cum sa devii geniu pentru numai 200.000RON
Raspunsuri - Pagina 10
mirela.d spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Laura25 Mirela.d in momentul in care ti-ai facut cont pe acest site, ai apasat pe un buton prin care confirmai ca ai citit si esti de acord cu regulamentul. Ceea ce am scris eu mai sus este integral 'copy-paste' din acel regulament. Nu e parerea mea personala. Dar recunosc ca parerea mea personala este ca de f. f.f . multe ori scriem pe forum (toti, indiferent ca suntem femei, barbati, casnice, lucratoare, gospodine, cu sau fara copii) in viteza, fara sa ne controlam fiecare tasta apasata. Inevitabil se strecoara greseli de tastare, litere mancate sau inlocuite. Cum nu e un document oficial in care sa ai mare grija ce si cum scrii, ci din contra, intri pe forum pt relaxare, nu stiu cine se intoace sa-si citeasca / corecteze greselile. Plus ca sunt persoane care pur si simplu nu le au cu gramatica. Nu analiza pe text este scopul discutiilor aici. Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Fotografiile noastre Filmulete cu shtrumphi Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
Sunt de acord ca nu limba romana constituie subiectul acestui topic. Si sunt de acord sa nu te iei de greselile de scriere ale cuiva.
Dar tot sunt mai mult decat indignata de afirmatia ca femeile sunt foarte ocupate si de aceea unele scapari gramaticale pot fi trecute cu vederea. Nu cred ca scrie asa ceva in regulament. O sa-l citesc cu atentie si voi raporta administratorului site-ului aceasta afirmatie jignitoare in cazul in care se regaseste in regulament.
AB spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mirela.d In ceea ce priveste afirmatiile de genul celor ca nu stiu ce profesor a zis ca locurile erau cumparate dinainte la facultatea de stat si acesta a fost motivul pentru care nu s-a mai incercat... mi se pare o scuza jalnica pentru lipsa de ambitie. |
In mod cert nu-i o scuza sa nu incerci. Si in mod cert absolventii de particulara au gasit un mijloc de a avea o diploma pe care nu au putut sa o ia la stat. Insa realitatea diplomelor de stat este ca o mare parte sunt date pe nu stiu ce. In Bucuresti, Cluj, Iasi, Timisoara, etc centre universitare vechi e mai bine, dar la chestiile de stat infiintate dupa "bimbolutie" este aiuritoare. Eu am incercat sa-mi completez veniturile de tanara cercetatoare cu ore la stat facute sambata in provincie pe langa Bucuresti. Targoviste si Craiova. Am renuntat dupa un semestru pentru ca era prostitutie intelectuala. In anul trei de poli la matematici speciale aveam necazuri cu integrarea elementara de liceu.
De asemenea am avut colegi care nu au cumparat, dar prin parinti in au influentat note si mai tarziu posturi. Asa ca eu nu-i condamn pe cei de la private ca incearca si ei sa cumpere cu bani ce altii cumpara cu influenta.
Si eu am facut mate, adica am iesit din sistem fericita ca am putut demonstra mereu ca eram buna fara echivoc. Ca tot ceea ce se putea face era sa se umfle notele altora.
Si apoi afara mi-au trecut prin mana n-spe dosare de romanani, unele to be good to be true. Interviurile apoi erau penibile, iar acum o diploma romaneasca recenta valoreaza cel putin in mate: nimic. O poti folosi sa intri la master sau sa dai teste si sa arati ce poti in sistem.
Sistemul dupa 90 s-a imputit de la cap, iar acum e intr-o putrefactie totala. Pe pile au fost angajati asistentii si preparatorii si promovati unii din profi. Oameni care au stat asistenti inainte de 90 brusc au devenit conferentiari au profesori asa pe banda rulanta. Si apoi au promovat printre studenti acelasi sistem de non-valori. Se vedea clar cine fusese prof si conferentiar inainte de 90 si cine dupa.
P.S. Eu scriu uneori cu picioarele si cratimele aiurea.. daca recitesc ma aouca groaza si editez... habar n-am de ce o fac, dar sigur nu o faceam inainte
mirela.d spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui AB
In mod cert nu-i o scuza sa nu incerci. Si in mod cert absolventii de particulara au gasit un mijloc de a avea o diploma pe care nu au putut sa o ia la stat. Insa realitatea diplomelor de stat este ca o mare parte sunt date pe nu stiu ce. In Bucuresti, Cluj, Iasi, Timisoara, etc centre universitare vechi e mai bine, dar la chestiile de stat infiintate dupa "bimbolutie" este aiuritoare. Eu am incercat sa-mi completez veniturile de tanara cercetatoare cu ore la stat facute sambata in provincie pe langa Bucuresti. Targoviste si Craiova. Am renuntat dupa un semestru pentru ca era prostitutie intelectuala. In anul trei de poli la matematici speciale aveam necazuri cu integrarea elementara de liceu. De asemenea am avut colegi care nu au cumparat, dar prin parinti in au influentat note si mai tarziu posturi. Asa ca eu nu-i condamn pe cei de la private ca incearca si ei sa cumpere cu bani ce altii cumpara cu influenta. Si eu am facut mate, adica am iesit din sistem fericita ca am putut demonstra mereu ca eram buna fara echivoc. Ca tot ceea ce se putea face era sa se umfle notele altora. Si apoi afara mi-au trecut prin mana n-spe dosare de romanani, unele to be good to be true. Interviurile apoi erau penibile, iar acum o diploma romaneasca recenta valoreaza cel putin in mate: nimic. O poti folosi sa intri la master sau sa dai teste si sa arati ce poti in sistem. Sistemul dupa 90 s-a imputit de la cap, iar acum e intr-o putrefactie totala. Pe pile au fost angajati asistentii si preparatorii si promovati unii din profi. Oameni care au stat asistenti inainte de 90 brusc au devenit conferentiari au profesori asa pe banda rulanta. Si apoi au promovat printre studenti acelasi sistem de non-valori. Se vedea clar cine fusese prof si conferentiar inainte de 90 si cine dupa. P.S. Eu scriu uneori cu picioarele si cratimele aiurea.. daca recitesc ma aouca groaza si editez... habar n-am de ce o fac, dar sigur nu o faceam inainte |
Ce rau imi pare ca trebuie sa-ti dau dreptate!
loryi1974 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Androix
Mai concret si fara ocolisuri ai luat-o de fapt la misto, ca nu a mai dat proba la lb. romana pentru ca erau locurile cumparate cand ea de fapt nu stie ca nu se spune aptipilduri ci abtibilduri. Altfel multumim de lectie si invatatura, si DEX-ul nostru online tot din 98 este http://dexonline.ro/search.php?cuv=abtibilduri Ia mai cauta pe forum vezi ce mai gasesti? www.flickr.com/photos/bijuteriiunicat/" target="_blank">Creatiile mele Andreea mama de Filip si Georgia |
Din pacate sau din fericire,cum vrei sa o iei,eu am acasa DEX-ul pe hartie,ala cat o caramida.Ii este util copilului care nu prea sta la calculator.
Faptul ca ma insistat pe acest subiect are si o conotatie personala,deci subiectiva:tocmai invatamantul si starea lui jalnica din acest moment reprezinta un criteriu extrem de important intr-o decizie personala radicala.
Eu nu am nimic special impotriva invatamantului particular.Copilul meu merge la o gradinita particulara.Apreciez ,de exemplu,ce s-a facut la Liceul International de Informatica care in acest moment a luat fata marilor licee de stat la matematica,la informatica,la fizica.Ei fac un fel de cautare in tara,printre copiii de gimnaziu,aleg copii cu potential deosebit,le ofera toate conditiile pentru a invata.In schimb,dobandesc prestigiu si bani,prin atragerea celor care platesc taxele pentru a urma un liceu cu blazon.Copiii de acolo ,cei cu rezultate deosebite,pleaca la marile universitati ale lumii.
Dar,ca sa raspund la o intrebare,da,eu consider facultatea prim criteriu de selectie.Invatamantul particular superior nu a aparut pentru elite,cum se intampla in strainatate,ci pentru a produce diplome inaccesibile in alte conditii.Asa s-a intamplat cu Dreptul in anii 90,se intra foarte greu,apoi,brusc,toate starletele erau absolvente de drept la particulara.Asa se intampla acum cu psihologia si lista este lunga.Domeniul economic a fost iarasi afectat,chiar si medicina.
Dincolo de abtipilduri/abtibilduri,dexuri online sau pe hartie si alte mistouri,putem discuta despre invatamantul romanesc,problemele lui majore,atitudinea parintilor ,a profesorilor fata de scoala.Cu totii suntem parinti,invatamantul ar trebui sa fie o preocupare majora.
AB spune:
Citat: |
citat din mesajul lui loryi1974 Dar,ca sa raspund la o intrebare,da,eu consider facultatea prim criteriu de selectie. |
Serios? Poate era pe "vremea" mea cand dadeai examene grele sa intri.
La majoritatea facultatilor de stat se intra cu nota de bac sau din timpul anilor sau o combinatie examene + aceste note care sunt in mare majoritate cumparate, date pe simpatii, pe meditatii...pe ce vreti voi. Nu in totalitate dar procentajul de frauda e atat de mare incat arunca o umbra asupra tuturor.
Si sistemul incepe din clasa a cincea si intrarea la liceu. Invatamantul romanesc actual e un fel de caragialism +++ si lantul slabiciunilor. Si cam atat.
Cand s-o reveni la genul de subiecte de dinainte de 90 iti voi da dreptate.
Llaura spune:
Fiti serioase, mi se face rau cand vad ca deodata invatamantul de pe vremea lui nea nicu a ajuns subit standard de calitate; banda rulanta, doishpe clase obligatorii stii treci nu stii iar treci, un liceu bun in fiecare judet si atat, admitere draconica la facultate (numai comunistii au admitere bazata exclusiv pe examene, ca lor le trebuie papagali fideli) cu subiecte fara legatura cu domeniul, topicul, directia, mult prea dificile (deci fara calitatea de-a departaja candidatii) sau corectate aberant (cuvant cu cuvant, testand dracu mai stie ce, cunostintele clar nu).
Invatamantul particular a fost inventat din "nevoie sociala", in 1990 in Romania procentul de studenti raportat la po****tie era mult mult prea mic; cat de utile sunt diplomele emise de universitati particulare in piata de munca, piata de munca sa ne spuna; daca invatamantul privat se organizeaza conform standardelor corespunzatoare de calitate, respectand legislatia statului, ministerul educatiei sa ne spuna.
Dar aruncatul copilului cu tot cu apa murdara din albie mie una mi se pare o tampenie; da, coruptia si dinozaurismul si nepotismul din universitati trebuie sa dispara; dar desfiintarea invatamatului la distanta de exemplu mi se pare o mare tampenie.
AB spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Llaura Fiti serioase, mi se face rau cand vad ca deodata invatamantul de pe vremea lui nea nicu a ajuns subit standard de calitate; banda rulanta, doishpe clase obligatorii stii treci nu stii iar treci, un liceu bun in fiecare judet si atat, |
poate.. nu neg, dar asta nu s-a reparat inca ba chiar s-a agravat la nici un liceu bun in anumite judete
Citat: |
admitere draconica la facultate (numai comunistii au admitere bazata exclusiv pe examene, ca lor le trebuie papagali fideli) cu subiecte fara legatura cu domeniul, topicul, directia, mult prea dificile (deci fara calitatea de-a departaja candidatii) sau corectate aberant (cuvant cu cuvant, testand dracu mai stie ce, cunostintele clar nu). |
Hmmm ntzzzz.. ce chestie domne Si in US la fel SAT (Scholastic Aptitude Test SAT) pentru facultate.
Nu ma pricep la admiterea la facultati umaniste. La mate nu s-a corectat niciodata cuvant cu cuvant.
Cunostinte au ba... cam toti din generatia mea n-au avut nici o problema sa ia note mari la testele necesare admiterii la doctorat de afara, sa intre/termine doctoratele la universitati bune si foarte bune din US si EU. Au capatat posturi. Au facut fata onorabil la interviuri si apoi.
Suntem produsele acestui sistem de invatamant. Asa ca eu cred ca era o baza mai mult decat rezonabila pe care se putea construi daca s-ar fi vrut.
Citat: |
Invatamantul particular a fost inventat din "nevoie sociala", |
corect una de si eu neamule. si eu pot
Citat: |
in 1990 in Romania procentul de studenti raportat la po****tie era mult mult prea mic; |
banuiesc ca ne poti arata niste statistici de diplomati in .ro versus alte tari la fel sau mai dezvoltate.
