elvetia
Buna,
Mie nu-mi place sa merg in excursii organizate ,de aceea as vrea niste informatii despre Elvetia.Am studiat traseele de circuit oferite de agentiile de turism si as urma un traseu similar ,dar individual.Inca nu m-am decis daca sa zbor pina undeva si sa inchiriez masina,de aceea as vrea sa culeg intii niste date din experienta altora.Am auzit ca-s foarte scumpe parcarile?Inca n-am idee daca sa fac rezervari,pentru ca nu stiu inca sa fixez clar cit imi trebuie pe un traseu anume.N-as parcurge distante foarte mari si as sta un pic mai mult pe unde e mai minunat.Nu stiu ce-as putea vedea mai in goana callului si unde sa insist.Daca aveti un pic de timp niste detalii ar fi perfecte!
Multumesc anticipat,
Raspunsuri
theo_2004 spune:
noi suntem indragostiti de Elvetia. Pana anul trecut mergem intr-o anumita statiune, aleasa in fiecare alta. Anul trecut insa am facut un circuit. Noi mergem in vacante impreuna cu famila surorii mele.
Anul trecut am avut traseul urmator:
- ziua 1 = Bucuresti - Viena (noi cunoastem bine Viena, am facut mereu sejururi sau popasuri de o noapte)
- ziua 2 = Viena - Basel unde am stat 4 nopti
- ziua 6 = Basel - Geneva cu popas de cateva ore in Lousanne. La Geneva am stat tot 4 nopti
- ziua 10 = Geneva - Berna, unde am petrecut 5 zile minunate.
- de la berna am plecat spre o statiune langa St Moritz si am admirat peisaje de vis.
Parcarile nu mi s-au parut mai scumpe ca in alte orase europene. De ex auzisem si eu povesti cum ca la Monte Carlo (Monaco) parcarile sunt 50 eur / ora sau ca trebuie programare (???) ca sa poti intra in oras cu masina.
Asa ... despre Elvetia (apropos noi mergem iar pe 28 iul acolo) este o tara curata (ma rog, marile orase resimt aglomerarea turistica) si plina de flori iar berna este orasul statuilor (nu am vazut nicaieri atatea statui ca in Berna. P e 1 august este ziua lor nationala si petrec ff frumos. Noi am avut rezervari din tara pt fiecare locatie, am stabilit traseul si in functie de cazari (de ex era mai usor sa mergem Basel - Berna - Geneva - St Moritz dar cazarea la Geneva am gasit-o cu 35% mai ieftin doar intr-o anumita perioada si am schimbat ordinea oraselor atunci).
Drum bun si asteptam impresii!
mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"
dulcetica spune:
Pe 30 iulie incep festivitatile pentru ziua Genevei.
http://www.fetes-de-geneve.ch/
Noi am vrut initial sa mergem un weekend la GEneva sa prindem un concert,insa mi s-a parut prea mult 1100E si de asta ne-am decis sa plecam individual.Deocamdata string informatii.
musetto spune:
Legat de traseu, depinde mult de preferintele fiecaruia si de timpul avut la dispozitie. De ex, noi ne amintim cu mare placere de viata la tara :) din Boltigen, de zona Interlaken si de www.raileurope.com/europe-travel-guide/switzerland/interlaken/sightseeing-and-tours/jungfraujoch/index.html" target="_blank">urcatul cu trenuletul pana pe Jungfraujoch. Dar e drept ca ne-au placut si orasele, in special Lausanne.
Noi am preferat sa folosim trenul in loc de masina si am luat abonamente interrail. A fost extrem de convenabil (si mai ales confortabil), n-am avut batai de cap cu condusul, directiile, parcatul etc. Am folosit timpul respectiv ca sa ne odihnim intre doua orase, sa mancam, sa rememoram ce am vazut, sa organizam urmatoarea zi sau pur si simplu sa cascam ochii pe geam (-urile f. curate ) la privelistea de afara.
A, as mai sugera, daca e timp, o excursie de jumatate de zi pana in Liechtenstein. Valea Rhinului vazuta din Triesen (?) e superba...
Calatorie placuta!
theo_2004 spune:
da, am vizitat si noi Vaduz-ul, capitala Liecht...
e adevarat ca nu poti face toata elvetia intr-un concediu, sau noi n-am putut fiind si cu piticul langa noi. anul viitor vrem Interlaken si / sau Lugano http://www.lugano-tourism.ch/en/32/tourist_information.aspx
mami de theo
sunnyday07 spune:
Subscriu la cele spuse de Musetto - trenul mi se pare o alegere foarte buna. Eu am stat la un hotel in Berna si am vizitat toata Elvetia cu trenul. Am avut un fel de abonament pe o saptamana (l-am cumparat din RO) si cu acel abonament am avut reduceri si la instalatiile de urcat pe cablu si pe la niste muzee. Una peste alta zic ca si-a meritat banii.
danat spune:
As mentiona si Luzern pe lista, macar ca oprire pt cateva ore. E un orasel pitoresc si boem.
Subscriu la zona Interlaken si daca reusiti sa urcati pe Jungfrau ar fi formidabil. Noi nu am avut timp si ne pare rau si acum.
A! inca un tipp: daca puteti, iesiti de pe autostrada mai ales in zonele pitoresti, noi am facut un drum pe linga lacul Thun pe strada nationala (care e oricum perfecta) dar a fost atit de bine, pt ca altfel am fi pierdut din mirajul locurilor, e atit de frumos, de ti se taie rasuflarea!
Uite un link, cu niste exemple, daca vrei, gasesti aici Luzern, Interlaken, Thun si Zurich:
http://community.webshots.com/user/tudorii
Dana mama lu' Radu Stefan
Hobby
www.youtube.com/watch?v=l9lq8oaK5Mw" target="_blank">
"If you wanna make the world a better place,
Take a look at yourself and make a Change"
"Man in the Mirror" - Michael Jackson
dulcetica spune:
Aparent e comod cu trenul,insa ni se pare ca pierzi din posibilitatea de a opri pe unde-ti place pe moment.Si din gara sa ajungi la obiective iar e complicat ,bagaje,plus ca trebuie sa-ti pliezi programul dupa mersul trenurilor.Avantaje sint evidente ,dar si dezavantaje.
theo_2004 spune:
legat de iesitul de pe autostrada si mers pe soselele nationale: eu am fost impresionata ca aproape toate indicatoarele cu denumirea localitatilor aveau ghiveci maaaare cu muscate curgatoare rosii, majoritatea. superbe peisaje. cred ca am facut 100 de poze din masina in mers peisajelor! superb!
mami de theo
pisix spune:
Cea mai frumoasa zona in care am fost vreodata : Muntele Titlis
http://www.titlis.ch/journey.php?
Schimbi vreo 3 telecabine pana sus (si costa ceva) dar merita cu varf si indesat.
Ajungi deasupra norilor