Licurici de Ianuarie-Februarie 2009 (41)

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ciufik spune:

hielo

beyyy ce dor mi-e fost de voi.

dupa prima sapt la job pot sa va zic ca m-am odihnit .
trezirea la 6 juma - la 7 juma decolat catre "day-care" - 9 juma maxim la serv - 4 maxim la puradel - 6 juma veenim spre casa - 8 somn bebe - 1o somn io si tot asa .

andrei e f bine, ii place la bunici+ ana, mananca bine, cu toate ca nu a luat decat 20 gr intr-o luna , adica la 7 luni (cantarit azi) avea 7,140gr.

Motivele ar fi:
-mananca noaptea prea mult tzatzi: (are si 3 treziri, la 12, 3 si 6) => scoatem mesele de noapte, bagam apa data de tati cu bibe, timp in care mami doarme .

- mananca prea des, tb sa asteptam 3,5 -4h pana la urmat masa (cum bine zicea Alina ) ca sa isi inlocuiasca complet mesele.

Si as mai zice eu din cauza ca am renuntat la cereale de 2 sapt, ca il constipau f tare si pt ca am introdus branza si carnea doar de 1 sapt.
Vom introduce pe langa carne si branza, de sapt asta si iaurt si cereale de ovaz/porumb si vom avea 3 mese clare fara lapte si lapte tzatzi dim si dupa cereale si inainte de somn LP. Dupa 2 sapt mergem iar la evaluare.
Cu toate astea nu ma stresez.

Ledi - sanatate lui Davidutz.
Aalina - sper ca ai scapat de stres. Succes cu D!
Alina - fix ce ai scris tu mi-a zis mie pediatra, asa ca pune mana odata si da la medicina, ca ai tu un feeling. Ce ti-a zis Oxigen despre amnio- la Medlife am trait si eu, anul trecut pe 14 aug, cu diferenta ca nu m-a durut decat f putin cand m-a intepat pt anestezie. Mie mi-a introdus acul ala fioros de 2 ori, ca prima proba s-a contaminat, dar e ok, nu e asa scarry. Succes finutzei tale si dc vrea sa ii pov ma poate suna, ca stiu ce e in sufletul ei.
IrinaC - eu de 1 sapt fac baie impreuna cu puradelu' pe un covor coloar anti-derapant de care e fascinat si cu vreo 4 jjucarii de baie (balena, meduza, peste, caracatita) si e f incantat. Deja, de cate ori intram in baie sa-l spal in chiuveta la fund, da din picoare si se uita in cada, ca () crede ca face baie . lasa-l fara baie cateva zile, pana ii trece frica, spala-l in chiuveta.
Cristi - am citit prin ce emotii ati trecut, ma bucur ca sunteti ok. Dc eram acasa si citeam din timp poate ne vedeam, ca stau f aproape de budimex.
Miere - pe unde esti?
alinuk - ce poze frumoase de la casuta.
Nati - gata concediul?
Crisspy - s-a dat soacra pe brazda?

mai citesc si revin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

sal'tare
vad ca vb mult despre diversificare

Andu papa, nu am a ma plange... aprx 120ml fructe si aprx 120ml legume/zi
...peste vreo doua sapt, la 7 luni juma..(noi am inceput diversif la 6 luni si o saptamana) o sa incepem si cu carnitza..curcan si vita... apoi mai vedem

deocamdata savuram:
http://www.flickr.com/photos/13087113@N06/3754974036/

yamyam

Alinuk
mamik de Andu mik si Teo voinik

nasterea - ca un cadou
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">botez bb Andu
www.flickr.com/photos/13087113@N06/" target="_blank"> franturi de viata
....................................................
Nimic nu-i intamplator!
...................................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

IRINA.C, fetelor, lamuriti-ma si pe mine:

La varsta de 7 luni, cat are Daria, intervalul dintre mese ar trebui sa fie de minimum 2 ore? Si numarul de mese, ar trebui sa fie de maximum 5? Ca la noi, tot laptele e pe primul plan... Adica, la 9 dimineata, mananca 130 - 150 de ml de lapte. La 10 - 11, fructe pasate. La 12, 100 de ml de lapte, dupa care se culca. Doarme 2 - 3 ore. Cand se trezeste, mananca supa, cereale sau cereale cu fructe. Sa zic pe la 15, asa. Pe la 17, cel tarziu, cere lapte. Cam 120 - 140 de ml. Pe la 19, mai adoarme o ora, poate o ora si jumatate. Cand se trezeste, mai mananca fructe. Se culca pe la 23, acum, cand baga iar cam 120 - 140 de lapte.

E bine, e rau?

Fara lapte, face un scandal...

Ou si carne inca nu i-am dat. Nu stiu de care oua, nu stiu de care carne. Mai ales ca e "spinoasa" problema carnii, la noi.

Daca toate sunt tratate cu hormoni, e bine sa iau din comert?

Branza nici eu nu i-am mai dat de mult. De ce nu e buna din lapte praf? Din lapte de Napolact sa fac?

Azi plecam inapoi la Cluj.

Ledi, imi pare rau sa aud ca micutul David e bolnavior. Ai grija de el si de tine!

Daria Nandini

http://b1.lilypie.com/KfqTp2.png

Am adus pe lume o minune!

Lucrusoare de daruit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ciufik spune:

Selene, cica ar tb sa bea 500 ml lapte/zi,sa aiba 5 mese si distanta dintre mese sa fie de 3.5h-4h, 3 mese sa fie inlocuite complet. asa scrie la carte, de la pediatra citire.

aaa, noua ne ies cei 4 dinti de sus, ii asteptam cu interes .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stellutza spune:

Dragi mamici de pitici,
probabil nu ma mai tineti minte, am fost cu voi in odisee, am intrat periodic si am scris pana am nascut. In clubul scutecelor am intrat doar odata iar asta din cauza mai multor factori, bebe, munca la domiciliu, calculator stricat, net prost etc.
Imi doream de mult sa impartasesc cu voi evolutia puiutului meu iar acum am ocazia.
De la nastere(17 februarie), 2 luni am fost in pragul nebuniei, bebe nu vroia san, ma mulgeam non stop, laptele a devenit in scurt timp insuficient asa ca laptele praf a devenit principalul aliment.
Colici ne-au masacrat din prima saptamana pana la 3 luni, bebe dormea in reprize de o ora iar eu nu ma odihneam niciodata. Noaptea era zi si viceversa. Adormea de la 3 saptamni numai la 9 -10 dimineata iar noapte eu eram nebuna care se plimba prin cartier cu caruciorul, era singurul lucru care o oprea din urlete.
Maya nu a fost niciodata un bebe clasic, care sa doarma aproape tot timpul.
Usor usor, am ajuns la 3 luni la un program rezonabil, respectiv se culca pe la 3-4 si dormea bustean pana pe la 12-1, timp in care papa in somn pentru ca se agita... astfel mi-am recapatat oarecum orele de somn.
Tind sa cred ca in perioada de groaza am pierdut foarte multi neuroni pentru ca m-a coplesit deprimarea si am ajuns intr-o zi sa uit tot. Imi scriam cand i-am dat sa pape ca uitam!
La 4 luni am inceput diversificarea din propria initiativa.
Am consultat 6 dr. pediatri cu 6 pareri total diferite, am citit o carca de scheme de diversificare facute de dr si astfel am realizat ca sunt diferite intre ele toate, asa ca am cules lucrurile comune si le-am pus in practica.
Am inceput cu sucul de fructe pe care l-a refuzat, apoi dupa 2 zile am introdus cerealele, fulgi de orez simpli, in scurt timp la fiecare bibe, apoi dupa 3 zile masa de fructe , respectiv intre 2 mese de bibe juma de fruct dat prin razatoare iar apoi ..... Evrika am facut cel mai tare lucru posibil pentru mine: AM PLECAT LA MARE !!! 4 ZILE
Am fost 6 familii, toate cu bebe , 9 luni 11 luni etc , Maya cel mai pitic bebe.
Plecand dimineata a cam plans pentru ca nu a putut sa doarma dupa cum dorea, am ajuns acolo si toti copii au intrat in piscina, inclusiv Maya care a savurat pe deplin momentul, a fost foarte vesela, ii plac copii si am descoperit ca se simte foarte bine cand este inconjurata de multa lume.
