorba de parvovirus uman (boala obrajilor palmuiti). tot cu eruptie, tot cu ganglioni, febra...
ni s-au pus tot felul de diagnostice, de la scarlatina, la alergie, la tuberculoza, rubeola, mycoplasma, mononucleoza, herpangina...
in fine, dupa ce i-a trecut eruptia si parea ca este mai bine (in faza in care lua antibiotic, banuindu-se scarlatina), la 3 zile i-a aparut alta eruptie mai violenta, cu "acele pete" tipice pt acest virus, pe fatza...care se agravau la caldura.
tot au fost incertitudini, caci in cele mai multe laboratoare nu se face test pt acest virus, dar s-au convins ca este vb de parvo, in momentul in care am facut eu boala si s-a lasat cu simptome tipice: dureri cumplite de articulatii...
atunci nu au mai avut dubii...
nici bine nu i-a trecut si eruptia a 2 a, ca a facut o diaree urata, cu febra, cu mucus in sange, brrrrrrr, de la antibioticul care i-a distrus flora intestinala.
acum am scapat si de asta...
uite aici un subiect: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=139771&whichpage=1 , unde am povestit toate etapele, sunt si niste poze puse cu eruptia.

vaccinul ROR se face indiferent ca a avut una din boli...eu una consider asta o mare greseala, dar nu despre asta vorbim acum.

cel mai bine, cere un test de sange, pt stabilirea virusului exact, se poate face si in stadiu mai tardiv, caci atunci apar anticorpii specifici.
nu am retinut din ce oras esti, insa in Bucuresti recomand Centrul de diagnostic Victor Babes. Noi am batut 5 spitale (de stat si private) si 2 policlinici ca sa aflam ce este...

pana la urma, mi-am facut eu temele si pe baza celor observate si a eliminarii tuturor virusurilor, bacteriilor, parazitilor la care au iesit analizele negative, am ajuns la concluzia asta, imediat dr a spus ca DA, sigur asta e, atata timp cat am si eu acele simptome de neconfundat...

daca banui o mononucleoza, sub nicio forma sa nu-i dati antibiotic, poate agrava boala. mononucleoza poate fi depistata si prin examen clinic, prin palpare, in cele mai multe cazuri apar ficatul si/sau splina marite.
m-am intins foarte mult deja... daca te mai pot ajuta cu ceva, cu mare placere, in limita in care ma pricep. sanatate micutului!

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
"Copilul rade:
Intelepciunea si iubirea mea e jocul !
Tanarul canta :
Jocul si intelepciunea mea-i iubirea !
Batranul tace :
Iubirea si jocul meu e-ntelepciunea !"
Lucian Blaga

Mergi la inceput

Multumesc frumos pt. raspunsuri !

Ariel_7000, chiar la tine ma gandeam mai devreme pt. ca am citit subiectul tau de-a fir a par si stiam prin ce ai trecut. Am vrut sa-ti trimit PM, insa nu mai nimeream "_" de la nick-ul tau si nu te gaseam, evident.
O sa am in vedere si parvovirusul, daca nu-i trece sau, Doamne fereste, se agraveaza.
Vad ca nu are nici o eruptie deocamdata si sunt deja fix trei zile de cand cu febra asta mare. Se trezeste tipand, am impresia ca il si doare ceva pt. ca el dormea neintors pana dimineata.
Nu are ficatul marit, nici splina. Si am sunat-o acum pe dr. noastra, i-am citit rezultatele analizelor de sange si a zis clar ca nu e mononucleoza pt. ca nu are monocitele foarte mari (sunt doar putin peste limita maxima). Deci am taiat una de pe lista.

Lauramiron, , Tudor nu are nimic in gat si pe mucoase deocamdata, e doar inflamat si rosu. De altfel, cei din spital au zis ca are rinofaringita acuta, desi eu nu cred. Fiica-mea, cand avea asa ceva, facea febra, chiar si mai mare, insa daca scadea, asa ramanea cu orele. Plus ca scadea in juma' de ora. La el simt eu ca e altceva, nu e o banala rinofaringita. La amigdalita, da, facea si ea din prima febra 40, insa scadea cu Novocalmin si nu mai urca in halul ala sau nu mai urca deloc toata ziua. La Tudor e o febra incapatanata, nu extrem de mare, insa cedeaza greu si revine repede.

Hai ca am o noua tema de casa, ma duc sa citesc despre parvovirus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

asa a avut si Gh in luna martie, diagnostic: rubeola.
a durat aproape 5 zile pana i-au iesit bubitele.
ganglionii inghinali erau mariti rau de tot:)# asa-i ca are stare destulde buna in afara de tipetele alea?
asta a fost culmea la Gh, febra 40 si extrem de bine dispus....si avea si el rosu in gat.
Acuma sa stii ca poate sa faca si viroza de alt tip, sa tina febra catva zile si abia dupa aia sa apara alte simptome.
Sanatate!

PS. Ia uita-te f bine la el.
nu are bubitemici, ca de caldura? la g asa a inceput...dr a zis ca sunt de la caldura! Si peste 36 de ore era plin.
Si de maine sa-l cercetezi in spatele urechii si pe cap de bube:D

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput