Fierbinte: Savarine delicioase

Fierbinte: Savarine delicioase | Autor: mireluta39

Link direct la acest mesaj

Pentru zilele caniculare de vara,pe langa o inghetata,daca nu stam prea bine cu gatul,e buna si-o savarina,rece,insiropata si cu multa frisca.
Ingrediente: 1kg faina,50g drojdie,100g zahar,3oua(sau 6galbenusuri),1praf sare,razatura de citrice,arome(vanilie si rom),500ml lapte(sau frisca lichida).
Mod de preparare: intr-un vas se pune faina,in mijlocul ei se zdrobeste drojdia cu mana,se adauga zaharul si putin lapte caldut.Se pun si ouale,sarea,razatura,aromele si restul de lapte si se framanta un aluat mai moale.Se pune la dospit 1/2ora la cald,timp in care ungem formele de savarine cu putin ulei.Din aceasta compozitie ies cam 33-34 buc,in formele obisnuite de savarine ce se gasesc si-n comert.
Luam aluatul dospit si cu mana trecuta prin ulei,formam mici mingiute ce trebuie sa umple formele pe jumatate.Le mai lasam la cald pana ce aluatul dospit umple formele,apoi le bagam la cuptorul incins la 180 grade.Intre timp facem un sirop din 1parte zahar,2parti apa(ex:1kg zahar-2l apa),il aromam cu vanilie,rom si razatura,apoi,reci,scufundam savarinele in siropul caldut si le asezam pe-o tava cam 15min sa se patrunda bine de sirop.Ungem partea de sus a savarinei cu dulceata(gem),taiem capac pe jumatate si umplem deschizatura cu frisca.
Nu e deloc greu de facut,mai mult e de scris si explicat in amanunt.Incercati-le.


www.gatestesanatos.webs.com

www.blogulluiaurel45.blogspot.com

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alina86 spune:

Cam cate savarine ies din toata compozitia?/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina86 spune:

scuze mi-a scapat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

mirela mi-a lasat gura apa ,tot din culisele cofetariei nu? sa mai postezi prajituri bune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

Mirelus unde esti bree!

Mergi la inceput