**Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(102)**
Raspunsuri - Pagina 19
An@ spune:
Irinusha, vazut copii frumosi. Mi se pare ca Amelie iti seamana bine si flacaul cu taica-su...asa e?
Chiquitita, am vazut si don'soara de onoare f eleganta, cu rochita cu crinolina si buchet..e o scumpa! Laptele...de vreo 2 sapt i l-am schimbat ca imi venea mie sa vomit de la mirosul ala...acum ii dau Aptamil 1+ si in toamna incercam iar lapte de vaca (da rde data asta incecrcam de la vaca adevarata, nu de la supermarket). Mi se pare ca il bea mai bine p-asta de la Aptamil.
Didi, cred ca al tau si a mea au ramas singurii pamperciosi...Ana momentan invata papusile sa stea pe olita, ea nu o cere deloc, daca o las fara dupa ce face si se uda plange sa o schimb. Desi vorbeste vrute si nevrute, olita nu cere. Dar nu ma stresez, o sa vina si momentul sa ceara pan' se marita. Eu nici cu biberonul nu fac nici un efort sa-l scot pt ca a mea bea seara la culcare, dim pe la 5-6 si la somnul de pranz. In momentele astea cand e semiadormita, nu o vad band cu cana. Eu am renuntat la biberon la 5 ani si de atunci n-am mai baut cine stie ce lapte...mi-e frica sa nu ma mosteneasca si ea chiar are nevoie de laptele asta.
mami de Ana (22 mai 2007)
ella_74 spune:
Ana,
de la laptele de vaca pe care l-am adus de la ferma a vomat in jet toata duminica trecuta.
Cred ca trebuia sa-l diluez; era atat de bun dar se pare ca nu l-a tolerat.
In alta ordine de idei, la Piata Timpuri Noi, unde targuiesc eu de regula, e un dozator de lapte proaspat; are si sticle goale in automat; i-am intrebat pe cei de la ferma din Pantelimon daca e dozatorul lor si mi-au spus ca este al unei ferme din Tulcea car are forta financiara mai mare, ca am inteles ca e costisitor sa ai dozatoare, ca laptele trebuie transportat si depozitat la o anumita temperatura nefiind pasteurizat.
Am vazut si eu donsoara de Chiqui; era atat de tacticoasa la masa, dar alaturi shedea binisor Aventul ![]()
addinel spune:
buna la mamici si capsunici... va mai amintiti de noi? stiu ca cel putin chris si liviana se mai gandesc la noi, asa ca au reusit sa ma scoata din barlog
nici nu stiu ce sa spun mai intai despre noi... eu de o luna am renuntat la serviciu si sunt mamica si atat (ma rog, mai am o firma a mea dar acolo nu ma spetesc cu munca, cateva seri pe luna). initial am zis ca doar iulie si august stau acasa cu mariucu, dar imi place atat de mult sa stau acasa cu ea, ca daca ne descurcam financiar ma gandesc serios sa prelungim perioada asta pana toamna viitoare cand va merge la gradinita. poate o sa ziceti ca sunt nebuna, poate o sa aruncati cu rosii, dar eu de cand cu mariuca nu mai dau doi bani pe cariera si viata profesionala. nu as fi crezut acum cativa ani ca voi ajunge sa spun asa ceva, dar uite ca asta simt. job-ul e bun numai ca sa aduca bani pentru un trai decent.
mariuca e o dulceata de fata, ma inteleg extrem de bine cu ea. face si nazbatii multe, dar de-astea nevinovate si "suportabile". sunt incantata ca nu plange de-aiurea si nu face "crize". in rest... mazgalelile pe pereti si mobila, facut caca pe dupa canapele si alte asemenea prostioare se rezolva ele. vorbeste muuuult, spre disperarea lui tati si spre incantarea mea. de cateva zile a inceput sa faca la olita, ca "sunt fetita male". eu nu am stresat-o deloc cu asta, dar a tot auzit prin parc textele si a inceput singura sa ceara. la culcare insa nu renunta la "dusi" (suzeta) nici in ruptul capului, atunci "maia e bebe mic".
am citit cu nostalgie postarile despre frati/ surori. eu as putea scrie un roman despre ce inseamna sa ai pe cineva asa apropiat pe lumea asta. eu am si frate si sora si imi e tare bine asa. stiu ca orice ar fi, ei vor fi mereu neconditionat langa mine. dorinta cea mare a mamei- D-zeu s-o odihneasca, a fost intotdeauna sa ne intelegem intre noi si se pare ca a reusit sa ne insufle dragoste si sa ne apropie unii de altii. nu stiu ce m-as fi facut pe lumea asta fara ei. cu siguranta aca s fi supravietuit, dar as fi fost infinit mai trista si mai singura.
didi, m-am amuzat de sotul tau cu "io zic sa-i dam inapoi". al meu are alta vorba "ce sa facem mami, eu zic sa o pastram!" :P
m-am delectat cu multe poze de capsunei, david de alyna, ana de an@, livia a lui chiqui, bebei frumosi de alynta, bob de ella la ferma, maia de mica la sibiu... si am mai vazut, dar nu mai tin minte acum. frumusei foc toti capsuneii, tare mi-ar placea sa facem o intalnire.
pupici
kay spune:
fetelor, am si eu nevoie de un sfat... Sonia e extrem de independenta, face numai ce vrea ea... absolut nimic rau in asta pt ca ceea ce vrea ea este in proportie de 90 % ok. adica mananca cand vrea si ce vrea, se joaca atunci cand vrea si cu ce vrea, strangem cand e cazul, facem dezordine la jucarii cand vrem... noi suntem ok, ce vrea ea e cam ce vreau si eu
. numai ca nu ii place deloc la logoped. nu lucreaza nimic acolo... cand o pune pe scaun la masa incepe sa maraie de-mi zice logopeda azi ca a vazut-o numai plangand de 3 ori de cand mergem... si nu e sonia mea, ea nu plange din nimic, dar nu ii place sa ii impui ce sa faca... acasa imi lucreaza fff bine, repeta, are initiativa, facem impreuna, ne jucam cu mu-mu si cu literele, e totul ok. dar cand am ajuns acolo mai ca nu se tavaleste pe jos de plans... si azi imi spune ca nu e ok, ca nu poate sa faca ce vrea ea... mai mult, am facut o sedinta impreuna cu un alt copil si mama lui cand nu era "cuminte" l-a smucit si i-a aplicat o palma... iar cand mi-a zis logopeda ca nu pot sa o las sa planga asa am intrebat-o si ce sa fac... si s-a uitat la mine fara sa zica nimic... iar eu i-am zis ca ar fi foarte simplu sa ii dau o palma si probabil s-ar linisti, dar eu nu tolerez astfel de comportamente nici cand vad pe strada la altii, iar pe copilul meu nu o sa il bata nimeni, cu atat mai putin eu. chiar nu imi vine nici o idee ce sa fac... iar tipa e singura logopeda buna care mai e disponibila, cu chiu cu vai si disponibilitatea asta... asa ca dati si voi o parere, sunt eu prea permisiva? chiar si cand libertatea ei este ok cu ceea ce vreau eu sa o invat sa faca?
************************************************************************************
MIHAITA VREA SA NU MAI FIE DIFERIT !
oana
de
SOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
S
www.alexandruconovaru.ro , www.helpsonia.com
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."
madaiulia spune:
Am vazut poze de Livia de Chiquitita domnisoara de onoare. E o scumpa. Cand ne mai vedem si noi pe viu?
Ella cred ca Bob a avut probleme de la laptele de vaca pentru ca a baut mult dintr-o data. Desi sunt mai mari acum, cred ca e bine sa le introducem alimente noi tot oarecum treptat. Andrei era mai mic cand l-am trecut pe lapte de vaca, dar am facut-o treptat si procesul a durat mai mult de o luna.
Addinel iti pandeam blogul de ceva vreme. Asa m-au emotionat ultimele doua postari ale tale. Tare regret si eu ca nu am stat cu Andrei cei doi ani legali, sper intr-un bebe doi la care sa recuperez.
Vorbeati de "viciile" celor mici. Noi avem inca suzica, "tatilica mea" cum o alinta Andrei. La ora somnului nu-i trebuie nimic altceva, ar renunta la orice numai sa-i dam suzeta. Asa ca inca nu ne stresam sa o scoatem. La biberon am renuntat cam de o luna fara nici o problema, nici macar nu a pomenit de el dupa ce nu i l-am mai dat, ba chiar a fost super incantat ca bea acum ca "pochii mai". Si bea si mai mult lapte acum. Dar nu vrea decat lapte batut. La capitolul olita nu mai facem pipi in pampers, dar la kk inca nici un progres. De obicei fuge pe balcon si face pe acolo. Cred ca nu intelege cum e sa faca asezat, ca l-am surprins de cateva ori si facea din picioare. La somn nu mai uda pampersul, dar nici nu bea foarte multe lichide. Ba chiar sunt disperata din cauza asta, mereu stau cu sticla de apa dupa el si il rog.
Mamica de David Andrei 10 iunie 2007
addinel spune:
am pus si poze din concediu, aici: http://travel.webshots.com/album/573824455XjyCsX
edit ca nu vazusem ca a scris madaiulia: multumim ca ne citesti. de cand stau cu mariucu acasa nici nu am mai avut timp de scris, desi am "clocit" mai multe post-uri. sper sa imi revin, ca tin mult la randurile pentru maria. sincer, si eu am regretat ca am inceput serviciul, poate de-aia acum, cand s-a ivit ocazia, am profitat de ea. sper sa ne descurcam financiar asa si sa imi prelungesc "vacanta".
kay, poate logopeda nu ii "inspira" nimic sosonicai? e posibil pur si simplu sa nu fie pe aceeasi lungime de unda, de aici reactia ei. mie nu mi se pare ca esti prea permisiva, esti pur si simplu ok. stiu ca e extrem de greu, dar eu nu vad alta solutie decat sa gasesti pe altcineva care sa lucreze cu ea.
kay spune:
adinell, problema e ca NU EXISTA altcineva
... traim in romania din pacate...
************************************************************************************
oana
de
SOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
S
DidiAlex spune:
Kay, tu ti-ai raspuns singura la intrebare
.
io as merge la un altul, stim noi cum e cu pomul laudat.
Adina, bravo pt scosul capului.
Gravi, cum ii mai merge Marei?
An, io is constienta ca folosirea indelungata a biberonului produce carii timpurii. chiar scrie pe ele, precum pe pachetele de tigarii, riscurile. dar uneori e o lupta inutila sa culc un pui mik obosit, asa ca latele il calmeaza. Acu, tuseste. is in/de garda.
kay spune:
didi, iti asteptam raspunsul
dar tot in ceata sunt... ideea e ca tipa are rezultate bune.. iar comunitatea hipoacuzicilor e taaare elitista, nu intri decat daca faci ca ei... si cum S nu e implantata, nu suntem privite cu ochi buni... chiar nu exista alt logoped disponibil... sunt vreo 2 (jur !!!) dintre care 1 e a nostra si cealalta e super ocupata si am vazut-o eu cu ochii mei cand a zdruncinat un copil care se juca pt ca nu a raspuns cand l-a strigat.. si ala surd saracu.implantat, dar nah... am mai fost la alta dar mi-a declarat foarte senina ca ea nu a mai lucrat cu copiii atat de mici, si nici cu hipoacuzici...
asa mi-as face bagajul si as plecat din tara
...
oana
de
SOSONICA (6.06.2007)
S
madaiulia spune:
Kay si eu cred ca nu esti deloc prea pesmisiva. Daca Sonia nu o accepta pe logopeda eu as cauta pe altcineva. In nici un caz nu ii poti potoli plansul cu o palma, iar logopeda ar trebui sa stie asta foarte bine. Nici nu vrea sa ma gandesc ca asta a vrut sa-ti sugere cand ti-a spus sa o potolesti.
Mamica de David Andrei 10 iunie 2007