cum sa devii geniu pentru numai 200.000RON

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

La mine a fost invers,din cate am vazut in randul prietenilor si cunostintelor si din experienta personala a contat foarte mult facultatea terminata.Eu insami ,atunci cand am avut ocazia,am ales facultatea ca unul dintre criteriile de selectie.Nu am cerut foaia matricola intr-adevar dar prima selectie am operat-o la nivel de studii.Pot sa fie si exceptii desigur.
In general,cel putin la nivel de masterate functionarii publici s-au inghesuit sa faca astfel de programe la diverse particulare ,mai putin in mediul privat.
Si in strainatate e la fel,conteaza enorm ce universitate ai terminat.De aceea,bataia mare se da la facultatile supercunoscute si apreciate care iti deschid drumul spre o cariera frumoasa.Recent ma uitam pe class profile-mba harvard (ca tot cuvanta bondrea despre aceasta facultate):9000 de aplicanti,o rata de admitere de 12% ,average score gmat(un test foarte greu) 710(scorul asta e deja enorm) si deja se formeaza clasa pentru 2011.Si costa ,in europa un astfel de program bate spre 50 000 euro.De ce ar vrea toti astia sa urmeze mba la harvard si sa mai si plateasca avand sanse foarte mici de admitere????

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Gargoyle

Din cate am vazut in randul prietenilor si cunoscutilor mei, nu a avut prea mare importanta ce universitate au terminat, de stat sau particulara. La locul de munca a contat sa vina cu niste cunostinte practice si/sau sa ii duca mintea destul cat sa invete repede ceea ce presupunea jobul respectiv. Carierele le-au facut oarecum independent de diploma.
Uneori ne intrebam daca nu cumva e inutila diploma, fiindca angajatorul e interesat de ce stii propriu-zis sa faci, nu de note si hartii cu stampile. In loc de 4-5 ani de cursuri, poate-s mai buni 2 ani de munca, de practica.

Inca ceva - la particulara predau tot profesorii de la stat. Fac ei asa mare diferenta intre cursuri? Or spune "hmm.. azi am ore la Spiru, hai sa-mi iau materialele alea proaste..."? Raman la ideea ca nu conteaza la ce institutie iti iei diploma, ci ce ai in cap si seriozitatea.

Mami de pisicuta (28.06.2006)
O ratusca DC:
http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=ratusca%20din%20viata%20mea&page=7

Stii,am mai reflectat pe marginea celor spuse de tine.Intamplator,tot tu m-ai facut sa raman ferm ancorata in ideile mele despre particulare:am descoperit ca exista o legatura intre "almanahe","succesuri" si "abtipilduri".Prietenii stiu ce vreau sa spun....

Editez ca sa imi exprim parerea de rau fata de disparitia "aptipildurilor" de pe DC.Greu cu limba asta romana ,mai ales cand te apuci sa povestesti cum toate locurile de la o universitate de stat la care se da limba romana ca proba de concurs au fost vandute/cumparate -vreo 40-si apoi .....

Mergi la inceput

http://www.catavencu.ro/video/nu_orice_scoala_te_face_mare_toma-10192.html
un clip dragut dupa "scoala te face mare"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Mai editeaza o data ca nu s-a vazut!

www.flickr.com/photos/bijuteriiunicat/" target="_blank">Creatiile mele

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gargoyle spune:

Nu stiu exact ce vrei. Mi se pare ca ceea ce ai postat aici nu are legatura cu invatamantul universitar de stat sau particular ci cu dorinta de a intra in dispute.

Subiectul respectiv legat de Shrek l-am scos fiindca nu avea raspunsuri.
Apropo de "abtipild", cred ca te refereai ca nu am scris cu b, "abtibild". M-am informat acum. Nu aparea in DEX, nu cunosc germana, asa ca l-am scris asa cum stiu.
Nu neg ca fac si eu greseli, uneori din graba, alteori din nestiinta. Nici o problema daca ma corecteaza cineva, doar am invatat ceva nou.

Legat de locurile cumparate la stat, repet, nu mi-am dat doar cu parerea, ci am relatat ceea ce mi s-a spus mie atunci de catre cineva din invatamant. Era sfarsitul anilor '90, asa ca povestea e veche.

Nu facultatea face diferenta intre oameni, nici din punct de vedere profesional, nici uman. Eu nu judec pe cineva in functie de diplome.
Am incheiat discutia.

O zi buna tuturor!

Mami de pisicuta (28.06.2006)
O ratusca DC:
http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=ratusca%20din%20viata%20mea&page=7

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gargoyle
Nu facultatea face diferenta intre oameni, nici din punct de vedere profesional, nici uman. Eu nu judec pe cineva in functie de diplome.

Intr-o societate normala, in care raporturile intre oameni sunt bazate pe legi deopotriva respectabile si respectate, facultatea este exact cea care face diferenta. Anii de facultate cu sumedenia lor de examene, proiecte, laboratoare si seminarii au dublu rol: atat de a-l pregati pe om pentru cele mai provocatoare situatii din domeniul in care va dori sa profeseze cat si de a oferi o garantie solida pentru cei care vor alege sa colaboreze cu el.
Rolul unei diplome este tocmai acesta: certifica nivelul de pregatire al absolventului. In Romania fabricilor de diplome acest rol a fost aproape totalmente inlocuit cu cel de a certifica platirea unei taxe/prezenta la cursuri/bunavointa profesorilor/performantele gadgeturilor folosite la copiat/indemanarea la copiat/usurinta memorarii grilelor/mai puneti de la voi si altele.

Intr-adevar, in Romania de astazi este gresit sa judeci dupa diplome. Dar Romania nu este inca o societate normala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Scandalul "Spiru Haret" demonstreaza clar ca scoala romaneasca NU creeaza tampiti. Ea doar ii innobileaza!

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anyella spune:

Xio ,in ce consta examenul la Facultatea de Medicina azi? Ma intreb pentru ca's rupta de bransa aceasta de ani de zile.La noi erau intre 12/17 pe loc,am fost prima generatie cu "subiectele de sinteza" la anatomie.Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Nu am urmarit de la inceput subiectul dar imi voi spune si eu parerea. Sunt total de acord ca facultatea nu te face om dar sa afirmi ca nu face diferenta intre oameni din punct de vedere profesional... hai sa fim seriosi! Afirmatia este mai mult decat absurda. Poate societatea in care traim inchide ochii la diferentele dintre noi (ma refer din punct de vedere profesional) dar asta nu inseamna ca nu exista. Exista, dar cata vreme in functii mari (atat de stat cat si din sfera privata exista niste "parveniti profesional" cu diplome dar fara cunostinte) este normal sa fie apreciate diplomele indiferent de unde provin. Diploma sa fie! Ce mai conteaza restul? Nu e normal ca un sef care a terminat cu chiu cu vai o particulara cu greu acreditata sa aprecieze persoanele care au absolvit aceeasi scoala inalta?

In ceea ce priveste afirmatiile de genul celor ca nu stiu ce profesor a zis ca locurile erau cumparate dinainte la facultatea de stat si acesta a fost motivul pentru care nu s-a mai incercat... mi se pare o scuza jalnica pentru lipsa de ambitie. De asemenea, de la diverse persoane care au picat un examen la o facultate de stat, am auzit ca au dat doar asa ca sa vada ce pot, pentru ca in realitate ele vroiau sa urmeze o facultate particulara.... Si altele din aceeasi gama de mi se face sila...

Mergi la inceput

Imi pare rau ca te contrazic din nou,in Dex-ul meu din 1998 apare

Mergi la inceput