Pricomigdale
Ingrediente: 15 albusuri,5oog nuca macinata,750g zahar,75g faina,38 picaturi esenta migdale.
Se fierb albusurile cu nuca si zaharul intr-un vas de inox,amestecind continuu,pina incepe sa friga la deget.Atunci se pune la racit,amestecind mereu si picuram esenta de migdale.Se adauga si faina,se amesteca si se toarna compozitia in posul cu care turnam pricomigdale rotunde in tava tapetata cu hartie de copt.se coace la 180grade,timp de 10-12min.Se scot din cuptor si calde se desprind de hartie cu ajutorul unui cutit.Se servesc lipite doua cate doua.
Sunt niste delicatese de prajituri,foarte fine,ca de altfel orice prajitura cu multa nuca.
www.blogulluiaurel45.blogspot.com
www.gatestesanatos.webs.com
Raspunsuri
mireluta39 spune:
Albusurile nu se bat,se amesteca pe foc cu nuca si zaharul.Stiu ca ti se pare TARE faza cu picaturile,dar mai tare ti se va pare aroma de migdale daca pui mai multe picaturi.Mai putin se poate,pentru cui nu-i place esenta de migdale,dar mai multe picaturi scapate,te asigur ca nu vei putea manca nicio prajitura.
www.blogulluiaurel45.blogspot.com
www.gatestesanatos.webs.com
Annie80 spune:
desigur ai dreptate dar depinde de concentratia esentei,
de ex aici , cea de rom abia abia aduce a esenta de rom romaneasca , cred ca paritatea ar fi 3 sticle cu o fiola romaneasca
mercic de raspuns, pricomigdalele sunt preferatele mele
Kya spune:
Ce bine ca am dat peste reteta asta!!!
Abia astept sa o fac. Si asa e, ai dreptate cu esenta de migdale. E delicioasa, dar daca e prea mult strica rau de tot prajitura. Mie esenta asta mi se pare cea mai concentrata - cel putin cea de la dr Oetker. Si e si putin uleioasa (fata de cea de vanilie, de exemplu).
Raluca mamica de Sanziana
God didn't bring me this far, to leave me here!
Kya spune:
Le-am facut! Buuune rau Mi-au iesit vreo 5-6 tavi de cuptor. Singura problema ar fi ca mi-au iesit un pic cam mari (s-au latit si s-au aplatizat la copt). Eu aveam in minte forma celor de la cofetarie, mai "cu mot".
Oare ar fi o idee ca o parte din albusuri sa le bat spuma si se le adaug la sfarsit? Poate ies mai inalte, ca bezelele...
Raluca mamica de Sanziana
God didn't bring me this far, to leave me here!
mireluta39 spune:
Ma bucur,Kya,ca le-ai facut,dar ti-au iesit aplatizate din 3 motive: ori n-ai incins cuptorul dinainte la 180 grade si n-au avut puterea caldurii sa creasca,ori nu le-ai turnat pe hartie de copt,ci pe tava unsa sau (mai rau),pe plansete de silicon si atunci,categoric,ti s-au intins,ori n-ai pus faina cintarita si n-ai pus-o dupa ce s-a racit compozitia.ci probabil cat inca era calda.Undeva ai gresit si daca nu respecti intocmai pasii,nu-ti iese.Sunt foarte bune,dar extraordinar de pretentioase.Si eu le-am gresit la cofetarie de 2ori pana le-am invatat.Si sunt foarte scumpe.Sa ai mai multa grija data viitoare.Pupici
www.blogulluiaurel45.blogspot.com
mireluta39 spune:
Si apropo,am uitat o ultima precizare: albusurile NU se bat.Se urmeaza intocmai reteta.
Kya spune:
Mireluta da, cred ca am facut 2 greseli:
- cuptorul nu era incins cat trebuie (abia ii dadusem drumul inainte sa bag tava, deci era doar cald)
- si intr-adevar, compozia era calda cand am pus faina. Am masurat corect, dar nu am asteptat sa se raceasca de tot.
Data viitoare corectez, multam de ponturi.
Raluca mamica de Sanziana
God didn't bring me this far, to leave me here!