Bebe de 8 luni nu vrea sa doarma !!!!

Bebe de 8 luni nu vrea sa doarma !!!! | Autor: VonHelen

Link direct la acest mesaj

Va rog sa ma ajutati cu sfaturi si idei !!!! accept orice idee care mai de care mai nastrusnica.
Bebe Tudor, un baietel exemplar pana la varsta de 8 luni, de cateva zile s-a schimbat total,si anume: se trezeste pe la 7-7:30 dimineata si nu vrea sa doarma in timpul zilei deloc, desi ii pica ochii in gura de oboseala..devine sacait, nervos , plangacios, nimic nu-l alina nici macar leganatul in brate (mentionez ca-i ies si primii dintisori, dar totusi noaptea doarme foarte bine...de la ora 22:00 pana dimineata).
cand vad ca-i este somn de nu mai poate incerc sa-l asez in patut, sau cu mine in pat, sau in brate..cum vede ca-l intind la orizontala incep urletele...AJUTOR..nu stiu ce sa mai fac..astazi m-am chinuit o ora si jumatate sa-l adorm la pranz.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ang3lt0uch spune:

E prea devereme sa renunte la somnul de la parnz, a mea inca il are. Ce tin eu minte pe la 9-10 luni e ca pana atunci dormea de 2 ori pe zi, si de atunci a inceput daor o data, dar a fost mare chin pana si-a format un program care sa ii convina.

Daca tipa cand il pui la orizontala, nu il mai pune.. Pune-l in scoica de masina sau chiar in fund in carucior, si fa activitati "lente"..canta, citeste, plimba-l in casa...poate va accepta sa adoarma din fundulet. Cand il scoti afara in carucior doarme? Ca poate isi face somnul atunci, si asta e motivul...

A,da ,daca nu merge asa, in loc sa incerci sa il adormi epuizeaza-l de tot. Asta vara o apucase si pe Adriana refuzul somnului, sub nici o forma nu mai statea in pat si era inca mica sa inteleaga ceva... Asa ca am renuntat sa o trimit la somn, insa in schimb cand venea ora de somn incepeam activitati epuizante, sarit alergat, jucat, gadilat etc. Nu o data a adormit pe jos cu mana pe vro jucarie...Apoi rpd am dus-o in pat la ea....

Edit again: Vad ca al tau are oricum mai putine ore de somn decat a mea. Poate chiar vrea sa renunte la somn dupa masa, desi mi se pare prea devreme. Atunci va trebuii neaparat sa invete sa doarma mai mult noaptea, am vazut ca doarme 9 ore daor, ceea ce ar fi ok daca ar dormi si la pranz.... Eu am o somnorici aici, care daorme 10 ore noaptea si 3 la pranz, nu ma pot plange, dar au existat perioade cand nu mai vroia sa adoarma si era franta de oboseala, facea urat, nu mai pute afi multumita, etc. La mine a mers cu epuizarea...si lasatul sa adoarma undeva, facand ceva, nagandindu-se la somn..

Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)
Suparici de 2 ani
Poze NOI cu...noi:)

Poze cu ingerasul mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Azi te-ai chinuit o ora jumate sa-l adormi si nu a inchis ochii? De cateva zile, nu doarme ziua deloc deloc? Sau adoarme in brate incerc sa-l pui jos si se trezeste? Intreb si eu sa ma lamuresc. Ai mei au avut perioade (e drept erau mai mititei) in care dormeau numai cata vreme simteau bratele mele. Cum ii lasam cum se trezeau.
O metoda ar fi sa nu te mai gandeti tu: "vine ora de somn cum il adorm?" Joaca-te cu el, uita de somn si sigur va obosi la un moment dat. Mai bine pica el de somn, decat sa pici tu incercand sa-l adormi. Lasa-l sa stea treaz cat poate el. Nu cred ca va rezista zi lumina. La varsta asta e posibil sa treaca la un singur somn zdravan pe timpul zilei (si acel somn sa fie de la ora 14, sau 15). Pana sa fie asa agitat, cum dormea ziua?

Ana Teodora (22.12.2005) si Razvan Dimitrie (26.10.2007)
http://www.dropshots.com/dochia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VonHelen spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bee

Azi te-ai chinuit o ora jumate sa-l adormi si nu a inchis ochii? De cateva zile, nu doarme ziua deloc deloc? Sau adoarme in brate incerc sa-l pui jos si se trezeste? Intreb si eu sa ma lamuresc. Ai mei au avut perioade (e drept erau mai mititei) in care dormeau numai cata vreme simteau bratele mele. Cum ii lasam cum se trezeau.
O metoda ar fi sa nu te mai gandeti tu: "vine ora de somn cum il adorm?" Joaca-te cu el, uita de somn si sigur va obosi la un moment dat. Mai bine pica el de somn, decat sa pici tu incercand sa-l adormi. Lasa-l sa stea treaz cat poate el. Nu cred ca va rezista zi lumina. La varsta asta e posibil sa treaca la un singur somn zdravan pe timpul zilei (si acel somn sa fie de la ora 14, sau 15). Pana sa fie asa agitat, cum dormea ziua?

sa detaliez putin...bebe se trezeste in jur de 7..pe la 9 mai doarme cam o ora si jumatate ,dar nu cu asa mult chin ca la pranz...la fel si seara o jumatate de ora in carucior , afara.
la pranz daca reusesc sa-l adorm, doarme aproape 3 ore. e fff obosit insa refuza sa-l culc..am incercat si eu cu activitati gen gadilat,jocuri care sa-l oboseasca, am incercat sa-l adorm in fundulet sau in picioare la mine in brate, cu mangaiat, cu gadilat, cu muzica, cum adormea de obicei..adoarme intr-un final dar ff greu....sunt epuizata si nervoasa si sper sa nu-mi pierd rabdarea si sa-l bruschez.
pana la varsta asta asormea singur in patut , eventual il tineam de manuta sau il mangaiam, dar in 5 minute era adormit, fara mfturi...acum totul s-a schimbat....

aaa...si inca ceva..chestia este ca la mine nu adoarme singur..ieri l-am lasat asa, sa vad cat rezista si a sfarsit printr-o repriza de plansete si dealintatura..era deja mult prea obosit.

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te face parinte" Michael Levin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

fata mea de 3 ani nu a adormit in viata ei de oboseala. la noi au functionat regulile si ritualurile. ii facusem ritual si la somnul de pranz: iaurt si apoi nani. cateodata ii mai lasam la pranz un bib cu apa. apa e safe pt dinti.

eu nu as face nimic sa il agite inainte de somn (cred ca mai rau se agita decat sa oboaseasca) as face ceva calm cu el.

poate ar trebui sa impingi ora la care vrei sa il culci de amiaza un pic mai tarziu?

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ang3lt0uch spune:

deja copilul tau daorme de 2 ori pe zi! Exact ca a mea, inainte sa treaca la somnul de la 2, dormea dimineata si spre seara, de 2 ori. Tu inca vrei sa mai daorma de 3 ori ? Nu cred ca va putea, a crescut. Ori nu mai il lasi sa doarma la 9 dimineata, ori incerci sa te plimbi mai mult seara, ca sa poata dormii mai mult...Oricum nu cred ca vei mai reusii sa il faci sa doarma de 3 ori pe zi din nou, e mare pentru acest program. Ti-am spus, a mea la 10 luni deja a trecut la un somn unic pe zi la pranz.

Cred ca singur in timp va incepe sa se trezeasca din ce in ce mai tarziu, pana uneste ora aia jumate de somn de dimi cu somnul de noapte...atunci probabil va adormi la pranz mai usor...

Depinde de la copil la copil, cum spune alra unii nu reusesc sa pice de oboseala, la noi reuseste aceasta strategie f bine. Oricum, tu vrei sa doarma 1ora 1/2 dimi, 3 la pranz, jumate seara si 9 jumate noaptea, ca sa fie ca inainte, asta insumeaza cam 15 ore. Cred ca e deja cam mult ptr 8 luni. Depinde de copil, normal. A mea dormea mai putin la un an decat acum..era mai energica atunci.

Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)
Suparici de 2 ani
Poze NOI cu...noi:)

Poze cu ingerasul mic

Mergi la inceput

doarme in jur de 14 ore/zi, ceea ce am inteles ca este normal pentru varsta lui!
eu nu tin sa doarma de 3 ori..dar el se freacala ochi, casca, il vad ca este somnoros si ca i se inchid ochii iar cand incerc sa-l culc se apuca de plans...probabil pentru ca-l iau de la joaca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

pai asta am zis eu - ritual de somn de pranz. nu il iei direct de la joaca ci ii arati intr-o carte sau ii dai un iaurt sau ... si abia apoi la nani

si decaleaza ora.

fata mea mica rar doarme 2 somnuri ziua, in general unul si unul noaptea.

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Mie mi se pare mult sa aiba 3 reprize de somn pe zi. Mai ales ca doarme legat de la 22, la 7, 7.30.
Pai cum sa culci un bebe care noaptea a dormit 10 ore, la numai 2 ore dupa ce s-a trezit? Parerea mea e ca tb impins somnul acela de ora 9 cat mai spre pranz. N-o sa fie de la inceput ora 1 sau 2, dar va trece de la 11, la 12. Cat despre neadormitul singur.....A crescut, a deschis ochii si o vrea pe mamica lui. Ceea ce nu e o tragedie. E cam mare pentru leganat in brate sus, dar exista si alte metode (stat in pat cu el, mangaiat, orice il face sa se simta in siguranta). Si inca ceva: sa eviti sa faci un scop si un capat de lume din adormirea copilului. Asta o sa va epuizeze pe amandoi. La mine vorbeste experienta. Cu fetita, numai ce nu faceam doar doar voi reusi "s-o culc". Pe baietel l-am lasat sa doarma in ritmul lui si a fost mai simplu pentr toti. Acum e mare, dar are zile cand ma trage singur sa-l culc la ora 10, 11 dimineata (si nu mai adoarme la pranz sau dupa-amiaza), dupa cum are si zile cand rezista pana la 14, 15.
Bafta.

Mergi la inceput

Multumesc mult pentru raspunsuri...probabil ca voi descoperi si solutia pentru copilul meu.
eu asa as vrea sa-l culc numai la pranz cand el deja doarme foarte bine zic eu..adica aproape 3 ore. tot incerc sa decalez somnul de dimineata, dar nu am sanse..in jur de ora 10:00 este f obosit si incepe sa scanceasca, se freaca la ochi, casca....am sa incerc azi sa-l mai las asa pana in jur de ora 13:00 si sa-l culc dupa masa de pranz, eventual si un bibe cu lapte am vazut ca-l ajuta sa adoarma mai usor.
bineinteles orele astea de somn ale lui nu sunt batute in cuie: majoritatea zilelor doarme la pranz 3 ore, dar sunt zile cand se trezeste dupa 2 ore si jumatate sau chiar 2 ore.iar somnul de seara cand am zis ca mai adoarme 30 minute in carucior nu este un obicei, se intampla cam la 2-3 zile.

la 1 iulie l-am intarcat. inainte de asta am pregatit terenul cu vreo saptamna inainte, pentru ca dupa supica obisnuiam sa-l pun la san si apoi nani. adormea fara probleme. cand m-am hotarat sa opresc sanul, l-am invatat sa adoarma in patutul lui, cu o jucarie, muzica ,eventual il tineam de manuta sau il mangaiam...eiii din pacate s-a smecherit si nu mai merge treaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns octopusu spune:

Doamne,ce fericire ar fi pe mine sa doarma puiul meu de 10 luni toata noaptea, se trezeste de ft multe ori si se fataie prin pat. Ma termina oboseala. In ultimul timp nici ziua nu prea mai doarme, decat 1/2 ora de 2 ori pe zi. Oricum nu ma mira ca mai am un baietel care pana la 2 ani nu a dormit toata noapte legat, dar macar el se trezea, isi lua sticluta de ceai, bea si se culca la loc......

Mergi la inceput