Apoi logic i-sa facut foame, a papat pentru prima oara piure de legume( cumparat la borcanel), a facut minuni faptul ca ii vedea si pe ceilalti papand, plus ca din cauza efortului din apa a papat foarte bine, pe la ora 2 am intrat in camera unde era racoare, aerul conditionat era setat la o temperatura permanent, dus si apoi somn de voie din propria intiativa... iar in 4 zile am ajuns la un program de invidiat, program care l-a respectat si la intoarcerea acasa.
La 6 dimineata se trezeste si papa bibe + cereale , doarme inapoi dupa, 10-11 se trezeste si papa un castronel de piure de fructe, se joaca pana la 12 jumate , 1 iar apoi papa pranzul, supa si piure de legume facute de mami cu multa dragoste sau daca nu vrea supa, papa si putin lapte iar apoi imediat somnic, ne mai trezim ne mai jucam putin iar apoi iar somn iar pe la 4-5 mancam iaurtel sau branzica calcica cu putin fruct, ne jucam in voie apoi, ne si plimbam daca ne permite vremea( nu suporta caldura)papam pe la 8-9 laptic iar daca a fost o zi calduroasa iesim in parc pe la 9-10.
Venim acasa la 11- 11:30, direct baita juma de ora, ca sa avem timp sa roadem toate jucariile de baie, apoi masaj cateva minute iar la 12 -12 jumate dormim bustean fara oprire pana dimineata la 6 cand o luam de la cap.
M-am chinuit indelung acasa sa ii fac un program dar nu am reusit nici cum, practic faptul ca am plecat la mare si am reusit acest lucru a fost un dar Dumnezeiesc din punctul meu de vedere.
Cu schema mea de diversificare nu am avut nici o problema, practic am respectat alimentele indicate,de vreo 2 zile avem ceva probleme cu constipatia insa este din cauza faptului ca nu mai bea asa mult ceiut rece ziua, nu am introdus in alimentatie nimic alergic, dr la care am ramas mi-a dat unda verde.
Probabil ca daca papa san incepeam mai tarziu, dar sanul s-a terminat pe la 2 luni.
O alta reusita din partea mea este ca de la nastere am reusit sa o obijnuiesc pe Maya cu o temperatura recomandata de medic, 22-23 grade, si toata iarna a dormit in body cu maneca surta, fara caciula, imbracata subtire si cand era racoare, in casa aer conditionat non stop la 22 grade , iar acum fara aer nu sta, plange daca este cald si se simte foarte bine la racoare.
In parc, mamicile, vazand ca sunt destul de tanara, imi atrageau atentia ca totusi copilul era mult prea sumar imbracat si ca o sa se imbonlaveasca dar nu am avut niciodata probleme, nu a facut niciodata febra, nu a racit niciodata, nu am avut pana acum probleme cu exceptia unei rinite pe care a facut-o acum 2 luni si pe care am trat-o cu Zyrtec si a fost ok in 2 zile.
Usurel am ajuns azi la 5 luni si o saptamana si a devenit bebe model, plange doar cand ii este foame sau somn, merge in weekend la bunici, se joaca foarte mult, este un copil foarte vesel ...
Ma bucur foarte mult ca am reusit in cele din urma sa povestesc evolutia puiului meu si acum ca ne pregatim sa plecam la bunici, va lasam si va pupam dulce dulce, asta nu inainte de a va ura tot binele si toata sanatatea din lume pentru voi si piticii vostri!!!

Stella, mami de Maya Maria-Ayeneea
Poze http://picasaweb.google.ro/StellutzaPopescu/MayaMariaAyeneea?authkey=Gv1sRgCJj1gLGzstWUzQE&feat=directlink#5310072044448912994
Povestea nasterii http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134322

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisa79 spune:

bravo Maya,bine ai revenit Stellutza
chiar nimeni nu a vazut filmuletul u noi de pe email???

29 ianuarie 2009 a venit pe lume ciufulita Ana Teodora!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Anca trimis pm
Dark multumesc multAm vrut sa zic mai de mult da stii tu cum se duc neuronii mei
Bebelusi, dark si al meu la fel cu masa de noapte. Azi noapte la 2 filozofam si ma gandeam ca nu am nici o sansa sa ii scot masa aia ca el bea 180ml. Practic e la pranz bursucul
Si mai incerc si eu sa o aman mai inspre dimineata cu o suzeta ceva si baraie ca bormasina (ca nu plange).
Asta e. Deci noi ne laudam cu mese la 4-5 ore da bune cu 180ml de fiecare data. Practic 5 mese pe zi (cu tot cu lunch-ul din miezul noptii).
Si o gustare de cereale solide pe la 10 la care inca incearca sa isi dea seama cum se inghite
O sa incerc si eu azi si cu o fructa ceva poate se misca lumbuta ceea mai natural
IrinaC noi ne jucam in cada cu jucariile (de fapt eu ii fac inca in cadita da nu stiu cat sunt de mari ale voastre). Si il tin in fundulet acolo. daca s-a speriat incearca sa il iei incetisor. Pupici la Andrei nazdravan, ca vaz ca aveti o viata palplitanta
Cristi, da noi eram. Multmumim. Eu sunt f fericita ca am 2 baieti. De fapt nu prea am avut pretentii tura 2. Sanatosi sa fie si sa ma vezi ce boieroaica o sa fiu cand oi avea baietii mari
Alina, sa stii ca si eu tot fac comparatii intre baieti si tot mi se pare ca pisoiul e mai in urma Alt dezavantaj a celui de-al doilea Las ca se fac ei mari.
Da acuma o inteleg pe prietena mea care avea fetita cu o lun amai mica si se stresa ca fata ei nu facea mai nimic din ce facea motanul meu. Acusi bag seama ca era cam precoce.
Si apropo de diversificare, chiar imi amintea prietena mea cum ii dadeam motanului iaurt cu ficatel, ca nu vroia ficatul altfel
Lisa eu nu am apucat sa ma uit, da promit ca o fac. Ai o dulcica mica.
Selene vroiam sa raspund si la celalalt subiect, un fost sef de al meu de aici nu a dat carne si produse de carne copiilor deloc si din cate stiu erau ok. Nu mai zic ca am fost invitati de el la un rest de profil si am ramas masca ce bunatati si mie mi-a fost frica sa nu raman flamanda
Oricum eu zic sa cauti organice pt Daria. E de speriat cu hormonii astia.
Miere, ma nervezi ca nu te prind deloc deloc.
Fugim pe afara ca ne topim de cald.

Numai bine tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliacris spune:

Wow, Lisa, tu ai o innotatoare in devenire acolo, ce viteza baga. M-am uitat impreuna cu Carla si ea s-a apucat de povestit, bag sama ca i-a placut si ei. cand te intorci in State o bagi direct in cada...

Poze

Iulia si bebe Carla Maria (4 martie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisa79 spune:

Irina multumes pt ajutor

29 ianuarie 2009 a venit pe lume ciufulita Ana Teodora!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina1976 spune:

Seara buna,

Anca, da este vorba de sora lui Geo, Maria care este si fina mea . Speram sa fie bine luni la amnio. Pana una alta maine vine Geo!!! Uraaaa. De abia astept sa ne vedem cu ei.

Ledi, offf, saracutul David. Se dea DD sa treaca repede-repede. O sa vezi ca recupereaza pierderea in greutate si o sa inceapa cat de curand sa arate bine si la fatza. O sa-i treaca. Te pup dulce de ziua ta si LA MULTI ANI!!!!

Ciufik, saru'mana ...da sa stii ca e vorba de experienta. Stii ce mult a contat ca am mai trecut o data prin asta!! La primul bebe eram aeriana si panicoasa rau . Diversificarea mi s-a parut atunci cel mai greu lucru din lume...poate si pt ca eram tratata zilnic cu refuzuri de nu mai stiam daca sunt eu nebuna ca nu stiu ce sa-i dau copilului. Acu' e parfum

Daiopri, asa o fi o regula ca primii sunt mai precoce?! ...Mie asa mi-a zis nasa mea (vorbind pe acelasi subiect) ca e posibil ca la al doilea copil sa fie mai dezvoltate alte lucruri care nu au fost la primul in detrimentul altora...si ca oricum fiecare are ritmul lui si basta. Eu m-am decis sa nu mai fac comparatii ca nu e bine. Le iubesc pe amandoua la nebunie asa cum sunt ele, diferite. Tocmai asta imi si place

Cuscraaaaa, zi lui ginere-miu mai subtire cu halitu' sa nu faca burta!

SABINA-MARIA (29 decembrie 2008)
ANA-ISABELA (9 octombrie 2006)
Mami de printesa ANA
Mami de printesa SABINA

Mergi la inceput