Clubul cititorilor (11)
Raspunsuri - Pagina 14
denizel spune:
Mihaelka, stai putin c-am mai citit vreo cateva pagini .
S-ar putea sa fie faina, totusi [ala care se scarpina in cap].
Cred ca m-am prins de ce a fost interzisa: fiindca Idris (Lucifer, adica), se casatoreste (zdrang!) si are o fiica (zdrang!).
Fiica aceasta, Hind, se indragosteste de Qadri (asta e Cain-u') si el de ea.
Parintii se opun relatiei, ei se intalnesc pe ascuns.
Probabil, nu sunt sigura of corz, Mahfuz incearca sa refaca, prin fii si fiice, relatia Tata-Lucifer.
Asta chiar ca e prea de tot :D.
Lilanda, ai trecut de prima intalnire Qadri-Hind? Asta o fi spilu'?
Acuma sunt curioasa, n-o mai las. Sa vaz ce-i iese lui Mahfuz :).
Mihaelka, multa sanatate baietelului tau!!!!
lilanda spune:
Citat: |
citat din mesajul lui denizel Probabil, nu sunt sigura of corz, Mahfuz incearca sa refaca, prin fii si fiice, relatia Tata-Lucifer. Asta chiar ca e prea de tot :D. Lilanda, ai trecut de prima intalnire Qadri-Hind? Asta o fi spilu'? Acuma sunt curioasa, n-o mai las. Sa vaz ce-i iese lui Mahfuz :). |
Ahhh, io am lasat-o pe la pagina 300, insa, te asigur, nu-i nici pe departe atit de complicata cum iti inchipui. Numele din prima poveste ar fi o aluzie, da' din pacate doar aluzie ramine. Cum spuneam, toata cartea e o singura poveste-istorie despre asuprire, nedereptate si eliberare
Mihaelka, nu poti sa duci cartea inapoi? Sanatate piticului!!
denizel spune:
A, nu, Lilanda, nu m-am luat dupa asemanarea de nume ca sa ajung la personajele biblice.
Ceea ce spun personajele, ceea ce gandesc, locul unde isi traiesc viata, modul cum se raporteaza unele la altele, totul trimite la Biblie (ma rog, partea comuna a celor 2 carti sfinte).
Acuma, na, macar povestea lui Adham sa o termin.
Va zic daca voi darui cartea unei biblioteci :)).
speed spune:
Citat: |
citat din mesajul lui madishor Speed Am citit si eu "The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society". In principiu mi-a placut, desi la un moment dat a devenit simplista, alunecand in clisee. Dupa parerea mea stilul epistolar a fost superb folosit, iar ideea principala a refugiului in literatura atunci cand lumea se prabuseste in jurul tau mi-a adus aminte de copilarie, cand parintii mei, unchi-miu si matusa-mea stateau in bucatarie band vin si discutand despre carti pana noaptea tarziu. madishor http://restartincanada.blogspot.com/ Life is a journey. Wear comfortable shoes. |
ce frumos ai spus , asta cred si eu ca e esenta cartii. cit despre stilul epistolar, asta nu m-a deranjat deloc, in asta consta farmecul cartii doar ca in timp ce prima jumatate a cartii e alerta, plina de umor, "quirky", a doua jumatate e cam...plictisitoare si predictibila... cred ca acolo a intervenit nepoata din pacate,...
denizel spune:
Hai ca m-am lamurit cu Mahfuz.
Lilanda a avut dreptate. Plictisitor.
prima povestire este o prelucrare a Genezei, capitolele 2-4.
Si-a imaginat Mahfuz cum s-or fi simtit Adam si Eva dupa izgonire, si-a imaginat durerea lor atunci cand Cain l-a ucis pe Abel, precum si durerea lui Cain cand si-a dat seama ca si-a ucis fratele (din invidie).
A aratat cum erau mereu ispititi si urmariti si chinuiti de Lucifer.
Si cum isi doreau mai mult ca orice sa se intoarca acolo unde nu mai erau primiti.
A incercat el ceva cu ideea de fiica a lui Lucifer, dar n-a stiut ce sa faca cu ea (cu ideea) si a rezultat la sfarsit o mare varza.
Si mai e si slabut scrisa pe deasupra.
Nu mai citesc si celelalte povesti.
Mihaelka, nu am incercat asta vreodata, dar, daca ai cumparat-o de curand, poate o schimbi macar.
beshter spune:
Denizel, Lilanda, multam de urari. Suntem mai bine acum, asa ca ma pot concentra sa scriu ceva:)
Am cetit 'Smulgatorul de inimi'. Cartea asta m-a durut. Expusa fiind la jocurile gratuite din povestiri si la inocenta trista din 'Spuma zilei', nebunia materna din cartea asta m-a cam zgaltait. As face-o lectura obligatorie pentru forumiste:)
Ce sa mai, mi-a placut. Dar m-a tulburat tare.
Trouve avant de chercher
denizel spune:
Pentru mine, mai dureroasa decat nebunia Clementinei (oricum, ea era o invinsa, copiii de mult zburau fara stirea ei si, am ramas cu senzatia ca o vor invinge si de data asta :) a fost prima lovitura pe care Jacquemort a dat-o unui copilas-ucenic. El, J, care, de fapt, era cel mai bun dintre ei - atata timp cat fusese potrivit pentru a prelua slujba lui La Gloire.
Ah, si La Gloire, care era sufocat cu aurul lor, aur care nu-i folosea la nimic... .
Ce bine a zis Mihaelka, chiar ca doare cartea asta.
Lilanda, ai Smulgatorul de inimi?
angelabv spune:
am si eu o intrebare: ati citit ceva de David Lodge ?
cautind o propunere pentru noua tema am dat peste el si eram curioasa sa vad daca aveti ceva informatii...si tot asa am aflat ca Dr. House- Hugh Laurie scrie si nuvele...
Adela99 spune:
fetelor, va invit in poienita
sau daca vreti, hai sa ne facem un coltisor unde sa palavragim si altceva decat carti si filme; ca de pilda despre viatza noastra cea de toate zilele. ce ziceti, vreti? io votez pentru :)
beshter spune:
Angela, am citit 'Small world', 'Nice Work' si inca ceva, dar astea mi-au placut cel mai mult. Prima face misto de comunitatile academice iar a doua de dispretul reciproc pe care si-l poarta academicii si non-academicii. Amandoua m-au distrat la culme. In 'Nice Work' e la un moment dat o discutie despre interpretarile feministo-arhetipo-psihanalitice pe care le pot primi niste reclame la Marlboro si Silk Cut, discutie absolut delicioasa. EL - parca inginer prozaic - e absolut netulburat de tigara lui obsinuita si de billboardurile pe care le vad amandoi din masina iar EA - o academica feminista semioticiana - incearca sa-i faca teoria metaforei si metonimiei.
Discutia si reclama sunt www.users.totalise.co.uk/~kbroom/handouts/Metaphor%20and%20Metonym.htm" target="_blank">aici.
Adela, io una abia astept:) Tre sa ne gandim la un titlu de subiect, unul care sa ne camufleze intentiile adevarate:))
Trouve avant de chercher