Ar trebui sa te si hotarasti... ori treceau toti clasa a doisprezecea fara merite, ori erau prea putini la facultate.
De aceea s-a renuntat dupa "bimbolutie" la diplomele medii de sub-ingineri, de institutori, etc? Sau din cauza ca a dominat spiritul de grandomanie?
Inteleg ca receptionera cu facultate este intr-adevar un lucru care are sens. Aici ii dau dreptate lui Gargoyle... experienta practica face mai mult.
Llaura spune:
AB, ce stiu despre invatamant am invatat in aproximativ cinshpe ani petrecuti in scoli in cinci tari; in toate discutiile astea despre educatie prefer deci sa vorbesc din experienta; cu linkuri ne hranesti tu.
Stii la fel de bine ca si mine ca admiterea la colegiu in US nu se face exclusiv pe baza scorului de la SAT. Subiectele la mate...pe vremea raposatului nu erau nici alea perfecte, vezi anul 1989, decanul facultatii de mate etc etc. Iubesc matematica si nu ii neg importanta, dar too much of it e la fel de rau ca si not enough of it...iar despre corectat cuvant cu cuvant, s-a corectat cuvant cu cuvant har domnului si unde mergea si unde nu mergea, de nu mai stiau bietii copii nimic in afara de blestematele alea de fraze.
Dar in fine acum nu mai conteaza, altele sunt problemele. Iar faptul ca onor guvernantii Romaniei vor ajunge la o solutie politica pentru o problema care n-are nici o treaba cu politica ma infurie. Diplomele ilegale ar trebui anulate, unde-i lege nu-i tocmeala; cei o suta de mii de pacaliti pot apoi sa-l dea pe dl de la Spiru in judecata si sa-l lase in kilotzi. Discutatul de discutii vai ce nashpa e invatamantul romanesc pt cat fac castiga si asa prea mult muncesc patru ore pe zi blablabla nu-mi par constructive si nu conduc la nici o solutie. Piata de munca, standardele de calitate a invatamantului, schimbarea metehnelor si disparitia dinozaurilor, astea vor schimba fata invatamantului superior in Ro.
Parerea mea.
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Llaura Piata de munca, standardele de calitate a invatamantului, schimbarea metehnelor si disparitia dinozaurilor, astea vor schimba fata invatamantului superior in Ro. Parerea mea. |
... dinozaurii au pui ...
PS. Dinozaurii au disparut numai in urma unui cataclism.
vikinga spune:
Pai or fi aparut facultatile particulare ca sa potoleasca mindria ranita a cazutilor de la fac la stat. Si mie mi s-a intimplat asta si m-am dus ranita si plinsa la o facultate particulara unde examenul a fost de tot risul, am iesit dupa 30 de min cu 10 curat. La stat a fost cazul clasic, concurenta marisoara, 8 pe loc, am picat printre primii dar tot aia a fost si chiar daca pe urma s-a tot speculat ca intotdeauna de altfel ca de fapt mai mult de jumate de locuri au fost cumparate eu am stiut ca nu fusesem destul de bine pregatita pt facultatea aia de stringea canditati din toata tara.Facultatile particulare aveau la vremea respectiva posibilitatea sa organizeze examene cam la o saptamina-doua dupa ce ieseau rezultatele de la stat si asa reuseau sa atraga un ban cinstit si studenti si mai ales parinti cit de cit impacati cu soarta. Eu personal nu cunosc pe nimeni care sa se fi orientat din prima spre o facultate particulara ci era o alternativa in caz de nu reuseau unde visau.Nu mai stiu cum e ingineria acum, dar la acea vreme era nedorita, fiind toti fixati numai si numai pe ASE, asa ca ramineau locuri neocupate dupa prima admitere si in toamna se mai organiza una. Asa am prins un loc intr-o grupa care mi-a fost pe plac in cadrul Facultatii de Inginierie Navala, la stat ca asa ceva nici nu ar avea cum sa existe in cadrul unei facultati private. Am mers doua-trei semestre in paralel cu ingineria si ASE-ul privat si pe urma am renuntat la cea din urma ca mi se parea jalnica, nici nu se compara cu ce scoala se facea la stat. Cine a incercat ambele variante intelege ce vreau sa spun.Vikinga 18+ cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo