nou nascuti crescuti cu lapte formula (2)
Raspunsuri - Pagina 5
alra spune:
mi se pare dubios faptul ca ai deschis foarte multe subiecte "de scandal".
la intrebarea referitor la formula ti-am raspuns cat se poate de elegant pe la inceputul subiectului asta si referitor la alaptat ti-am raspuns - la fel de elegant as zice eu
edit: in rest imi rezerv dreptul sa cred ce vreau.
ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania
Liliana82 spune:
blackgirl0 . Poti sa mori de curiozitate. si sa consideri ce vrei. Am zis clar ca nu vreau sa intru in detalii despre asta caci numi face nici o placere sami reamintesc toate prin cate am trecut doar ca sa ai tu curiozitatea satisfacuta.
Subiectul era deschis pentru forumule de lapte indicate nou nascutilor deci nu o discutie pentru analizarea deciziei mele.
Eu sunt una dintre membrele forumului care refuz sa devin frustrata datorita acestui aspect.
Asa ca daca nu o sa pot sa alaptez corect macar sunt ferm convinsa ca o sa mi hranesc copilul corect.
blackgirl0 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Liliana82 blackgirl0 . Poti sa mori de curiozitate. si sa consideri ce vrei. Am zis clar ca nu vreau sa intru in detalii despre asta caci numi face nici o placere sami reamintesc toate prin cate am trecut doar ca sa ai tu curiozitatea satisfacuta. Subiectul era deschis pentru forumule de lapte indicate nou nascutilor deci nu o discutie pentru analizarea deciziei mele. Eu sunt una dintre membrele forumului care refuz sa devin frustrata datorita acestui aspect. Asa ca daca nu o sa pot sa alaptez corect macar sunt ferm convinsa ca o sa mi hranesc copilul corect. |
Nu mor, fata, de curiozitate! Poti sa traiesti si sa-ti cresti copilul cum vrei tu! Insa deranjeaza tonul tau atot-stiutor/atotcunoscator, faptul ca te bagi in toate! Nici nu ai nascut, dar dai sfaturi legate de cresterea copilului (vezi alte topicuri). Deja esti peste tot! Devine pur si simplu obositor! Si macar de-ai da sfaturi ok....
Liliana82 spune:
mda anca recunosc am spus asta. cu ceva timp in urma... si asta pentru ca nu mie usor sa spun si sa intru in detalii despre acel subiect.
iar daca am o oarecare revolta asupra presiunilor cu alaptarea a fost pentru faptul ca inainte de acel subiect am avut exact acest tip de discutie in care am regretat foarte mult faptul ca am spus despre aceasta problma.
Si zau mie mie mai usor sa spun ca nu vreau sa fac ceva decat sa spun ca nu pot.
Acum iar incep sa regret ca am spus despre problema mea si poate m-as simtit mult mai bine aparand cu stoicism FREE WILL
Liliana82 spune:
citat din mesajul lui blackgirl0 Nu mor, fata, de curiozitate! Poti sa traiesti si sa-ti cresti copilul cum vrei tu! Insa deranjeaza tonul tau atot-stiutor/atotcunoscator, faptul ca te bagi in toate! Nici nu ai nascut, dar dai sfaturi legate de cresterea copilului (vezi alte topicuri). Deja esti peste tot! Devine pur si simplu obositor! Si macar de-ai da sfaturi ok.... |
Cred ca ar trebui sa vorbesti doar in nume personal .Asta este poate ca sunt "samanta de scandal" si din pacate va trebui sa v-a obisnuiti cu mine caci am de gand sa petrec mult timp de acum inainte pe acest forum.
papanash spune:
Dupa parerea mea, intrebarea din titlu se adreseaza numai mamicilor care si-au /isi hranesc copilul cu formula, asa ca raspund la subiect.
Baiatul meu a fost hranit exclusiv cu Humana.Este un baiat foarte sanatos,pana acum n-a racit decat de 2 ori, o singura data i-am dat antibiotic fiindca nu ceda deloc febra si medicul a zis ca e cazul de antibiotic. Este destept, precoc, frumos ( cra-cra-cra )descurcaret.
Mi se pare un mit fals acela ca numai hranit la san copilul se dezvolta armonios, sanatos, are imunitate crescuta etc. Si am citit destule pe acest forum cat sa nu-l cred ( mitul ).
Asa ca, draga Liliana, iti urez sa ai parte de un copil mancacios si sanatos, iar tie multa sanatate si capul sus, ai parte de cea mai frumoasa perioada din viata ta, aceea cand esti -pentru totdeauna de-acum incolo- MAMA.
............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )
www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi-poze
Ghighi- filme
Liliana82 spune:
Papanas multumesc pentru sugestie. Ma bucur ca ai un bebe sanatos frumos si inteligent .
Am auzit ca Nan provoaca contipatie . Cum are "scaunele" bebelusul de la Humana?
papanash spune:
citat din mesajul lui Liliana82 Papanas multumesc pentru sugestie. Ma bucur ca ai un bebe sanatos frumos si inteligent . Am auzit ca Nan provoaca contipatie . Cum are "scaunele" bebelusul de la Humana? |
nu a fost niciodata constipat. Am o prietena care foloseste Nan pt copil si tot asa, are probleme mari cu constipatia. Nu stiu daca de la lapte sau e altceva. Eu am folosit exclusiv apa plata dorna, poate si asta sa fie mai buna decat altele, atentie, in nici un caz fiarta si racita,apa plata nu se fierbe.
eu o folosesc acum la temperatura camerei. Cat era mic si era iarna o incalzeam putin, dar el o prefera neincalzita.
............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )
www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi-poze
Ghighi- filme
conchita spune:
citat din mesajul lui papanash Mi se pare un mit fals acela ca numai hranit la san copilul se dezvolta armonios, sanatos, are imunitate crescuta etc. Si am citit destule pe acest forum cat sa nu-l cred ( mitul ). |
laptele matern are anticorpi, laptele praf nu are anticorpi. deci mitul nu e fals, caci nu e mit, e realitate cat se poate de reala.
roxy spune:
incerc si eu un raspuns.Am doi copii, pe primul l-am crescut cu lapte praf la recomandarea medicului ca e prea mic si se oboseste la supt si sa-i dau biberonul, ca asa stiu exact cat mananca.Asa am facut, probleme de sanatate nu am avut cu el, dar s-a ingrasat foarte tare , iar mai devreme de 3 ore nu poti sa-i dai alt lapte, trebuie sa respecti aceasta distanta intre mese indiferent ca el plange de foame sau nu.Asta ar fi un minus la hranitul cu lapte praf, pe cand la al doilea copil, am alptat si inca alaptez cu toate ca are aproape 2 ani luna viitaore si nu mi-e rusine ca o fac , el mananca si mancare normala deci nici o problema.Marele avantaj a fost acela ca puteam sa-i dau cat si cand dorea, fara ore impuse si fara cantitate masurata, fara fiert biberoane si sterilizari, fara constipatii sau diarii si fara colici.Laptele matern pot spune deschis se adapteaza exact cerintelor si nevoilor copilului propriu.Stiu din spital ca o mama avea un bebel nascut prematur, nu prea avea lapte dar doctorul i-a interzis sa-l dea altei mame din salon sa-l alpteze , cu toate ca respectiva avea lapte pentru tot salonul:explicatia a fost ca laptele pentru copil la termen si normal dezvoltat este mult mai gras decat cel facut de mama unui copil prematur, si i-am termina stomacul si asa nedezvoltat.De aceea laptele praf da atatea batai de cap copiilor si nu este tolerat decat in mica masura, dar daca este folosit ca altfel nu se poate asta e, dar sa alegi sa-i dai lapte praf pentru ca nu vrei sa-i dai de al tau atunci e pacat.
Laptele de mama vine intai de sete, in loc de apa, si astampara setea copilului, apoi pe masura ce suge el devine mai gros si mai consistent pentru foame.Plus ca se livreaza mereu proaspat, incalzit si pe masura dorintei, nu mai spun de gust ca e super, nici un lapte praf nu il poate egala.
Anticorpii iar ii gasesti in laptele de mama, si nu mai spun ca am racit rau de tot , iar bebe alaptat fiind iar eu cu nasu in batista nici nu a stranutata, dapoi sa aba ceva.Asta a fost si ce m-a oprit sa-i iau distractia asta.Pentru ca acum este o distractie pentru noi, nu mai ia de foame, ca bea lapte de comert, fara probleme, dar alintul asta face tot timpul petrecut alaptand.
Multa sanatate tie si la copilas indiferent cum il vei hrani.
roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000)
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=366&page=1
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy