Mamici de zmeurici de iulie-august (74)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mushil spune:

Citat:
citat din mesajul lui alinutza78

mushil din cate stiu concediul de maternitate are 126 de zile si se poate acorda pre si post natal. Pentru dreptul la indemnizatie de crestere a copilului sunt obligatoriu 42 de zile postnatal.

revin...

Alinutza s38 viitoare mamica de strumf baietel Eric Alexandru

Data cezarienei 5 august 2009

OK.
Asta inseamna ca pot spune dr meu de familie sa imi deschida doar dosar pentru concediu de lauzie imediat ce nasc si nu e nevoie si de cel de maternitate. Ca nu-l vreau si nici nu am nevoie.

38s 4z cu Darius Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pooh spune:

Motana,eu nu-l trezesc noaptea sa pape,macar asa apuc si eu sa ma odihnesc si sa dorm,doamne,ce bine e!Ziua imi doarme destul de putin,cred ca noaptea recupereaza bb...si imi convine He-he,si mie mi-ar fi greu sa alaptez in public,eu nu pot alapta doar intinsa pe pat...asa a fost si cu TimeaPooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Neli_ra spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mushil

Fetele,

Stiti cumva daca pot lua doar concediul de lauzie , ca nu am luat pe cel de maternitate si e cam tarziu la 38 saptamani si nici nu vreau sa-l iau.
Il pot lua direct pe cel de lauzie de 60 de zile si apoi sa-mi intre imediat dupa astea 60 de alocatia?
Sau tre sa iau obligatoriu cele 126 de zile?

38s 4z cu Darius Matei

Salutare,
Legea spune ca este obligatoriu sa faci 126 zile de concediu prenatal + concediu lehuzie(sau postnatal)daca vrei sa intri in concediu de ingrijire copil,acela de 2 ani,concediu pe care il poti lua doar daca ai realizat venituri impozabile in ultimele 12 luni consecutive inainte de nasterea copilului .Cele 126 de zile le poti imparti astfel: ori jumate/jumate sau aproximativ ori in functie de cum alegi si iti calculeaza medicul de familie sau ginecologul tau(cel care iti da certificatul de concediu medical ),dar , e obligatoriu sa le faci pe toate 126(inainte+dupa) si mai e obligatoriu sa faci minim 42 de zile dupa nastere indiferent de cate zile ai facut inainte de nastere.Cu alte cuvinte,chiar daca nu vrei sa faci zile de prenatal inainte sau faci mai putine,in concediul postnatal (sau de lehuzie)trebuie sa faci completarea de zile pana la 126 ,pt ca trebuie toate facute. Nu te-am bulversat mai rau?Adica,nu stiu daca am explicat bine , dar daca inca ai neintelegeri, voi cauta o cale mai simpla de a explica.
Te-am pupat, sa va fie bine tie si lui bb !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mushil spune:

Citat:
citat din mesajul lui Neli_ra

Citat:

Fetele,

Stiti cumva daca pot lua doar concediul de lauzie , ca nu am luat pe cel de maternitate si e cam tarziu la 38 saptamani si nici nu vreau sa-l iau.
Il pot lua direct pe cel de lauzie de 60 de zile si apoi sa-mi intre imediat dupa astea 60 de alocatia?

38s 4z cu Darius Matei

Salutare,
Legea spune ca este obligatoriu sa faci 126 zile de concediu prenatal + concediu lehuzie(sau postnatal)daca vrei sa intri in concediu de ingrijire copil,acela de 2 ani,concediu pe care il poti lua doar daca ai realizat venituri impozabile in ultimele 12 luni consecutive inainte de nasterea copilului .Cele 126 de zile le poti imparti astfel: ori jumate/jumate sau aproximativ ori in functie de cum alegi si iti calculeaza medicul de familie sau ginecologul tau(cel care iti da certificatul de concediu medical ),dar , e obligatoriu sa le faci pe toate 126(inainte+dupa) si mai e obligatoriu sa faci minim 42 de zile dupa nastere indiferent de cate zile ai facut inainte de nastere.Cu alte cuvinte,chiar daca nu vrei sa faci zile de prenatal inainte sau faci mai putine,in concediul postnatal (sau de lehuzie)trebuie sa faci completarea de zile pana la 126 ,pt ca trebuie toate facute. Nu te-am bulversat mai rau?Adica,nu stiu daca am explicat bine , dar daca inca ai neintelegeri, voi cauta o cale mai simpla de a explica.

Nasol,

Si banii cand ii primesc dupa cele 126 zile?
Stii cumva unde as putea intreba ?

38s 4z cu Darius Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Seara buna,mamicile de zmeurici!

Felicitari,Jojo!Bine ai venit LarisA!Sa ai o viata lunga si frumoasa si sa fii sanatoasa!

La multi ani,fetita de CRIXIA!

Pogos!!!

Elenada,sunt minunati piticii si cred ca toata familia e topita dupa ei,vor fi mereu in centrul atentiei .Sa va traiasca si sa creasca mari si sanatosi!

Moniland,esti mortala cu oferta de rac.Mai era o oferta dar era mai scrisa printre rinduri .

Patricia,ne dai emotii,stai citi poti de linistita,eventual o iei pe Rebecca pe linga tine in pat si faceti activitati mai statice,gen pictura,insirat margele,mai un colorat,mai o poveste .Fiica-mea e mai mare,de jucat se joaca in curte dar tot o duc la diverse activitati extra-scoala,plus teme,cu inca un copil e mereu viata plina.Si sotul meu vine tirziu,pe la 18.30-19.

Alinuta,felicitari pt ziua de ieri .Ati petrecut ?Noi sarbatorim simbeta si deja sotul cica a rezervat la un ristorant grecesc,dupa ora 18...atunci luam fata de la un party si merge cu noi.Si eu am dormit putin si prost,m-am foit si pina la somn eram gata sa merg pina la clinica la o monitorizare,am avut niste crampe...cred ca am paradit tubul digestiv cu tablete de magneziu,tablete de fier(astea-s pretentioase),in fine,am tinut regim cu banane si orez si fu ok azi.

Lucialu,bine ca ai aparut,nu retinusem ca esti in curatenie.Defapt si noi am mesterit camera lui bebe,am pus cam tot,mai mult sotul.Da,m-a sunat doctorul ieri si ma internez pe 3 august,vedem ce se intimpla pe 4,pe 5,pe 6.Voi avea 38s si 6 zile sau 39 s...sau cine stie .Da,tu ai dreptate cu cezariana,trebuie cit mai aproape de termen dar totusi bebe nu trebuie sa fie deja pe canal insa eu stabilisem prea demult,doctorul se temea ca un uter cu fibrom nu ar rezista atit,pe un uter contractat si cu probleme se lucreaza mai greu decit pe un uter relaxat,etc.Apoi si daca ajungi prea tirziu si numai e timp...am asa o amica,a refuzat termin la 39 s,a vrut musai 40 s si a ajuns la clinica dilatata 6(nu stia,nu a simtit nimic),i-au pus rapid peridurala si i-au zis ca intr-o ora naste.De dilatat s-a dilatat rapid insa bebe s-a intepenit cam sus(ea e ca mine,chiar mai mica si mai slaba iar copilul fu de 56 cm si aproape 4 kg),a impins ea citeva ore dar s-a epuizat,timp nu a mai fost si tac-pac l-au tras cu vacuum.Eu nu vreau nimic pe bebele meu,i-am instiintat pe toti .

Motana,ma bucur ca merge bine alaptatul,sper ca si la mine sa fie ok si mai usor ca data trecuta.Da,am cumparat si eu lanolina.
Chiar,o sa zic pt fetele interesate ca exista 2 preparate identice,lanolina 100%:Pure Lane de la Medela(tub de 7,5 g)si Lansinoh,recomandat de La Leche League(tub de 10 g).Am vazut poze cu Daria,e f expresiva .

mQQmooo,ce nasol,si eu am facut mastita dar am fentat-o atunci,nu am luat antibiotic desi il primisem,dupa ce am pus copilul la san,am si pompat constant cu Medela electrica si pina seara mi-a trecut febra,drept ii ca ardeau sanii ca focul dar nu am avut noduli sau alte probleme.Dar e absolut oribil:febra mare,frison,deliram deja.Ma bucur ca esti mai bine.Salutari lui Oliver dragalasul si Denisei,ai niste copii minunati.

Neli,bine ai venit la noi.Esti o luptatoare si meriti ce e mai bun pe luma .

Fetele,ma duc la dus,e o caldura groaznica...astept miine ploaia .Am mai vrut sa scriu,am uitat ce...mai vio io la tufa de zmeurici tuturor!
Miine incepe LEUL!

Alina,mami de printesa si baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza78 spune:

mushil uite prevederile in OUG 96/2003 :

art 2 lit g
"concediul postnatal obligatoriu este concediul de 42 de zile pe care salariata mama are obligatia sa il efectueze dupa nastere, in cadrul concediului pentru sarcina si lauzie cu durata totala de 126 de zile, de care beneficiaza salariatele in conditiile legii"

art 16
"Pentru protectia sanatatii lor si a copilului lor, dupa nastere, salariatele au obligatia de a efectua minimum 42 de zile de concediu postnatal, in conditiile prevazute la art. 2 lit. g) si in cadrul concediului pentru lauzie stabilit prin Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare."

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Alina

Seara buna,mamicile de zmeurici!

Felicitari,Jojo!Bine ai venit LarisA!Sa ai o viata lunga si frumoasa si sa fii sanatoasa!

La multi ani,fetita de CRIXIA!

Pogos!!!

Elenada,sunt minunati piticii si cred ca toata familia e topita dupa ei,vor fi mereu in centrul atentiei .Sa va traiasca si sa creasca mari si sanatosi!

Moniland,esti mortala cu oferta de rac.Mai era o oferta dar era mai scrisa printre rinduri .

Patricia,ne dai emotii,stai citi poti de linistita,eventual o iei pe Rebecca pe linga tine in pat si faceti activitati mai statice,gen pictura,insirat margele,mai un colorat,mai o poveste .Fiica-mea e mai mare,de jucat se joaca in curte dar tot o duc la diverse activitati extra-scoala,plus teme,cu inca un copil e mereu viata plina.Si sotul meu vine tirziu,pe la 18.30-19.

Alinuta,felicitari pt ziua de ieri .Ati petrecut ?Noi sarbatorim simbeta si deja sotul cica a rezervat la un ristorant grecesc,dupa ora 18...atunci luam fata de la un party si merge cu noi.Si eu am dormit putin si prost,m-am foit si pina la somn eram gata sa merg pina la clinica la o monitorizare,am avut niste crampe...cred ca am paradit tubul digestiv cu tablete de magneziu,tablete de fier(astea-s pretentioase),in fine,am tinut regim cu banane si orez si fu ok azi.

Lucialu,bine ca ai aparut,nu retinusem ca esti in curatenie.Defapt si noi am mesterit camera lui bebe,am pus cam tot,mai mult sotul.Da,m-a sunat doctorul ieri si ma internez pe 3 august,vedem ce se intimpla pe 4,pe 5,pe 6.Voi avea 38s si 6 zile sau 39 s...sau cine stie .Da,tu ai dreptate cu cezariana,trebuie cit mai aproape de termen dar totusi bebe nu trebuie sa fie deja pe canal insa eu stabilisem prea demult,doctorul se temea ca un uter cu fibrom nu ar rezista atit,pe un uter contractat si cu probleme se lucreaza mai greu decit pe un uter relaxat,etc.Apoi si daca ajungi prea tirziu si numai e timp...am asa o amica,a refuzat termin la 39 s,a vrut musai 40 s si a ajuns la clinica dilatata 6(nu stia,nu a simtit nimic),i-au pus rapid peridurala si i-au zis ca intr-o ora naste.De dilatat s-a dilatat rapid insa bebe s-a intepenit cam sus(ea e ca mine,chiar mai mica si mai slaba iar copilul fu de 56 cm si aproape 4 kg),a impins ea citeva ore dar s-a epuizat,timp nu a mai fost si tac-pac l-au tras cu vacuum.Eu nu vreau nimic pe bebele meu,i-am instiintat pe toti .

Motana,ma bucur ca merge bine alaptatul,sper ca si la mine sa fie ok si mai usor ca data trecuta.Da,am cumparat si eu lanolina.
Chiar,o sa zic pt fetele interesate ca exista 2 preparate identice,lanolina 100%:Pure Lane de la Medela(tub de 7,5 g)si Lansinoh,recomandat de La Leche League(tub de 10 g).Am vazut poze cu Daria,e f expresiva .

mQQmooo,ce nasol,si eu am facut mastita dar am fentat-o atunci,nu am luat antibiotic desi il primisem,dupa ce am pus copilul la san,am si pompat constant cu Medela electrica si pina seara mi-a trecut febra,drept ii ca ardeau sanii ca focul dar nu am avut noduli sau alte probleme.Dar e absolut oribil:febra mare,frison,deliram deja.Ma bucur ca esti mai bine.Salutari lui Oliver dragalasul si Denisei,ai niste copii minunati.

Neli,bine ai venit la noi.Esti o luptatoare si meriti ce e mai bun pe luma .

Fetele,ma duc la dus,e o caldura groaznica...astept miine ploaia .Am mai vrut sa scriu,am uitat ce...mai vio io la tufa de zmeurici tuturor!
Miine incepe LEUL!

Alina,mami de printesa si baby

Sar'manaaaaaaa!
Multumim pt primirea calduroasa.
Pupici fierbinti si o noapte racoroasa va dorim !
Galerie si de la noi pt cele care se pregatesc de nastere sau sunt in toi !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza78 spune:

Felicitari Jojo!!!! Larisa bine ai venit pe lume...sa fii sanatoasa, cuminte si papacioasa si sa-ti bucuri parintii toata viata...

Elenada bine ai venit acasa!!! Gemenii sunt tare scumpi..si grasuni, iar baietelul seamana cu tine Recuperare usoara si laptic mult!!!

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Neli_ra

Citat:

Fetele,

38s 4z cu Darius Matei

Salutare,

Nasol,

Si banii cand ii primesc dupa cele 126 zile?
Stii cumva unde as putea intreba ?

38s 4z cu Darius Matei

Pai, sa vezi : pentru concediul prenatal si cel de lehuzie primesti bani de la compania unde lucrezi, bani pe care compania si-i recupereaza ulterior de la stat.Dupa ce ai terminat cele 126 de zile, mergi la Asistenta Sociala de care apartii, faci dosarul pentru solicitarea concediului de ingrijire copil si apoi astepti sa ti se vireze banii,modalitatea de plata o alegi.Banii de alocatia copilului nu stiu sigur, dar cred ca vor veni odata cu indemnizatia pt ingrijirea copilului.Pt aceasta alocatie a copilului poti sa faci actele imediat dupa ce vii acasa cu copilul si esti in posesia tuturor actelor necesare(inclusiv certficatul de nastere al copilului).Legat de cat dureaza pana se vireaza banii...aici e o problema, m-am mai interesat si eu si m-am speriat, am citit la topicul "gravidute de Timisoara"(sau cam asa ceva) ca in zona respectiva a durat chiar si 5 luni pana sa se vireze banii, intra si tu acolo si citeste ca sa te lamuresti mai bine si eventual da un search pe forum pe aici sau pe google sa afli pareri despre cat dureaza in perioada asta pana se vireaza banii pt alocatia copilului si cei pt concediul de ingrijire copil pana la 2 ani(adica 2 milioane pt alocatia copilului + cei 6 milioane sau 85%din netul realizat in ultimele 12 luni consecutive-dupa alegere).Demoralizant?Imi pare rau , chiar si pt mine e, mai ales ca la noi sotul nu mai lucreaza din decembrie cand i-a expirat contractul,iar eu n-am luat salariul din mai din cauza problemelor financiare ale companiei.Dar, speram sa se revina la normal cat de curand.
V-am pupat, cerd ca fug la nani, suntem obosite!Noapte buna,somn usor,vise placute!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Naaaa ca de Adela am uitat
Haaaaaaaaaaaaaai Adelaaaa!!!Nastere usoara si BB de nota 100!!!
Jojo Felicitari!!!Recuperare usoara,laptic mult!Bine ai venit pe lume Larisa Gabriela!Sa fii iubita,sanatoasa si fericita!!!
Giova super ca sunteti mai bine cu Marco.Imi pare rau ca esti obo,nici nu ma mir...offf toate mamicile vad eu ca au probleme cu nanicul.
Coccorina iti face incalzirea BBlinacu alarme false.Hai ca asteptam,ca de fugit nu mai avem cum
Alina,eu zic si eu ce am citit...ca si la mine cine stie cum o fi,poate va fi programat tot.Pana la urma in orice poate sa fie risc sau nu neaparat.Doamne ajuta sa fie bine copiii si noi pe langa ei,ca asta conteaza de fapt si de drept.Bine ca stii o treaba
Unombun din ce citisem eu depande la cine lucrezi, faza cu pana la 100% cam depinde si de patronus daca vrea sa deie,nu cred ca e chestie obligatorie decat daca sunt legati de contractul ala pe tzara,altfel...mai benevolus.Oricum si 85% din brut e ceva,nu?
Mushil, nu mai e obligatoriu tot concediul de maternitate,dar musai alea 42 de zile dupa nastere ca sa beneficiezi de indemnizatia de crestere.Restul este un drept al tau, daca il accesezi au ba e la libera ta alegere.Cat depsre banii de CIC,eheeee e cu chintec,ca dureaza si 4 luni pana incepem sa-i primim.In stilul in care se desfasoara lucrurile acum,criza,statul nu sh de unde sa ia,sa mai taie...ma multumesc si daca ii primim atunciNu am inteles ce dosar tre sa-ti deschida medicul de fam.Stiam ca noi umblam cu dosarelu',el sau med ginecolog da doar foaia obisnuita ,ca orice foaie de conced medical cu care te duci la lucru,ca sa suspende contractul de munca si sa te treaca in maternitate(lauzie daca numai pe asta il iei).Ca la concedii medicale e procedura sau?Dosar facem pt CIC dupa conc de maternitate(prenatal+lauziesau postanatal)
Mai fetele,eu parca sunt droghi...acum sunt euforica,dupa am depresii,dupa ma sperii ca oare voi stii sa fac cum trebuie tot si o tona de alti gargauni imi trec prin cap.
Iar m-am umflat la picior,ma duc sa-l ung.NB.KISSES

"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)
my little sunshine

Mergi la inceput